View Single Post
Eski 19-06-2012, 22:12   #1653
soilless
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 24-03-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Kudret Tezel Mesajı Göster
Çok güzel sevgili idris şenol, 4 yanlış bir doğruyu, 1 yanlış bir seneyi götürür.-------

Şuana kadar herhangi bir zararlı ile karşılaşmadım çok şükür, ancak dün sayın süleymanizmir ile yaptığımız telefon görüşmesinde nemazal denen ilacın çok güzel bir ilaç olduğunu söylediler . Dahaönce bazı arkadaşrımızda nemazal dan bahsetmişlerdi. Aslında bir kutu alıp tedbirli olmakta fayda var diye düşünüyorum.
Sevgili Kudret Bey,

teras bu sene de coşmuş, 1 ayda o küçücük fideler böyle orman oluyor. Harika!!! elinize emeğinize sağlık. Resimlerden görünmüyor ama çiçeklenme durumu nedir?

Bahsettiğiniz Neemazal doğal organik tarımda kullanılan ve neem ağacının tohumlarının yağından üretilen doğal bir böcek ve kırmızı örümcek ilacı.

Trips, afit, tırtıl kabuklu bit ve akara karşı etkili. etkisi bu tür böcekleri uzaklaştırıcı, böceklerin bunu yemeleriyle beslenme ve büyüme engelleyicisi özelliği göstermesi. Ve de en önemlisi bambus ya da bal arılarına, faydalı böceklere zararsız.

Ben geçen sene kullandım. Etkili. Bu sene de aldım. Haşere ilaçları / Pest Kontrol
bu siteden aldım. Daha uygun fiyatlı başka bir site var mı bilmiyorum. Araştırmadım.

Terasın bu güzelliğine bir nebze katkısı olsun diye 50 cl neemazal size gönderiyorum.

Ayrıca, çuha çiçeğini siz tavsiye etmiştiniz. İlaveten fesleğen, büyük yapraklı olanı reyhan ve kadife çiçeğini de konuşmuştuk. Bunları da hem böcek savar hem kök kardeşliği için dikmediyseniz aralara muhakkak dikin. Ben çok yararını gördüm.

Terasınız rüzgarlı ve havadar olduğu için mantar ve devamı virüs olacağını zannetmiyorum. Doğru mudur?

soilless Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön