Merhaba Sevgili arkadaşlar,artık sezonun sonuna yaklaştık kışlıkların ekim mevsimi geldi. Yazlık ları söküp kışlıkları dikmek için hazırlığa başlamalıyız. Ancak bu arada çok enteresan bir olayla karşılaştım sizlerle paylaşmak istedim.
Tersasımızda jumbo limonun resimlerini payaşmıştık. O küçüçük ağaçta 9 tane ve tanesi 600-650 gram gelen limonlar bizi baya sevindirdi ve uzun süre koparmaya kıyamadık öyleki yeni limonlarla eski limonlar ayni dalları paylaşıyorlardı. Çok uzun bir süre sonra nihayet koparttık ancak bu seferde kesmeye kıyamadık. Son üç limon buzdolabının bir köşesinde duruyordu. Nasıl olduysa eşim merak etmiş birini kesmiş ve gördüğüne şaşırmış beni çağırdı birde negöreyim? daha önce sevgili Mehmet Sarıcan arkadaşımızın başına gelmiş oda bizlerle paylaşmıştı. Marketten aldığı bir domatesi kesmiş ve içinde çimlenen çekirdekleri görmüştü. Olay ayni olay, ancak şaşırtıcı büyüklükte. Hemen hemen bütün çekirdekler çimlenmiş ama öyle böyle değil kökleri neredeyse 5-6 cm olmuş. geçekten şaşırdım. Sizlerle paylaşmak istedim.
Hemen bir saksıya coco-pead doldurdum perlitle karışık zaten hazırda vardı ve yeni limon fidelerini ektim bakalım ne olacak.
Bu arada terasın son resimleride burada. Terasın birgüzel temizlenip yeni sezona hazırlanması lazım. Trabzon hurmamız, zeytinimiz mersinimiz büyümeye devam ediyor. gül biberlerimiz ve dolmabiberlerimiz çok güze. bayağı meyvesini yediğimiz Altın çilekler yapraklarını döküyor,
enginarımız sağlıklı bir biçimde hızla büyüyor salkım kivi miz çok sıhhatli ancak busenede meyve vermedi. İnşallah seneye böğürlenlerle birlikte güzel bir kokteyl yaparız arasına birazda altın çilek, gelde yeme. Herkese kolaygelsin selamlar sevgiler.
|