agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Tıbbi, ıtri, boyar, aromatik bitkiler
(https)




Beğeni Düzeni190Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 05-04-2011, 20:40   #1
Ağaç Dostu
 
copur 09's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-11-2006
Şehir: Nazilli
Mesajlar: 592
Acaba bu bitkinin, tohumlarının çimlenmesi için; iki ayrı bitki birlikte dikilip çapraz mı döllenmesi gerekiyor?

copur 09 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-06-2011, 07:48   #2
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 02-06-2011
Şehir: İzmir
Mesajlar: 6
Stevia tohumu

Çimlenme oranı tohumdan tohuma değişir. 80% çimlenme oranı, çok yıllık ve genetiği değiştirilmemiş bitkilerin tohumları var ve genelde onları kullanırım. Başarılı olabilmek için tohumu ekmeden önce 24 saat filtre kağıdı ve pamuk üzerinde ıslatmak ve ektikten sonra ince bir naylon ile üstünü örtmek gerekir. Tohumu üzerine toprak atılmamalı.
Piyasada çimlenme oranı sadece 1% olan ucuz tohumlar var, benim kullandığım tohumların tanesi aşağı yukarı 1 TL'ye mal oluyor, ama bitkiler çok sağlıklı oluyor.

iyibirinsan beğendi.
seyit34 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-10-2013, 11:54   #3
Ağaç Dostu
 
Jezebel's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-02-2010
Şehir: İzmir
Mesajlar: 8,681
Galeri: 11
Tohumlar geldi.
Şimdi baharı beklemek zor olacak, 10-15 tane saksıya ekeceğim.
Resmi gördüm gaza geldim

Name:  stev.jpg
Views: 3428
Size:  55.0 KB


Eger öyleyse ne güzel şey bu

Jezebel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Etiketler
rebiana (stevia)


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 01:37.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025