![]() |
|
![]() |
#121 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-02-2009
|
Alıntı:
İlk önce katlı sistemi kuracağın yerin tasfiyesini yapacaksın.Zemin düzeyini belli bir eğimle düzelteceksiniz.A sisteminin başlangıç ve bitiş noktalarına çivi çakarak ip gereceksiniz ki kurulan sistem terazili olsun.Şimdi size elimle çizmeye çalıştığım çizimleri aşama aşama gönderiyorum |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#122 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili arkadaşlar, A lar birbirine bağlandıktan sonra oluk demirleri de silme veya 8 lik demirlerle birbirine yanlardan ve alltan kaynatılmalıdır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#123 |
Ağaç Dostu
|
Olukların çizimini yapmaya çalıştım.Biraz kötü oldu.kusuruma bakmayın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#124 |
Ağaç Dostu
|
Karşınızda çizimim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#125 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 26-04-2011
|
başka yöntem varmı balkonda topraksız çilek yetiştirmek için.çok begendim ellerinize saglık |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#126 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 12-05-2011
|
mtugrul33 hocam merhaba.. yaklasık 1 aydır formu takip ediyor ve arkadasalrın paylasımlarını inceliyorum.. son zamanda sizin projeniz uzerine yogunlastım.. ilk once amator olarak mustakil evimin damında yapıp tecrube etmek istiyorum ondan sonra yapabilecegim kanısına varırsam işi ticari olarak yapmayı hedefliyorum.. 2 gundur de sizin resimlerden bir proje cıkartmaya calısıyordum ki bugünki cizimleriniz geldi tam isabet oldu ![]() 1. ilk dikimi ne zaman yapabilir.. 2. ben damda bu denemeyi yapacagım icin direk olarak gunes etki edecek bunun zararı olurmu uniteye bir sera tip branda ile golgeleme yapmalımıyım. 3. 1 senede cilekden kac hasat alınabiliyor? yardımlarınız icin simdiden cok tesekkurler.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#127 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 22-05-2009
|
maşallah çilekler çok güzel görünüyorlar, bu şekilde mahsül alabilmeniz çok güzel. emeğinize sağlık. geniş bir balkonda da denenebilir bir yöntem olabilir gibi ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#128 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-01-2009
|
Sayın mtugrul33 hocam ellerinize sağlık gerçekten çok güzel anlatmışsınız. Çizimizde herşeyi ifade edebildiği için bence süper tekrar ellerinize sağlık. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#129 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 25-01-2010
|
hocam *** ederim işe başlama zamanı peki kışın açık ta olacağı için zarar görme imkanı nedir sizce |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#130 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
İskenderun ve Anamur birbirine iklim vecoğrafik özellikleri ile çok benzer.Anamurda muz üretimi var.İskenderun'da da ekilmeye ve üretilmeye başlandı. İşte bu yüzden;cilek üretimi ve aşamaları Anamurdaki gibi olacaktır. Sorularınızı yanıtlayacak olursam; 1. İlk dikim eylül -ekim ayları içinde yapılmalıdır. 2. Eğmeçler üzerine plastik(naylon)örtü yapabilirsiniz.Biz dikimden sonra plastik örtüyü kireç ile gölgelemesini yapmaktayız ki direk güneş ışığı fidelere zarar vermesin . 3. Bir yıl içinde eylül-ekim aylarında ekilen çileklerden temmuz ayına kadar devamlı olarak ürün alırsınız .Tabi ki ilk ürün kasım aralık aylarında görünür.Ve devam eder.Ben size çilek ekmenizi tavsiye ederim.Ancak konuyu da iyi araştırmanızı tavsiye ederim. Çalışmalarınızda başarılar dilerim.. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#131 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Balkonda çilek ağacı yapılabilmekte.Forumda bu konuyla ilgili çalışmalar var.Ayrıca saksıda da çilek yetiştirebilirsiniz. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#132 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
İyi çalışmalar dilerim. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#133 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 13-05-2011
|
Sayın mtugrul33, aranıza yeni katılan biri olarak çalışmalarınızı hayranlıkla izlediğimi belirtmeliyim. Size özenerek İstanbul-Şile'de böyle bir çalışma yapılabilir mi diye düşünmeye başlamıştım bile ![]() Ancak Sayın Erbaşaran'a yazdığınız, kışın oldukça büyük ısıtma giderlerinin olacağını okuyunca, sanırım haklısınız. İstanbul için de çok gerçekçi olmayabilir. Veriminiz bol olsun, saygılarımla... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#134 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 12-05-2011
|
Alıntı:
peki hocam size bir sorum daha olacak bir yıl boyunca sadece cilek mi calısıyorsunuz.. temmuzdan eylule kadar ki surecte ne gibi bakım yapmak gerekiyor.. ticari olarak dusunuldugunde cilekden baska domatesde verim ve dönem bakımından uygunmudur? tekrardan cok tesekkur ediyorum saygılar... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#135 |
Yeni Üye
|
hocam kışın çilek üretimi yapmayı dşünmüyorum dediğiniz gibi kış sert ve uzun geçiyor bu sezon (haziran ayı)çilekleri diksem ürün alabilirmiyim önümüzde ki kışı açıkta geçirceği için fideleri bi dahaki mart nisan ayında tekrar tazelemem gerekiyormu A sistemi açık tarlada üstüne karda yağacak yağmurda |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#136 |
Yeni Üye
|
*** seazone sakaryanın neresinden seranızı ziyaret etmek ve bilgi almak istiyorum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#137 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-01-2009
|
Sayın erbaşaran Sakaryanın Sapanca ilçesinde oturmaktayım Kocaelinde çalışıyorum yapmış bulunduğum sera Kocaelinde iş yerinin terasında. Yolunuz düşerse beklerim tabi istediğiniz zaman. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#138 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-02-2010
|
Sayın mtugrul33; Benim çileklerde resimdeki gibi küflenmeler, beyaz tüycükler oluştu. Sizce durum nedir? Çözümü ne olmalıdır? Birde, yaprakların bu kadar uzaması normalmidir? Günde 12:00'den akşam 20:00'e kadar karşıdan güneş görüyorlar. Hem ön sıradakiler hemde arka sıradakilerde bana göre anormal bir boy uzaması var Siz ne dersiniz? Sistem buraya foto ekletmediği için koyamadım. Rica etsem sayfamdan bakabilirmisiniz? Şimdiden teşekkürler, kolay gelsin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#139 |
Ağaç Dostu
|
Çilek Küllemesi http://www.tarimziraat.com/hastalik_...lek_kullemesi/ UZamansıda Azot fazla veriyorsun sanırım, Formülünüzdeki azot değeri kaç ppm? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#140 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 29-04-2011
|
harika görünüyor, hayran hayran resimlere baktım. maşallah |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#141 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Kudret hocamın Üçlü besin sistemini denemekteyim. Geçen yılda denemiştim. Marulda ve domates'te işe yarıyor. A,B,C şeklinde üç ayrı eriyikten oluşuyor. En iyisi kendisine sormak. Umarım bu konuyu görürde birşeyler yazar. Diğer taraftan sistemim 70 lt. ve Su, hava 30 dakika mola, 15 dakika çalışma şeklinde çalışıyor. Kolay gelsin. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#142 |
Ağaç Dostu
|
EC kaç ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#143 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Delimus; 7/10 günlük periyotlarda sularını değiştiriyorum. Yeni su ile 1 gün kök yıkama yapıyorum. Sonrasında suyu tekrar değiştirip, 1.5 ile başlıyorum, 1.7, 1.9 derken suyunu değiştirmeden önce son 2 günde 2.2 ile bitiriyorum. Ne dersiniz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#144 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-07-2007
|
Sevgili ayhan74, çileklerin boyunun uzaması doğrudan doğruya uyguladığınız tatbikat şeklinden kaynaklanıyor bence. Bitkiyi nekadar çok sularsanız okadar boya kaçar ama verimi düşer, siziz sisteminizde bitkiyi fazlaca sulamak anlamında. Zira uzunca bir süre EC 1,5 diyorsunuz , zaten bunun 0,5 ms/cm si sudan kaynaklanıyor. yani gerçek EC 1 ms/cm civarında. Gelin siz su değişimi sırasında birgünlük kök yıkamasından vaz geçin. Akan su sisteminde köklerde tuzlanma olamaz. suyu boşaltın, temiz suyunuzu doldurun, ve EC yi 1,6+ suyunuzun EC değeri yani yaklaşık 2,1-2,2 ye ayalayın ( Suyunuzun EC sini 0,5 civarında düşünüyorum)ve birdahaki değişime kadar EC yi sabit tutun göreceksinizki çilekleriniz boylanmıyacak ve verimleri artacak. Kolaygelsin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#145 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Külleme hastalığı başlamış.Bunun kimyasal ve biyolojik çözümleri var.Ben kimyasal ilaçlardan kullandım.Zirai ilaç bayilerinden temin edebilirsiniz.Boya gitmesi ise ki ışık sorunun olmadığına göre bana ilk önce fazla azot veriyorsun gibi geldi.Şu sıralarda çilek bitkisinin boylanması aslında normaldir.Ancak besin eriyiğinizin içeriği bitkinin dengeli beslenmesine yönelik olmalı diye düşünüyorum.Bitkinizin N,P ve K ya dengeli şekilde ihtiyacı vardır.Bitki kendini geliştirirken azota çiçeklenmeyi teşvik ederken ve sağlklı gelişimi için fosfora ve meyveyi büyütmek için de potasa çok ihtiyaç duymakttadır. Çalışmalarınızı takdir ediyorum.Kolay gelsin. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#146 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Çilek ekim alanınıza domates de ekebilirsiniz.Önemli olan ürünü değrinde satabilmektedir.Çilek fiyat olarak iyi.Domateste ise tonaj yapma avantajınız var.Özellikle perlit veya kokobitte yetiştirmelerde 25 döle kadar rim alınabildiğini duymuştum. Tercihi kendiniz belirleyeceksiniz.Çalışmalarınızda başarılar dilerim.saygı ve sevgiler.. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#147 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
İlginiz ve cevabınız için çok teşekkürler. Hemen dediğiniz gibi suyu değiştirdim ve EC'yi 2.2'ye ayarladım. Eminim ki bir kaç hafta içinde düzelmiş olacaklar. Birde bu akşam külleme için ilaç temin edip uygulayacağım. Tekrar teşekkürler, herkese kolay gelsin. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#148 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sorunum Kudret bey'in dediği gibi uyguladığım beslenme programında diye düşünüyorum. Çünkü besin olarak Kudret bey'den temin ettiğim Üçlü sistemi geçen yıldan bu yana kullanıyorum. Geçen yıl Marul, domates, soğan gibi denemeler yaptım ve hiçbir sorun çıkmadı. Bu yılda marul, domates ve çilek deniyorum. Ve marullarda hiçbir sorun yok. Domatesleri henüz sisteme almadım ama onlarda da sorun çıkmaz diye düşünüyorum. Şimdilik Kudret bey'in dediği gibi beslenme programını değiştireceğim. Külleme ile ilgili olarak da bu akşam ilaç alıp uygulama yapacağım. Umuyorum sorunlarım hallolur. Kolay gelsin, teşekkürler. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#149 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Arkadaşlar, Kudret Beyin verdiği besin eriyiği formülünde ,daha önce MKP kullanmıştım.Bir gübre bayinden kilo ile satın almıştım.Ancak daha sonra besin eriyiğimin bitmesiyle birlikte tekrar Mkp yi blamadım.Yerine MAP kullanarak besin eriyiğini hazırladım.Birinci partiyi bitirdim(yaklaşık on gün).Bitkilerimde müthiş bir çiçek ve meyve tutumu oldu.Meyve aroması daha iyi.Meyvelerin olgunlaşma süreleri de kısaldı(Elbette havaların 30 derece üzerine çıkması da etken olabilir.)anlayacağınız şu anda MKP yerine Map kullanmaktan dolayı bir sıkıntı yaşamıyorum.Çileklerimin son fotolarını yakında sizlerle de paylaşacağım.Yardımlarını esirgemeyen Sn.Kudret TEZEL hocama ve Sn.Mehmet SARICAN abime de çok teşekkür eder çalışmalarında ve yaşamlarında başarı ve mutluluklar dilerim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#150 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-07-2007
|
Teşekkürler sayın mtuğrul,sorun yaşamadığınıza sevindim üstelik MAP kullanmanın dahada faydalı olduğunu söylüyorsunuz mesele yok. Kolaygelsin çalışmalarınızda başarılar dilerim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|