agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Temel Konular (Toprak, Gübre, Tohum, Sulama) (https://www.agaclar.net/forum/temel-konular-toprak-gubre-tohum-sulama/)
-   -   B5A Organik Sıvı Gübre Hakkında (https://www.agaclar.net/forum/temel-konular-toprak-gubre-tohum-sulama/8839.htm)

Oğuz Alper 12-07-2009 23:36

Bir Zıraat Mühendisi olarak lütfen soruma cevap verebilirmisiniz ?

Selahattin Yılmaz 12-07-2009 23:41

Ziraat Mühendisi yönümü değil öğretmen yönümü tetikliyorsunuz ama bir yere varmak için soru sormayın başladığımız işi bitirelim o kadar!

Üstelik bioneme benim ne diyeceğim çok önemli değil başkalarının tanımını kabul etmezsiniz zaten sizin nasıl tanımladığınız önemli yani illa oradan alıntımı yapmalıyım mikrobiyal gübrenize?

Oğuz Alper 12-07-2009 23:43

Anlaşamıyoruz . Bionem nedir ? Bunu açıklarmısınız Zıraat Mühendisi olarak ?

akcan67 12-07-2009 23:49

Dikkat

Sayın Oğuz Bey ve Sayın Selehattin Bey
Sizler bu forum üyeleri tarafından sevip sayılan kişilersiniz.Neden bu meseleyi karşılıklı oturup hem tanışmak hemde konuşmak istemiyorsunuz.Aksi takdirde bu münazaralardan elinize ne geçeçek.Her ikinizinde iyi niyet çabalarının boşa gidebileceğini hiç düşündünüzmü.Sizce bu tartışmanın sonunda kim kaybedecek ? Sizmi yoksa sizi sevenler mi ?

Selahattin Yılmaz 12-07-2009 23:50

Evet anlaşamıyoruz. Aradığınız bilgiler başlığınızda var.

Oğuz Alper 12-07-2009 23:57

Yani BİONEM MİKROBİYAL GÜBRE dir. Değilmi Selahattin Bey ? Peki B5A nedir?

Selahattin Yılmaz 13-07-2009 00:00

Demagoji sadece demagoji, lafı buraya getireceğinizi sizde bende biliyorduk size sizin silahınızla saldırmayacağım oysa saldıracak bilgilerimde var yaptığınız şey size ait olsun ben siz olmayayım.

Saygılar.

Bunu karşılaştırmadan kaçma olarak algılıyorum.

Oğuz Alper 13-07-2009 00:12

2 Eklenti(ler)
Durun size yardımcı olayım

üstteki B5A NIN Tarım Bakanlığından aldığı Tescil : ORGANİK SIVI GÜBRE

alttaki BİONEM İN Tarım Bakanlığından aldığı Tescil : MİKROBİYAL GÜBRE

Oğuz Alper 13-07-2009 00:13

Bir Zıraat Mühendisi olarak iki belgenin farklarını anlatırmısınız. Üyelerimiz bilgilenmesi açısından ?

Selahattin Yılmaz 13-07-2009 00:14

Çirkinleşiyorsunuz sizin seviyenize inmeyeceğim ve siz olmayacağım. Size yapmaya çalıştığınız şey yüzünden cevap vermeyeceğim yaptığınız şeyin adını bu saatten sonra forum üyeleri koysun.

feriha 13-07-2009 00:16

Bir ürün mikrobiyal gübre, diğeri organik gübre.

Bunlar eşit ya da aynı mı sonuçları karşılaştırmak istiyorsunuz?

Bitki üzerinde farklı işlevleri yok mu? Beni aydınlatırmısınız?

Oğuz Alper 13-07-2009 00:17

Bakın hala anlamadınız . Organik Gübreyi insanlara mikrobiyal içeriği var diyen siz değilmiydiniz? Siz diniz. Nerde mikrobiyal içerik ? İNSANLARI KANDIRMAYIN

Oğuz Alper 13-07-2009 00:19

Sn.Feriha ; Kesinlikle farklı işlevleri var . Bende bu yüzden Selahattin Bey Zıraat Müh. olarak bilgilendirmesini rica ediyorum .

k0900 13-07-2009 00:31

Selahattin bey, Oğuz bey.

Bu yazışmaları sonucunda bir incinme olacak kuşkusuyla isetemeye, istemeye izliyoruz.

Site üyelerinin çeşitli başlık altında her ikinizlede olan diyoloğlarını severek izliyoruz.

Böylede devam etmesi dileğim.

Biraz ara verebilirmisiniz.

Selahattin Yılmaz 13-07-2009 00:32

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi feriha (Mesaj 460610)
Bir ürün mikrobiyal gübre, diğeri organik gübre.

Bunlar eşit ya da aynı mı sonuçları karşılaştırmak istiyorsunuz?

Bitki üzerinde farklı işlevleri yok mu? Beni aydınlatırmısınız?

Karşılaştırma teklifi sayın oğuz beyden geldi şimdi aynı gübre değil diyor ne diyeyim benim ne dediğimin önemi yoksa kendi dediğininde önemi yok sanırım. Varılacak nokta belli karşılaştıralım mı karşılaştırmayalım mı söylese ha bire konuyu uzatıyor maksat varsa söylenir laf uzatılmaz. Bence bu iş olmayacak evir çevir nereye kadar?

Sanırım kendince yüreğini rahatlatmak adına benim üzerimden firmasal bir çarpışma yaratıyor gibi geliyor ne diyeyim ki onun gibi mi olayım sevmediğim iş.

Oğuz Alper 13-07-2009 00:33

Sn.K0900; Kesinlikle haklısınız . Tüm üyelerimizden özür diliyorum . Belgeler , bilgiler ışığında yorumu sizlere bırakıyorum.

Orjinal Mesaj Sahibi Selahattin Yılmaz
mikrobiyal içeriğe sahip olması onun etki özelliklerini ve bu cümlelerin iddialarının temelini oluşturuyor.

Yukarıda ki cümle Sn.Selahattin Bey 'in cümlesi

praecox 13-07-2009 11:47

Teknik satış yaptığım yıllarda rakip firmaların ürünlerini müspet veya menfi bir şekilde telafuz etmememiz gerektiğini öğrenmiştim.
Bunun müşteride iyi bir etki bırakmadığı gibi yakışık almıyan bir tavır olduğu söylenmişti.

Ancak görüyorum ki Sayın Oğuz Alper Bionem başlığında LABICUPER i telafuz etmekten öte negatif bir şekilde değerlendirmesi yetmemiş gibi bir de bu başlıkta B5A yı da hedef almış aşağlıyan bir yaklaşımla hoş olmıyan bir tavır sergilemekte
Bunu her iki ürünle de alakası olmıyan üyeler veya sempatizanları yapabilir tartışabilir ancak o ürünü pazarlamıya çalışan birinin bu tarz rakip ürünü karalaması hiç hoş değil.
Ben burda ne B5A yı ne LABICUPER'i ne Bionem'i ne de ROA ürünlerini savunuyorum ne de kritize etmek istiyorum.
Sadece Oğuz Alper bey tavrınız hiç centilmence değil.
Kendi ürününüzü öne çıkarmak adına diğer ürünlere değil saldırmak telafuz etmeniz dahi hoş karşılanmıyor.
Vazgeçin bu tavrınızdan

Dogasever 13-07-2009 13:50

Sayin Oğuz Bey ve Selahattin Bey,
Bu tartışmanın başlamasına ben neden olduğum için üzgünüm. Siteye son baktığımdan bu yana 15-20 adet mesaj gelmiş. Bu tür kısır diyaloglarla bir yere varmak mümkün değil maalesef. Yasal açıdan ortada bir gerçek var ki B5A mikrobiyal gübre değil, organik gübre. Oğuz Bey yukarda bahsettiği mesajlardan birinde mikrobiyal gübre tescili almanın güçlüklerindne bahsediyordu. Gerçekten haklı son derece zor bir süreç. Bizim EM için yaklaşık 40 ülkeden alınmış belgelerimiz, binlerce araştırma makalesi olmasına rağmen, bu belgeyi almak hiç kolay değildi. Aslında biz başladığımızda, yönetmelikte mikrobiyal gübre diye bir şey de yoktu. İlk defa yönetmeliğe "mikrobiyal aşılayıcı" olarak biz koydurttuk. Daha sonra bu mikrobiyal gübre olarak adapte edildi. Maalesef biz de tüm gelişmeler yasaların önünde gidiyor. Bazen yasaları ürüne bazen de ürünü yasalara uydurmaya çalışıyorsunuz. Bu yüzden, Selahaattin beylerin B5A için mikrobiyal gübre tescili alamamış olmalarına hiç şaşırmadım. Kimseyi savunmak bana düşmez ancak böyle bir belgeyi almak gerçekten çok zor. Birçok aşamadan geçmesi, genleriyle oynanmadığının ispatlanması, hayvanlarda toksikoloji raporları, ağır metal analizleri, zararlı mikroorganizma analizleri, toplam bakteri analizleri, etkenlik deneyi raporları.... ve daha birçok belge isteniyor. Şimdi bunları almış bir gübre ile almamış bir gübreyi tabii ki aynı kefeye koyamazsınız! Ancak, bu B5A işe yaramaz anlamına gelmemelidir.

Pseudomonas Fluorescence'in (Bionem'in içeriği) ve EM'nin tarım için yararlı olduğunu, toprakta yararlı mikroorganizmaları artırdığını ve zararlıları bastırdığını biliyoruz. Bunlar ispatlanmıştır. B5A da aynı şeyi iddia ediyor. Ancak bildiğim kadarıyla tuzlu topraklarda ve kimyasal gübreyle birlikte kullanılmaması gerekiyor. EM tuzlu topraklarda da, kimyasal gübre ile birlikte de kullanılabiliyor. Hatta Mısır'da çölleşmiş topraklar EM kompost kullanılarak yeniden tarıma kazandırılıyor.

İkinci bir noktada Yalovadaki EM'ciler. Selahattin Bey Yalova'da EM'ci yok! Bizim ürünlerimizi taklit etmeye çalışan bir türkücüyle bir fotoğrafçı var. Bizim ürünlerimizi taklit ettiklerini zannediyorlar. Bizim teklif verdiğimiz birçok çevre projesine de bizim ürünlerimizin sahteleriyle teklif verdiler ve bazı işleri de aldılar. Ama sonuç maalesef hüsran oldu. Toplumumuzda maalesef bu tür insanlara prim veriliyor. Sizin ürünü de taklit etmiş olabilirler. Bu insanlar bizim bayimiz olmak istediler ancak biz kabul etmedik. Ondan sonra, her yere saldırdılar. Hatta yanlarına saygın bir bilim kuruluşundan bir Akademisyeni de aldılar. Bu tür kısa yoldan köşe dönmeye çalışan insanlara lütfen prim vermeyelim. Bunların sayıları çok fazla.

Lilium 22-07-2009 16:54

B5a yı bu yaz kullananlar kullandı, kullananlar ne gibi bir değişim, gözlemlemelerini yaşadıklarını paylaşırlar mı açaba, tabi bunu görsel olarakta paylaşırlarsa sevindirici olur.

Sayın hüseyin ovak

Gitti gittigidiyor da mermaid adlı üyenin b5a satışı sizin ürününüzümü satıyor bilgilendirirseniz sevinirim.

Adalet Yağcı 23-07-2009 15:07

Sayın Selahattin Yılmaz ve Sayın Oğuz Alper;
B5A ve Bionem alan bir kullanıcı olarak kafamın bir hayli karıştığını belirtmek isterim.
Her yıl küçük bahçeme kendime yetecek kadar sebze dikiyorum, siz uzmanların bahsettiği teknik terimleri anlamıyorum, ben kısaca şunu bilmek isterim; Bahçem için Bionem mi, Roa mı yoksa B5A mı daha etkili ve faydalı olacak.
Geçen sene B5A almıştım, bu senenin başında da dört litre Bionem aldım, geçen sene kullanmaya başladığım B5A iki gün önceki kullanımımda bitti, bundan sonra elimdeki Bionem ile devam etmeyi düşünüyorum.
Çiftlik gübresini bahçedeki kötü görüntü ve kokusundan dolayı tercih etmediğim için bu ürünleri tercih ettim.

