Konuyla ilgili gelişmeleri günlerdir merak ve sabırsızlıkla okuyorum. Fikir ve emekleri geçen arkadaşları tebrik ediyorum.
özellikle bu işe ciddi manada karabaşını besleme durumunda olan wisky arkadaşımıza ve bu işe gönül vermiş başlamaya niyetlenen arkadaşlara çok önemli gözden kaçırılmaması gereken bir konuyu gündeme getirmek istiyorum.
Biliyorsunuz ürettiğiniz çimlenme yaşam koşulları aynı zamanda zaralı küf mantarları içinde birer kültür ortamı yaratmaktadır. ısı ve nem zehirli mantarlar içinde besleyici ortam yaratacakdır.
Çimlendirmeye başlamadan önce ortamın ve çimlendirme tablaları hatta ve hatta arpaların sterizasyonu bu konuda çok önem kazanmaktadır.
Konuyla ilgili bulduğum bir yabancı forum sitesinde birçok toplu hayvan ölümlerine sebep olan zaralı bir küf mantarının türü hakkında yorumlar yapılmış ve bunun önüne geçilebilmesi için nasıl ve hangi miktarlarda
kimyasallar kullanılarak mücadele edilmesi gerekliliği tartışılmış.
Fazla verilen ısı ve neminde bu küf mantarına nasıl üreme kolaylığı getirdiği anlatılmış. sonucundada hayvanların sinir yapılarını felç edip ölümlerine sebep oldukları anlatılıyor.
Kendim dişhekimi olduğum için küf mantarları sterizasyonu hakkında yeterli bilgim yok sizlere bu konuda dikkatimi çeken forum sitesinin adresini buraya yazıyorum. dikkatlice forumu ve çözümleri takip edebilecek konu hakkında bilgili ve ingilizce iyi çevirisi olan bir arkadaşın yardımı gerekmektedir.
link adresi
http://www.hydrocentre.com.au/fodder/questions.htm
sağlıcakla kalın
Hakan Akgül - İzmit