View Single Post
Eski 03-09-2021, 21:04   #9
mahon67
Ağaç Dostu.
 
mahon67's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-11-2007
Şehir: Karabük -- Ankara
Mesajlar: 873
33 ) Spackled lima - sırık; ( Kuru tüketim)

34) Lima , Ganymede - sırık ( Kuru tüketim)

35) Lima , Snow on the mountain - sırık ( Kuru tüketim)

36) cüce oturak lima ; Dixie butterpea ( Kuru tüketim)

37) Red lima - oturak; ( Kuru tüketim)

38) White tepary bean - oturak; ( Kuru tüketim)

39) Blue spackled tepary bean - oturak; ( Kuru tüketim)

40) Good Mother Stallard -sırık ( kuru tüketim )

41) Good Mother Stallard black -sırık ( kuru tüketim )

42) Fort portal Jade - yarı sırık ( kuru tüketim )

Afrika, Uganda orjinli yakut yeşili ve yusyuvarlak harika bir tür.

43) Brown Bird Egg - oturak ( kuru tüketim )

44) Succotash bean - sırık, taze ve kuru tüketim

45) Cranberry flieder bean - sırık,
kuru tüketim

46) Cannelino Nero -sırık, taze ve kuru tüketim

47) Chocolate bean -sırık, kuru tüketim



Lima ve Tepary fasulyeler Amerika kıtası orjinli ,kuru tüketime uygun çeşitlerdir. Tepary fasulyeleri Arizona çölünde dahi doğal olarak yetişebildiğinden aşırı sıcak ve kuraklığa adapte olmuştur. Tepary fasulyesi ( Phaseolus acutifolius ); kuraklığa ve alkali topraklara dayanıklıdır. Yeşil mercimekten biraz büyük taneleri olmasına rağmen kısa olgunlaşma süresi ve iyi verim sebebiyle ve susuz olarak da yetiştirilebildiğinden Türkiye'de özellikle iç kesimlerde değerlendirilebilir.

Eklenen Resimler
     

Düzenleyen mahon67 : 16-09-2025 saat 01:57
mahon67 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön