View Single Post
Eski 26-05-2011, 09:46   #146
mtugrul33
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 27-02-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kotukedi Mesajı Göster
hocam cevap verdiginiz icin oncelikle cok tesekkur ederim.. o zaman su an acele etmemin bir sebebi yok..ilk ekim eylul ayına kadar ben kendimi fundamental olarak besleyim.. bu konuda gercekten forum umdugumdan cok iyi bir kaynakça.. gercekten sizin ve arkadasların paylasımları ve yardımseverligi takdire şahan.. ben yazılım isi ugrasıyorum.. ve olaya biraz daha teknolojik yaklasmak istiyorum sahada canlı veri alma uzerine biraz arastırma yaptım ama acıkcası birkac firma haricinde cok fazla birsey bulamadım.. ozellikle anlık olarak veya belirli periyodlarda ph ve ec degerlerini sahadan alabilme konusunda deneme yapmak istiyorum ama teknik ekipman yonunde bayagı bir sıkıntı oldugunu goruyorum.. otomasyoncu arkadaslar ile gorusup bi istişare yapmak şart.. ama mutlaka yapılabilir..

peki hocam size bir sorum daha olacak bir yıl boyunca sadece cilek mi calısıyorsunuz.. temmuzdan eylule kadar ki surecte ne gibi bakım yapmak gerekiyor.. ticari olarak dusunuldugunde cilekden baska domatesde verim ve dönem bakımından uygunmudur?

tekrardan cok tesekkur ediyorum saygılar...
Sevgili kotukedı,çalışmalarımız ağustos ayı ortalarında tekrar başlıyor.Fide hazırlıkları ,toprağı hazırlama ,fide ekimi derken her aşama tekrar tekrar devam edecek.Kasım ayının sonundan itibaran önce az ve daha sonrada artarak devam edecek olan çilek ürün alma zamanı gelecek.Bu temmuz ayına kadar devam edecek.Anlayacağınız emeği bol,zahmetli ve uzun bir süreçtir.Yere veya seraya ekimlerde ürün toplama oldukça zahmetli olmaktadır.Bel ağrıları veya bel fıtığına yakalanma riskleri vardır.Katlı sistemlerde ise çalışma daha kolay ve daha az yorucudur.
Çilek ekim alanınıza domates de ekebilirsiniz.Önemli olan ürünü değrinde satabilmektedir.Çilek fiyat olarak iyi.Domateste ise tonaj yapma avantajınız var.Özellikle perlit veya kokobitte yetiştirmelerde 25 döle kadar rim alınabildiğini duymuştum.
Tercihi kendiniz belirleyeceksiniz.Çalışmalarınızda başarılar dilerim.saygı ve sevgiler..

mtugrul33 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön