Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mtugrul33
Sn.Kotukedı,
İskenderun ve Anamur birbirine iklim vecoğrafik özellikleri ile çok benzer.Anamurda muz üretimi var.İskenderun'da da ekilmeye ve üretilmeye başlandı.
İşte bu yüzden;cilek üretimi ve aşamaları Anamurdaki gibi olacaktır.
Sorularınızı yanıtlayacak olursam;
1. İlk dikim eylül -ekim ayları içinde yapılmalıdır.
2. Eğmeçler üzerine plastik(naylon)örtü yapabilirsiniz.Biz dikimden sonra plastik örtüyü kireç ile gölgelemesini yapmaktayız ki direk güneş ışığı fidelere zarar vermesin .
3. Bir yıl içinde eylül-ekim aylarında ekilen çileklerden temmuz ayına kadar devamlı olarak ürün alırsınız .Tabi ki ilk ürün kasım aralık aylarında görünür.Ve devam eder.Ben size çilek ekmenizi tavsiye ederim.Ancak konuyu da iyi araştırmanızı tavsiye ederim.
Çalışmalarınızda başarılar dilerim..
|
hocam cevap verdiginiz icin oncelikle cok tesekkur ederim.. o zaman su an acele etmemin bir sebebi yok..ilk ekim eylul ayına kadar ben kendimi fundamental olarak besleyim.. bu konuda gercekten forum umdugumdan cok iyi bir kaynakça.. gercekten sizin ve arkadasların paylasımları ve yardımseverligi takdire şahan.. ben yazılım isi ugrasıyorum.. ve olaya biraz daha teknolojik yaklasmak istiyorum sahada canlı veri alma uzerine biraz arastırma yaptım ama acıkcası birkac firma haricinde cok fazla birsey bulamadım.. ozellikle anlık olarak veya belirli periyodlarda ph ve ec degerlerini sahadan alabilme konusunda deneme yapmak istiyorum ama teknik ekipman yonunde bayagı bir sıkıntı oldugunu goruyorum.. otomasyoncu arkadaslar ile gorusup bi istişare yapmak şart.. ama mutlaka yapılabilir..
peki hocam size bir sorum daha olacak bir yıl boyunca sadece cilek mi calısıyorsunuz.. temmuzdan eylule kadar ki surecte ne gibi bakım yapmak gerekiyor.. ticari olarak dusunuldugunde cilekden baska domatesde verim ve dönem bakımından uygunmudur?
tekrardan cok tesekkur ediyorum saygılar...