agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Topraksız Tarım
(https)

Beğeni Düzeni92Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 12-05-2011, 12:31   #121
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 27-02-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi erbasaran Mesajı Göster
*** hocam
seralar kurulu ufak tefek eksiklerim var onları kışa kadar halletmeye çalışacağım
seraların içinde göbek marul dikili
hocam 1 dönüm açık alananım var sizin A SİSTEMİNİ buraya yapmayı düşünüyoruz
sakarya da kış çok sert geçiyor herhangibi bi problemle karşılama imkanım nedir açık alanda A SİSTEMİNDE
seraları kışın göbek marul olarak kullanmayı düşünüyorum
bahar ve yaz aylarında açık alanımda sizin A sistemini düşünüyorum
50 ye yakın 1 parmak borular var bunları kullanmayı düşündüm A sisteminde adım adım bu konu yardımcı olurmusunuz ilk etep ta nereden başlayacağım
Sn.Erbaşaran,
İlk önce katlı sistemi kuracağın yerin tasfiyesini yapacaksın.Zemin düzeyini belli bir eğimle düzelteceksiniz.A sisteminin başlangıç ve bitiş noktalarına çivi çakarak ip gereceksiniz ki kurulan sistem terazili olsun.Şimdi size elimle çizmeye çalıştığım çizimleri aşama aşama gönderiyorum

Eklenen Resimler

mtugrul33 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-05-2011, 12:43   #122
Ağaç Dostu

Sevgili arkadaşlar,
A lar birbirine bağlandıktan sonra oluk demirleri de silme veya 8 lik demirlerle birbirine yanlardan ve alltan kaynatılmalıdır.

Eski 12-05-2011, 13:11   #123
Ağaç Dostu

Olukların çizimini yapmaya çalıştım.Biraz kötü oldu.kusuruma bakmayın.

Eski 12-05-2011, 13:13   #124
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mtugrul33 Mesajı Göster
Olukların çizimini yapmaya çalıştım.Biraz kötü oldu.kusuruma bakmayın.
Karşınızda çizimim.

Eklenen Resimler

Eski 12-05-2011, 13:44   #125
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 26-04-2011
başka yöntem varmı balkonda topraksız çilek yetiştirmek için.çok begendim ellerinize saglık

besimaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-05-2011, 15:43   #126
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 12-05-2011

mtugrul33 hocam merhaba.. yaklasık 1 aydır formu takip ediyor ve arkadasalrın paylasımlarını inceliyorum.. son zamanda sizin projeniz uzerine yogunlastım.. ilk once amator olarak mustakil evimin damında yapıp tecrube etmek istiyorum ondan sonra yapabilecegim kanısına varırsam işi ticari olarak yapmayı hedefliyorum.. 2 gundur de sizin resimlerden bir proje cıkartmaya calısıyordum ki bugünki cizimleriniz geldi tam isabet oldu resimdende olsa yaklasık olarak aynı sekleri cizmisiz.. benim size birkac sorum olacak yanıtlarsanız cok sevinirim. birincisi yasadıgım yer iskenderun.. anamura iklim olarak bayagı benzer sanırım.. ben ilk once test icin 2 mt. lik 3 katlı bi unite yapmamayı dusunuyorum.. benim sorunlarım bundan sonra baslıyor.. ben uniteyi bisekilde yapıp urun fide yerlestirilebilir hale geldigini var sayarsak birkaç sorum olacak..
1. ilk dikimi ne zaman yapabilir..
2. ben damda bu denemeyi yapacagım icin direk olarak gunes etki edecek bunun zararı olurmu uniteye bir sera tip branda ile golgeleme yapmalımıyım.
3. 1 senede cilekden kac hasat alınabiliyor?

yardımlarınız icin simdiden cok tesekkurler..

kotukedi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-05-2011, 15:51   #127
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 22-05-2009
maşallah çilekler çok güzel görünüyorlar, bu şekilde mahsül alabilmeniz çok güzel. emeğinize sağlık. geniş bir balkonda da denenebilir bir yöntem olabilir gibi

nesecik Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-05-2011, 17:39   #128
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 19-01-2009
Sayın mtugrul33 hocam ellerinize sağlık gerçekten çok güzel anlatmışsınız. Çizimizde herşeyi ifade edebildiği için bence süper tekrar ellerinize sağlık.

seazone Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-05-2011, 22:01   #129
Yeni Üye

erbasaran's Avatar

Giriş Tarihi: 25-01-2010
hocam *** ederim işe başlama zamanı
peki kışın açık ta olacağı için zarar görme imkanı nedir sizce

erbasaran Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-05-2011, 10:03   #130
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kotukedi Mesajı Göster
mtugrul33 hocam merhaba.. yaklasık 1 aydır formu takip ediyor ve arkadasalrın paylasımlarını inceliyorum.. son zamanda sizin projeniz uzerine yogunlastım.. ilk once amator olarak mustakil evimin damında yapıp tecrube etmek istiyorum ondan sonra yapabilecegim kanısına varırsam işi ticari olarak yapmayı hedefliyorum.. 2 gundur de sizin resimlerden bir proje cıkartmaya calısıyordum ki bugünki cizimleriniz geldi tam isabet oldu resimdende olsa yaklasık olarak aynı sekleri cizmisiz.. benim size birkac sorum olacak yanıtlarsanız cok sevinirim. birincisi yasadıgım yer iskenderun.. anamura iklim olarak bayagı benzer sanırım.. ben ilk once test icin 2 mt. lik 3 katlı bi unite yapmamayı dusunuyorum.. benim sorunlarım bundan sonra baslıyor.. ben uniteyi bisekilde yapıp urun fide yerlestirilebilir hale geldigini var sayarsak birkaç sorum olacak..
1. ilk dikimi ne zaman yapabilir..
2. ben damda bu denemeyi yapacagım icin direk olarak gunes etki edecek bunun zararı olurmu uniteye bir sera tip branda ile golgeleme yapmalımıyım.
3. 1 senede cilekden kac hasat alınabiliyor?

yardımlarınız icin simdiden cok tesekkurler..
Sn.Kotukedı,
İskenderun ve Anamur birbirine iklim vecoğrafik özellikleri ile çok benzer.Anamurda muz üretimi var.İskenderun'da da ekilmeye ve üretilmeye başlandı.
İşte bu yüzden;cilek üretimi ve aşamaları Anamurdaki gibi olacaktır.
Sorularınızı yanıtlayacak olursam;
1. İlk dikim eylül -ekim ayları içinde yapılmalıdır.
2. Eğmeçler üzerine plastik(naylon)örtü yapabilirsiniz.Biz dikimden sonra plastik örtüyü kireç ile gölgelemesini yapmaktayız ki direk güneş ışığı fidelere zarar vermesin .
3. Bir yıl içinde eylül-ekim aylarında ekilen çileklerden temmuz ayına kadar devamlı olarak ürün alırsınız .Tabi ki ilk ürün kasım aralık aylarında görünür.Ve devam eder.Ben size çilek ekmenizi tavsiye ederim.Ancak konuyu da iyi araştırmanızı tavsiye ederim.
Çalışmalarınızda başarılar dilerim..

Eski 13-05-2011, 10:05   #131
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi besimaz Mesajı Göster
başka yöntem varmı balkonda topraksız çilek yetiştirmek için.çok begendim ellerinize saglık
Sn.Besimaz,
Balkonda çilek ağacı yapılabilmekte.Forumda bu konuyla ilgili çalışmalar var.Ayrıca saksıda da çilek yetiştirebilirsiniz.

Eski 13-05-2011, 10:08   #132
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi erbasaran Mesajı Göster
hocam *** ederim işe başlama zamanı
peki kışın açık ta olacağı için zarar görme imkanı nedir sizce
Sn.Erbaşaran,Sakarya da kış oldukça soğuk ve uzun geçiyor diye biliyorum.Yerinizde olsam mart ayı-nisan ayı periyoduna göre çileklerimi öyle ekerim.Güz sonuna kadar da çilek satarsınız.Kış döneminde ısıtma için oldukça büyük bir masrafınız olacaktır.İyi hesap yapıp ona göre hareket etmenizi tavsiye ederim.
İyi çalışmalar dilerim.

Eski 13-05-2011, 14:24   #133
Yeni Üye

aydn.63's Avatar

Giriş Tarihi: 13-05-2011
Sayın mtugrul33, aranıza yeni katılan biri olarak çalışmalarınızı hayranlıkla izlediğimi belirtmeliyim. Size özenerek İstanbul-Şile'de böyle bir çalışma yapılabilir mi diye düşünmeye başlamıştım bile
Ancak Sayın Erbaşaran'a yazdığınız, kışın oldukça büyük ısıtma giderlerinin olacağını okuyunca, sanırım haklısınız. İstanbul için de çok gerçekçi olmayabilir.
Veriminiz bol olsun, saygılarımla...

aydn.63 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-05-2011, 15:22   #134
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 12-05-2011
Alıntı:
Sn.Kotukedı,
İskenderun ve Anamur birbirine iklim vecoğrafik özellikleri ile çok benzer.Anamurda muz üretimi var.İskenderun'da da ekilmeye ve üretilmeye başlandı.
İşte bu yüzden;cilek üretimi ve aşamaları Anamurdaki gibi olacaktır.
Sorularınızı yanıtlayacak olursam;
1. İlk dikim eylül -ekim ayları içinde yapılmalıdır.
2. Eğmeçler üzerine plastik(naylon)örtü yapabilirsiniz.Biz dikimden sonra plastik örtüyü kireç ile gölgelemesini yapmaktayız ki direk güneş ışığı fidelere zarar vermesin .
3. Bir yıl içinde eylül-ekim aylarında ekilen çileklerden temmuz ayına kadar devamlı olarak ürün alırsınız .Tabi ki ilk ürün kasım aralık aylarında görünür.Ve devam eder.Ben size çilek ekmenizi tavsiye ederim.Ancak konuyu da iyi araştırmanızı tavsiye ederim.
Çalışmalarınızda başarılar dilerim..
hocam cevap verdiginiz icin oncelikle cok tesekkur ederim.. o zaman su an acele etmemin bir sebebi yok..ilk ekim eylul ayına kadar ben kendimi fundamental olarak besleyim.. bu konuda gercekten forum umdugumdan cok iyi bir kaynakça.. gercekten sizin ve arkadasların paylasımları ve yardımseverligi takdire şahan.. ben yazılım isi ugrasıyorum.. ve olaya biraz daha teknolojik yaklasmak istiyorum sahada canlı veri alma uzerine biraz arastırma yaptım ama acıkcası birkac firma haricinde cok fazla birsey bulamadım.. ozellikle anlık olarak veya belirli periyodlarda ph ve ec degerlerini sahadan alabilme konusunda deneme yapmak istiyorum ama teknik ekipman yonunde bayagı bir sıkıntı oldugunu goruyorum.. otomasyoncu arkadaslar ile gorusup bi istişare yapmak şart.. ama mutlaka yapılabilir..

peki hocam size bir sorum daha olacak bir yıl boyunca sadece cilek mi calısıyorsunuz.. temmuzdan eylule kadar ki surecte ne gibi bakım yapmak gerekiyor.. ticari olarak dusunuldugunde cilekden baska domatesde verim ve dönem bakımından uygunmudur?

tekrardan cok tesekkur ediyorum saygılar...

kotukedi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-05-2011, 18:19   #135
Yeni Üye

erbasaran's Avatar

hocam
kışın çilek üretimi yapmayı dşünmüyorum dediğiniz gibi kış sert ve uzun geçiyor
bu sezon (haziran ayı)çilekleri diksem ürün alabilirmiyim
önümüzde ki kışı açıkta geçirceği için fideleri bi dahaki mart nisan ayında tekrar tazelemem gerekiyormu
A sistemi açık tarlada üstüne karda yağacak yağmurda

Eski 15-05-2011, 21:35   #136
Yeni Üye

erbasaran's Avatar

*** seazone sakaryanın neresinden seranızı ziyaret etmek ve bilgi almak istiyorum

Eski 16-05-2011, 12:29   #137
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 19-01-2009
Sayın erbaşaran Sakaryanın Sapanca ilçesinde oturmaktayım Kocaelinde çalışıyorum yapmış bulunduğum sera Kocaelinde iş yerinin terasında. Yolunuz düşerse beklerim tabi istediğiniz zaman.

seazone Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-05-2011, 11:13   #138
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 27-02-2010
Sayın mtugrul33;

Benim çileklerde resimdeki gibi küflenmeler, beyaz tüycükler oluştu. Sizce durum nedir? Çözümü ne olmalıdır?
Birde, yaprakların bu kadar uzaması normalmidir? Günde 12:00'den akşam
20:00'e kadar karşıdan güneş görüyorlar. Hem ön sıradakiler hemde arka sıradakilerde bana göre anormal bir boy uzaması var Siz ne dersiniz?

Sistem buraya foto ekletmediği için koyamadım. Rica etsem sayfamdan bakabilirmisiniz?

Şimdiden teşekkürler, kolay gelsin.

Eklenen Resimler

ayhan74 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-05-2011, 11:31   #139
Ağaç Dostu

Delimus's Avatar

Çilek Küllemesi
http://www.tarimziraat.com/hastalik_...lek_kullemesi/

UZamansıda Azot fazla veriyorsun sanırım, Formülünüzdeki azot değeri kaç ppm?

Delimus Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-05-2011, 11:36   #140
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 29-04-2011
harika görünüyor, hayran hayran resimlere baktım. maşallah

ÇENGELKÖY Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-05-2011, 14:12   #141
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Delimus Mesajı Göster
Çilek Küllemesi
http://www.tarimziraat.com/hastalik_...lek_kullemesi/

UZamansıda Azot fazla veriyorsun sanırım, Formülünüzdeki azot değeri kaç ppm?
Sayın Delimus;

Kudret hocamın Üçlü besin sistemini denemekteyim. Geçen yılda denemiştim. Marulda ve domates'te işe yarıyor. A,B,C şeklinde üç ayrı eriyikten oluşuyor. En iyisi kendisine sormak. Umarım bu konuyu görürde birşeyler yazar. Diğer taraftan sistemim 70 lt. ve Su, hava 30 dakika mola, 15 dakika çalışma şeklinde çalışıyor.

Kolay gelsin.

Eski 25-05-2011, 20:11   #142
Ağaç Dostu

Delimus's Avatar

EC kaç ?

Delimus Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-05-2011, 21:47   #143
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Delimus Mesajı Göster
EC kaç ?
Sayın Delimus;
7/10 günlük periyotlarda sularını değiştiriyorum. Yeni su ile 1 gün kök yıkama yapıyorum. Sonrasında suyu tekrar değiştirip, 1.5 ile başlıyorum, 1.7, 1.9 derken suyunu değiştirmeden önce son 2 günde 2.2 ile bitiriyorum.

Ne dersiniz?

Eski 26-05-2011, 07:02   #144
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 29-07-2007
Sevgili ayhan74, çileklerin boyunun uzaması doğrudan doğruya uyguladığınız tatbikat şeklinden kaynaklanıyor bence. Bitkiyi nekadar çok sularsanız okadar boya kaçar ama verimi düşer, siziz sisteminizde bitkiyi fazlaca sulamak anlamında. Zira uzunca bir süre EC 1,5 diyorsunuz , zaten bunun 0,5 ms/cm si sudan kaynaklanıyor. yani gerçek EC 1 ms/cm civarında. Gelin siz su değişimi sırasında birgünlük kök yıkamasından vaz geçin. Akan su sisteminde köklerde tuzlanma olamaz. suyu boşaltın, temiz suyunuzu doldurun, ve EC yi 1,6+ suyunuzun EC değeri yani yaklaşık 2,1-2,2 ye ayalayın ( Suyunuzun EC sini 0,5 civarında düşünüyorum)ve birdahaki değişime kadar EC yi sabit tutun göreceksinizki çilekleriniz boylanmıyacak ve verimleri artacak. Kolaygelsin.

caglartekin beğendi.
Kudret Tezel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-05-2011, 09:29   #145
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ayhan74 Mesajı Göster
Sayın mtugrul33;

Benim çileklerde resimdeki gibi küflenmeler, beyaz tüycükler oluştu. Sizce durum nedir? Çözümü ne olmalıdır?
Birde, yaprakların bu kadar uzaması normalmidir? Günde 12:00'den akşam
20:00'e kadar karşıdan güneş görüyorlar. Hem ön sıradakiler hemde arka sıradakilerde bana göre anormal bir boy uzaması var Siz ne dersiniz?

Sistem buraya foto ekletmediği için koyamadım. Rica etsem sayfamdan bakabilirmisiniz?

Şimdiden teşekkürler, kolay gelsin.
Sevgili Ayhan 74
Külleme hastalığı başlamış.Bunun kimyasal ve biyolojik çözümleri var.Ben kimyasal ilaçlardan kullandım.Zirai ilaç bayilerinden temin edebilirsiniz.Boya gitmesi ise ki ışık sorunun olmadığına göre bana ilk önce fazla azot veriyorsun gibi geldi.Şu sıralarda çilek bitkisinin boylanması aslında normaldir.Ancak besin eriyiğinizin içeriği bitkinin dengeli beslenmesine yönelik olmalı diye düşünüyorum.Bitkinizin N,P ve K ya dengeli şekilde ihtiyacı vardır.Bitki kendini geliştirirken azota çiçeklenmeyi teşvik ederken ve sağlklı gelişimi için fosfora ve meyveyi büyütmek için de potasa çok ihtiyaç duymakttadır.
Çalışmalarınızı takdir ediyorum.Kolay gelsin.

caglartekin beğendi.
Eski 26-05-2011, 09:46   #146
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kotukedi Mesajı Göster
hocam cevap verdiginiz icin oncelikle cok tesekkur ederim.. o zaman su an acele etmemin bir sebebi yok..ilk ekim eylul ayına kadar ben kendimi fundamental olarak besleyim.. bu konuda gercekten forum umdugumdan cok iyi bir kaynakça.. gercekten sizin ve arkadasların paylasımları ve yardımseverligi takdire şahan.. ben yazılım isi ugrasıyorum.. ve olaya biraz daha teknolojik yaklasmak istiyorum sahada canlı veri alma uzerine biraz arastırma yaptım ama acıkcası birkac firma haricinde cok fazla birsey bulamadım.. ozellikle anlık olarak veya belirli periyodlarda ph ve ec degerlerini sahadan alabilme konusunda deneme yapmak istiyorum ama teknik ekipman yonunde bayagı bir sıkıntı oldugunu goruyorum.. otomasyoncu arkadaslar ile gorusup bi istişare yapmak şart.. ama mutlaka yapılabilir..

peki hocam size bir sorum daha olacak bir yıl boyunca sadece cilek mi calısıyorsunuz.. temmuzdan eylule kadar ki surecte ne gibi bakım yapmak gerekiyor.. ticari olarak dusunuldugunde cilekden baska domatesde verim ve dönem bakımından uygunmudur?

tekrardan cok tesekkur ediyorum saygılar...
Sevgili kotukedı,çalışmalarımız ağustos ayı ortalarında tekrar başlıyor.Fide hazırlıkları ,toprağı hazırlama ,fide ekimi derken her aşama tekrar tekrar devam edecek.Kasım ayının sonundan itibaran önce az ve daha sonrada artarak devam edecek olan çilek ürün alma zamanı gelecek.Bu temmuz ayına kadar devam edecek.Anlayacağınız emeği bol,zahmetli ve uzun bir süreçtir.Yere veya seraya ekimlerde ürün toplama oldukça zahmetli olmaktadır.Bel ağrıları veya bel fıtığına yakalanma riskleri vardır.Katlı sistemlerde ise çalışma daha kolay ve daha az yorucudur.
Çilek ekim alanınıza domates de ekebilirsiniz.Önemli olan ürünü değrinde satabilmektedir.Çilek fiyat olarak iyi.Domateste ise tonaj yapma avantajınız var.Özellikle perlit veya kokobitte yetiştirmelerde 25 döle kadar rim alınabildiğini duymuştum.
Tercihi kendiniz belirleyeceksiniz.Çalışmalarınızda başarılar dilerim.saygı ve sevgiler..

Eski 30-05-2011, 10:02   #147
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Kudret Tezel Mesajı Göster
Sevgili ayhan74, çileklerin boyunun uzaması doğrudan doğruya uyguladığınız tatbikat şeklinden kaynaklanıyor bence. Bitkiyi nekadar çok sularsanız okadar boya kaçar ama verimi düşer, siziz sisteminizde bitkiyi fazlaca sulamak anlamında. Zira uzunca bir süre EC 1,5 diyorsunuz , zaten bunun 0,5 ms/cm si sudan kaynaklanıyor. yani gerçek EC 1 ms/cm civarında. Gelin siz su değişimi sırasında birgünlük kök yıkamasından vaz geçin. Akan su sisteminde köklerde tuzlanma olamaz. suyu boşaltın, temiz suyunuzu doldurun, ve EC yi 1,6+ suyunuzun EC değeri yani yaklaşık 2,1-2,2 ye ayalayın ( Suyunuzun EC sini 0,5 civarında düşünüyorum)ve birdahaki değişime kadar EC yi sabit tutun göreceksinizki çilekleriniz boylanmıyacak ve verimleri artacak. Kolaygelsin.
Sayın Kudret Bey,
İlginiz ve cevabınız için çok teşekkürler. Hemen dediğiniz gibi suyu değiştirdim ve EC'yi 2.2'ye ayarladım. Eminim ki bir kaç hafta içinde düzelmiş olacaklar. Birde bu akşam külleme için ilaç temin edip uygulayacağım.
Tekrar teşekkürler, herkese kolay gelsin.

Eski 30-05-2011, 10:08   #148
Ağaç Dostu

Alıntı:
Sevgili Ayhan 74
Külleme hastalığı başlamış.Bunun kimyasal ve biyolojik çözümleri var.Ben kimyasal ilaçlardan kullandım.Zirai ilaç bayilerinden temin edebilirsiniz.Boya gitmesi ise ki ışık sorunun olmadığına göre bana ilk önce fazla azot veriyorsun gibi geldi.Şu sıralarda çilek bitkisinin boylanması aslında normaldir.Ancak besin eriyiğinizin içeriği bitkinin dengeli beslenmesine yönelik olmalı diye düşünüyorum.Bitkinizin N,P ve K ya dengeli şekilde ihtiyacı vardır.Bitki kendini geliştirirken azota çiçeklenmeyi teşvik ederken ve sağlklı gelişimi için fosfora ve meyveyi büyütmek için de potasa çok ihtiyaç duymakttadır.
Çalışmalarınızı takdir ediyorum.Kolay gelsin.
Sayın mtugrul33,
Sorunum Kudret bey'in dediği gibi uyguladığım beslenme programında diye düşünüyorum. Çünkü besin olarak Kudret bey'den temin ettiğim Üçlü sistemi geçen yıldan bu yana kullanıyorum. Geçen yıl Marul, domates, soğan gibi denemeler yaptım ve hiçbir sorun çıkmadı. Bu yılda marul, domates ve çilek deniyorum. Ve marullarda hiçbir sorun yok. Domatesleri henüz sisteme almadım ama onlarda da sorun çıkmaz diye düşünüyorum. Şimdilik Kudret bey'in dediği gibi beslenme programını değiştireceğim. Külleme ile ilgili olarak da bu akşam ilaç alıp uygulama yapacağım. Umuyorum sorunlarım hallolur.

Kolay gelsin, teşekkürler.

Eski 10-06-2011, 07:15   #149
Ağaç Dostu

Sevgili Arkadaşlar,
Kudret Beyin verdiği besin eriyiği formülünde ,daha önce MKP kullanmıştım.Bir gübre bayinden kilo ile satın almıştım.Ancak daha sonra besin eriyiğimin bitmesiyle birlikte tekrar Mkp yi blamadım.Yerine MAP kullanarak besin eriyiğini hazırladım.Birinci partiyi bitirdim(yaklaşık on gün).Bitkilerimde müthiş bir çiçek ve meyve tutumu oldu.Meyve aroması daha iyi.Meyvelerin olgunlaşma süreleri de kısaldı(Elbette havaların 30 derece üzerine çıkması da etken olabilir.)anlayacağınız şu anda MKP yerine Map kullanmaktan dolayı bir sıkıntı yaşamıyorum.Çileklerimin son fotolarını yakında sizlerle de paylaşacağım.Yardımlarını esirgemeyen Sn.Kudret TEZEL hocama ve Sn.Mehmet SARICAN abime de çok teşekkür eder çalışmalarında ve yaşamlarında başarı ve mutluluklar dilerim.

Eski 10-06-2011, 10:35   #150
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 29-07-2007
Teşekkürler sayın mtuğrul,sorun yaşamadığınıza sevindim üstelik MAP kullanmanın dahada faydalı olduğunu söylüyorsunuz mesele yok. Kolaygelsin çalışmalarınızda başarılar dilerim.

Kudret Tezel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 07:19.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025