![]() |
SELAM SELAHATTİN BEY
Ben hesaplama hatası yapmamak için. (Hobi olarak kullanıyorum .) Yaprak tan ve topraktan kullanırken 5 litrelik sulama pompasına ne kadar ml (şiringa var onu ölçü alacağım) B5A katmalıyım. Ben kullandığım suyu arıtma cıhazından alıyorum mineral eksikliği zarar verirmi. Amacım kireçsis su kullanmaktı. 18 adet Kivi ve 10-15 fıdan meyvelerde ve az mıktarda sebze için kullanacağım. Ayrıca serada çeliklerdede kullanabilirmiyim. Çelikler kölendirme hormonu ile 10 gün önce dikilmiş ve tomurcuklanmaya başlamıştır. Alacağım cevap beni çok memnun eder. SAYGILARIMLA |
Sevgili kaptanzst, hata yapacak bir şey yok;
1 dekar alana 200 gr B5A gelmeli. 1 dekardaki bitki sayınıza 200 gr B5A yı bölerek her dozu ağaç başına en az 5lt su olmaz üzere verebileceğiniz en fazla suyla katarak toprağa kavuşturun. Eğer yaprak aksamınada gelecekse en az 10 litresuya 10 gr gelecek şekilde **** 5litrelik sulama pompasına 5gr B5A gelmelidir. Çelikler köklenmeden kullanmanızı tavsiye etmiyorum. |
Teşekkürler Selahattin bey .
Bir konuyu açıklığa kavuşturmak adına; 5 lt suya 10 ml topraktan. 5 lt suya 5 ml yapraktan oluyor o zaman değilmi. Şiringa hesabıyla saygılarımla. ÇELİKLER KÖKLENDİKTEN VE YAPRAKLANDIKTAN SONRA TEK TEK POŞETLENDİRDİKTEN SONRA ,NE ZAMAN VERMELİYİM (TOPRAK VEYA YAPRAKTAN) |
Selahattin abi ben sonbaharda 3 tane vişne ağacından bir tanesine b5a kullandım. Çiçeklerde açınca tekrar kullanacağım aradaki farkı merakla bekliyorum.
Fakat bir sorun oldu. Ben b5a kullandığım ağaca (kömürün altından elde edildiğini öğrendiğim) Hümik asit döktüm. Tüm ağaçlara dökerken onu teğet geçmeyi unutmuşum. Bunun b5a ya zararı olur mu ve iki hafta sonra vişne ağacı çiçeklenecek o zaman tekrar b5a dökebilir miyim? B5a kullandığım vişne ağacında gözle görülebilir fark var. Bunu fotoğrafla yakında ekliyeceğim. |
|
Sayın Denizakvaryumu,
Videoyu izledim ve b5A Kullanmanın keyfini yaşıyorum,süs bitkilerim çok keyifli bol sürgün veriyor,güllerim inanılmaz sürgünlerle gelişiyor,dondan etkilenen yaseminim sürgün vermeye başladı..Tüm bunları 3 aydır kullandıgım b5A ile sağladım... |
Bizler çok sabırsız ınsanlarız..
özellikle ben. 10 gün önce kivi ve çeşitli meyvelere topraktan verip yağmurda çapaladım. Ama 10 gün sonra tekrarını yapmak istiyorum. Sebebide yapraklar açmaya başladı 10 gün sonra YAPRAKTAN kullanmak istiyorum. Narencıye agaçlarında da kullanmak istiyorum. Bu sıklık zarar verirmi saygılarımla. |
Benim bildiğim en az 20 gün ara ile b5A verilmesi gerektiğidir...
|
Alıntı:
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Sayın Selahattin Yılmaz,
Süs bitkilerime kökten b5A verdikten yaklaşık 15 gün sonra yani bugün b5A yı yapraktan verdim fıs fıs ile..fıs fıstaki su miktarı 1 litre idi ve göz kararıyla 1 litre yagmur suyuna kapakla b5A karıştırdım yalnız fazla koymuş olabilirim o yüzden acaba fazla doz yapraktan bitkide sorun oluşturur mu ne yapmalıyım? |
Sayın Selahattin Bey,
Babam meyve ağaçlarına 2 ay içinde 2. kez kökten b5A uygulaması yaptı..Ancak boyun fıtıgından rahatsız olduğu için yapraktan uygulama yapamayacakmış:( yine ayda bir kez olacak şekilde kökten 5 litre suya 10 cc. b5A karıştırıp uygularsa olur mu?Yani hiçbir zaman yapraktan gübreleme yapamayacak olması etkiyi azaltır mı? b5A nın etkisini aynı şekilde gösterir mi?Yoksa yapraktan uygulama yapılmaması büyük eksiklik mi? |
Bende Bugun aldım B5A yı.. Yarın veya öbürgün kullanmayı düşünüyorum. 6 adet seraya 1 litre B5A yı damlama ile vereceğim tavsiyeniz varmi ?
|
serhat kardeşim doğru uygulama için lütfen http://www.yildizknt.com/b5a-kullanim.php adresinde sera kollanım klavuzunu inceleyin saygılar
|
kubat arkadaşım 1 litre su ile bir kapak b5a sıvı gübreyi bitkilerin yapraklarına çok fazla kullanmısınız. bitkinin yapraklarını bol su ile yıkayın en az 50-60 gün gübre vermeyin bitki yapraklarında sararma olabilir.ağaclar için lütfen http://www.yildizknt.com/b5a-kullanim.php ağaclarda kuulanım klavuzuna bakın,ağaclarda tüm uyğulamaları topraktanda verebilirsiniz saygılar
|
Sayın Sayityildiz,
Meyve ağaçları için tüm uygulamaları yılda 3 kez sadece kökten 5 litre suya 10 cc.olarak yapsak yeterli olur mu?Yani yapraktan hiç uygulama yapılmayacak olması b5A dan beklenen etkiyi düşürür mü? |
Alıntı:
100 litre suya 100 ml koyarak gübreleme yaptım. 420 m2 yere |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Merhaba Selahattin Bey,
Daha önce almış olduğum 1 lt. B5A yı 200 lt su ile karıştırıp, 1 gece beklettikten sonra, yarısını 500 lt su ile karıştırarak ağaçların taç izdüşümüne pülverize ettim. gündüz uyguladım. Ancak toprak nemli idi. Kalan yarısınıda yapraklardan vermek için ayırdım. yapraklarada aynı doz da karışım yaparak gündüz uyguladım. çünkü gece uygulama şansım yoktu. yanız ilk önce hazırladığım karışımdan 50 lt kadar arttı. ben bunu bidonlara koyarakgölge biryerde saklıyorum. 15-20 gün sonra kullanmayı düşünüyorum. etkisinde bir azalma olur mu? veya başkabir tavsiyeniz olabilir mi? |
Sevgili çaça, böyle bir uygulamaya şahit olmadım ama 15 gün sonra kullanacağınız suyu yine iki misli suya çoğaltıp kullanın derim.
|
Teşekkürler Selahattin Bey.
|
Bugün bende aldım,500 ml olandan,Almaz olaydım Eve geldim Birde bakayım son kullanma tarihi 12 05 2010
Moralim bozuldu,Aldığım yer b5a nın Eskişehirdeki yetkili satıcısı,Şunu anlamış değilim neden insanları kandırıyorlar,Herşey bu kadar basitmi. Bunlarda resimleri http://img707.imageshack.us/img707/2525/hjhf.png http://img94.imageshack.us/img94/4581/bvbve.png |
Sevgili Günesser,
Selahattin Bey bu konuda oldukça duyarlıdır size yardım edecektir.En kısa zamanda soruna çözüm bulucaktır eminim değişim için.. |
Sayın Yılmaz Yalçın,
Mesajınız için teşekkürler,Canımı sıkan nokta şu, büyük hevesle aldığım ürünü Üzerine bakmamış olsam kullanacaktım,Büyük ihtimallede sonuç alamıyacaktım,Müsahit olduğum gün gidip ürünü iade edeceğim, Ayrıca şu dikkatimi çekti sitedeki ürün sarı lacivert,Bu ürün sanırım eski ürün. Ayrıca bu ürünlerde Tarih kontrolü yapılmıyormu? İadesi yok mu? Diyeceğim şu ki çok uyanık olmak gerekiyor. |
Sevgili Günesser,
Haklısınız malesef her insandan dürüstlük bekleyemiyorsunuz..Ama gerçekten duyarlı,dürüst insanlar da var bu ürünün organizasyonunu gerçekleştiren bunlardan biridir Selahattin Hocamız ve size sahip çıkacaktır.En kısa zamanda ürün aldığınız yeri arayıp gerekeni söyleyecektir..B5A yı 3 aydır kullanan biri olarak çok memnunum bitkilerim epey gelişti ve hastalıktan kurtuldular.Benimki de sizin üründen sadece kapağı değişti. |
Sayın Yılmaz Yalçın,
Olumlu sonuç almanıza çok sevindim,Benide etkiliyen açıkçası Selahattin Beyin Bu ürünle ilgili görüşleri oldu,Umarım bende olumlu sonuçlar alırım. |
Sevgili gunesser, Eskişehir bayisini tanırım o tarihli ürünü almanızda bir sakınca yok, yinede kalbiniz tatmin olsun diye size bazı özel şeyler tarif edebilirim ama mesaj sistemim kapalı ololduğundan size mail atmak istedim ancak sizinde mailiniz kapalı bana mail atarsanız size vereceğim tavsiyelerle kalbiniz mutmain olur olmadı görüşürüm iade edersiniz. . selahattinyilmaz@yahoo.com
B5A alışılageldik ürünlerden çok farklı bu nedenle sizi anlayabiliyorum. |
Alıntı:
İlginize teşekkür ederim,Mail attım size,Tavsiyelerinizi bekliyorum Saygılarımla. |
b5a
Bende dün Trabzonda bır tarım malzemesi satan yere gittim. B5a istedım yenı geldi dei ve son kullanma tarihi 12.5.2010 olan ürü
nü vermek iştedi. Uyardım ve almadım. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 09:47. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025