![]() |
|
![]() |
#451 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 13-10-2008
|
Ayrıca, yeni dönemde yetiştirmeyi düşündüğüm çilek içinde fidelerimi temin ettim. Şu an için gerekli malzemeleri hazırlamaya çalışıyorum. İnşallah başarılı olurum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#452 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-07-2007
|
Estafurullah sayın onermeşhur biz bilgi paylaştıkça büyür sloganıyla yolaçıktık ve doğru bildiklerimizi paylaşmaya devam edeceğiz.Çalışmalarınızda başarılar dilerim ,kalın sağlıcakla . Sevgiler, selamlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#453 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-08-2008
|
Sevgili arkadaşlar bilgi paylaştıkça büyür sloganına atfen sizlerle sayın kudret hocamdan öğrendiğim ve hepimizin başına gelebilecek bir durumu paylaşmak istiyorum. Açmış olduğum "topraksız tarım ile yapmaya çalıştıklarım" adlı forumda yapmış olduğum çalışmaları biliyorsunuz.Sevgili kudret hocamdan temin ettiğim Ec metre inanın bütün emeklerimi kurtardı.Forumlarda okumuşsunuzdur mutlaka kullandığımız agredatı 7 günde veya 10 günde bir bol su ile yıkamamız gerektiğini.Bende domates ve marulda kullandığım perliti 7 günde bir musluk suyu ile yıkıyordum ve sonra yeniden besin eriyiği veriyordum.Yıkama işleminide sistemlerden 2-3 defa musluk suyunu devirdaim ettirtikten sonra bitiriyordum. 3 gün önce aynı işlemi yaptım ve yeni besin eriyiği ayarlayıp tankı doldurdum.Otomatik sulama ile bitkiler sulanmaya devam eti.Ertesi sabah tankı ölçtüğümde Ec ölçüleri dehşet verici idi marul tankının ecsi 3 domates tankının ecsi 3,5 idi.Oysa ben marulu 1,8'e domatesi de 2 ye ayarlamıştım.2 saat sonra tekrar ölçtüm ve ecler 4- 5,5 idi.Sulamayı kestim ve bitki köklerinde tuzun biriktiğini düşündüm.Musluk suyu ile yıkadım ve tekrar besin eriyiği verip ölçtüm ec yine çok yüksekti. Dikkat ; İşin aslı musluk suyunu 2-3 defa devir daim ettirmek değilmiş.Bol su vermek ve drenajdan akan suyun devamlı Ecsini ölçmek ve drenajdan akan suyun ecsi ne zamanki musluk suyunun Ecsine (genelde 0,6) gelene kadar su vermeye devam etmekmiş.Bu bilgiyide sevgili kudret hocamdan edindim.Teşekkürler. Dün bunu halledip besin eriyiğini ayarlayıp sulamaya başladım 3 saat gözlemledim ve her saat başı sulama bittikten sonra tankın ecsini kontrol ettim ve herşey normaldi.Bu arada ph ayarlamasını unuttum ve akşam üzeri ph'ın 4,8 olduğunu farkettim ama tembellik edip sabah(bugün)ayarlarım dedim ve bu sabah gittiğimde ec yine yüksek çıktı tam 3 olmuştu.Marul tankı normaldi ve ph 6,4 dü.O an ph'ın düşük ve yüksek olması ecyi yükseltiyor diye düşündüm ve bunuda kudret hocama teyit ettirdim.Lütfen bunlara dikkat edin arkadaşlar ben helak oldum siz olmayın.Şuanda herşey normal ve yolunda ilerliyor herkese kolay gelsin. Bu iş gerçekten ec ve ph metre olmadan hikayeden öteye geçmez bence. Bilgi paylaştıkça büyür. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#454 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 05-06-2008
|
Sayın Kudret Bey, Göndermiş olduğunuz ec metre muazzam bir alet.Piyasadan böyle bir ec metreyi hemde böyle bir fiyata temin etmemiz mümkün değildi.Artık sayenizde olaya biraz daha bilinçli yaklaşabileceğiz.**** sorularla başınızı daha çok ağrıtacağız. Her şey için çok teşekkürler.Emeğinize sağlık... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#455 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim sayın knry07, memnun kalmanız beni sevindirdi. Çalışmalarınızda başarılar dilerim . İyigünlerde kullanınız. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#456 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili jibuti. nekadar anlatırsak anlatalım yaşamış olduğunuz tecrübeden edindiğiniz deneyimi aktarmamız mümkün olamaz.Her kayıpta bir kazanç, her kazançta bir kayıp vardır demiş atalarımız . Mutlaka başınıza gelen olaylar sizi fazlasıyla yordu vede üzdü.Ama bizzat yaşadığınız olaylardan edindiğiniz bilgi,kazanmış olduğunuz tecrübe ve pratik umarım çektiğiniz zahmet ve sıkıntıyı karşılamıştır.Birdaha böyle sıkıntılı ve zahmetli günler yaşamamanız dileğiyle bol verimli, bol yeşilli çok kazançlı günler dilerim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#457 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili kudret hocam bütün iyi dileklerinize çok teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#458 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 04-12-2008
|
merhaba ben Ankara üniv.Ziraat fakültesi bahçe bitkileri bölümü son sınıf öğrencisiyim tez ödevim topraksız tarım ve katı kültür ortamında domates ve biber yetiştiriciliği bu konuda bana resim ve materyel bulmamda yardım edebilirseniz çok sevinirim iyi günler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#459 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili suzer tez ödevinizi yapmak için bu site yeter,aradığınız her bilgi ve resim forumlarda mevcut.Vakit ayırıp forumları okursanız her türlü bilgiyi bulacağınızdan eminim. Cevabını bulamadığınız sorularınız olursa cevaplandıracak birileri mutlaka olacaktır. Çalışmalarınızda başarılar dilerim.sevgiler selamlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#460 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar bütün büyüklerimin ellerinden öpmek kaydıyla sizin ve ailelerinizin bayramını kutlarım.Bayramınız mubarek olsun. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#461 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-10-2008
|
Merhaba, Sayın Tezel, Uzun bir okumadan sonra artık deneme yapmaya karar verdim fakat tabii ki başlamadan önce halledilmesi gereken birkaç nokta daha var. Bunların da bir çoğunun cevabını sanırım sizden alacağım ![]() Öncelikle mini seranız hakkında biraz daha detaylı bilgi alabilir miyim? Ölçüleri, kaç watt'lık ampul kullandınız, içerideki ısının kaç derece olması idealdir, kullandığınız termostat, üzerine kapattığınız camekan gerçek cam mı yoksa plexiglass mı vb. gibi bilgiler? İkincisi, hazırladığınız besin karışımını nasıl elde edebilirim? Üçüncüsü, EC ölçerlerinizden bir tane edinebilir miyim? Dördüncüsü, PH ölçer olarak (ucuz/işlevsel) ne önerirsiniz ve nereden temin edebilirim? Beşincisi, öncelikle durgun su deneyeceğim fakat sanırım hemen ardından akansuyu da denemeden olmayacak. Bu nedenle zaman saatli priz hakkında da bilgi almak istiyorum. Dün bauhaus'da baktığım zaman saati sadece birer saatlik sürelerle ayarlanabiliyordu (fiyatı sanırım 8 YTL gibi bir şeydi). Sizin söz ettiğiniz 96 dilimli ve daha ucuz saati nereden temin edebilirim? Altıncısı, yapacağım denemeyi kapalı alanda, doğuya bakan camı olan bir odada yapacağım. Öğlene kadar iyi ışık alıyor, öğleden sonra da karşıdaki binadan gelen yansımayı da sayarsak iyi aydınlanıyor. Yine de suni ışığa ihtiyacım olacağını sanıyorum. Bu konuda nasıl bir aydınlatma önerirsiniz? Yedinci olarak, kendi tohumlarımın çimlenmesini beklemeden bulabileceğim bir fideyi denemeyi düşünüyorum. Bu mevsimde ne denememi önerirsiniz? Son olarak benim düşünmediğim, sizin aklınıza gelen başka ne tür sorunlarla karşılaşabilirim? Çok şey sorduğumun farkındayım. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim. Herkesin bayramını kutlarım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#462 |
Ağaç Dostu
|
Sayın ertugrula, Öncelikle bayramınız kutlu olsun,nice güzel bayramlar dileği ile Sorularınıza kısakısa yanıtlamaya çalışacağım. 1 : Mini seranın ebatları 30*40 yük 30cm camekan yüksekliği 20 cm plexiglas 2 : termostat olarak kuluçka termostatı kullana bilirsiniz numune serada termostat yoktur .Seri bağlı 2 adet 60 watt lık lambayla ısıtılmaktadır lambaların seri bağlı toplu gücü30 watt tır seri bağlanmasının sebebi ise ömürlerinin çok uzun olması içindir. Besin eriyiklerini hazırlamak için ; topraksıztarım Besim eriyiklerinin hazırlanması konulu forumları inceleyiniz 3 :EC metreyi bayramdan sonra ki hafta içi yollıyabilirim arzu ederseniz. 4 :PH metre için tavsiye edeceğim en pratik yol PH kağıdı kullanmaktır.Bukonu hakkında forumları inceleyiniz . Özet olarak ucuz PH metrelerden kimse memnun değil çabuk bozulması ve kalibrasyonunun problem olması. 5 : 96 dilimli zaman saatini bulunduğunuz yerde bulmak zor ise EC metre ile yollıyabilirim. Fiatları 7,5 ytl .Büyük marketlerde çok daha ucuz ama benim marketten teminim daha pahalıya mal olur. Işık ihtiyacı yetiştireceğiniz bitkiye bağlı . ışık gerekirse metal halide lambalar kullana bilirsiniz ancak unutmayınız ki elektrikle aydınlatma ülkemiz için lükstür pahalıya malolabilir. Bu mevsimde buluna bilecek fide çeşitleri bulunduğunuz bölgeye bağlı. İstanbul Silvri bölgesinde zannederim marul fidesi bulmak mümkün olabilir,ama yinede semt pazarlarına bakmanın yararı var. Bu sorunuzu cevaplamak biraz zor. Son olarak tohum luk seranızı ve yetiştireceğiniz fideleri yetiştirme ortamını gerektiği gibi hazırlamadan işe koyulmayın bazı olumsuzluklar şevkinizi kırabilir. Forumlarda her türlü bilgiyi bulmak mümkün lütfen biraz zaman ayırıp gözden geçiriniz.Arkadaşlarımızın yaptığı tatbikatları, örnekleri inceleyiniz., ve yaptığınız çalışmaları lütfen bizlerle paylaşınız.BİLGİ PAYLAŞTIKÇA BÜYÜR. Çalışmalarınızda başarılar dilerim.Sevgiler selamlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#463 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-03-2007
|
Kudret bey EC metreyi bende istiyorum temin etme imkanımız var mı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#464 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
http://www.pestgo.com/yeni/yeni.htm ---------------------------- ARDO ile, Zifiri karanlık odalarınıza koyduğunuz çiçeklerinizin açtığını, saksıda ektiğiniz domateslerin, hiç günes ısığı almadan kızardığını görmenin keyfi ise, ARDO’nun size yaptığı iskontonun, sadece cüzi bir kısmıdır. http://www.ardo.com.tr/katalog3.htm ------------------------------- Kudret Bey bu ürün için ne dersiniz? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#465 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-10-2008
|
ilginç bir ürün bence ama iş sadece sıcaklıkla bitmiyor bence.zifiri karanlıkta domatesi kızartabilirsiniz belki ama salkım araları kaç cm olur onu bilemem. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#466 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 11-12-2008
|
Topraksız tarım
Herkeze Merhaba, Ben bu zamana kadar hiçbirşey yetiştirmedim ama topraksız tarım konusunda bilgi sahibi olmak ve denemeler yapmak istiyorum. Herkez birşeyden bahsediyor. Yazılanlara baktığımda kendimi maalesef bu konuda hiçbir fikri olmayan biri olarak görüyorum. Başlangıç aşamasında biri olarak, temel bilgileri alabileceğim, neyi nasıl yapacağım konusunda bildiklerinizi benimle paylaşırsanız çok memnun olurum. Bu konuda başvurabileceğim kaynak, döküman, cd, vs... hakkında internette veya kitap olarak hangi yayınları tavsiye edersiniz? Üretim aşaması için neler gereklidir? İlginiz ve alakanıza şimdiden çok teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#468 |
agaclar.net
|
