![]() |
|
![]() |
#391 |
Ağaç Dostu
|
Aksine böyle bir deneme fikri ve uygulaması çok iyi oldu. İlk defa böyle bir EC metre kullanacak birinin soruları ve deneyimleri herkes için yararlı olacaktır. Kudret Bey yine en uygun olanı düşünmüş. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#392 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-05-2008
|
Sonuçları ben de merakla bekliyorum. Bu ec metrede kalibrasyon gerekiyormu. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#393 |
Ağaç Dostu
|
Kudret Beyin ard niyetli olmadığına canı gönülden inanıyorum. Bu işe gönül vermiş, zamanını ve emeğini bu denli harcamış bir insanın hiç bir sebepten hassas olduğu bir konuda kötü niyetli davranacağına inanmıyorum. İlk ec metrenin Jibuti arkadaşımıza gitmesine de itirazım yok çünkü bu işe bu dönem en çok asılan, ciddiye alan emek verip kafa yoran bir arkadaşımızdır. Jibuti özre gerek yok ki, ec metre biri tarafından denenecekti ve bunu sen yaptın; hiç ec metre kullanmamış birinin izlenimleri elbette önemli. Benim tepkimin nedeni ec metrenin herkese yetecek, isteyene gönderilebilecek aşamaya geldiğini düşünmemden dolayıydı. Jibuti'nin açıklamasıyla şok yaşadım, çünkü sitede ec metreyi dört gözle bekleyenlerden biriydim. Umarım biz de ec metre kullanma şansını yakalarız en kısa zamanda. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#394 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-08-2008
|
Sevgili Şule ve denizakvaryumu desteğiniz için teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#395 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-07-2007
|
Teşekkürler sayın arkadaşlarım,tabiiki art niyet sözkonusu değil. Bu netiçede tek tek monte olan basit bir alet .yetmiyecek ermiyecek kaygusu yok, kimler istiyorsa okadar monte ederiz sorun yok ,ama biraz zaman ister. Takdir edersinizki hepsini bir anda yapamak zor olur. Arkadaşlar sizlere daha açık ve net bilgiler verebilmek için şunu sormak zorundayım,lütfen EC metre istiyenler parmak kaldırsın,bir liste hazırlıyalım bende sizleri rahatlatacak en uygun fiatı açıklıyayım.Ve malzeme listemizi stoklayıp montaja başlıyalım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#396 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim sayın denizakvaryumu,bu vesile ile sesinizi duymak beni sevindirdi sağolun . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#397 |
Ağaç Dostu
|
Kudret bey, çoğumuz dört gözle bekliyorduk zaten ec metreyi. Ama sipariş listesine başlamadan bazı soruları cevaplarsak sonradan sipariş iptalı **** elinizde malzeme kalması gibi sorunlar yaşamayız diye düşünüyorum. Bu ec metre piyasadaki ec metrelerden hem görüntü hem de çalışma prensibi olarak farklı anladığım kadarıyla. Piyasadakilerin sorunu bildiğim kadarıyla kalibrasyon, kullanım zorluğu, çabuk bozulma vs. vs.. Yaptığınız sistemde bu sorunlar halledilebildi mi? Birim fiyat bizim talebimize göre değişecektir elbette ama yaklaşık bir fiyat **** fiyat aralığı bildirebilir misiniz? Benim sorularım bunlar. Teşekkürler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#398 |
Ağaç Dostu
|
Sayın elektronik bu soruya kudret hocam daha açıklayıcı cevap verir ama ec metrede kalibrasyon yok. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#399 |
Ağaç Dostu
|
