View Single Post
Eski 16-11-2008, 12:21   #406
Kudret Tezel
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 29-07-2007
Sayın elektronik arkadaşımız bir soro sormuş atlamışız özür dilerim.
Sayın elktronik, kalibrasyon aletin gösterdiğ değerin doğru değere ayarlanması demektir . Bu ayar neticeyi sayısal sösteren aletlerde özellikle çok önemlidir ama bizim EC metremiz için okadar önemli değil ,anolog bir alet olduğundan hatası okuma hatası sınırları içinde kalır diye düşünüyorum. montaj bittikden sonra FABRİKA çıkış kalibrasyonu yapılır bu ayarları değiştirmedikçe işişmizi görür.
Arkadaşlar bende sizler gibi amatör bir topraksız tarım meraklısıyım.Bu işe gönül verdim ve mesleki mantığımla bilgilerimle problemleri çözmeye çalışıyorum. İnanıyorum ki bu konuda aletsiz çalışmak bulanık suda balık avlamaya benzer , PH ve EC çok önenli değerlerdir ama bu önem ölçmenin hassasiyetinden değil yani neticenin örnekğin PH 6,3 EC 2,45 değerlerinin virgülüne kadar okunmasından değil mertebesinden gelir. yani PH 5,5-6,5 arası EC 2-3 arasıdediğimizde yelpaze bayağı genişler zaten doğadada bu değerleri bu kadar kesin hassasiyette tutmak mümkün değildir umarım.
Sakın yanlış anlamayın kesin bir teknoloji tutkunuyum,bu işin virgülüne kadar takip edilmesine asla itirazım yok ama konumuz amatörce birşeyleri bilerek yapabilmekse, yaptıklarımızdan zevk almaksa ölçülen değerler bize yeter ,yeterki ne yaptığımızı ,ne ölçtüğümüzü bilelim. ölçtüğümüz değerin ne olduğunu anlıyarak hareket edelim.

Kudret Tezel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön