agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Alışveriş > Tohum Satış
(https)




Beğeni Düzeni130Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 03-09-2021, 22:28   #1
Ağaç Dostu.
 
mahon67's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-11-2007
Şehir: Karabük -- Ankara
Mesajlar: 873
PATLICANLAR

1) Beyaz patlıcan;

2) Yumurta patlıcan;

3) Beyaz topan patlıcan;

4) Siyah topan patlıcan;

5) Muğla yılanı patlıcan;

6) Tsakoniki patlıcan;

7) Turuncu Türk patlıcanı;

8) African Togo patlıcan;

9) Mini siyah patlıcan;

10) Thai green round;

11) Rosa Bianca;

12) Daimaru patlıcan;

13) Yamula patlıcan;

14) Thai green long;

15) African Goyo Kumba patlıcan;

16) Gbogname eggplant ( Yaprak patlıcan ) ;

Afrika kökenli, yaprakları için yetiştirilen bir patlican türü. İsmini Afrika, Liberya' ya ait Gboma köyünden almıştır. Afrikanin bazı ulkelere ihraç ettiği ürünler arasindadir. Ispanak şeklinde ve diger sebze yemeklerinin içine katilarak tuketiliyor. ( ıspanak seklinde tüketildiğine göre; kavurma, dolma vs şekillerde de değerlendirilebilir) Bilinmesi gereken sadece yapraklarinin, pişirilerek tüketildiğidir.


Not: Çeşitlere ait fotolar aşağıda.

Eklenen Resimler
     

Düzenleyen mahon67 : 16-09-2025 saat 02:14
mahon67 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-09-2021, 22:37   #2
Ağaç Dostu.
 
mahon67's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-11-2007
Şehir: Karabük -- Ankara
Mesajlar: 873
KABAKLAR

1) Kışlık kara kabak;

2) Kışlık ala kabak;

3) Tarla kabağı;

4) Kestane kabağı;

5) Diyarbakır Meftune kabağı;

Tatlı bir kabak değildir; olgunlaştığında (kışın) Diyarbakır yöresinde kabak meftunesi yemeği yapılır. İnternetten Diyarbakır kabak meftunesi şeklinde arama yaparak yemek tarifine ulaşabilirsiniz.

6) Japon Hokkaido kabağı;

7) Mini bal kabağı;

8) Karışık küçük boy kabaklar;

9) Balkabağı Moranga;

10) Dilimli balkabağı;

11) Burgess Buttercup;

12) Karnaval kabak;

13) Buen Gusto de Horno;

14) Türk kavuğu;

15) Su kabağı;

16) Karışık süs kabağı - 1;

17) Karışık süs kabağı -2;

18) Altın yumruk;

19) Spagetti kabak:

20) Beyaz çerezlik kabak

Not: Çeşitlere ait fotolar aşağıda.

Eklenen Resimler
     

Düzenleyen mahon67 : 16-09-2025 saat 02:17
mahon67 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-09-2021, 22:53   #3
Ağaç Dostu.
 
mahon67's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-11-2007
Şehir: Karabük -- Ankara
Mesajlar: 873
yaz kabakları, diğer sebze

21) Papaya yaz kabağı;

22) Zephyr yaz kabağı;

23) Dolmalık kabak - 1;

24) Dolmalık kabak -2;

25) Eski tip sakız kabağı;

26) Yeşil köy tipi yaz kabağı;

27) Romanesco yaz kabağı;

28) Sarı yaz kabağı;

29) Çekirdeği şeffaf kabuklu, çerezlik kabak;

30) Mor alabaş, kohlrabi;

31) Bamya;

32) Köy salatalık ( Karadeniz );

33) Gürcü salatalık;

34) Geniş yapraklı fesleğen;

35) Biftek otu;

Not: Çeşitlere ait fotolar aşağıda.

Eklenen Resimler
     

Düzenleyen mahon67 : 16-09-2025 saat 02:19
mahon67 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-09-2021, 22:54   #4
Ağaç Dostu.
 
mahon67's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-11-2007
Şehir: Karabük -- Ankara
Mesajlar: 873
MISIR, AYÇEKİRDEK

1) Renkli mısır;

2) Sarı köy mısırı;

3) Beyaz mısır;

4) Oaxacan green mısır;

5) Eski tip sivri patlatmalık mısır;

6) Kahverengi mısır;

7) Beyaz çakmaktaşı mısır;

8) Pembe çakmaktaşı mısır;

9) Sarı patlatmalık mısır;

10) Çilek mısır ( patlatmalık );

11) Kırmızı patlatmalık mısır;

12) Beyaz patlatmalık mısır;

13) Montana cudu cüce mısır;

Bitki boyu, 60 -70 cm olan bu cüce mısır çok erkenci olup koçanlar normal mısır boyutlarındadır. Beyaz üzerine siyah lekelerle sanki közlenmiş mısır gibi bir görünüme sahiptir.

14) Renkli dağ mısırı;

15) Cam mücevher mısır;

16) Peru mavi çilli mısır;

17) Beyaz ayçekirdek;

18) Ala ayçekirdek;

19) Gürcü mısır ;

Not: Çeşitlere ait fotolar aşağıda.

Eklenen Resimler
     

Düzenleyen mahon67 : 16-09-2025 saat 02:21
mahon67 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-09-2021, 23:03   #5
Ağaç Dostu.
 
mahon67's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-11-2007
Şehir: Karabük -- Ankara
Mesajlar: 873
KARPUZ, KAVUN

1) Ala köy karpuzu;

2) Kara köy karpuzu;

3) Mini parfüm kavun;

Mandalina büyüklüğündeki olgun meyve yenilebileceği gibi ortadan ikiye bölüp kapalı bir odaya bıraktığınızda 1-2 saat içinde odayı yoğun bir kavun kokusu kaplar. Olgunlaşmamış meyve turşu için, olgun meyveler de reçel için oldukça ideal...

4) Çekirdeği oyalı karpuz;

5) Elma çekirdekli karpuz;

6) Çankırı on dilim kavun;

7) Çankırı kıraç kavun;

8) Çankırı kışlık sarı kavun;

9) Çankırı sarı uzun kavun;

10) Çankırı beyaz karpuz (içi sarı );

11) Afgan kavunu;

12) Ankara Kazan kavunu;

13) Tayvan kırmızı çekirdekli beyaz karpuz

Not: Çeşitlere ait fotolar aşağıda.

Eklenen Resimler
     

Düzenleyen mahon67 : 16-09-2025 saat 02:23
mahon67 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-09-2021, 23:16   #6
Ağaç Dostu.
 
mahon67's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-11-2007
Şehir: Karabük -- Ankara
Mesajlar: 873
NADİR SEBZE MEYVE

1) Mor Tomatillo;

2) Yeşil Tomatillo;

3) Sarı gülle Tomatillo;

4) Mini tamarillo;

Normal ağaç domates olarak bilinen Cyphomandra betacea tropikal iklim gereksinimlerine ihtiyaç duyduğu halde mini tamarillo kısa yaz döneminde ürün verebildiği için Ankara dahil birçok ilimizde yetişebilir. Tek sorunlu kısmı tohumları çok küçük olduğundan şaşırtma aşamasına kadar torfta özenle yetiştirmeniz gerekiyor. Minnacık tohumlardan gözle zor görünen çenek yaprakların çıkmasından itibren fide aşamasına kadar 1-1.5 aylık dilim çok yavaş büyürken; biber fidesi büyüklüğüne ulaştıktan sonra hızlı bir büyüme evresine girip ayçiçeği büyüklüğüne ulaşıyor yolun sonunda...

Şişmiş nohut büyüklüğündeki turuncu meyveleri direkt tüketebileceğiniz gibi; kompostosunu, reçelini yapabilirsiniz.

5) Altın çilek;

6) Zemin kiraz;

Zemin kiraz, altın çileğe çok benzemesine rağmen bitki daha küçük yapılı ve yere paralel büyüyen bir gelişim sergiler. Meyveler altın çilekten daha erkenci ve daha tatlıdır. Altın çilekteki mayhoş tattan çok ananasımsı tatlı bir lezzeti vardır. Altın çilek 1.5 - 2 m. boy atabilirken zemin kiraz 50-60 cm'lerde kalır; bu sebeple saksıda da rahat yetiştirilebilir.
ilk 2 foto altın çilek, sonraki 2 foto zemin kiraza aittir.

Her iki türü de direkt meyve olarak tüketebileceğiniz gibi reçel olarak da değerlendirebilirsiniz.

7) Normal Pepquino;

Detaylı bilgi için alttaki linki tıklayın

http://www.agaclar.net/forum/sebzeler/15544.htm

Zeytin büyüklüğünde, turşuluk için çok ideal bir minyatür salatalık.

8) Zeytin Pepquino;

9) Tzimbalo ;

Detaylı bilgi için alttaki linki tıklayın

http://www.agaclar.net/forum/evdeki-...eras/17841.htm

Ekim/Kasım gibi olgunlaşan can eriği büyüklüğünde salkım meyvelerinden, kendine has hoş kokulu reçel yapabilirsiniz.

10) Sarmaşık bamya;

Detaylı bilgi için alttaki linki tıklayın

http://www.agaclar.net/forum/sarilicilar/8366.htm

Çok yıllık sarmaşık şeklinde bir bitki olup; bitki -7,-8 derece soğuğa dayanabilmektedir. 2. yıldan itibaren Ağustos başından Kasım sonuna kadar devamlı meyve/sebze verir. Meyvesi kabuklu ceviz büyüklüğüne ulaştığında koparılıp yemeği yapılmalıdır. Dolma biber büyüklüğüne ulaşırsa sert, lifli bir yapı oluşturacağından önerilmez. Bamya ile birlikte (% 50- %50) pişirilebileceği gibi tek başına da yemeği yapılabilir. Ayrıca çok güzel etli dolması da olur.

11) Kudret narı;

12) Acı kavun;

Kudret narının daha çok Uzakdoğuda kızartma şeklinde kullanılan bir çeşidi. Meyve olgunlaşmadan ortadan uzunlama ikiye bölünerek çekirdekli bölge temizlenip doğranarak kızartma yapılır.

13) Hanım terliği;

Tek yıllık, sarılıcı bir sebze. Meyvesi sulu yemek ve turşu olarak tüketilebileceği gibi yaprakları da ıspanak şeklinde tüketilebiliyor. ( bu şekilde tüketimde taze sürgünler kullanılmamalı sadece yapraklar kullanılmalıdır. Taze sürgünler yemeğe acımsı bir tat veriyor. ) Bazı internet kaynaklarında hipertansiyonu düşürücü etkisi olduğu belirtiliyor. Bamya yemeklerinde de 2/3 bamya, 1/3 hanım terliği oranında kullanılabilir.

14) Normal Kiwano;

Detaylı bilgi için alttaki linki tıklayın

http://www.agaclar.net/forum/fidan-v...k-asi/5569.htm

15) Top kiwano;

16) Turşuluk kirpi salatalık;

17) Malabar ıspanağı;

Not: Çeşitlere ait fotolar aşağıda.

Eklenen Resimler
     

Düzenleyen mahon67 : 16-09-2025 saat 02:26 Neden: değiştirme
mahon67 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-09-2021, 23:31   #7
Ağaç Dostu.
 
mahon67's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-11-2007
Şehir: Karabük -- Ankara
Mesajlar: 873
18) Dikenli domates;

http://www.agaclar.net/forum/693624-post11.htm

Temmuz ayından donlara kadar açan çok dekoratif soluk mavi çiçeklerden sonra kiraz büyüklüğünde kırmızı yenilebilir meyveler oluşturur. Yaklaşık 1 ila 1,5 m yüksekliğinde dikenli bir bitkidir. Meyveleri yemeden önce baş ve işaret parmağınızla ezerek patlattıktan sonra suyun altına tutup tohumlarından arındırın.

19) Goji berry;

Detaylı bilgi için alttaki linki tıklayın

http://www.agaclar.net/forum/uzumsu-meyveler/5046.htm

20) Kırmızı altın çilek;

21) Pop sorgum;

Pop corn mısır gibi patlar. Patlatmalık olarak, maş fasulye gibi haşlanıp salatalarda kullanılabilir. Kuş, tavuk yemi olarak kullanılabilir. Buğday, mısır gibi bir tahıl olduğundan bir çok amaçla kullanabilirsiniz.

22) Sudan beyaz sorgum;

23) Diken inciri;

Detaylı bilgi için alttaki linki tıklayın

http://www.agaclar.net/forum/kaktus/5782.htm

24) Güz zeytini;

http://www.agaclar.net/forum/uzumsu-meyveler/16225.htm

25) Ashwagandha ( Hint ginsengi );

26) Geniş yapraklı deve dikeni;

27) Türk fındığı , Bolu dağ fındığı;

28) Dev çiçekli bamya ( Hibiscus manihot);

29) Sırt kabağı , Ridge gourd ( Luffa acutangula );

Not: Çeşitlere ait fotolar aşağıda.

Eklenen Resimler
    

Düzenleyen mahon67 : 16-09-2025 saat 02:30
mahon67 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Etiketler
atalık tohum, doğal tohum, geleneksel tohum, sebze tohumu, yerli tohum


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Kapalı
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 08:51.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025