![]() |
|
|
|
|
|
#1 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
bitki çok yıllık dır ancak soğuklar gelince saksıda değilse saksıya toprağıyla alıp köklerini korunmalı ( +4 +10 derecede) bir yerde muhafaza edilmeli. ayrıce bazı bir insanlar bitkinin şekersiz olduğunu tatmış olduklarını söylüyorlar... bu bitkinin çiçeklenme zamanında en tatlı çağı oluyor. şekerden farklılığı- diş mikropların kırıyor, diş çürümesini engelleme özelliklerine sahiptir, şeker hastalarına faydası var. diet olarak da öneriliyor kalorisi yoktur. tohumdan yetiştirilmesi çok kolay, tohumlar gömülmedikçe çimlenme oranı çok yüksektir |
|
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 09-05-2008
|
Alıntı:
Geçen yıl 1 kök satın almıştım. Çelikleme ile 4 köke çıkardım. Yapraklarını ve daha sonra tohumunu da aldım. Yapraklarını öğütücü makinede ince toz haline getirdik. Çaya kahveye çok yüksek tat veriyor ancak özüt olmadığı için ne kadar ince olursa olsun tozlar çay içinde erimiyor. Yine de biz çok memnunuz. Kendi ürettiğim tohumlara çok güveniyordum bir tane bile çimlenme olmadı. Tohumların üzerine ince bir tabaka torf serpmiştim, bunun sakıncalı olduğunu söylediler. Şimdi bir tohumcudan yeni bir paket aldım, ılık suya koydum, 24 saat sonra ekeceğim. Üzerine serpeceğim torfun tohumların üzerini tamamen kapatmamasına dikkat edeceğim. Düzenleyen yazsonu : 05-04-2012 saat 13:37 |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-11-2006
|
Acaba bu bitkinin, tohumlarının çimlenmesi için; iki ayrı bitki birlikte dikilip çapraz mı döllenmesi gerekiyor? |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 02-06-2011
|
Stevia tohumu
Çimlenme oranı tohumdan tohuma değişir. 80% çimlenme oranı, çok yıllık ve genetiği değiştirilmemiş bitkilerin tohumları var ve genelde onları kullanırım. Başarılı olabilmek için tohumu ekmeden önce 24 saat filtre kağıdı ve pamuk üzerinde ıslatmak ve ektikten sonra ince bir naylon ile üstünü örtmek gerekir. Tohumu üzerine toprak atılmamalı. Piyasada çimlenme oranı sadece 1% olan ucuz tohumlar var, benim kullandığım tohumların tanesi aşağı yukarı 1 TL'ye mal oluyor, ama bitkiler çok sağlıklı oluyor. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-10-2007
|
bu sene serpiştirim bi saksıya ama pek çıkmadılar yıllardır yetiştiririm hala bi faydaını görmedim insanları şaşırtmaktan baska ![]() |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-01-2012
|
Ben 100 adet tohum olduğu belirtilen ve yeni özel tohum denilen tohumları özel olarak her birisini bir pet su bardağına ektiğim halde hiç birisi çıkmadı geçen yıl eylül ekim ayında denemiştim.Bu fidenin nereden en uygun fiyata temin edileceği konusunda bilgi paylaşan olursa memnun olurum. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 16-06-2009
|
Buda benim Şeker Otum (Stevia Rebaudiana) |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
|
Bu kadar ilginize araştırmanıza çok teşekkür ederim.Sağolunuz var olunuz. Bu ürünü en uygun zamanda nasıl kolay çoğaltabiliriz.Yaş kış demeden 4 mevsim üretip verim alabilme yolları konusunda fikri olanlar varsa bizimle paylaşabilirmisiniz? Ben bu ürünü imkanım sahilinde her zaman sera gibi evimde üretmeyi planlıyorum. |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Yeni Üye
|
Stévia sevdikleri: 18 ila 28° dereceler arası ısıyı 40 et 60% lık bir rutubetli bir havayı Sabah güneşini Yarı gölgeyi Havadar bir yeri Dikkatinizi ve sevginizi Haftada 2 ila 3 defa sprey su püskürtülmesinden Saksıda toprağına 3 günde bir su bardağı su ile sulanmaktan Çoook çok hoşlanır. Sonuçta size gülümsediğini anlıyacaksınız. ![]() Stévianın sevmedikleri: 0°nin altını Kuvvetli rüzgar cereyanını Kızgın öğle güneşini Kurumuş toprağı Çamuru Kuru havayı diyorlar !!!! |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
|
çok teşekkür ederim |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Yeni Üye
|
"Stevianın zaralılarını ve tahrip edicilerini bertaraf etmek için muntazaman yapraklarının spreyleme ile rutubetlendirip havadar tutmak gerekirmiş" diyorlar.. |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-09-2014
|
Arkadaşlar siteye resim eklemey bilmediğim için resim linklerini koydum Hızlı Resim yükle, internette paylaş | resim upload | bedava resim http://i.hizliresim.com/jY20dD.jpg Hızlı Resim yükle, internette paylaş | resim upload | bedava resim Hızlı Resim yükle, internette paylaş | resim upload | bedava resim http://hizliresim.com/gLAdJ0 Not:çelikleme yaptıktan sonra kökleninceye kadar güneşe çıkartmayın ve günlük aşırı olmamak kaydı ile sulayın Düzenleyen nigelsan : 24-09-2014 saat 02:58 |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
|
Canderel var yeşil kavanozda, toz şeklinde, stevia tozu içeriyor. Tadını oradan deneyebilirsin ![]() Yine de firmalara güvenim kalmadı, Steviayı da nane gibi bahçede yetiştirsek ne olacak ki ![]() Ben deneyeceğim, ne kaybederim. Fidanını 25 liraya satıyorlar, fahiş bir fiyat. Olsun da Benolcüğüm lafı mı olur. Yaprakları çayımızla birlikte demleriz. Şeker tadına alışmışız olmuyor onsuz. ![]() |
|
|
|
|
|
#18 |
|
/
Giriş Tarihi: 14-08-2013
|
Bende tohumları yurtdışından getirttim 30 - 40 tohumdan iki tane cimlendi 29 ekimde ekmiştim şimdiki hali paylaşmak istedim biraz daha tohum var onları subatda ekmeyi dusunuyorum. ![]() |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
|
kolay gelsin diyorum.Bende 10 cm boyuda bir fide almıştım ona su ile seyreltilmiş bitki gübre sıvısı döktüm yaprakları soldu kurudu acaba kökleri sağlam kalırmı bileniniz varmı cevabınızı beklerim.Çok üzüldüm kurumasına halbu ki daha iyi büyümesi için bir litre suya bir kapak bitki sıvı gübresi karıştırarak dömüştüm böyle olacağını hiç ümit etmemiştim şimdi moralim bozuldu ne yapacağımı nereden nasıl bir fide elime geçirebileceğimi bilemiyorum yardımınızı beklerim |
|
|
|
|
|
#20 |
|
/
|
Önceki Msj görünen iki stevia fidem var 5-6 cm boyunda yanlarında yeni filizlenen biseyler daha var ikisini de farklı saksılara almak istiyorum ama doğru zaman nezamandir olmelerini istemem. mobilspy mobil uygulama kullanıyor. |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu
|
Benim bilgime göre mart nisanı bekle derim çünkü o zaman toprak 17 dereceyi bulur ve yeni yerine kolay adapte olabilir . |
|
|
|
|
|
#22 |
|
/
|
Iki stevia 60 günü geçti ama daha sonra ektigim farklı bir satıcıdan aldığım stevia tohumundan yetişen bitki stevia türümü yoksa başka bir şeymi anlamadım ![]() 1. Stevia ![]() 2. Stevia ![]() ![]() Başta aynı gibi görünüyordu ama yaprakları büyüdükçe farklı olduklarını gördüm 1 ay kadar oldu ekeli ve tohumlarıda stevia tohumundan farkı yoktu. Ama biraz önce dayanamadım tadına baktım stevia değil. Ama ne ? Düzenleyen mobilspy : 04-01-2014 saat 21:14 |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 11-06-2012
|
stevia
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Yeni Üye
|
Adaptasyonu tamamlanmış stevia samsun
|
|
|
|
|
#25 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 07-12-2014
|
Bu fidelerden ödemeli göndermeniz mümkünmü ? |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
|
Yalnış yere yazdınız, yine de reklama girmezse... stevia, şeker otu, şeker otu fidesi | zenfide.com Burada var. |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Yeni Üye
|
Stevia samsun tarlamız uzun yıllar emek verdik ve sonuç
|
|
|
|
|
#28 |
|
Yeni Üye
|
Her iklim koşuluna dayanıklıdır damla sulamayı çok sever mantarlara dayanıklı çok yaprak veren hersene çogalan arsız bir bitki yaprak fide ve çay şeklinde ögütülmüş kullanıma hazır raf ömrü uzun yaprak stokta var ben kendim diyabet hastasıyım ve kullanıyorum çok memnunum tatlı ihtiyacımı kan şekerim yükselmeden karşılıyorum ayrıca bu yıl haziran başında hazır olacak çok miktrda taze ekime hazır fide olacak |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Yeni Üye
|
Stevia tarlam samsun uzun yıllardır yetiştiriyorum
Son sayfada tarlamın fotoları var |