agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Temel Konular (Toprak, Gübre, Tohum, Sulama) (https://www.agaclar.net/forum/temel-konular-toprak-gubre-tohum-sulama/)
-   -   B5A Organik Sıvı Gübre Hakkında (https://www.agaclar.net/forum/temel-konular-toprak-gubre-tohum-sulama/8839.htm)

Selahattin Yılmaz 22-11-2009 00:14

Bu konuda öğrenince bir açıklama yazacağım. Ancak ana mantık GDO'lu genin resesif hale getirilmesine dayanıyor diye biliyorum.

Bu konuyla ilgili geçen yıl B5A ile yeni tanıştığım sıralarda Bursa Karacabey'de ilk defa şahit olduğum mısırda bir olumsuz örnek vardı, B5A ile öncesinde arpada dekardan 800 kg verim alındı sonrasında anıza ekilen mısır asla gelişmedi, öylece kalakaldı. Sebeplerini firmayla birlikte çok sorguladık ancak ne fiziksel nede toprak kaynaklı bir soruna ve bir sonuca ulaşamadık sonradan öğrendikki mısırın firması (firma ismi vermeyeceğim ancak bu konuda vukuatlı ve imajını oldukça yitirmiş bir firmanın tohumu) 3. nesil gdo lu tohum satmış çiftçiye. Şu an B5A eski formülüne göre 4,7 kat daha güçlü ama o zamanki formül bile GDO lu o tohumu büyütmedi ancak bu işin tam mekanizmasını doğrusu bende bilmiyorum. Gerçi Hüseyin bey bu başlıkta bunları zaten söylüyordu ancak bu yıl Ege Üniversitesi Uzmanlarında Bitki besleme ve Bitki Koruma uzmanı ve aynı zamanda Niğde'de Zirai Danışmanlık ve İlaç Firması Sahibi olan ve sanırım şimdilerde Bmr Tarım Genel Müdürü sevgili Eyüp SAMİ EGE bu konu üzerinde ciddi araştırmaları gerek kendisi yaparak ve gerekse üniversitelerle işbirliği yaparak emin olduktan sonra açıklama yapıyor. Bu savların hepsini emin olunuz ki tescil etmeden o açıklamaları yapacak bir akademisyen değil. Yinede GDO engelleme mekanizmasını tam öğrendiğimde buradan açıklama yapacağım.

denizakvaryumu 22-11-2009 00:25

İlginç.

Haydi hayırlısı diyelim.

Selahattin Yılmaz 23-11-2009 19:58

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi denizakvaryumu (Mesaj 536048)
GDO lu gıdaların olumsuz etkileri nasıl temizleniyor?

Bu konuda sevgili Hüseyin OVAK ile görüştüm ayrıca Eyip Sami EGE ile de görüştüm. Genel düşünce GDO lu ürünlere ihtiyacı ortadan akldırması yönünde.

Ancak bu sorunun cevabını Hüseyin bey bu başlıkta 455 numaralı mesajda vermiş:

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Hüseyin Ovak (Mesaj 318829)
...B5A bitkinin normal metabolizmal yapısını değişikliğe uğratmaz, bilakis çeşitli nedenlerle mutasyona(DNA zincirindeki kopmalar **** sıralamanın değişmesi),translokasyon(Hücrelerin başka bir şekilde yapılanmasının bozulması;(Ur oluşumugibi)nematod translokasyona bir örnek) ve amplikasyona (Genlerde Mutasyondan dolayı oluşan yapı değişimi) uğramış bitkilerin genom (Kromozomların son hali) ve fenom'larını(Kromozomlardaki durumun dış görünüşe yansıması,yapraklarda buruşma gibi..) renatüre(yeniden doğal hale dönüştürme) eder...

455 Nolu mesaj.

triple 08-12-2009 15:07

selahattin bey B5a organık sıvı gubre hakındaki bilgilendirmelerinizi dikkatle takip ediyoruz . bilgilendirmeler icn cok sagolun saygılar. Not: hobi olarak bahce kuranlar B5A yı nasil temin edebilir evdeki çiçekli bitkilerim icn az miktarda nasil temin edebilirim bilgisi olan yardımcı olabilirmi mumkunse ozle bilgi gecilirse ayrıca sevinirim cunku bazen buraya yazılanları okuyamadıgımız da oluyor
saglıcakla kalınız

Selahattin Yılmaz 08-12-2009 15:19

B5A'nın internetten satışında bayilik sistemi oldukça etkilendi zira bir kaç kişi diğer bayilerin satış alanını rahatsızlık verecek derecede etkilediğinden normalde internetten satış yapılması yasaklandı ancak www.bmrtarim.com.tr sitesinden bayiler sayfasından gerek Gaziantep merkez ve gerekse iritbat kuracağınız herhangi bir bayi size B5A gönderecektir. Benimde elimde 100 cc lik şişeler vardı bir zaman satışını buradan yaptım ancak bunlarda yasal ruhsatı satış izni alınamadığından firma uyardı ve sona erdirdim. Şu an elimde ticari ve resmi 500 gr lık şişelerden var ancak size fazla gelecektir genel merkezde 250 gr lik ambalajlar resmi olarak var olduğunu biliyorum orayla irtibat kurarsanız size yardımcı olacaklardır. Yinede bulamasanız 0 544 345 63 59 yardım konusunda elimden geleni yaparım.

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı satştaki ambalaja da ruhsat verdiğinden B5A ambalajları 5 kg, 1 kg, 500 gr ve 250 gr lık ambalajlar halindedir.

Selahattin Yılmaz 08-12-2009 15:21

Bu arada yakında b5a Bursa web sitesini yapmayı düşünüyorum uygulamaları koyacağım fakat B5A İzmir Bayimizin sitesinde uygulama sonuçları bayinin kendi çekimiyle yer almaktadır. http://www.b5aizmir.com

triple 11-12-2009 10:19

selahattin bey sizn sayanizde3 b5a hakında bilgiler ediniyoruz ve b5a nın basarıları konusnda bilgi edindikce mutlu oluyoruz çunku bu ürün tamamen yerli bir ürün ve yabancılar bu ürünün basarılarını konusuyor buda ayrı bir sevidirici yönü.
B5A nın üreticilerinden B5a hakında detaylı bilgi talep ettim ayrıca numune talep ettim sağlsunlar ilgilendiler gelecek olan numuneyi kulanıp bende deneyimlerimi sizlerle paylasmaya calısacam
saglıcakla kalınız

Selahattin Yılmaz 11-12-2009 10:42

B5A'yı diğer gübrelerden ayıran nedir?

1-B5A toprağa kendi teknolojisini verir buda size toprağı kazanmanızı sağlar.

2-B5A bilinen kimyasal mekanizmalı gübrelerdeki gibi toprağa madde ilavesine dayanmaz aksine topraktaki maddeyi kazanmayı hedefler. Toprağa toprakta zaten var olanı vermeyi hedeflemez toprağınızı kazanmanızı ve toprağı ileride daha verimli ve organik kulanmanızı sağlar.

3-B5A toprağı ve ürünü organikleştirir

4-B5A toprakta mikroorganizmal faaliyeti artırır

5-B5A topraktaki canlılık oranını artırarak doğal dengeyi sağlar

6-B5A toprak yapısını düzeltir bu nedenle hasattan sonra bile buğdaygillerde toprak kuru olsa bile rahat işlenebilen tekstürü düzgün toprak yapısı sağlar

7-B5A toprağın su tutma kapasitesini %40 artırır 3/2 oranında su tasarrufu sağlar

8-B5A bitkielrin dengeli beslenmesi ve gelişmesini sağlayarak bitkinin bağışıklık sistemini güçlendirir

9-B5A özelllikle zirai mücadele ilacı kullanılsa bile sebzelerde hasattan 10 gün önce meyvelerde 25-30 gün önce kullanıldığında katkı ve kalıntıyı yok eder

10-B5A bitkilerin kök sistemini geliştirir

11-B5A bitkilerin soğuğa (-5ºC dereceye kadar) karşı dayanımını sağlar

12-B5A çok iyi bir vermikompost ya da kompost yapma malzemesidir, hem işlemi hızlandırır hemde kompostu organik yapar

13-B5A hastalık etmenlerini baskı altında tutarak zirai ilaç kullanımı %70-80, kimyasal gübre ihtiyacını %100 ortadan kaldırır

