![]() |
ayni icerikli bir urun gordum ustunde 20 litresi 35 tl yaziyo cok pahali degilmi bu b5a
|
Alıntı:
|
Ben şahsen 2 yıldır B5A ile haşır neşirim geri iade edilen ürüne bayi bazında rastlamadım. Toplatılmaya esas olan 004 parti numaralı B5A larda Eskişehir'den çıkmıştı malum bunun asıl nedeni bayinin bir anda satabileceğinden daha fazla mal çekmesinden kaynaklanıyor. BMR Tarım şu anda ürünleri taze olarak bittikçe gönderiyor. Yinede son kullanma tarihi geçmiş ürünlerinde geri iadesinide alır yine de elindeki B5A nın son kullanma tarihi geçmiş olan varsa bana mail atsın etkinlik kontrolü için özel tavsiyeler vereyim kalpleri mutmain olsun. Ayrıca B5A organik içerikli olduğundan etkinliği olmasa bile özel bir imha mekanizmasına gerek yok sonuçta organik içerik bahcelere döküldüğünde etkin olmasada orgaiklikten dolayı döküldüğü alanın organik maddesini artırır.
|
Bu ürünün en kötü olan tarafıda saklama koşulları.
|
Alıntı:
Çeşitli nedenlerden dolayı uzun süredir siteyi ziyaret edemedim. Bu yüzden mesajınızı yeni okudum. Teşekkür ederim. Tabi ki yardımcı olurum. Ancak sistemin çok ayrıntısı var. Siz hangi aşamadasınız? Ya da hangi aşamasıyla ilgili yardım istiyorsunuz? Sulama yapacağınız bahçede ne var? Bahçenin konumu nedir? Su kaynağı nedir? Damla sulama ile ilgili bu sitenin "Uygulamalı damla sulama kurulumu" bölümünde arkadaşların bilgi aktarımları da var. Bu alış-verişi o bölümde sürdürebiliriz. İlk sorunuzu bekliyorum. Size, sitedeki bütün arkadaşlara ve tüm üreticilere iyi çalışmalar, bol ürünler dileklerimle, sağlıcakla kalın. Lütfen kendinize, çevrenize ve doğaya iyi davranın. |
Sayın Selahattin hoca selamlar:
B5A olarak PULUS A , B, C ve Vital var. bendeki üründe bunlardan bırı yazmıyor. sadece B5A sıvı orcanık gübre yazıyor. Benim kullanacağim 1 kg bana 1 sene yetiyor. (arazi az) Meyve dönemi çiçek dönemi kış dönemi ben hep aynı ürünü topraktan ve yapraktan kullanıyorum talımatlara göre. Genel bir ürün olduğundan a.b.ç vıtal kullanımı kadar yarar sağlamaz kanısındayım ama faydası olacak tabi. Bir fidan erik ağacınada dığerlerine uygularken yapraktan uyguladım. Fidanın filizleri 3,4 cm den kıvrılıp boyun büktü. dozu gayet az olduğu kalde sebebini anlayamadım. bu konuda ve çeşitler hakkında yardımcı olurmusunuz |
40 sayfayı tam okuyamadım kaç gramlık ve fiatı ne kadar B5A nın yazarmısınız
teşekkürler |
Seavgili kaptanzst, B5A esas itibariyle toprağa dışarıdan bir besin maddesi takviyesini hedeflemez aksine toprağın özdeğerleriyle toprağı organikleştşiremeyi hedefler sonuç ondan sonra gelir ve etkileyicidir. Ancak pratikte çiftçiler bitki beslemeye alışkın, topraklarda organik madde yok denecek kadar az ve bir çok yetiştiricilik alanımızda bitki besin maddeleri toprakta olmadığından B5A Plus ve Vital ürünleri piyassaya çıkmıştır. Eğer bir bitki besin maddesi noksanlığı yaşamıyorsanız bu ürünleri kullanmanız gerekmez.
Eriklerinizdeki sorun konusunda bir şey diyemöeyeceğim çünki B5A nın etki mekanizmasında bahsettiğiniz etkiye dair bir bulgum veya tecrübem yok yine de bir resim gönderierseniz daha kolay yardımcı olabileceğimi düşünüyorum. Sevgili Benol Hazarolu, B5A Bayilerimiz tarafından 1 kg 5000 m2 alana kullanılmak üzere fiyatı 55+KDV şeklinde satılmaktadır. |
Sayın Selahattin bey
yarım kg temin etmemiz mümkün mü dönüşümlü olarak bıototal hümik asitle birlikte kullanabilirmiyim |
Elbette temin etmeniz mümkün BMR TARIM merkezi ararsanız selamlarımıda söyleyiniz size yardımcı olacaklardır.
BMR Tarım Gaziantep: 0 342 339 57 83 0 541 404 43 43 |
teşekkür ederim Selahattin bey
|
Sayın Selahattin bey erikten sonra döngel ,muşmula veya beşbıyık denılen fıde de aynı durumu gördüm. Erikte yeni filizler çıkmaya başladı Yardımcı olmanız dıleğiyle
Fotoğraf kurallar gereği silinmişti,r. |
Sorun dal güvesi gibi görünüyor bana göre acilen dallardan br parça alarak en yakın Tarım İl veya İlçe Müdürlüğünde Bitki koruma uzmanlarına göstermenizde yarar var. Zaten ilaç söylememde uygun olmaz çünki teşhis koymak bir yana ilaç tavsiye etmek için yetkili olmak gerekiyor.
|
teşekkür ederim
|
Sevgili Selahattin Yılmaz,
Sürgün verip şimdi tomurcuk oluşturmuş clematislerime dün gece 22.00 'da yapraktan fıs fıs ile uygun dozda b5A karışımını uyguladım.Yalnız tomurcukluydu clematisim ve tomurcuklara gelmemesine dikkat ettim yinede korkuyorum tomurcuklu clematislerime yapraktan bu uygulamayı yapmamdan dolayı tomurcukların zarar görme durumu olabilir mi? |
Tomurcuklar çanak yapraklarla kaplıysa endişelenmenize gerek yok sevgili Yılmaz Yalçın. Bezneer durum için çiçeklerin yanması olayına rastlamadım bu nedenle endişelenecek bir durum olduğunu sanmıyorum.
|
Evet tomurcuk zaten yeni oluştu fındık büyüklüğünde sadece..Açmasına 10 günden fazla süre vardır..Clematislerde ayda bir kez kökten veriyorum yapraktan ise kaç günde bir yapmam uygun olur?Clematislerdeki etkisini gözlemleyip gelişimlerini fotoğraflayacağım..
|
B5A 10 litre suya 10 cc dozda 20-30 gün aralığında kullanılabilir.
|
Yapraktan 10 lt suya 5 cc olması gerekmezmi sayın Yılmaz
Bana tavsıyenız böyleydi. sizin verdiğiniz ölçü, topraktan uygulamada geçerli. Öyle değilmi. Yanlışlık olmasın. Saygılarımla |
Karışıklık olmaması için tekrar rakam telaffuz etmek istemiyorum ancak benim verdiğim rakamlar doğru fakat bazen öyle bir ürün ismi söyleniyorki şahsınıza has bir uygulama tavsiye edebiliyorum. Bu şekilde özel uygulama tavsiyesine çoğunlukla sık sık ve hasssasiyet gösterdiğinizi belirtir tarzda sorularınıza binaen sizler yönlendiriyorsunuz. Soruyu sorana verdiğim cevap aynı soruyu bir başkasının sormasını engellemiyor **** özel ürünlerde riski ortdan kaldırmak için tavsiye edebildiğimiz dozu azaltabiliyoruz ya da doz azlığını sizin yaptığınız sk uygulamaya göre tavsiye edebiliyorum.
|
Benim aklıma ilk gelen sıvı organik ve anorganik gübre, sidiktir.
Arkadaşım Ensar bu B5A dan 2 kutu almış. Pazartesi akşamı 200 litrelik bidonlarda karışım hazırlayıp aronia, badem, ceviz ahududu ne bulsak gübreli suyla suladık. Ancak amaç ürüne güven nedeniyle bitkilere, dolayısı ile kendimize iyilik yapmaktı. En azından 10 aronia saksısına bunu test etmek için vermememiz gerekirdi. Belki B5A sidik gibi koktuğundan test etmek aklımıza gelmedi. Deneyenler sadece tüm bitkilerine mi bu gübreyi kullandı bilmiyorum. Dediğim gibi aynı boyut ve özelliklerdeki bazılarına bunu uygulamamak ve hatta bazılarında değişik gübreler kullanarak kıyas yoluyla farkı gözlemlemek gerekir. Ürün övüldüğü için yararlı olduğuna ben de inanıyorum. Fakat kullanan herkes denemeler yapmalı. Ve bunu üretenlere de bildirmeli ki, onlar da içeriği hakkında daha fazla bilgiye sahip oldukları için daha doğru yorum yapabilsin, geliştirmeye devam etsinler. Evet bu ürünü kullananlar arazilerinde 3-5 er ağaçlık işaretlenmiş guruplar veya birkaç metrekarelik bölümler ayırımalı, bu ürün ile farklı ürünleri kıyaslamalı. Olumlu ve olumsuz tüm gözlemlerini ürünün üreticisine ve herkese yayınlamalı. Bilim böyle çalışır ve hiçbir şey mükemmele, en doğruya ulaşamaz, doğrulara ancak yaklaşabiliriz. Belki ileride B5A plus bizlerin gözlemleri ile gelişecektir. Doğrulara yaklaşabilmemizde, bulabildiğimiz en güzel yol bilimsel metottur. |
Sayın Yılmaz :
Merhaba . Antalyada B5a alabıleceğim bayii varmı ?En kolay nasıl alabilirim . |
Sevgili bonsade, www.b5a.com.tr istediğiniz bayiye ulaşabilirsiniz.
|
Sn. Selahattin Ylmaz
benim size organik sıvı gübre kullanımı ile ilgili bir sorum olacak bahçemde 25 adet domates 20 adet biber 10 adet salatalık fidesi var ve meyve oluşturmaya başladılar ben sizin ayrıntılı olarak bilgilendirdiğiniz b5a dan almak istemiştim ancak eşim alanya da bu ürünü bulamayınca bayiiden verilen organik toprak düzenleyicisi orgev bitkisel menşeli sıvı humik asiti getirdi ama üzerindeki yazılardan ben ne oranda kullanabileceğimi kestiremedim bir bilgilendirmede yapılmamış bayiide 1. sorum meyve vermeye başlamış fidelerim de kullanabilirmiyim 2. sorum saksıda da domates ve salatalığım var bahçeme ve saksılarıma ne oranda hangi yöntemle ve ne sıklıkla uygulayabilirim 3.sorum bu uygulamayı yaptıktan sonra mahsülü toplamak için belli bir süre beklemem gerekir mi bazı ilaçlarda 1 hafta 10 günlük süreler oluyormuş ( hiç kimyasal ilaç uygulaması yapmadım sitede önerilen ev yapımı ilaçları kullanıyorum) siteden aldığım bilgilerle şimdilik ciddi bir sorun yaşamadan keyifli bir şekilde bahçemle ilgileniyorum ilk kez sebze yetiştirmeye çalışıyorum tam bir acemiyim ama çok istekli bir acemi mümkün olduğu kadar basit bir şekil de ve ayrıntılı olarak bana yardımcı olabilirseniz bilgilerinizden yararlanmamı sağlarsanız çok memnun olurum şimdi den teşekkür ederim |
Sevgili aytul73,
Elinizdeki ürüne ait bir açıklama yapamam ancak humik asitlerin genel kullanımı ile ilgili sorularınıza yönelik açıklama yapayım sizde uygun görürseniz ona göre kullanırsınız! 1. sorum meyve vermeye başlamış fidelerim de kullanabilirmiyim Evet kullanabilirsiniz 100 litre suya 100-200 gr dozunda kullanınız bu aralıkta sorun olmayacatır ancak humik asidi bitkiler yapraktan almazlar bu nedenle sulama suyu olarak topraktan uygulayınız. 2. sorum saksıda da domates ve salatalığım var bahçeme ve saksılarıma ne oranda hangi yöntemle ve ne sıklıkla uygulayabilirim 100 litre suya 100-200 gr aralığında istediğiniz su miktarıyla kullanınız. 3.sorum bu uygulamayı yaptıktan sonra mahsülü toplamak için belli bir süre beklemem gerekir mi bazı ilaçlarda 1 hafta 10 günlük süreler oluyormuş ( hiç kimyasal ilaç uygulaması yapmadım sitede önerilen ev yapımı ilaçları kullanıyorum) Sıvı humik aidniz bitkisel menşeili olduğundan organik yapısıyla topraktan suluma suyuna katarak 20 günde veya ayda bir kullanmanızda sakınca yoktur. Nacizane kişisel düşüncem ise amacınıza uygun bir satınalma olmamış, elinizdeki gübrenin yapacağı fonksiyonu sizin şartlarınızda bir kaç çuval koyun gübresi yapardı. Kullanım size kalmış. |
hiç içime sinmedi şimdi zaten organik olacak diye 2 kere gönderdikleri ürünleri iade etmiştim şimdi bir de bunu geri göndersem hem eşim hem bayiidekiler köpürecek ama bana ders olsun inşallah sene bu gibi işleri kimseye bırakmayacağım ve b5a yı Antalyadan getirteceğim verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim Selahattin bey
|
geçen sene b5a almıştım ,hepsine kullamayıp buz dolabında mufaza ettim
kokusu aynı rengi aynı bayatlama bozulma yok gibi b5a konusunda yetkili **** bilgisi olan yorum yazarsa sevinirim teşekkür ederim |
Sevgili idris şenol, burada tanımlı mailinize elinizdeki B5A'nızı test edebilmeniz için bilgi gönderdim.
|
TOPRAKSIZ TARIMDA B5A ÜRÜNLERİ KULLANIMI
Topraksız tarım çok çeşitli şekillerde yapılmaktadır. Burada genel olarak tüm uygulama şekilleri dikkate alınarak genel açıklama yapılmıştır. Değişik topraksız tarım uygulamaları için şirketimizle irtibata geçebilirsiniz. En genel şekli ile zeolit, perlit, cam yünü, pomza, torf, hindistan cevizi kabuk ve lifleri veya bunların bir kısmının birbirleri ile karışımları,kök tutucusu olarak, topraksız tarım uygulamalarında kullanılmaktadır. Hangi malzeme kullanılırsa kullanılsın B5A ürünleri tüm topraksız tarım şekillerinde güvenle kullanılabilecek bir gübredir. Genel olarak topraksız tarım seralarında iki adet gübre ve bir adet su tankı bulunur ve su ile gübre ve zirai ilaç aynı şebekeden verilir. Bu durumda B5A ürünlerinden B5A Plus –A veya B veya C ile B5A Vital tamamen suda eriyebilen formda ve şelatlı olduğu için, uygun gübre tankı içerisine, kendi gübreleme programınıza uygun olarak, ihtiyaç varsa, ihtiyaç oranında kullanabilirsiniz. Kendi gübreleme programınız dışına çıkmak istemiyorsanız,kendi gübreleriniz ile sadece B5A sıvı organik gübre kullanabilirsiniz..B5A Sıvı Organik Gübre ise, su tankına veya gübre tankına karıştırılarak kullanılabilir. Topraksız tarım uygulamalarında, tüm şebekenin kimyasal gübre ve zirai ilaç kalıntılarından temizlenmesi imkanı olmadığı için bu yapılamaz, sadece dozaj artırılır ve 2.5 dekar alan 1 kg B5A Sıvı Organik Gübre (dekara 400 gr), 20 günlük periyotlarla uygulanır. Ancak 20 günde verilecek toplam 400 gr’lık dozajın yarısı su veya gübre tankına konularak 1000 m2 alana kökten uygulanmalı; Geri kalan 200 gr 7’ye bölünerek 3 gün aralıklarla 30 gr’lı dozajlar halinde her üç günde bir aynı 1000 m2 alana yapraktan uygulanmalıdır. Tarım ilacı ile verilebilecek en yüksek aralığın verilmesine ve tarım ilacı uygulamasından önce değil de sonra B5A sıvı organik gübre kullanımına dikkat edilmelidir. B5A sıvı organik gübre ile veriminizde çok önemli artışlar,ürün lezzetinde değişimler,raf ömründe uzama ve kullanılan kimyasal gübrelerde önemli azalmalar gözlemleyeceksiniz. Önemli Not: İmalatında kan kullanılan hazır kompostlarla, B5A Sıvı Organik Gübre kullanılamaz. selahattin bey yardımınız için teşekkür ederim |
Arrkadaşlar,
4 Şubat 2010 tarihinden itibaren itibaren B5A kullanmaya başladım.Ayda bir kez kökten uyguladım,2 kez de yapraktan uygulama yaptım.Gerek komşumun süs bitkileriyle gerekse etrafta gördüğüm süs bitkileriyle kıyaslama yaptım.Özellikle clematislerimin,yaseminlerimin ve güllerimin sürgünlerinde gözle görülür farklar olduğunu farkettim.Pervane çiçekli yaseminin sürgünleri epey uzun ve açık renkli tomurcukları da iri..Güllerim de sürekli sürgünde birisi 2 metreyi de geçti:)Clematisler ise sürekli sürgün veriyor.Fotolarını en kısa zamanda ekleyeceğim.. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 08:13. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025