agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Topraksız Tarım
(https)

Beğeni Düzeni933Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 16-08-2013, 10:28   #1921
Ağaç Dostu

bayjustin's Avatar

Giriş Tarihi: 14-03-2012
dün gece çektim tüm yaprakların uclarında su damlacıkları vardı yıldız gibi parlıyordu kendi kendine olan bi durum su **** çig yagmış degil

Eklenen Resimler

bayjustin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-08-2013, 23:46   #1922
Ağaç Dostu

bayjustin's Avatar

Name:  image.jpg
Views: 1252
Size:  39.2 KBCicekler acmaya basladı

Eski 24-08-2013, 17:56   #1923
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 29-07-2007
Merhaba sevgili arkadaşlar, uzun bir süredirdurgun olan sitemize biraz hareket kazandırmak istedim. terasın son halinden birkaç resim paylaşayım istedim.
Öncelikle şunu söyliyeyim 19 ağustos pazartesi günü Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa kampüsüne gittim. Prof Dr İbrahim Işıldak hocamız izinde olduğu için tanışamadım ancak ayni bölümde çalışan sayın prof Dr Mustafa Cemek ve Muhammet hocalarımızla tanıştım.Şu anda sera faaliyeti sıcaklar dolayısı ile sonlandırılmış Eylül de tekrar faaliyete başlıyacakmış ozaman haber verecekler serayı yakından incelemek mümkün olacak. Sitemizi tanıttım incelediler ve yapılanların çok güzel olduğunu söylediler. Moralim düzeldi.
Terasa gelince bu sene bazı değişiklikler yaptığım halde istediklerimi yapamadım. Bu seneki yaz sezonunun Sonlandırmaya yakın olan diliminden bir kaç fotoğraf,
Sapı incelerek ve kuruyarak olgunlaştığını haber veren kavunumuzu hasad ettik. Enginarımız gelişmeye devam ediyor. Kudretnarlarımız, dolma biberlerimiz kapya biberlerimiz gül biberlerimiz altın çileklerimiz çok iyi durumda . Fakat bu seneki rüzgar kadar rüzgar olmadı şimdiye kadar dolayısıyla bazı olumsuzluklarda bereaberinde geldi.
Bu arada kavunun tadını merak edenlere ..çok çok tatlı olmadı piyasadan aldığınız kavunlargibi . Daha öncede söylediğim gibi bu seneki bir tecrübe oldu seneye daha bilinçli yaparız Allah ömür verirse. 2 kök kavundan yaklaşık 16-18 kg kavun aldık ama 3-4 tanesini çürüttük ıslakta kaldığı için. İşte resimler.

Eklenen Resimler

malbman, aydın ve scaly beğendi.
Kudret Tezel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-08-2013, 18:01   #1924
Ağaç Dostu

İşte birkaç resim daha.

Eklenen Resimler

Eski 24-08-2013, 18:05   #1925
Ağaç Dostu

Resimler biraz fazla oldu galiba ama kavuna sıra gelmedi. İşte kavun.

Eklenen Resimler

Eski 25-08-2013, 12:42   #1926
Ağaç Dostu

İsmail Karagülle's Avatar

Giriş Tarihi: 30-03-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Kudret Tezel Mesajı Göster
Resimler biraz fazla oldu galiba ama kavuna sıra gelmedi. İşte kavun.
Döktürmüşsün yine hocam .

İsmail Karagülle Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-08-2013, 12:48   #1927
Ağaç Dostu

pembe domatesler

Kudret hocam arada sırada domates eriyiği ver bakalım ne olacak demişti . Ve işte dev bir Pembemiz oldu .

mesaj 20, http://www.agaclar.net/forum/dev-uru...lari/32128.htm

Eklenen Resimler

malbman, bountr ve scaly beğendi.

Düzenleyen İsmail Karagülle : 25-08-2013 saat 12:56 Neden: resim yükleme başarısız oldu yeniden denedim
Eski 25-08-2013, 16:05   #1928
Ağaç Dostu

Benim kadar sizde suçlusunuz, sizde döktürmüşsünüz

Eski 25-08-2013, 21:10   #1929
Ağaç Dostu

Alıntı:
Benim kadar sizde suçlusunuz, sizde döktürmüşsünüz
Hocam ben tamamen masumum . Sizin besin eriyiği yaptı .Bütün suç besin eriyiğinde . Besin eriyiği vermediklerim 400-450 gr Besin eriyiği verdiklerim 950 -975 gr.

Besin eriyiği ile beslemeye devam ettiğim, dalında büyümeye devam eden pembelerim var.

Zannederim bir kiloyu geçecekler.

Bu konuda daha büyük pembeler var mı bilmiyorum . Bizim buralarda görenler şaşırıyor.

Şaşacakları çok şey var sırada.

Eski 28-08-2013, 00:28   #1930
Ağaç Dostu

bayjustin's Avatar

son durum )23 cü gün

Eklenen Resimler

scaly beğendi.
Eski 01-09-2013, 21:51   #1931
Ağaç Dostu

bayjustin's Avatar

27.ci gün domatesler meydana cıkmaya başladı minicikler cok tatlılar

Eklenen Resimler

Eski 12-09-2013, 22:12   #1932
Ağaç Dostu

bayjustin's Avatar

36 cı gün

Eklenen Resimler

Bilge Kerem beğendi.
Eski 15-09-2013, 14:44   #1933
Ağaç Dostu

Domatesleriniz büyümeye başlamış byjustin hayırlı olsun. Amatörcede olda topraksız tarım yapmak sizi baya heyecanlandırmış anladığım kadarı ile. Başarılarınızın devamını dilerim kolaygelsin.

Eski 15-09-2013, 15:13   #1934
Ağaç Dostu

Merhaba Sevgili arkadaşlar,artık sezonun sonuna yaklaştık kışlıkların ekim mevsimi geldi. Yazlık ları söküp kışlıkları dikmek için hazırlığa başlamalıyız. Ancak bu arada çok enteresan bir olayla karşılaştım sizlerle paylaşmak istedim.
Tersasımızda jumbo limonun resimlerini payaşmıştık. O küçüçük ağaçta 9 tane ve tanesi 600-650 gram gelen limonlar bizi baya sevindirdi ve uzun süre koparmaya kıyamadık öyleki yeni limonlarla eski limonlar ayni dalları paylaşıyorlardı. Çok uzun bir süre sonra nihayet koparttık ancak bu seferde kesmeye kıyamadık. Son üç limon buzdolabının bir köşesinde duruyordu. Nasıl olduysa eşim merak etmiş birini kesmiş ve gördüğüne şaşırmış beni çağırdı birde negöreyim? daha önce sevgili Mehmet Sarıcan arkadaşımızın başına gelmiş oda bizlerle paylaşmıştı. Marketten aldığı bir domatesi kesmiş ve içinde çimlenen çekirdekleri görmüştü. Olay ayni olay, ancak şaşırtıcı büyüklükte. Hemen hemen bütün çekirdekler çimlenmiş ama öyle böyle değil kökleri neredeyse 5-6 cm olmuş. geçekten şaşırdım. Sizlerle paylaşmak istedim.
Hemen bir saksıya coco-pead doldurdum perlitle karışık zaten hazırda vardı ve yeni limon fidelerini ektim bakalım ne olacak.
Bu arada terasın son resimleride burada. Terasın birgüzel temizlenip yeni sezona hazırlanması lazım. Trabzon hurmamız, zeytinimiz mersinimiz büyümeye devam ediyor. gül biberlerimiz ve dolmabiberlerimiz çok güze. bayağı meyvesini yediğimiz Altın çilekler yapraklarını döküyor,
enginarımız sağlıklı bir biçimde hızla büyüyor salkım kivi miz çok sıhhatli ancak busenede meyve vermedi. İnşallah seneye böğürlenlerle birlikte güzel bir kokteyl yaparız arasına birazda altın çilek, gelde yeme. Herkese kolaygelsin selamlar sevgiler.