14-B5A bitkilerdeki generatif ve vegetatif aksam gelişmesini doğal olarak tetikler ve bu şekilde boğum araları kısa, güçlü bitki yapısına sahip verim özellikleri artmış bitkiler elde edilmesini sağlar

15-B5A diğer gübrelerden aksine sonuç görülmemiş olsa bile sebepleri ortaya konulduğunda mutlaka bir toprak arızası veya topraktaki organikliği engelleyen bir etmene ya da yanlış kullanıma ulaşılır ve bu sebepler ortadan kaldırıldığında organiklik elde edilir

16-B5A toprak tuzluluğu ile beli oranda uğraşır aşamazsa bitkiyi dayanabileceği son haddeye kadar tuza dayanıklı hale getirir

17-B5A bitkilerin kuraklığa dayanımını artırır

18-B5A topraktaki yabancı ot tohumlarını hızlıca çimlendirerek erken bir ot kontrolü sağlar, aşırı çimlenen yabancı otları torağa karıştırdığınızda hem B5A'nın etkinliği artar hemde yeşil gübreleme yapmış olursunuz.

Bu maddeler tanıştığım 1,5 yıl içerisinde gerek benim gözlemlediğim ve gerekse b5a kullananların bana ilettiği özelliklerden yola çıkılarak hazırlanmıştır. Hiç bir etkisini görmemiş olsanız bile benzer bitkilerinizi görmediğiniz bir etki olarak susuz bırakınız diğerlerine göre çok daha fazla susuzluğa dayanıklı olduğunu göreceksiniz. İşe yaramadığını söyleyen kişilerle konuştuğumda hep gördümki ya toprağında bir sorun vardır ya uygulamada ya kullanıcı hata yapmaktadır ya da kulanıcı iyi bir gözlem yetisine sahip değildir. Hatta çoğunlukla kendim gözlemleyemediğim ancak kullananların iyi bir gözlemci olmasından kaynaklanan gözlemlerini göstermeleriyle farkına vardım ve bu şekilde etkilerine şahit oldum.

Selahattin Yılmaz 11-12-2009 10:49

Son olarak TRT GAP’ta 08 Aralık Salı günü Bu Toprağın Sesi programında geniş yer bulan B5A, 14 Aralık Pazartesi günü Samanyolu Tv’de Reel Sektör Programı’nda saat 12:20 de bir kez daha gündeme geliyor.

triple 11-12-2009 10:52

Mutlaka samanyolu tv deki programı takip etmeye calsacam .

eda123 11-12-2009 11:04

bu konuyla ilgilenen herkesin izlemesi faydalı olacak....

Selahattin Yılmaz 11-12-2009 13:33

B5A İSTANBUL AVRASYA TARIM FUARI 2009'da

17 - 20 Aralık 2009 4. Tarım Hayvancılık, Tohumculuk, Fidancılık, Tavukçuluk ve Süt Endüstrisi Fuarı katılımcısı olarak üyelerimizi B5A standına bekliyoruz.

TÜYAP FUAR ve KONGRE MERKEZİ
E-5 Karayolu, Gürpınar Kavşağı
Büyükçekmece - İSTANBUL

limoncu 11-12-2009 18:27

Şu fuar bir de memlekete yakın bir yerde yapılsa keşke. istanbul'dan uçağa binip trabzon'a gitsem daha erken giderim.

nerimos19 12-12-2009 15:54

Geçtiğimiz baharda üç kutu B5A almış idim ancak bazı nedenlerden dolayı kullanma nasip olmadı birinin kapağı açıldı sadece diğerleri açılmadan buzdolabında duruyorlar bu baharda kullanabilirmiyiz . Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim iyi akşamlar.

Selahattin Yılmaz 12-12-2009 17:25

Üçünüde sorunsuz kullanabilirsiniz.

Yılmaz Yalçın 12-12-2009 18:35

Sayın Selahttin Yılmaz,

B5 organik gübreyi 50 metrekarelik bahçemdeki yasemin, güller, limoni serviler, clematisler, acem boruları ve mor salkım gibi süs bitkileri icin kullanabilir miyim? Bu mevsimde gübreleme yapılır mı? Hangi ölçülerde kullanmalıyım kökten mi?

Selahattin Yılmaz 12-12-2009 22:09

B5A nın etkisi alıştığınız gübreler gibi değildir bu nedenle özellikle ilk yıl kullanılacak bahcelerde sonbaharda veya kış döneminde toprak sıcaklıkları 0 derecenin altına düşmeden rahatlıkla kullanabilirsiniz ancak her bitkinin kendine has özellikleri içerisinde etkilerine şahit olursunuz o kadar. Kullanımda ise bitkinin taç izdişümüne vermelisiniz yine de bahcenizin 50 m2 olduğu düşünülürse tamamına püskürtmeniz faydalı olacaktır burada da dikkatli olmanız gereken noktaB5A'nın ot tohumlarını çimlendirme özelliğinden dolayı bahceniz her zamankinden daha fazla otlanabilir fakat biz buna tüm ot tohumlarını aynı anda çimlendirdiğinden ot mücadelesi bakımından iyi gözle bakıyoruz.

triple 13-12-2009 08:43

Sayın Sellahtin yılmaz bey bu istanbuldaki fuara bu yıl mutlaka gitmryi istiyorum davetiye nereden temin edebiliriz bu konuda da bilgi gecebilirmisiniz ? Saygılar

nerimos19 13-12-2009 10:42

Çok teşekkür ederim.

Selahattin Yılmaz 13-12-2009 11:59

Fuar sayfası burası ancak katılım için internetten kayıt alan bir linke rastalayamadım maalesef.

triple 17-12-2009 15:14

B5A yı sonuda elde ettim hersey için gerek selahattin beye gerekse B5A ureticilerine teşekkür ediyorum. Gelişi biraz maceralı oldu ama geldi
Sağolsun üretici firma telebimi kargo ile adresime gondermiş ama kargo şirketinin lakayıt tutumus ebebiyle yarıdan cogu akmış şişesi patlamıs olarak adresime teslim edildi ve utanamadan sorun bizde degil siparişi gecen kişilerde bu tarz bir şişe boyle gonderilmez diyerek pişkinliklerini, sergilediler.
Selahattin bey Tekrar sağolun *** ediyorum yol gostermelerinizde hap istifade edecez.
Simdi bir sorum daha olacak B5A yı ev içinde uygulamamda yanı sus bitkilerimie uygulamamda bir sakınca varmı? yok ise ne oranda seyreltmemi tavsiye edersiniz? gerci bana bir kullanım kitapcıgı gondermişler ama oda şişe patladigi için kualanılmaz halde zor bela okuyabildim birde cok pis kokuyor tabi. Neyse bitkilerimins aglıgı icin gerekiyorsa katlanacaz kokusuna kısa bir sureliginede olsa
herkese saygılar.
Fuara mutlaka gitmek istiyorum nasip olursa cuma **** c tesi fuarda olacam

limoncu 17-12-2009 20:10

Bu organik sıvı gübreyi doğu karadeniz'de fındık tarımı için düşünüyorum; fakat uygulanışı bir hayli zor olur mu diye çekincem var; su taşımak sulandırmak...

BARTUBEY 19-12-2009 10:13

Iyi günler; amerikan çeşidi olan bademlerden bu ay yeni dikim yaptım b5a organik gübre uygulamasına nezaman geçebilirim ve uygulamasını nasıl yapmalıyım beni aydınlatırsanız sevinirim. Badem fidanının kök yaşının 5 yaş olduğunu söylediler. Saygılar..

BARTUBEY 19-12-2009 10:26

Iyi günler; hüseyin ovak bey sizinle telefonda görüşmek isterim sizce sakıncası yoksa telefon numaranızı mail adresime gönderirmisiniz?..

Selahattin Yılmaz 21-12-2009 18:49

Sevgili BARTUBEY, yeni dikilmiş fidanlarıız için B5A'yı baharda (şubat-mart) ilk uygulama olarak taban gübresi olarak veriniz, ikinci ve üçüncü uygulamaları birer ay arayla yapabilirsiniz. Hüseyin beyin etelfon numaralrından www.bmrtarim.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz

Selahattin Yılmaz 21-12-2009 18:58

Geçen hafta sonu ve bu haftasonu Antalya ve İstanbul'da B5A standına katılma fırsatım oldu. Ulusal ve uluslararası bağlantılarla birlikte bir çok akademisyenlerle irtibatlar kuruldu, farklı gübrelerle kıyaslayan kullanıcılara rastladım, yurt dışından B5A'yı doktora çalışmasında kullanmak isteyen Fransız bir akademisyenle bile karşılaştım. Gerçekten çok güzel rağbet ve ilgi vardı. Hele Malezya, İran, Almanya, Ukrayna, Bulgaristan, Umman, Irak, Suriye ve daha şimdi hatırlayamadığım bir çok ülkede denediğini ve bunlardan bazılarıyla bayilik anlaşması yapıldığını öğrendim. B5A için güzel gelişmeler var gerçekten.

Ayrıca şahsi olarakta üyelerimizden sevgili Epsody ve Cemal S. ile görüşme fırsatım oldu ancak en çokta sevgili Kudret Tezel ile saniyelerle görüşem fırsatını kaçırdım üzüldüm ama umarım başka bir platformda karşılaşma imkanımız olur.

Özgür Ayata 22-12-2009 04:38

Hocam selamlar,
Benim50 agaclik 4 donum kadar bir zeytinligim var. Zeytinler 20 yasin ustundeler. Her sene yanmis hayvan gubresi veriyorum. Ilave olarak B5A vermemi onerirmisiniz?
Saygilar.

epsody 22-12-2009 12:16

Selahattin hocaya sıkışıklığında yardımlarım.

Ozgür Ayata, sorunuza Selahattin Yılmaz hocanın yerine cevap vermek istiyorum, çünkü bitki besleme konularında helede organik menşeli olanlar üzerinde deneyimlerim ve tecrübelirimle sizi tatmin edecek paylaşımlarda bulunarak bilgilendireceyim.

Verdiğiniz ahır gübreleri yerinde bir karar sayılacak uygulamalardır, B5a mikro biyal yapısıylada uygulandığında sizin verdiğiniz gübrelerin yarayışlılığı artarak ağaçların maksimum bir şekilde gübrenin içerinindeki minerallerin tamamından yaralanarak gübreden fayda sağlanacaktır, şu gerçeği belirtmeden geçemiyeceğim ağaçlarınızın besin isteklerini karşılayabilecek bir özellik uyguladığınız ahır gübrelerinde mevcut olmalı, yeterli miktar toprakta varda alınamıyorsa ozaman B5a devreye girerek toprağa bağlanmış çözülemiyen mineralleri zaten B5a bunları çözerek bitkinin emrine sunacaktır.

Sonra mikrobiyal yapısıylada bitki köklerindeki hastalık yapıcı etkenlere karşı bitkiyi güçlendirerek bitkinin sağlıklı olarak topraklardaki besin elemetlerini özümleme gücüylede bitkininin verimi maksimuma ulaşacaktır.

Arkadaşım bu anlatılarımın bilimsel karşılığını toprak-yaprak analizleriylede mukayesede ederek gerçek sonuçlara olaşabilirsin, soruların için teşekkürler paylaşımlarımızın daim olması dileğimle bol bereketli ürünler dilerim

idris şenol 22-12-2009 15:46

3 Eklenti(ler)
sayın hüseyin ovak beyle tanışma şerefine erdik
standları çok ilgi cekiciydi yoğun bir ilgi vardı
özelikle b5a ile yetiştirilen buğday çok ilgincti
ben cuma günü hüseyin ovak beyle görüştüm
ama pazar günü akşam saat 16 00 da tekrar görüşmek üzere fuara gittim ama kendisi dakika farkıyla çıkmıştı
b5a ile yetiştirilen buğdayın büyüklüğü başakların doluluğu şaşaırtıcıydı neyseki fuar bitimi oldu için bende birkaçtane izinli olarak aldım görenleri hayrete düşürüyor

200 ml su baradağa ölçü mukayese olaraka aldım:)

Selahattin Yılmaz 22-12-2009 16:01

Sevgili epsody ilginiz için teşekkür ediyorum.

Sevgili triple, B5A'yı ev bitkilerinizde 5 litre suya bir kapak dozuyla uygulayabilisiniz ve ayrıca kargoda gelen B5A nızda hasar çok ise gerektiğinde eksilen kadar ben size ücretsiz gönderebilirim ancak maalesef kapakta güvenlik tedbirleri fazla olduğu halde kardgoda bazen bende sorun yaşayabiliyorum ancak tecrübe ile oldukça fazla tedbir alıyorum.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 19:38.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025