Yeni başlayacaklar için topraksız tarım... Böyle bir başlık bile var. Bir süre yazılanları okumanız iyi olacaktır. Yoksa kimse, bu kadar şeyi baştan bir de sizin için tekrar anlatamaz... Değil mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#469 |
Ağaç Dostu
|
Sayın denizakvaryumu ,bu ürün sayın Niyazi Davran tarafından bir televizyon programında tanıtılmıştı. Ayrıca geliştirmiş olduğu ultrasonik fare ,köstebek ve diğer bazı zaralıları kovucuları anlatmıştı. Bir müzenin haşerattan kurtulmak için kendilerineyaptığı davette oradaki eski çini sobaları görmüş ve onlardan esinlenerek sıcak camı bulduğunu anlatmıştı. Seraların daha kolay ve ucuz ısıtılacağından bahsetmişti ve patentinin kendine ait olduğunu söylemişti hatırladığım kadarıyla. vermiş olduğunuz adreste adının geçmemesi garip geldi bana . Isınmanın ötesinde zifiri karanlıkta domates kızartmanın kızıl ötesi ışınlarla mümkün olması iyide yeni keşfedilmiş olması tuhafıma gitti doğrusu . Yakında nederece doğru ve kullanılır nekadar ekonomik bir sistem olduğu belli olur umarım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#470 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili arkadaşlarım üsteki mesajımda Sayın Niyazi Davran' ın adının gecmemesi bana garip geldi demiştim.Bu buluşun sahibinin Sayın Niyazi Davran olduğunu bir TV programında öğrendiğimi söylemiştim.Ancak sayın denizakvaryumunun verdiği adreste bu ismin gecmemesi sanki birilerinin kendi buluşlarıymış gibi bir açıklama yaptıklarını düşündüm ,oysa olay öyle değilmiş özür dilerim. Pestgo Sayın Niyazi Davranın elektronik şirketiymiş ve ardo da bü ürünün adı veya markası imiş. Google de Niyazi Davran diye girerseniz göreceksiniz.Çok geniş açıklamalar var.Fakat fiat ve referans bilgilerine ulaşamadım.Fiat ve özellikle seracılıkta kullananlar bilgilerine ulaşanların adres bildirmelerini rica ediyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#471 |
Ağaç Dostu
|
Kudret hocam, ben firmaya gönderdiğim e postaya üç gündür bir cevap alamadım. Gerçekten bellirttikleri şartlar oluşuyorsa (ölçülüyorsa) ciddi ciddi uygulamayı düşünmüştüm ama ne yazık ki profesyonellik kıyısından bile uğramamış bu firmaya. Artık bana cevap verseler de çok fazla ciddiye alacağımı sanmıyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#474 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 01-12-2007
|
700 YTL'lik olan ne kadar bir alanın ısıtılmasını sağlıyor? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#475 |
Ağaç Dostu
|
http://www.ardo.com.tr/modeller.html linkteki 1200 modeli. http://www.ardo.com.tr/katalog_tr.html dosyalarda bu cihazlarla ne kadar alanın ısıtılacağı belirtiliyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#476 |
Ağaç Dostu
|
1200 modeli 1,2 kw fiatıda dediğiniz gibi 700 Ytl ise afedersiniz ama ekonomisi nerde anlayamadım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#477 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-11-2007
|
Bu alanda öğrendiklerimle bende topraksız tarım denemeleri yapmaya başladım.O kadarda zor birşey değilmiş. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#478 |
/
Giriş Tarihi: 05-01-2009
|
Merhabalar, Ben de grubunuza yeni uye oldum. Kizim Özlem ile birlikte bu yil denemeler yapmayi duşünüyoruz. Oldukça faydali şeyler paylaşmişsiniz. Umarim biz de sizlerin tecrübelerinden faydalanip bir an önce sizin seviyenize ulaşiriz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#480 |
Ağaç Dostu
|
Hoş geldiniz sayın dsgon ve sevgili özlem, Hiç bir hedef yoktur ki gönül verilipte ulaşılmasın. Önemli olan kararlı olmak, yapabilirmiyim değil yapacağım diyerek başlamak. Sayın fahrikucuktaş ın dediği gibi çok ta zor bir şey değil yapmak isteyince. Çalışmalarınızda başarılar dilerim kolay gelsin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
#bursa topraksız tarım |
|
|