![]() |
|
|
|
#11 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-03-2010
Şehir: Kırklareli
Mesajlar: 627
|
Alıntı:
evet bu konuda çok doğru söylüyorsunuz kişi yapsa bile uslublu bir şekilde yanlışı söyleyip heves kırmamak lazım.... Sizin bir cümleniz vardı ve bu arpa çimlendirmenin çoğu kaba yeme alternatif olduğu anlamını taşıyordu,ben bunda hala ısrarlıyım ama neyse... bakın yukarıda ki yazınızda ekonomil hesab yapmış bir arkadaş ve sizde karşılık vermişsiniz ben bu konu hakkında ağzımı bile açmam çünki son ayların yem fiyatlarını bilmiyorum hele ki eletrik konusundan ve fiyatlarından hiç anlamam... bunun bir sebebide yörelerimize göre yem fiyatları o kadar çok değişiyor ki...bakın izmirde torbalıda yonca nın kilosunu 0,32 kuruşa bulurlken biz...Memleketim rizede 0,70 kuruşa alıyordu akrabalarım....saman izmirde yoncayla aynı değerde iken Edirne süloğlunda 500 balya samanı yağmurda heba eden çiftçinin umrunda değildi... Şimdi bakın çok sevecenlikle ve iyi niyetle size soruyorum bu hesabı hangi yöreye göre yapacağız...? Sn. Akınselcuk..daha önce söyledim gene söylüyorum muhteşem bir makine yapmıssınız...ben ise elektirk prizi değiştiremem... Topraksız tarımdaki yazılarınızı okudum...hayran kaldım..hatta sizden miracle berry lerim için aistli bir bitki besin formülü isteyecektim...ama şahsıma karşı tutumunuz hele ki o 'takla atmak' yüzünden bunların hepsi gömüldü kaldı... Şimdi Sayın Akınselcuk dilerseniz şöyle yapalım...sizin yaptığınız makineden 2 kg arpa çimi çimlendirelim...1 kg ı asıl diğer 1 kg ı şahit örnektir...laben yem analiz laboratuavrına gönderelim...dilerseniz yarı parasını ben vereyim... Analizini yaptığımız arpa çimi nin içerisindeki selüloz,protein,enerji,değerleri elimizde bulunsun ondan sonra 1 kg ının maliyetini çıkartalım...tabi bunların sindirilebilirlik dereceleri de önemli...yani biz 1 kg içerisindeki % * proteine ne kadar para harcamısız...selüloza ne kadar para harcamısız ..benim bildiğim yem değeri böyle hesaplanır... Tartıştığımız konu kazanmıyor Sn.Akınselcuk...ikimiz birbirmizi kırıyoruz.. |
|
|
|
|
|
|