agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Topraksız Tarım
(https)




Beğeni Düzeni933Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 03-12-2008, 23:11   #451
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 13-10-2008
Şehir: Artvin
Mesajlar: 16
Ayrıca, yeni dönemde yetiştirmeyi düşündüğüm çilek içinde fidelerimi temin ettim. Şu an için gerekli malzemeleri hazırlamaya çalışıyorum. İnşallah başarılı olurum.

onermeshur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-12-2008, 23:16   #452
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 29-07-2007
Şehir: iSTANBUL
Mesajlar: 1,688
Estafurullah sayın onermeşhur biz bilgi paylaştıkça büyür sloganıyla yolaçıktık ve doğru bildiklerimizi paylaşmaya devam edeceğiz.Çalışmalarınızda başarılar dilerim ,kalın sağlıcakla .
Sevgiler, selamlar.

Kudret Tezel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-12-2008, 00:43   #453
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 26-08-2008
Şehir: adana
Mesajlar: 361
Sevgili arkadaşlar bilgi paylaştıkça büyür sloganına atfen sizlerle sayın kudret hocamdan öğrendiğim ve hepimizin başına gelebilecek bir durumu paylaşmak istiyorum.

Açmış olduğum "topraksız tarım ile yapmaya çalıştıklarım" adlı forumda yapmış olduğum çalışmaları biliyorsunuz.Sevgili kudret hocamdan temin ettiğim Ec metre inanın bütün emeklerimi kurtardı.Forumlarda okumuşsunuzdur mutlaka kullandığımız agredatı 7 günde veya 10 günde bir bol su ile yıkamamız gerektiğini.Bende domates ve marulda kullandığım perliti 7 günde bir musluk suyu ile yıkıyordum ve sonra yeniden besin eriyiği veriyordum.Yıkama işleminide sistemlerden 2-3 defa musluk suyunu devirdaim ettirtikten sonra bitiriyordum.

3 gün önce aynı işlemi yaptım ve yeni besin eriyiği ayarlayıp tankı doldurdum.Otomatik sulama ile bitkiler sulanmaya devam eti.Ertesi sabah tankı ölçtüğümde Ec ölçüleri dehşet verici idi marul tankının ecsi 3 domates tankının ecsi 3,5 idi.Oysa ben marulu 1,8'e domatesi de 2 ye ayarlamıştım.2 saat sonra tekrar ölçtüm ve ecler 4- 5,5 idi.Sulamayı kestim ve bitki köklerinde tuzun biriktiğini düşündüm.Musluk suyu ile yıkadım ve tekrar besin eriyiği verip ölçtüm ec yine çok yüksekti.

Dikkat ; İşin aslı musluk suyunu 2-3 defa devir daim ettirmek değilmiş.Bol su vermek ve drenajdan akan suyun devamlı Ecsini ölçmek ve drenajdan akan suyun ecsi ne zamanki musluk suyunun Ecsine (genelde 0,6) gelene kadar su vermeye devam etmekmiş.Bu bilgiyide sevgili kudret hocamdan edindim.Teşekkürler.

Dün bunu halledip besin eriyiğini ayarlayıp sulamaya başladım 3 saat gözlemledim ve her saat başı sulama bittikten sonra tankın ecsini kontrol ettim ve herşey normaldi.Bu arada ph ayarlamasını unuttum ve akşam üzeri ph'ın 4,8 olduğunu farkettim ama tembellik edip sabah(bugün)ayarlarım dedim ve bu sabah gittiğimde ec yine yüksek çıktı tam 3 olmuştu.Marul tankı normaldi ve ph 6,4 dü.O an ph'ın düşük ve yüksek olması ecyi yükseltiyor diye düşündüm ve bunuda kudret hocama teyit ettirdim.Lütfen bunlara dikkat edin arkadaşlar ben helak oldum siz olmayın.Şuanda herşey normal ve yolunda ilerliyor herkese kolay gelsin.

Bu iş gerçekten ec ve ph metre olmadan hikayeden öteye geçmez bence.

Bilgi paylaştıkça büyür.

moznaneci ve efi beğendi.
jibuti Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-12-2008, 22:43   #454
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 05-06-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 61
Sayın Kudret Bey,
Göndermiş olduğunuz ec metre muazzam bir alet.Piyasadan böyle bir ec metreyi hemde böyle bir fiyata temin etmemiz mümkün değildi.Artık sayenizde olaya biraz daha bilinçli yaklaşabileceğiz.**** sorularla başınızı daha çok ağrıtacağız.
Her şey için çok teşekkürler.Emeğinize sağlık...

knry07 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-12-2008, 22:57   #455
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 29-07-2007
Şehir: iSTANBUL
Mesajlar: 1,688
Teşekkür ederim sayın knry07, memnun kalmanız beni sevindirdi. Çalışmalarınızda başarılar dilerim . İyigünlerde kullanınız.

Kudret Tezel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-12-2008, 23:11   #456
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 29-07-2007
Şehir: iSTANBUL
Mesajlar: 1,688
Sevgili jibuti. nekadar anlatırsak anlatalım yaşamış olduğunuz tecrübeden edindiğiniz deneyimi aktarmamız mümkün olamaz.Her kayıpta bir kazanç, her kazançta bir kayıp vardır demiş atalarımız . Mutlaka başınıza gelen olaylar sizi fazlasıyla yordu vede üzdü.Ama bizzat yaşadığınız olaylardan edindiğiniz bilgi,kazanmış olduğunuz tecrübe ve pratik umarım çektiğiniz zahmet ve sıkıntıyı karşılamıştır.Birdaha böyle sıkıntılı ve zahmetli günler yaşamamanız dileğiyle bol verimli, bol yeşilli çok kazançlı günler dilerim.

Kudret Tezel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-12-2008, 00:44   #457
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 26-08-2008
Şehir: adana
Mesajlar: 361
Sevgili kudret hocam bütün iyi dileklerinize çok teşekkür ederim.

jibuti Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-12-2008, 17:25   #458
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 04-12-2008
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 2
merhaba ben Ankara üniv.Ziraat fakültesi bahçe bitkileri bölümü son sınıf öğrencisiyim tez ödevim topraksız tarım ve katı kültür ortamında domates ve biber yetiştiriciliği bu konuda bana resim ve materyel bulmamda yardım edebilirseniz çok sevinirim iyi günler

suzer Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-12-2008, 18:54   #459
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 29-07-2007
Şehir: iSTANBUL
Mesajlar: 1,688
Sevgili suzer tez ödevinizi yapmak için bu site yeter,aradığınız her bilgi ve resim forumlarda mevcut.Vakit ayırıp forumları okursanız her türlü bilgiyi bulacağınızdan eminim.
Cevabını bulamadığınız sorularınız olursa cevaplandıracak birileri mutlaka olacaktır.
Çalışmalarınızda başarılar dilerim.sevgiler selamlar.

Kudret Tezel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-12-2008, 20:45   #460
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 26-08-2008
Şehir: adana
Mesajlar: 361
Arkadaşlar bütün büyüklerimin ellerinden öpmek kaydıyla sizin ve ailelerinizin bayramını kutlarım.Bayramınız mubarek olsun.

jibuti Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-12-2008, 16:45   #461
Ağaç Dostu
 
ertugrula's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-10-2008
Şehir: Silivri / İstanbul
Mesajlar: 114
Merhaba, Sayın Tezel,

Uzun bir okumadan sonra artık deneme yapmaya karar verdim fakat tabii ki başlamadan önce halledilmesi gereken birkaç nokta daha var. Bunların da bir çoğunun cevabını sanırım sizden alacağım

Öncelikle mini seranız hakkında biraz daha detaylı bilgi alabilir miyim?
Ölçüleri, kaç watt'lık ampul kullandınız, içerideki ısının kaç derece olması idealdir, kullandığınız termostat, üzerine kapattığınız camekan gerçek cam mı yoksa plexiglass mı vb. gibi bilgiler?

İkincisi, hazırladığınız besin karışımını nasıl elde edebilirim?

Üçüncüsü, EC ölçerlerinizden bir tane edinebilir miyim?

Dördüncüsü, PH ölçer olarak (ucuz/işlevsel) ne önerirsiniz ve nereden temin edebilirim?

Beşincisi, öncelikle durgun su deneyeceğim fakat sanırım hemen ardından akansuyu da denemeden olmayacak. Bu nedenle zaman saatli priz hakkında da bilgi almak istiyorum. Dün bauhaus'da baktığım zaman saati sadece birer saatlik sürelerle ayarlanabiliyordu (fiyatı sanırım 8 YTL gibi bir şeydi). Sizin söz ettiğiniz 96 dilimli ve daha ucuz saati nereden temin edebilirim?

Altıncısı, yapacağım denemeyi kapalı alanda, doğuya bakan camı olan bir odada yapacağım. Öğlene kadar iyi ışık alıyor, öğleden sonra da karşıdaki binadan gelen yansımayı da sayarsak iyi aydınlanıyor. Yine de suni ışığa ihtiyacım olacağını sanıyorum. Bu konuda nasıl bir aydınlatma önerirsiniz?

Yedinci olarak, kendi tohumlarımın çimlenmesini beklemeden bulabileceğim bir fideyi denemeyi düşünüyorum. Bu mevsimde ne denememi önerirsiniz?

Son olarak benim düşünmediğim, sizin aklınıza gelen başka ne tür sorunlarla karşılaşabilirim?

Çok şey sorduğumun farkındayım. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Herkesin bayramını kutlarım.

ertugrula Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-12-2008, 19:27   #462
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 29-07-2007
Şehir: iSTANBUL
Mesajlar: 1,688
Sayın ertugrula, Öncelikle bayramınız kutlu olsun,nice güzel bayramlar dileği ile Sorularınıza kısakısa yanıtlamaya çalışacağım.
1 : Mini seranın ebatları 30*40 yük 30cm
camekan yüksekliği 20 cm plexiglas
2 : termostat olarak kuluçka termostatı kullana bilirsiniz
numune serada termostat yoktur .Seri bağlı 2 adet 60 watt lık lambayla ısıtılmaktadır
lambaların seri bağlı toplu gücü30 watt tır seri bağlanmasının sebebi ise ömürlerinin çok uzun olması içindir.
Besin eriyiklerini hazırlamak için ; topraksıztarım Besim eriyiklerinin hazırlanması konulu forumları inceleyiniz
3 :EC metreyi bayramdan sonra ki hafta içi yollıyabilirim arzu ederseniz.
4 :PH metre için tavsiye edeceğim en pratik yol PH kağıdı kullanmaktır.Bukonu hakkında
forumları inceleyiniz . Özet olarak ucuz PH metrelerden kimse memnun değil çabuk bozulması ve kalibrasyonunun problem olması.
5 : 96 dilimli zaman saatini bulunduğunuz yerde bulmak zor ise EC metre ile yollıyabilirim. Fiatları 7,5 ytl .Büyük marketlerde çok daha ucuz ama benim marketten teminim daha pahalıya mal olur.
Işık ihtiyacı yetiştireceğiniz bitkiye bağlı . ışık gerekirse metal halide lambalar kullana bilirsiniz ancak unutmayınız ki elektrikle aydınlatma ülkemiz için lükstür pahalıya malolabilir.
Bu mevsimde buluna bilecek fide çeşitleri bulunduğunuz bölgeye bağlı. İstanbul Silvri bölgesinde zannederim marul fidesi bulmak mümkün olabilir,ama yinede semt pazarlarına bakmanın yararı var. Bu sorunuzu cevaplamak biraz zor.
Son olarak tohum luk seranızı ve yetiştireceğiniz fideleri yetiştirme ortamını gerektiği gibi hazırlamadan işe koyulmayın bazı olumsuzluklar şevkinizi kırabilir.
Forumlarda her türlü bilgiyi bulmak mümkün lütfen biraz zaman ayırıp gözden geçiriniz.Arkadaşlarımızın yaptığı tatbikatları, örnekleri inceleyiniz., ve yaptığınız çalışmaları lütfen bizlerle paylaşınız.BİLGİ PAYLAŞTIKÇA BÜYÜR.
Çalışmalarınızda başarılar dilerim.Sevgiler selamlar.

Kudret Tezel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-12-2008, 15:08   #463
Ağaç Dostu
 
derin's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-03-2007
Şehir: Aksaray
Mesajlar: 298
Kudret bey EC metreyi bende istiyorum temin etme imkanımız var mı?

derin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-12-2008, 22:32   #464
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-04-2006
Şehir: Ankara
Mesajlar: 9,099
Galeri: 25
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Kudret Tezel Mesajı Göster
...
Işık ihtiyacı yetiştireceğiniz bitkiye bağlı . ışık gerekirse metal halide lambalar kullana bilirsiniz ancak unutmayınız ki elektrikle aydınlatma ülkemiz için lükstür pahalıya malolabilir.
...
Güneş görmeyen zifiri karanlık bir bodrumda " ARDO Sera" ile domates yetiştiği çalışmalarımız sırasında gözlemlenmiştir. Sizde hemen şimdi bir kasa içine domates ekerek, zifiri karanlık bir bodrumda " ARDO Sera"nın etkisine kış gelmeden şahit olup, bu kış seranızda "ARDO Sera" teknolojisini kullanmanın farkını yaşayabilirsiniz!

http://www.pestgo.com/yeni/yeni.htm

----------------------------
ARDO ile, Zifiri karanlık odalarınıza koyduğunuz çiçeklerinizin açtığını, saksıda ektiğiniz domateslerin, hiç günes ısığı almadan kızardığını
görmenin keyfi ise, ARDO’nun size yaptığı iskontonun, sadece cüzi bir kısmıdır.

http://www.ardo.com.tr/katalog3.htm

-------------------------------
Kudret Bey
bu ürün için ne dersiniz?

denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-12-2008, 15:52   #465
Ağaç Dostu
 
deep78's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-10-2008
Şehir: ANTALYA
Mesajlar: 194
ilginç bir ürün bence ama iş sadece sıcaklıkla bitmiyor bence.zifiri karanlıkta domatesi kızartabilirsiniz belki ama salkım araları kaç cm olur onu bilemem.

deep78 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-12-2008, 20:07   #466
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 11-12-2008
Şehir: İzmir
Mesajlar: 1
Topraksız tarım

Herkeze Merhaba,
Ben bu zamana kadar hiçbirşey yetiştirmedim ama topraksız tarım konusunda bilgi sahibi olmak ve denemeler yapmak istiyorum. Herkez birşeyden bahsediyor. Yazılanlara baktığımda kendimi maalesef bu konuda hiçbir fikri olmayan biri olarak görüyorum. Başlangıç aşamasında biri olarak, temel bilgileri alabileceğim, neyi nasıl yapacağım konusunda bildiklerinizi benimle paylaşırsanız çok memnun olurum. Bu konuda başvurabileceğim kaynak, döküman, cd, vs... hakkında internette veya kitap olarak hangi yayınları tavsiye edersiniz? Üretim aşaması için neler gereklidir?
İlginiz ve alakanıza şimdiden çok teşekkürler.

Hakan Saygılı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-12-2008, 20:13   #467
Ağaç Dostu
 
Harun Parlak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-01-2007
Şehir: İstanbul Sarıyer
Mesajlar: 4,272
Galeri: 22
Sayın Hakan Saygılı bey sitemizin içi topraksız tarım ile ilgili çalışmalar ve onlarca makalelerle dolu site içersinde biraz arama yapın istediğiniz tüm bilgilere ulaşacaksınız.

Harun Parlak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-12-2008, 21:55   #468
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,245
Galeri: 88
Yeni başlayacaklar için topraksız tarım...

Böyle bir başlık bile var.

Bir süre yazılanları okumanız iyi olacaktır. Yoksa kimse, bu kadar şeyi baştan bir de sizin için tekrar anlatamaz... Değil mi?

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-12-2008, 21:16   #469
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 29-07-2007
Şehir: iSTANBUL
Mesajlar: 1,688
Sayın denizakvaryumu ,bu ürün sayın Niyazi Davran tarafından bir televizyon programında tanıtılmıştı. Ayrıca geliştirmiş olduğu ultrasonik fare ,köstebek ve diğer bazı zaralıları kovucuları anlatmıştı. Bir müzenin haşerattan kurtulmak için kendilerineyaptığı davette oradaki eski çini sobaları görmüş ve onlardan esinlenerek sıcak camı bulduğunu anlatmıştı.
Seraların daha kolay ve ucuz ısıtılacağından bahsetmişti ve patentinin kendine ait olduğunu söylemişti hatırladığım kadarıyla. vermiş olduğunuz adreste adının geçmemesi garip geldi bana .
Isınmanın ötesinde zifiri karanlıkta domates kızartmanın kızıl ötesi ışınlarla mümkün olması iyide yeni keşfedilmiş olması tuhafıma gitti doğrusu . Yakında nederece doğru ve kullanılır nekadar ekonomik bir sistem olduğu belli olur umarım.

Kudret Tezel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-12-2008, 19:30   #470
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 29-07-2007
Şehir: iSTANBUL
Mesajlar: 1,688
Sevgili arkadaşlarım üsteki mesajımda Sayın Niyazi Davran' ın adının gecmemesi bana garip geldi demiştim.Bu buluşun sahibinin Sayın Niyazi Davran olduğunu bir TV programında öğrendiğimi söylemiştim.Ancak sayın denizakvaryumunun verdiği adreste bu ismin gecmemesi sanki birilerinin kendi buluşlarıymış gibi bir açıklama yaptıklarını düşündüm ,oysa olay öyle değilmiş özür dilerim. Pestgo Sayın Niyazi Davranın elektronik şirketiymiş ve ardo da bü ürünün adı veya markası imiş. Google de Niyazi Davran diye girerseniz göreceksiniz.Çok geniş açıklamalar var.Fakat fiat ve referans bilgilerine ulaşamadım.Fiat ve özellikle seracılıkta kullananlar bilgilerine ulaşanların adres bildirmelerini rica ediyorum.

Kudret Tezel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-12-2008, 23:57   #471
Ağaç Dostu
 
malbman's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-04-2008
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,608
Galeri: 15
Kudret hocam, ben firmaya gönderdiğim e postaya üç gündür bir cevap alamadım. Gerçekten bellirttikleri şartlar oluşuyorsa (ölçülüyorsa) ciddi ciddi uygulamayı düşünmüştüm ama ne yazık ki profesyonellik kıyısından bile uğramamış bu firmaya. Artık bana cevap verseler de çok fazla ciddiye alacağımı sanmıyorum.

malbman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-12-2008, 07:32   #472
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-04-2006
Şehir: Ankara
Mesajlar: 9,099
Galeri: 25
Doğrudan telefonla bağlantı kurun derim, ben öyle yaptım...

Fiyatlar 700 YTL den başlıyor.

denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-12-2008, 08:33   #473
Ağaç Dostu
 
malbman's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-04-2008
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,608
Galeri: 15
Teşekkür ederim sayın denizakvaryumu.

malbman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-12-2008, 12:57   #474
Ağaçsever
 
çelebi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-12-2007
Şehir: Bursa
Mesajlar: 97
700 YTL'lik olan ne kadar bir alanın ısıtılmasını sağlıyor?

çelebi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-12-2008, 13:06   #475
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-04-2006
Şehir: Ankara
Mesajlar: 9,099
Galeri: 25
http://www.ardo.com.tr/modeller.html

linkteki 1200 modeli.

http://www.ardo.com.tr/katalog_tr.html

dosyalarda bu cihazlarla ne kadar alanın ısıtılacağı belirtiliyor.

denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-12-2008, 20:42   #476
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 29-07-2007
Şehir: iSTANBUL
Mesajlar: 1,688
1200 modeli 1,2 kw fiatıda dediğiniz gibi 700 Ytl ise afedersiniz ama ekonomisi nerde anlayamadım.

Kudret Tezel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-01-2009, 16:51   #477
Ağaç Dostu
 
fahrikucuktas's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-11-2007
Şehir: erzincan
Mesajlar: 192
Bu alanda öğrendiklerimle bende topraksız tarım denemeleri yapmaya başladım.O kadarda zor birşey değilmiş.

fahrikucuktas Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-01-2009, 12:00   #478
/
 
Giriş Tarihi: 05-01-2009
Şehir: Usa
Mesajlar: 1
Merhabalar,
Ben de grubunuza yeni uye oldum. Kizim Özlem ile birlikte bu yil denemeler yapmayi duşünüyoruz. Oldukça faydali şeyler paylaşmişsiniz. Umarim biz de sizlerin tecrübelerinden faydalanip bir an önce sizin seviyenize ulaşiriz.

dsagon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-01-2009, 14:50   #479
Ağaç Dostu
 
malbman's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-04-2008
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,608
Galeri: 15
Aramıza hoş geldiniz sayın dsagon. Yapacağınız çalışmalarda başarılar. Eminim bizi de geçeceksiniz.

malbman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-01-2009, 16:58   #480
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 29-07-2007
Şehir: iSTANBUL
Mesajlar: 1,688
Hoş geldiniz sayın dsgon ve sevgili özlem, Hiç bir hedef yoktur ki gönül verilipte ulaşılmasın. Önemli olan kararlı olmak, yapabilirmiyim değil yapacağım diyerek başlamak.
Sayın fahrikucuktaş ın dediği gibi çok ta zor bir şey değil yapmak isteyince. Çalışmalarınızda başarılar dilerim kolay gelsin.

Kudret Tezel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Etiketler
#bursa topraksız tarım


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 04:28.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025