Eklenen Resimler

bountr ve smnvrl beğendi.
Eski 15-09-2013, 15:18   #1935
Ağaç Dostu

Birkaç resim daha

Eklenen Resimler

Eski 15-09-2013, 15:55   #1936
Ağaç Dostu

Hocam senin limonlar , bakmışlar koparıp yiyen ve neslinin devamı için çekirdeklerinden yeni nesiller yetiştiren yok .Kendi kendine neslinin devamını sağlamak için çareler üretmiş anlaşılan . Mutlaka neslinin devamı için yapamayacağı yok bu bitki denen canlının . Utanmasalar üç çocuk tavsiyesine uyacaklar.(:

malbman ve smnvrl beğendi.
Eski 15-09-2013, 17:54   #1937
Ağaç Dostu

Boşuna canlı denmemiş. Bitkide bile aynı duygular var. ama limonda biraz daha baskın herhalde birde üç çocuk tavsiyesini bilseydi... her çekirdekten üçüz yapardı herhalde.

Eski 16-09-2013, 21:24   #1938
Ağaç Dostu

bayjustin's Avatar

Alıntı:
Domatesleriniz büyümeye başlamış byjustin hayırlı olsun. Amatörcede olda topraksız tarım yapmak sizi baya heyecanlandırmış anladığım kadarı ile. Başarılarınızın devamını dilerim kolaygelsin.
sizin sayenizde kudret bey hersey için teşekkürler

Eski 24-10-2013, 11:33   #1939
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 11-10-2013
Topraksız Tarıma Başlama

Ben ufak çapta ticari olarak seracılık yapıyorum. Bu siteye üye olduğumdan beri topraksız tarıma merak sardım. Neredeyse bütün konuları okudum yapılanları takip ettim.Fakat nerden nasıl başlıyacağıma karar veremedim.Topraksız tarımla marul yetiştirmek istiyorum.Yardımcı olursanız sevinirim.

Yavuz MALKOÇ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-10-2013, 12:46   #1940
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 11-02-2013
Besinleri ilk etapta ustalardan temin etmeni öneririm sonra kendinizde yapmaya başlayabilirsin.ilk denemeyi akan sudamı,durgun sudamı perlit **** başka bir sistemdemi yapacağınıza karar vermeniz gerek.Bunu forumdaki yapılan denemelerden gözlemleyerek seçebilirsiniz.Ben şahsen serada akan su kültüründe raflı sistemde yapmayı düşünüyorum.

oceaneagle55 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-10-2013, 13:10   #1941
Yeni Üye

Besinler için kudret beyle görüşçem.Sizce en iyi sistem hangisidir. Ve bunların arasındaki fark nedir?

Eski 24-10-2013, 13:43   #1942
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 03-10-2013
Yavuz Malkoç merhaba...
Bende sizin gibi topraksız tarıma başlangıç yaptım akan su kültüründe yapmayı tercih ettim. sistem hazır sadece marullarımı bekliyorum. Tohumları ektim fideleri bekliyorum tohumlarda da çimlendirmeyi başardım. Bende Tekirdağlıyım bu arada siz neresindesiniz T.dağ'ın ?

semihbagis Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-10-2013, 02:26   #1943
grl
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 20-12-2011
oncelikle herkese merhabalar

kudret bey bu isi gercekten bir amatorden cok daha iyi yapiyor ve dogal olarak guzel sonuclar elde ediyor. ben de nacizane balkonumda bir iki denemede bulundum, su an brokolilerim yetismekteler umarim ileriki gunlerde fotograflarini da paylasabilirim. kavun icin cesaret edememistim umarim onumuzdeki yil onu da yetistiririm.

kudret bey'in limonlarina cok sasirdim lakin eklemek istedigim bir husus var. muhakkak biliyorsunuzdur fakat turuncgiller cekirdekten yetistirmede genellikle genetik ozelliklerini koruyamaz ve acilma gosterirler. bu yuzden diktiginiz limon fideleri yuksek ihtimal birer turunc agacina donusecekler. bir ikincisi ise kivilerde tozlasmayi saglayacak erkek bir fide var mi? eger yoksa urun alamayisinizin sebebi bu olabilir.

dedigim gibi muhakkak bu konularla ilgili bilginiz vardir lakin hatirlatmak istedim. bilmeyen bir arkadasimiz da olabilir yardimci olursak ne guzel.

herkese calismalarinda basarilar ve kolayliklar dilerim.

grl Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-10-2013, 07:50   #1944
Ağaç Dostu

Teşekkürler sayın gri, haklısınız konu benim bilmediğimbir konu ben çekirdekleri öyle yeşermiş görünce kıyamadım. Biraz büyürlerse aşı felan yapılabilir diye düşündüm. Kiviye gelince dişi erkek 2 fidenin olması gerektiğini biliyorum, ancak bu kivi salkım kivi denen cins aldığım arkadaşım oyle söyledi erkeğe gerek yok dedi. Ancak konu yine bildiğim bir konu değil. Birazdaha bilgilendirirseniz sevinirim. Teşekkürler sağolun.

