![]()  | 
	|
| 
	 | 
| 

| 
		#1 | 
| 

Yeni Üye 

Giriş Tarihi: 14-01-2010 

| 

Konuyla ilgili gelişmeleri günlerdir  merak ve sabırsızlıkla okuyorum. Fikir ve emekleri geçen arkadaşları tebrik ediyorum. özellikle bu işe ciddi manada karabaşını besleme durumunda olan wisky arkadaşımıza ve bu işe gönül vermiş başlamaya niyetlenen arkadaşlara çok önemli gözden kaçırılmaması gereken bir konuyu gündeme getirmek istiyorum. Biliyorsunuz ürettiğiniz çimlenme yaşam koşulları aynı zamanda zaralı küf mantarları içinde birer kültür ortamı yaratmaktadır. ısı ve nem zehirli mantarlar içinde besleyici ortam yaratacakdır. Çimlendirmeye başlamadan önce ortamın ve çimlendirme tablaları hatta ve hatta arpaların sterizasyonu bu konuda çok önem kazanmaktadır. Konuyla ilgili bulduğum bir yabancı forum sitesinde birçok toplu hayvan ölümlerine sebep olan zaralı bir küf mantarının türü hakkında yorumlar yapılmış ve bunun önüne geçilebilmesi için nasıl ve hangi miktarlarda kimyasallar kullanılarak mücadele edilmesi gerekliliği tartışılmış. Fazla verilen ısı ve neminde bu küf mantarına nasıl üreme kolaylığı getirdiği anlatılmış. sonucundada hayvanların sinir yapılarını felç edip ölümlerine sebep oldukları anlatılıyor. Kendim dişhekimi olduğum için küf mantarları sterizasyonu hakkında yeterli bilgim yok sizlere bu konuda dikkatimi çeken forum sitesinin adresini buraya yazıyorum. dikkatlice forumu ve çözümleri takip edebilecek konu hakkında bilgili ve ingilizce iyi çevirisi olan bir arkadaşın yardımı gerekmektedir. link adresi http://www.hydrocentre.com.au/fodder/questions.htm sağlıcakla kalın Hakan Akgül - İzmit  | 
| 
		 | 

| 
| 

| 
		#2 | 
| 

Ağaç Dostu 

Giriş Tarihi: 22-04-2009 

| 

Hayvan besiciliğinde sonuçları merak ediyorum

Sayın VISKHY, süt kalitesi ve verimiyle ilgili çalışmalarını bizlerle paylaştı. Ticari faaliyetinde başarılar dilerim.  Arpa çimlerinin hayvan besiciliğinde etkisi nedir, besicilikle ilgili çalışmaları merak ediyorum? Bir arkadaşımız da hayvan besiciliğiyle ilgili çalışma yaparsa konu tamamlanmış olur kanaatindeyim. Ne dersiniz?  | 
| 
		 | 

| 
| 

| 
		#3 | 
| 

Ağaç Dostu 

Giriş Tarihi: 15-05-2008 

| 

Arkadaşlar tuttuğum mekan için hazırlıklara başladığımdan ötürü çok sık burada olamayabilirim.Fırsat buldukça girerek cevap vermeye çalışıcam. Besi için bir sorun yaratacağını zannetmiyorum.Çünkü bir hayvanın hem hayatta kalabilmesi için enerji ve proteine hemde süt verebilmesi için enerji ve proteine ihtiyacı olduğuna göre besicilikte süt yerine teoride hayvana et olarak geri dönmesi gerekiyor. Bunun denemesini ancak 15-20 gün sonra benim çimler yeteri sayıya ulaşınca yapabilicem.Besi için deneklerim hazır, sadece yeme ihtiyaç var.Bekleyip göreceğiz. Ayrıca küften ötürü mantar üremesine gelince bence ortamın sıcaklığı mantar üremesi için pek uygun olmayacaktır.Çünkü raf sistemini aluminyum profillerden yapıcam.Tavalar ise başlangıç için polyester olacak.Hergün havalanacağını da düşünürsek bence küçük bir ihtimal. Sevgiler..  | 
| 
		 | 

| 
![]()  | 

| 

|