Sevgi şule68, bu EC metre piyaradakilerden çok farklı, zira piyasada sadece djital EC metre ler var hemde sadece EC ölçen leri olduğu gibi biraz daha pahalısı hem EC hem PH hemde sıcaklığı ölçüyor.Yani bununla mukayese edilemez işlev açısından. Ancak benim yaptığım analog ec metreyi uzun zamandan beri test ediyorum, beni hiç yanıltmadı işimi görüyor, Bende çok pahalısından EC PH T ölçen alet var fakat onuda herzaman kullanmak işime gelmiyor, bununla hallediyorum. En önemli ayrıcalığı kendim yapmış olmam başkasına bağımlı olmamam. Nedemişler KİŞİYE HER İŞİ ALA GÖRÜLÜR. Tek iyi tarafının Fiatının uygun olması diyebilim, nekadarmı , ?oldu olacak söyliyeyimde sizde rahatlayın birkaç lira artarsa onuda hepberaber yeriz ![]() ![]() ![]() Fiatı 40,00 YTL . ohbe bende rahatladım sağol sevgili şule sayende oldu. Elektronik devresi hiçbirşey değil ama kuyusu tüpü, tornada yapılan parçalarıve paslanmaz çelik malzemeler fiatı yükseltiyor. Birde en önemlisi gözünüz arkada kalmasın kalibreye ihtiyaç yok .her haliyle işimizi görür . Sevgili şule68 size enkısa zamanda bir EC metre yollıyacağım ve yorumlarınızı aldıktan sonra devamına karar verelim. herkes çok tedirgin anlaşılan. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#400 |
Ağaç Dostu
|
Herkese günaydın arkadaşlar. Kudret hocam istemeden sizi üzdüm sanırım. Bu yüzden sizden ve sevgili jibuti' den özür dilerim. Bu işe gönül vermiş, ve bizim gibi bu işten kayif alanların hayatını kolaylaştıracak bu kadar çok şey yapan biri olduğunuz bile bile, art niyetli olduğunuzu zaten düşünemem bile. Benim de tepkim tıpkı sayın şule68 gibi her şey hazır da bizim neden haberimiz olmadı babındaydı. Ama düşüncesizce ve fevri bir tepki olduğunu şimdi anlıyorum. Tekrar özür dilerim. Gelelim ec metreye: isteyenler parmak kaldırsın demişsiniz, ben de parmağımı kaldırdım. En kısa zamanda bir tane istiyorum. Red Robinlerimin yaprakları kıvrılmaya başladı. Sanırım ec ihtiyaçları diğer domateslerden farklı ama ec metrem olmadığı için bunu anlayamıyorum. Mümkün olan en kısa sürede bir tane edinebilir miyim? Sevgi ve saygılarımla. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#401 |
Ağaç Dostu
|
Elbette üretilen herşeyin bir maddi bedeli olacak. Hem emek, hem zaman hem de beyin gücü harcadınız. Sadece dizayn etmekle bitmedi üstüne o malzemelerin temini, yaptırılması gibi bir sürü de oyalayıcı ve zaman zaman sinir bozucu bir evre geçirdiniz. Başkasına iş yaptırmak kadar yıpratıcı başka birşey daha yok. Fiyat konusunda kar da koymalısınız bence. Ülkemizde en az değer verilen şey beyin gücü ve emek. En azından emek verip birşeyler üretmeye çalışan bizlerin buna saygı duyması, değer vermesi gerek. O kadar zarifsiniz ki fiyat açıklamak bile sizi geriyor, sıkıntıya sokuyor anlaşılan. Ama bunu açıklamazsanız ve bizleri rahatlatacak tanıtım kampanyasını yapmazsanız bu sitede bunca emek verip öğrettiğiniz şeyler boşa gider. Ben de heyecanla bekliyorum ec metreyi. Bakalım benim zavallı yavrucuklarım ne ızdıraplar çekiyor. Sevgiler, saygılar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#402 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-11-2007
|
Ön talepleri toplayalım o zaman... Torpilli: Jibuti ![]() 1. Malbman 2. Şule 3. Eczadolabi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#403 |
Ağaç Dostu
|
Herşeyin anlaşılmasına sevindim arkadaşlar o zaman herşey yolunda bu güzel işte.Bu sayede bende ec metrenin fiyatını öğrenmiş oldum çok şükür. Bu arada hiç önemli değil sevgili malbman herşey anlaşıldı nasıl olsa olur böyle şeyler Düzenleyen jibuti : 16-11-2008 saat 09:53 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#404 |
Ağaç Dostu
|
Hocam bu arada tornada yapılan malzeme tüpün ucundaki malzeme galiba,o parçayı ben size yapabilirim.Siz cnc side işlettiniz sanırım o parçayı.E bende hem cnc var hemde cnc opertörlüğü bu konuda size yardım edebilirim isterseniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#405 |
Ağaç Dostu
|
Çok sağol sevgili jibuti. şu anda listede henüz 3-5 kişi var ,getiri götürü daha pahalıya mal olur ama liste kabarırsa düşünürüz.Alakan için teşekkürler. Nasıl EC yi ölçmekle birşeylerin değiştiğine inanıyormusun ? değişiklikler varmı, herkes merak ediyordur mutlaka ama inan ben dahaçok merak ediyorum. Bilgilendirirsen gözlemlerini paylaşırsan sevinirim. Fotoğraf işini halledebildinmi, seranı görüntülede meraktan kurtar herkesi. sevgili envor bile resim yoksa bilgide yok diyor,onagöre. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#406 |
Ağaç Dostu
|
Sayın elektronik arkadaşımız bir soro sormuş atlamışız özür dilerim. Sayın elktronik, kalibrasyon aletin gösterdiğ değerin doğru değere ayarlanması demektir . Bu ayar neticeyi sayısal sösteren aletlerde özellikle çok önemlidir ama bizim EC metremiz için okadar önemli değil ,anolog bir alet olduğundan hatası okuma hatası sınırları içinde kalır diye düşünüyorum. montaj bittikden sonra FABRİKA ![]() Arkadaşlar bende sizler gibi amatör bir topraksız tarım meraklısıyım.Bu işe gönül verdim ve mesleki mantığımla bilgilerimle problemleri çözmeye çalışıyorum. İnanıyorum ki bu konuda aletsiz çalışmak bulanık suda balık avlamaya benzer , PH ve EC çok önenli değerlerdir ama bu önem ölçmenin hassasiyetinden değil yani neticenin örnekğin PH 6,3 EC 2,45 değerlerinin virgülüne kadar okunmasından değil mertebesinden gelir. yani PH 5,5-6,5 arası EC 2-3 arasıdediğimizde yelpaze bayağı genişler zaten doğadada bu değerleri bu kadar kesin hassasiyette tutmak mümkün değildir umarım. Sakın yanlış anlamayın kesin bir teknoloji tutkunuyum,bu işin virgülüne kadar takip edilmesine asla itirazım yok ama konumuz amatörce birşeyleri bilerek yapabilmekse, yaptıklarımızdan zevk almaksa ölçülen değerler bize yeter ,yeterki ne yaptığımızı ,ne ölçtüğümüzü bilelim. ölçtüğümüz değerin ne olduğunu anlıyarak hareket edelim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#407 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bu sözlerinizden kuvvet alarak diyorum ki; "Bu seneki derslerimizde çok ağır kimya ve elektrik konularını geçsek ve, bitkimizin dönemsel ihtiyaçları üzerine yoğunlaşsak." Mesela, 1-çiçeklenme döneminde biraz fosfor eklesek (Buna şu kimyasaldan şu kadar gram besin eriyiğimize ekleyerek ulaşıyoruz gibi) 2-meyve döneminde şu kimyasalları şu kadar ilave edeceğiz, 3-gece gündüz sıcaklık farkları şu dereceyi geçmesin gibi... Ben geçen sene iki kere denedim topraksız tarımı ve en sonunda neredeyse yılıyordum bu işten. Halbuki önce sonucu görsek ![]() ![]() Kimyayı daha bi anlayarak tekrar okusak... Olur mu? Affınıza sığınarak... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#408 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili arkadaşlar "Topraksız tarım ile yapabildiklerim" adlı bir forum açtım.Şimdiye kadar öğrendiklerimi uygulamaya çalıştım.Bilgilerinize |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#409 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili kudret hocam öncelikle ellerinize sağlık.Ec metresiz çıkmam abi diyorum başka da birşey demiyorum ![]() Ec metre ile herşey değişti, bitkilerimden gözlemliyebiliyorum.Ec metre geldiği gün akansu kültürümdeki besin tankını ölçtüm ve ec'si 1.6 idi. Marullarım bu yüzden melül melül bana bakıyorlarmış meğerse şimdi (resimleri yükledim)gayet iyiler ve başlardı dik artık. Ec metrenin kullanımıda çok kolay 2 dakikanızı almıyor öğrenmek.Heran elinizin altında sağlam bir veri alabileceğiniz bir aletin olması size güven sağlıyor en önemlisi de bu yanlışı anında görebilmek.Teşekkürler sevgili kudret hocam. Resimleri yükledim hocam "Topraksız tarım ile yapabildiklerim" adlı bir forum açtım umarım beğenirsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#410 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili kudret hocam bu kadar emeğiniz oldu en azından bir konuda yardım etmek isedim.Ne zaman isterseniz torna konusunda ben burdayım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#411 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 24-04-2008
|
Sayın kudret bey ****** kolay gelsin. Bende hobi olarak evimde topraksız yapmak istiyorum. Ama sitde bu konuyla ilgili o kadar site varki kafam karıştı nerden başlayıp nereyi takip edeceğimi şaşırdım. Başlangıç olarak ne yapmamı önerirsiniz. İlk etap ta temin etmem gerek malzeme ekipman varmıdır. Yardımcı olursanız çok sevinirim. İyi çalışmalar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#412 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-08-2008
|
Alıntı:
Kolay gelsin. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#413 |
Ağaç Dostu
|
Sayın hannibal aramıza hoş geldiniz. Öncelikle topraksız tarım başlığı altında açılmış ne kadar alt başlık varsa hepsini sindire sindire okuyun. Eminim ki okudukça yapmak istedikleriniz ya da yapabilecekleriniz zihninizde şekillenecektir. En sonunda hala daha aklınıza takılı kalan konular olursa, hepimiz (bilgilerimiz dahilinde) seve seve yardım etmeye hazırız. Bir de forumda Türkçe' nin kullanımı ve imla kurallarına karşı çok hassasız. Aynı hassasiyeti sizden de bekliyoruz. Sevgi ve saygılarımla. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#414 |
Ağaç Dostu
|
Önce sisteminize karar verin. Bir çok denenmiş sistem var. Akan su, durgun su vs... Sisteminizi kurup geliniz. (Akvaryumculara nasıl anlatırsınız bu fikirlerinizi bilemem. Yeni bir deli geldi diye bakabilirler yüzünüze) Bol bol resimleyiniz. (Yapım aşamasında, sonucunda.) Maliyetlerinizden, yapmayı amaçladıklarınızdan bahsediniz. Besleyip büyütmeyi planladığınız sebzelere karar veriniz ve hemen Kudret Hocam'dan besin kitleri edininiz. EC metre edinmek için şu upuzuuun kuyruğa giriniz. (Sakın kaynak yapmayın, biz site olarak buna çok kızarız) Bakınız ne kolay. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#416 |
Yeni Üye
|
Yardımlarınız için teşekkür ederim. Aklımdan geçen domates yetiştirmek. Terasımda camekan kapalı bir alanım var. Burayı değerlendirmeyi düşünüyorum. Sizcede uygunsa. Sistem içinse forumları okuduktan sonra karar vericem. İyi akşamlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#417 |
Ağaç Dostu
|
Aramıza hoşgeldiniz sayın hannibal ,arkadaşlarım gerekli bigileri vermişler, kapalı bir terasa sahip olmanız gerçekten büyük şans ve topraksız tarım fikrinizde çok güzel. Forumları okuyup gerekli soruları sordukça hepimiz elimizden geleni yaparız ,merak etmeyiniz. Sisteminize karar veriniz malzeme alımı yaparken yine arkadaşlarımın fikrini alırsanız umarım iyi olur. çalışmalarınızda başarılar dilerim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#418 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili arkadaşlarım kusura bakmayınız, özel mesaj kapasitem dolmuş bazı mesajları alamadım,yenilerseniz memnun olurum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#419 |
Ağaç Dostu
|
Aramıza hoşgeldiniz sayın hanibal, bakın şimdiden bütün arkadaşlar yardıma koşmuş sıkıntı edecek bir durum yok.Biz burada büyük bir aileyiz.Şimdiden kolay gelsin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#420 |
Yeni Üye
|
Forumun bu kısmını okudum. Bazı sorularım olucaktı. Öncelikle başlangıç olarak bana akan su, durgun su, katı ortam bunlardan hangisini önerirsiniz. Birde anladığım kadarıyla her bitkinin ihtiyacı olan besin miktarı ppm olarak sabit olduğu için biz 250 litre **** 500 litre bir karışım yapsakda sadece eklediğimiz elementlerin gram değerlerimi değişiyor. Ben başlangıç olarak domates yetiştirmeyi düşünüyordum. Yetiştirme ortamım terasta camekan bir alan. Önümüz kış. Muğla merkezdeyim. Kış için domates uygunmudur. Değilse ne önerebilirsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
#bursa topraksız tarım |
|
|