Eski 25-10-2013, 13:37   #1945
grl
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 20-12-2011
kudret bey

kivide boyle bir bitki oldugunu hic duymadim ama bu benim de bilmedigim bir konu olabilir. bir sure daha arastiracagim ama anlamamiz icin bir yol daha var. elinizdeki kivi eger cicek aciyor fakat meyve tutmuyorsa erkek bir bitkiye ihtiyac vardir gibime geliyor. yok benim fidanim hic cicek acmadi diyorsaniz onumuzdeki seneye kadar olan surecte ben de bu konuyla ilgili detayli bilgiyi edinirim.

limona gelince dediginiz mutlaka esas olan yontemdir. bu tohumlar buyuyup fidan olunca elinizdeki limon agacini kullanarak gayet guzel limon fideleri edinebilirsiniz.

kolayliklar dilerim. iyi gunler.

grl Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-10-2013, 15:25   #1946
Yeni Üye

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi semihbagis Mesajı Göster
Yavuz Malkoç merhaba...
Bende sizin gibi topraksız tarıma başlangıç yaptım akan su kültüründe yapmayı tercih ettim. sistem hazır sadece marullarımı bekliyorum. Tohumları ektim fideleri bekliyorum tohumlarda da çimlendirmeyi başardım. Bende Tekirdağlıyım bu arada siz neresindesiniz T.dağ'ın ?
Sayın semihbagis ben Saraylıyım. siz nerelisiniz. Yaptığınız sistemin fotoğraflarını paylaşırmısınız burada.

Eski 28-10-2013, 23:28   #1947
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 03-10-2013
Bende vizeliyim ama İstanbulda yaşıyorum. hemen hemen her hafta sonu saray kapaklı falan oralardayım... Sistem suan bosta kudret abim bugun besinleri ec metre ve ph ölçeri gönderdi... SiZlerin huzurundada bilgilerini bizlerden esirgemeyen hocam Kudret Tezele teşekkür ediyorum... Yarın inşallah son eksikleri de tamamladıktan sonra pimaşlara aktaracagım marulları ve gelişmeleri paylaşacağım

Düzenleyen semihbagis : 28-10-2013 saat 23:30 Neden: Anlam boZukluğu
semihbagis Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-10-2013, 13:36   #1948
Yeni Üye

Sabırsızlıkla bekliyorum. Ben de kudret beye besin eriyiği için mesaj attım fakat geri dönmedi.

Eski 30-10-2013, 15:42   #1949
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 25-06-2013
Merhaba,
Uzun süredir forumu takip ediyorum, yazmak bugüne nasipmiş. Başlık "yeni başlayacaklar için topraksız tarım" olduğu için Hidroponik sistemler ile ilgili bir bağlantıyı paylaşmak istedim. Umarım faydalı olur. Herkese iyi çalışmalar diliyorum.

http://megep.meb.gov.tr/mte_program_...0Sistemler.pdf

cumartesi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-11-2013, 13:00   #1950
Ağaç Dostu

konvansiyonel tarım ile organik tarım arasında

Yüksek verim ile temiz gıda arasında tercih yapmaya zorlanıyoruz

Hem temiz hem de yüksek verim konusunda bu işe çözüm

Topraksız tarımda çözülecek gibi görünüyor.

Onun da bir takım zorlukları var .

Bilgi ve ilk yatırım maliyetleri konusunda problem var .

Fakat bu zorluklar aşılmak zorunda .

Hem temiz gıda istiyorsak hem de yüksek verim istiyorsak,
Topraksız tarım konusunda bilgiye ulaşıp finansmanı tedarik etmeliyiz. Bu işin şimdilik başka çözümü yok gibi görünüyor.

idris şenol beğendi.

Etiketler
#bursa topraksız tarım

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 04:32.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025