![]() |
|
|
![]() |
|
![]() |
Dış Bağlantılar
![]() |
Konu Araçları
![]() |
Mod Seç
![]() |
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
Pepquino mini karpuz
Zeytin gibi karpuzlar çıktı Bu karpuzları görenler gözlerine inanamıyor. Her biri zeytin kadar küçük ama fiyatı "büyük". Güney Amerika'da bir ormanda keşfedildiler. Holandalı bir meraklı onları ülkesinde yetiştirmeyi başardı. Şimdi Avrupa'da piyasaya çıktı. İngiltere'de de dün piyasaya çıkan "Pepquino" adlı bu minik karpuzlar, görenleri şaşırttı. Tadını merak edenler, 250 gramına 10 sterlin ödeyerek meraklarını giderdi. Bir zeytinden birza daha irice olan ortalama 3 santimlik "Pepquinolar", salatalık tadında ve çerez gibi yenilebiliyor. İngiltere'de, lüks restoran ve kafelerde içkinin yanında ya da yemekte servis ediliyor. http://www.hurriyet.com.tr/dunya/11647662.asp?gid=229 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-02-2009
|
Kabuğu soyuluyor mu? Çekirdeği çıkarılıyor mu? En önemlisi göbeği var mı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Guest
|
Hani Hamsi kılçıklı kılçıklı yenir ya bu karbuzda çekirdekleriyle beraber ye gitsin türünden galiba. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
agaclar.net
|
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-02-2009
|
Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Guest
|
Ööööö o kadar da değil ama ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-03-2009
|
Ben bunun olayını kumkuata benzettim -kabuklarıyla yenen mini portakal- gibi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
|
Mini mini karpuz; Avrupalılar'ın yeni meyvesi
Avrupalılar'ın yeni meyvesi Bu karpuzları görenler gözlerine inanamıyor. Her biri zeytin kadar küçük ama fiyatı "büyük" Güney Amerika'da bir ormanda keşfedildiler. Holandalı bir meraklı onları ülkesinde yetiştirmeyi başardı. Şimdi Avrupa'da piyasaya çıktı. İngiltere'de de dün piyasaya çıkan "Pepquino" adlı bu minik karpuzlar, görenleri şaşırttı. Tadını merak edenler, 250 gramına 10 sterlin ödeyerek meraklarını giderdi.Bir zeytinden biraz daha irice olan ortalama 3 santimlik "Pepquinolar", salatalık tadında ve çerez gibi yenilebiliyor. İngiltere'de, lüks restoran ve kafelerde içkinin yanında ya da yemekte servis ediliyor. Kaynak : http://www.haberturk.com/ekonomi/hab...i-meyvesi.aspx |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-04-2007
|
Bu bir salatalık türüdür. West India Gherkin türlerinden birisidir; muhtemelen West India Gherkin ile çapraz döllenebiliyor da olabilir. 0128-003 Melothrie (rampant miniature cucumber relative) olarak satış listemde mevcuttur. Bu türü 2 sene önce salon penceresinin önündeki saksıda yetiştirmiştim. West India Gherkin'e göre dikensiz meyvesi ve yaprak şekli ile ayrılıyor. Tadı hafif limonumsu salatalık şeklindedir. Görünüşü ise mini karpuza benziyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 01-05-2009
|
Minii Karpuz lar Şu anda Türkiye'de ERÜST TARIM da üretiliyor. Sade mini KARPUZ değil onun formunda mini ELMA mini KAVUN Beyaz HIYAR vb birçok çeşit var. Çekirdeksiz Mini Karpuzlarda var SOLİNDA.Ayrıca bir çok çeşit. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 27-08-2009
|
sayın karinca70 veya diğer bilen arkadaşlar, pepquino tohumlarını içmekanda şu zamanda ekebilir miyim acaba? yoksa ilkbaharı mı beklemeliyim? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-10-2009
|
Arkadaslar! Sözkonusu ürüne benzeyen bir ürün özelikle Ş.urfa , Gaziantep cevresinda acur olarak nitelenen bir ürüne cok benziyor bahsettiğim bu acur salatalık gibi yenmekte ayrıca da tıpkı kabak gibi yemeği yapilarak kulanılmakta bildigim kadarıyla ALİNAZİK denen bir yemek te bu acur dan yapılmakta. ben sekil ve görünüş itibarı ile ACUR a çok benzettim. Acur denen bu sebzeyi- meyvayı basdka hşc bir yerde görmedim. Nette dolastım ama bir resmini bulamadim bulsam koyacaktim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-10-2009
|
işte acur fotolari
arastırmalarim sonucunda bulabildigim resimler!!! |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-12-2009
|
bu karpuzun büyük bir çekirdeği yoktur salatalıgın yumuşak çekirdeği gibidir. zaten kelek zamanında çekirdeklerin sert olmadıgı gibi yumuşaktır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-10-2010
|
triple üstteki fotoda serili hayvancıklar Konyada "hırtlak" olarak bilinen kelektir. Yani kavunun ham halidir. Çok güzel turşusu olur bu arada. Acur uzun, beyaz ve hıyar benzeri bir bitkidir. Alttaki nedir bilmiyorum. Şu mini karpuz veya salatalık denilen türden olsa gerek. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-09-2011
|
Dün Kozyatağı bauhaus'da buldum ve mini fidesini aldım bakalım yetiştirebilecek miyim? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-07-2010
|
bende bu sene meksika mini salatalık tohumu ektim. Resimlerdekilere benziyorlar. Bakalım nasıl bir sonuç alacağız |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Ağaç Dostu
|
işte benim mini meksika salatalıklarım |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-04-2007
|
yetiştirme koşullarınız neydi? bahseder misiniz biraz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
|
8 lt lik dikdörtgen saksıya baharda diktim. Ağustos başına kadar çıkan salatalıklar büyümeden kuruyup döküldüler. Tam ümidi kesmişken birden bire bir tanesinin tuttuğunu gördüm. Daha sonra çoğalıp gittiler. son durum bu. balkonum ikindi güneşi alıyor sadece(2 3 saat) Galiba ilk başlarda sıcaklık yüzünden meyve tutmadı diye düşünüyorum. Ya da Trips adı verilen kurtçuklar vardı. onlar yüzünden yetişemediler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 | |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 09-11-2007
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |