Merhaba, Sayın Tezel,
Uzun bir okumadan sonra artık deneme yapmaya karar verdim fakat tabii ki başlamadan önce halledilmesi gereken birkaç nokta daha var. Bunların da bir çoğunun cevabını sanırım sizden alacağım
Öncelikle mini seranız hakkında biraz daha detaylı bilgi alabilir miyim?
Ölçüleri, kaç watt'lık ampul kullandınız, içerideki ısının kaç derece olması idealdir, kullandığınız termostat, üzerine kapattığınız camekan gerçek cam mı yoksa plexiglass mı
vb. gibi bilgiler?
İkincisi, hazırladığınız besin karışımını nasıl elde edebilirim?
Üçüncüsü, EC ölçerlerinizden bir tane edinebilir miyim?
Dördüncüsü, PH ölçer olarak (ucuz/işlevsel) ne önerirsiniz ve nereden temin edebilirim?
Beşincisi, öncelikle durgun su deneyeceğim fakat sanırım hemen ardından akansuyu da denemeden olmayacak. Bu nedenle zaman saatli priz hakkında da bilgi almak istiyorum. Dün bauhaus'da baktığım zaman saati sadece birer saatlik sürelerle ayarlanabiliyordu (fiyatı sanırım 8 YTL gibi bir şeydi). Sizin söz ettiğiniz 96 dilimli ve daha ucuz saati nereden temin edebilirim?
Altıncısı, yapacağım denemeyi kapalı alanda, doğuya bakan camı olan bir odada yapacağım. Öğlene kadar iyi ışık alıyor, öğleden sonra da karşıdaki binadan gelen yansımayı da sayarsak iyi aydınlanıyor. Yine de suni ışığa ihtiyacım olacağını sanıyorum. Bu konuda nasıl bir aydınlatma önerirsiniz?
Yedinci olarak, kendi tohumlarımın çimlenmesini beklemeden bulabileceğim bir fideyi denemeyi düşünüyorum. Bu mevsimde ne denememi önerirsiniz?
Son olarak benim düşünmediğim, sizin aklınıza gelen başka ne tür sorunlarla karşılaşabilirim?
Çok şey sorduğumun farkındayım. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Herkesin bayramını kutlarım.