![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-09-2017
|
Ekim ayında temin ettiğimiz Karakafes (Comfrey - Symphytum x uplandicum ‘Bocking 14’) rizomlarımızın 2 ay sonundaki durumu. Oldukça hızlı büyüyorlar. İçlerinde yaprak uzunluğu 50 cm'i geçenler dahi var. Şu an için 14 taneler. Baharda uygulama arazisindeki yerlerini alacaklar. Kısmi gölgeyi tolere edebiliyorlar ancak su konusunda aşırı agresifler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-11-2014
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkürler iyi dilekleriniz için. Çok güzel büyüdüler gerçekten. Tek rizomdan 2 bitki verenleri de oldu. Onları da ayıracağız bahar aylarında. Kimi yaprakların boyu 50 cm'yi geçtiği ve saksılarda kaos durumu oluşmaya başladığından dolayı yaprak hasadı yapmak durumunda kaldık. Hasadını yaptığımız yaprakları da Kale bitkilerimizin toprağına malç olarak kullandık. Karakafes aynı zamanda oldukça faydalı bir malç bitkisi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-11-2014
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
Linki mevcut ancak kontrol ettiğimde Türkiye'ye gönderimi sonlandırdıklarını gördüm. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-12-2010
|
Karakafes otu Kütahya belediyesine ait ‘’Hekim Sinan Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Bahçesinde’’ fide olarak satılıyor. Ben geçen yıl mayıs ayında fidesini almıştım. Hangi cins olduğunu bilmiyorum. İkinci fotoğraf dikimden 15 gün sonra çekilmişti. Yaz boyu çok büyüdü ve gelişti. Tohumları da oldu fakat ben hiç toplamadım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|