Bir de dikkatimi çeken bir oluşumu paylaşmak istiyorum, sanki bahçemdeki insektisit populasyonunda artış gözlemlemiş gibiyim, Bioneme bağlı bir oluşum olup olmadığına karar veremedim.
B5A ve Bionemi dönüşümlü kullandığım için hangisinin daha etkili bir ürün olduğunu anlayabilmiş değilim.
Yardımlarınızı rica ediyorum.

Selahattin Yılmaz 23-07-2009 23:24

Sevgili Lilium, gittigidiyor.com daki o satış firmanın bilgisi dahilindedir.

Sevgili Adalet Yağcı, Bionem gübresi benim kullandığım bir gübre değildir ancak forumdan takip ettiğim kadarıyla oldukça başarılı bir gübre ancak kullanımı konusunda sayın oğuz alper size uygun bir yerde daha iyi cevap verecektir. B5A konusunda ise uygulamalarda ortam organikleştiğinden ve ayrıca organik ortam bozulmak istenmediğinden ilaçlama biraz ihmal edilebiliyor veya sinek populasyonu artsada bir süre bitkiye ortamdaki b5a etkisinden dolayı zarar verdiremeyebiliyor. Ancak yine de B5A bir insektisit olmadığından sineklerinize karşı forumumuzun ev yapımı ilaçlar başlığındaki tariflerden yararlanmanızı öneririm.

Her iki gübre birlikte uygulandığında birbirini etkileyeceğini düşünmüyorum ama bu şekilde ayrı bir uygulama alanı olmadığından net bir şey diyemeyeceğim. Keşke diğer gübreleri de deneme fırsatım olsada özelliklede benimde başıma gelen kırmızı örümcek sorununa net çözüm bulabilmiş olsam.

Adalet Yağcı 24-07-2009 06:52

Cevap için teşekkür ederim Selahattin bey, geçen yıl B5A ile biberlerimi zaptedememiştim :)
Dilerim, çiftlik gübresine bir daha ihtiyacım olmaz.

Halil Önen 26-07-2009 23:17

[QUOTE=idris şenol;469080].....şu an yetiştirdiğim karpuzların boyutu..... hastına daha bir hafta olsada.....[/QUOTE/]

Sn. idris şenol,

afiyet olsun. Bizde yemiş kadar olduk.

Bir kökenden satıma gelecek kaç karpuz aldınız?
Yani ilk üç resimdeki karpuzlar kadar.

Saygılar

(dördüncü resimde karpuz göremedim, Lyon' lular mı yedi.):p

Halil Önen 27-07-2009 13:02

[QUOTE=idris şenol;469080
Bu bahçeyi yaklaşık 6 yıldan beri sürekli bahçe olarak ekmekteyiz :rolleyes:[/QUOTE]

Sn.İdris şenol,
ben sizin büyük bir bahcede karpuz yetiştiriciliği yaptığınzı ve bunun için B5A kullandığınızı düşünmüştüm.

Dört adet karpuz yetiştirdiğinizi tahmin edemedim.

Genelde bir kök karpuzdan, 2 tane satımlık karpuz alınır.
İyi bakarsan 3 olabilir.
Çok iyi bakımlarda , iyi gübre kullanımlarda ve hastalıklara karşı iyi mücadelede başarı olunursa 4 karpuz alınabiliyor ve bu bir rekor oluyor. İyi kazanç demek aynı zamanda...

