View Single Post
Eski 14-04-2011, 20:09   #636
Sarıcan
Ağaç Dostu
 
Sarıcan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-11-2008
Şehir: Küçükyalı-ISTANBUL
Mesajlar: 1,498
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hsan72 Mesajı Göster
Ben bilhassa bu siteyi takip edenlere kesinlikle bu çimlendirme makinalarından almamalarini hassaten tavsiye ederim. Kendilerinin yapmaya çalışmaları oldukça ucuz olacaktır. Biraz deneme-yanılma yolu olacak ama buradaki bilgilerden çok faydalanacaklarını düşünüyorum.
Bu başlığı birinci sayfasından başlayarak tam olarak okumamışsınız anlaşılan. Bu başlıkta hiç kimseye makina alması tavsiye edilmemiştir. Tam tersine hayvancılıkla uğraşan tüm vatandaşlarımızın bu teknolojiyi yurdun her köşesinde kendi imkanları ile yapmaları için her türlü ipucu ve yardım verilmeye çalışılmıştır.

Kendi imkanları ile bu işi yapmak isteyen arkadaşlara (başta Sevgili Viskhy' e olamak üzere) her türlü destek ve motivasyon sağlanmaya çalışılmıştır. Belkide tüm ağaclar.net camiasında ilk defa bir arkadaşımız (Viskhy) burada paylaşılan bilgilerden faydalanarak önce kendi hayvanlarında kullanmak üzere, daha sonrada işin cazibesini görerek ticari olarak bu işi yapmaya karar vermiştir.

Umudumuz ve beklentimiz daha bir çok arkadaşımızın bu işi kendi imkanları ile yapabilmesi. Bahsettiğiniz rakamları üç aşağı beş yukarı zaten tahmin ediyordum. Çünki yurtdışı satış fiyatları internette mevcut. Bu söylenilen rakamlara aynı kapasitelerde olmak kaydıyla en azından dört adet makina yapılır. Aslında ahırı veya yerleşik düzeni olan arkadaşların bu işi Sn. Viskhy' nin yaptığı gibi bir odada sabit tesisi olarak yapması daha pratik.

Sorularıma cevap vermediğinize göre henüz başlangıç yapmamışsınız. Bu konuda amortisman analizi yapmak için önce yem maliyeti ne kadar ucuzluyor, buna karşılık süt veya et verimi ne kadar artıyor onu bilmek lazım. ayrıca beslenen hayvan sayısı alınan makina kapasitesi ile uyumlumu ona bakmak lazım. Halbuki kendi imkanı ile bu işi yapan arkadaş en küçüğünden başlayarak deneye deneye kapasiteyi büyütme imkanına sahip olurlar. Elinizdeki maliyet analizlerini açıklarsanız bizimde ufkumuz açılır.

Sarıcan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön