Bu sene perlit ve torf karışımı viyollere ekildi;
Öncelikle torf, altı iri delinen yoğurt kabı ile elendi. Sonra perlitle karıştırılarak viyollere dolduruldu. Tohum tek tek özenle atıldı. Sonra karışımdan 1 cm daha tohumun üzerine serpildi ve bolca nemlendirildi.
Dikkatli bir şekilde pişkin fide yapmak için en yeni teknolojik ölçüm aletleri de kullanıldı,
Hatta pişkin fide yapmaya yemin ettik ya fideyi az biraz güneş az biraz gölge az sulama hafif nemlendirme yöntemleri için gün be gün meteoroloji tahminine baktık.
Baktık da çok parçalı bulutlu az güneşli gösteren gün için işe gitmeden önce o az diye tahmin edilen güneşi alabilsin de pişkinliğine pişkinlik katsın diye gölgeden alıp, güneş alabileceği yere koydum.
Meteoroloji özür mesajları gönderdi gün içinde. benim viyollerdeki minik fidelerim sabahtan akşama kadar çatır çatır güneşin altında kaldı.
İşyerine de " benim 5-7 kök fidem var meteoroloji yanıldı bu güneş onları yakar " diye bi müsaade desem hayli garip ve yan yan bakılacağı için inşallah ile akşamı ettik.
Sonuç nakavt.
Tekrar yeni tohumlar 24 saat hafif ılık suda bekletildi. Yine % 100'e yakın çimlenme ve fide.