( 4. resime verdiğiniz cevap (karışmış) bu olmamalıydı. Çarşılı olma, çarşıdan olma ve herşeye karşı olma ruhu, karpuz ve domates yetiştiriciğiyle örselenmiş, baskılanmış ya da ertelenmiş böylece çarşıya özgü felsefi slogan yaratma yetileri ( Lyon-BJK, 1-1 sonucunun etkisiyle ) yitirilmiş, yerine 4 adet
karpuz tadımı bırakmış.:dilli:

Ayrıca da domateslerdeki yaprakların neden kuruduğu bir hastalık belirtisi midir değil midir?, B5A' nın üzerindeki etkisinin sorgulanıp sorgulanmaması, 'çarşı her şeye karşı' sloganındaki başkaldırıya karşı bir durum gözlenmektedir.

Saygılar.

(felsefi sohbetleri kahvesi etkisinde kalarak, oranın akıllı hızır cevap kızı
Müjgan' a cevap vermek için alıştırma yapan form kişisi)

fbasal 27-07-2009 19:52

benim için b5a tam bir fiyasko

fbasal 27-07-2009 20:25

kullanma talimatlarına aynen riayet ettiğim halde hiç memnun kalmadım.asla tavsiye etmem.

Lilium 27-07-2009 23:29

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Halil Önen (Mesaj 469164)

(dördüncü resimde karpuz göremedim, Lyon' lular mı yedi.):p

Yok hayır orda ki karpuzu pendik spor'a hediye göndermiş sanırım.:p

Sayın idris şenol sizi buraya bekliyoruz

Lilium 27-07-2009 23:33

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi fbasal (Mesaj 469585)
benim için b5a tam bir fiyasko

Sayın fbasal;

Nasıl kullandınız, aslın da kullanım talimatlarına aynen uydum diyorsunuz ama, ne kadar bir yerde kullandınız, kullandığınız yerde tüm bütün bir bahçeye mi uygulama yaptınız, biraz ayrıntıları ile yazarmısınız.

Ayrıca geniş bir alanda deneyim yapan arkadaşlar deneyimlerini paylaşırsa daha iyi bir netice ortaya çıkar, bir iki kök te deneyimler yanıltıcı olabilir.

Bence bir iki kökte deneyim yapan arkadaşlar "iyi veya kötü" deneyimlerini yazmasalar daha iyi olur düşüncesindeyim, üstte de yazdığım gibi yanıltıcı olabilir.

Daha geniş alanlar da örneğin bir dölüm domatesin yarısına atıp diğer yarısına hiç atmamak gibi deneyim yapmış arkadaşlar yazarsa daha iyi bir neticeye varırız.

Halil Önen 31-07-2009 12:13

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Halil Önen (Mesaj 469394)
( 4. resime verdiğiniz cevap (karışmış) bu olmamalıydı. Çarşılı olma, çarşıdan olma ve herşeye karşı olma ruhu, karpuz ve domates yetiştiriciğiyle örselenmiş, baskılanmış ya da ertelenmiş böylece çarşıya özgü felsefi slogan yaratma yetileri ( Lyon-BJK, 1-1 sonucunun etkisiyle ) yitirilmiş, yerine 4 adet
karpuz tadımı bırakmış.:dilli:

Ayrıca da domateslerdeki yaprakların neden kuruduğu bir hastalık belirtisi midir değil midir?, B5A' nın üzerindeki etkisinin sorgulanıp sorgulanmaması, 'çarşı her şeye karşı' sloganındaki başkaldırıya karşı bir durum gözlenmektedir.

Saygılar.

(felsefi sohbetleri kahvesi etkisinde kalarak, oranın akıllı hazır cevap kızı
Müjgan' a cevap vermek için alıştırma yapan form kişisi)

Sn. Lilium, siz , sn. idris şenol' orada çoook beklersiniz.:D

Sn.Lilium, sn.idris şenol en son süper (kupa, pardon) biofer bölümünde görülmüştür. Te bi daha buraya dediğiniz yere gelmez gari,

Yaşar Aydın 03-08-2009 21:33

Meyve bahçelerinde toprağa B5A uyguladıktan 10-15 gün sonra yapraktan Süper Biofer kullanılmasının bir sakıncası olabilir mi?

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 11:59.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025