Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mtugrul33
Sevgili Ayhan 74
Külleme hastalığı başlamış.Bunun kimyasal ve biyolojik çözümleri var.Ben kimyasal ilaçlardan kullandım.Zirai ilaç bayilerinden temin edebilirsiniz.Boya gitmesi ise ki ışık sorunun olmadığına göre bana ilk önce fazla azot veriyorsun gibi geldi.Şu sıralarda çilek bitkisinin boylanması aslında normaldir.Ancak besin eriyiğinizin içeriği bitkinin dengeli beslenmesine yönelik olmalı diye düşünüyorum.Bitkinizin N,P ve K ya dengeli şekilde ihtiyacı vardır.Bitki kendini geliştirirken azota çiçeklenmeyi teşvik ederken ve sağlklı gelişimi için fosfora ve meyveyi büyütmek için de potasa çok ihtiyaç duymakttadır.
Çalışmalarınızı takdir ediyorum.Kolay gelsin.
|
Sayın mtugrul33,
Sorunum Kudret bey'in dediği gibi uyguladığım beslenme programında diye düşünüyorum. Çünkü besin olarak Kudret bey'den temin ettiğim Üçlü sistemi geçen yıldan bu yana kullanıyorum. Geçen yıl Marul, domates, soğan gibi denemeler yaptım ve hiçbir sorun çıkmadı. Bu yılda marul, domates ve çilek deniyorum. Ve marullarda hiçbir sorun yok. Domatesleri henüz sisteme almadım ama onlarda da sorun çıkmaz diye düşünüyorum. Şimdilik Kudret bey'in dediği gibi beslenme programını değiştireceğim. Külleme ile ilgili olarak da bu akşam ilaç alıp uygulama yapacağım. Umuyorum sorunlarım hallolur.
Kolay gelsin, teşekkürler.