agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Temel Konular (Toprak, Gübre, Tohum, Sulama) (https://www.agaclar.net/forum/temel-konular-toprak-gubre-tohum-sulama/)
-   -   B5A Organik Sıvı Gübre Hakkında (https://www.agaclar.net/forum/temel-konular-toprak-gubre-tohum-sulama/8839.htm)

Çınarmunarı 22-12-2009 17:07

Arkadaşlar, B5A yı bu günlerde (soğuk havada)gündüz buğday tarlalarına uygulayabilir miyiz? Yoksa yine akşamı **** geceyi beklememiz gerekiyor mu? Yardımcı olursanız sevinirim.Selamlar.

incikarsan 22-12-2009 20:41

[QUOTE=Hüseyin Ovak;245551]saksı çiçekleriiçin de oran aynı ancak; size kolaylık olsun diye

5 lt suya 1 kapak atıp kullanabilirsiniz.
bunu 15 günde bir tekrarlayabilirsiniz..

Sn Huseyin Ovak,

Bahsettiginiz gubreyi tum cicekli veya ciceksiz bitkilere uygulayabir miyiz?Asitli topragi sevenler var, sevmeyenler var.

Bilgilendirirseniz sevinirim

sayityildiz 22-12-2009 20:42

sevgili arkadaşım sonnefer

havanın bulutlu olduğu bu zamanlarda b5a gündüzleride kullanabiliriz su oranlarınıda düşürebiliriz topraklar yeterince nemli zaten saygılar

incikarsan 22-12-2009 21:01

[QUOTE=mavifatihguler;236447]boş vakitlerimde nette araştırıyorum neler var diye , sutut diye bir ürün buldum , fidanlar ve sebzelerimde denedim, ne kadar faydası olur bilmem ama şunu anladım fazla kullanmıyacaksınız, yoksa fidenin kökleri sanki mırık içerisinde duruyormuş gibi gelişmiyor, az kullanılması gerekiyor ve toprakla iyi karıştırmakta fayda var, faydası olan bir ürüne benziyor ama fazla kullanılmasının bitkiye zararverdiği kesin,

Sn mavifatihguler,

Fidanlariniza ve sebzelerinize uyguladiginiz sutut benim bildigim sutut sa insaallah bitkilerinize birsey olmaz.

Sutut bir su izolasyon malzemesidir.Cimento ile harc yapilirken harca katilir ki harccin kullanildigi yerde su kacagi onlensin.Simdi cok daha iyi malzemeler cikti tabii. Biz bahcemizdeki sus havuzunu yaptirirken harcin icine usta sutut katmisti. Havuzun o gunden beri hala su kacirma durumu yoktur.

Saglikla kalin...

tanerok 22-12-2009 22:14

biraz abartili bir gubre fuarin bir tanesinde aynizamanda insektisit diyolar bir gubre nasil insektisit olur ve urlada bir yerde denedik usten uygulama ilr mukemmel bir paraquat gorevi gordu neden.tutun ki yanlis uygulama yaptik 4 tane ziraat muhendisimi yanlis yaptik.yanlis yaptiysak bu urunu kullanma seklidi firma yetkilileri neden bize soylemiyolar.;

Lilium 22-12-2009 22:22

İnci karsan, sizin bahsettiğiniz sutut o sutut değil.

Selahattin Yılmaz 22-12-2009 23:55

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi tanerok (Mesaj 550680)
biraz abartili bir gubre fuarin bir tanesinde aynizamanda insektisit diyolar bir gubre nasil insektisit olur ve urlada bir yerde denedik usten uygulama ilr mukemmel bir paraquat gorevi gordu neden.tutun ki yanlis uygulama yaptik 4 tane ziraat muhendisimi yanlis yaptik.yanlis yaptiysak bu urunu kullanma seklidi firma yetkilileri neden bize soylemiyolar.;

Sevgili tanerok, B5A nın böyle bir insektisit özelliği yoktur B5A organik sıvı bir gübredir ve bu şekilde ruhsatlandırılmıştır ve yine ruhsatına uygun kullanımı tavsiye edilir. İnsektisit söylemini eğer hangi bayinin iddia ettiğini söyleyebilirseniz o bayinin bayiliğini iptal ettireyim çünki bu tür kişiliklerin olması B5A ya zarar verir (ancak ben yine de başka bir ürünle karıştırdığınızı düşünüyorum).

Selahattin Yılmaz 22-12-2009 23:57

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sonnefer (Mesaj 550543)
Arkadaşlar, B5A yı bu günlerde (soğuk havada)gündüz buğday tarlalarına uygulayabilir miyiz? Yoksa yine akşamı **** geceyi beklememiz gerekiyor mu? Yardımcı olursanız sevinirim.Selamlar.

Sevgili sonnefer, B5A buğdaygillerde çimlenmeden bir ay sonra bir defa ve baharda herbisit uygulamasından (kardeşlenmeden de önceye rastlamalıdır) 10-15 gün sonra püskürtülerek 2 uygulama şeklinde uygulanırsa en iyi sonuç alınır. Uygulamalarınızı gündüz saatlerinde yapacaksanız tavsiye edilen dozu %10 artırmanız gerekmektedir.

Selahattin Yılmaz 23-12-2009 00:01

Alıntı:

Bahsettiginiz gubreyi tum cicekli veya ciceksiz bitkilere uygulayabir miyiz?Asitli topragi sevenler var, sevmeyenler var.

Bilgilendirirseniz sevinirim
B5A organik içeriği ile bitkinin doğal mekanizmalarını tetikler, toprağa göre kendisni ayarlar o nedenle çiçeklerinizde bitkilerde yapraktan uygulamalarda 10 litre suya 1 kapak hem yaprağa hem toprağa gelecek şekilde uyguşlama yapılır (1 kapak yaklaşık 12 cc) topraktan uygulamalarda 5 litre suya 1 kapak dozunda uygulayabilirsiniz.

triple 23-12-2009 09:24

Sevgili Selahattin Yılmaz!!
Öncelikle B5A hakkındaki doyurucu bilgileriniz icin teşekkürler.. Gercekten her gün yazılarınızı dikkatle takip etmeye çalışıyorum. Sadece B5A hakkındakiler değil genel anlamdaki teknik bilgilerinizide . Tarım fuarına bende geldim ama nasip olmadı orada karşılaşmak hatta sordum sizi stand taki gorevlilerinize ama buralarda idi ayrıldı dendi. Selam ilettim umarım iletmişlerdir selamımı.
Bu arada Gercekten ürünü merak ettiğim için firmaya da bir elektronik posta attim ve numune talep ettim sağolsunlar fazlasıyla yollamışlar. HAtta kargo ucretini bile kendileri odemişler şaşırdım ve teşşekür ettim . Teşekkür yazımda gönderilen numunenin bir azizliğe uğradığını ilgili kargo şirketini uyarmalarını daha dikatili davranmalarını soyledim diye bir kez daha numune gondermişler gonderilen numunenin başına gelen olayın kabahatini berteraf etmek icn. Bu derce ilgili olmaları çok ama çok güzel ülkemizde az görülen bir davranış. Neyse gönderilen numuneleri saksı bitkilerimde kulanmak uzere bir cözelti hazirladim sizin tarifiniz uzere 5 Lt dinlendirilmiş oda sıcaklıgındaki suya 15 cc B5A karıştırdım ve herbir saksıya buyuklugune gore 40 50 cc aras çözeltiden verdim bakalım sonucları gorecez.
Ayrıca bahcemdeki soğan nane ve maydanız e3kili yerlerede aynı sekilde uyguladım
sonucları ne zman görecez acaba?
sonucları buradaki arkadaşlarıomlada paylaşacam cunku.
süs bitkilerinde ne zman sonuc alabilirm
çiçeklenme üzerine etkisi nedir?
yanlız Afrika menkşelerime veremedim korktum verebilirmiyim acaba? ve oranı ne olmalı

Başınızı ağritiysam özür
saygılarımla

Çınarmunarı 23-12-2009 12:18

Sevgili Sayityildiz ve Selehattin Yılmaz duyarlılığınız için teşekkürler...

idris şenol 23-12-2009 20:46

sayın selahattin bey fuarda b5a firmasının dyier ürünleri mikro gübre ve diyer !!!!?gübre ismini hatırlayamadım,,, hakkında bilgi verirmisiniz kullanımı nasıl bildik yaprak ve mikro gübrelerden farkı ne(1 kg kutularda toz forumunda gübreler)teşekkür ederim

Özgür Ayata 23-12-2009 21:12

Selamlar,
B5A siparisini verdim yarin elimde olacaklar. Daha once dedigim gibi 50 agaclik 4 donum zeytinligim var zeytilerin taclarinda 2 yillik yanmis hayvan gubresi var. B5A gubreyi nasil uygulayabilirim? Traktore baglanan ilaclama aparati vasitasiyla yapraklara ve taclara mi puskurtmeliyim? Eger oyle ise ne olcude? Zeytinlerin arasinda ekili bezelye ve bakla var oralara da verebilirmiyim? Kucuk sera icerisinde viyollerde(torf,perlit,yarasa gubresi) tohum cimlendiriyorum, viyollere 10 litreye 1 kapak seklinde puskurtebilirmiyim?
Paylasimlariniz icin tesekkurler.

Selahattin Yılmaz 23-12-2009 21:50

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi triple (Mesaj 550778)
...
sonucları ne zman görecez acaba?
sonucları buradaki arkadaşlarıomlada paylaşacam cunku.
süs bitkilerinde ne zman sonuc alabilirm
çiçeklenme üzerine etkisi nedir?
yanlız Afrika menkşelerime veremedim korktum verebilirmiyim acaba? ve oranı ne olmalı

Başınızı ağritiysam özür
saygılarımla

Sevgili triple, B5A'da sonuçları ben kendi uygulamalarımda sebzelerde 3-10 gün arası, agaçlarda 10-30 gün arasında gördüm.

Çiçeklenme üzerine etkisi bitkinin doğal mekanizmasını tetikleme yönünde olduğundan çiçekli bitkielrde daha uzun çiçeklenme ve yüksek döllenme oranı ve yüksek meyve sayısı şekilinde görürsünüz.

Afrika menekşelerinde uygulamayı tavsiye edilen dozlarda yapraklara gelmeyecek şekilde 150 günde bir şekidle veriniz yalnız dikkat edin ikinci uygulamadan sonra afrika menekşeleri adeta kuduryorlar benim evdeki menekşeler halen çiçek açıyorlar.

Tüm uygulamalarda sulama suyu gibi uygulayın yani saksıdan akacak şekilde kullanımını tavsiye ederimki saksı topğrağının her yerinde B5A çalışsın (akan suyuda başka saksılara kullanın B5A israf olmasın :) ) sonraki uygulamalrda sadece toprağı ıslatacak şekilde vermelisiniz.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Ozgür Ayata (Mesaj 551068)
...Daha once dedigim gibi 50 agaclik 4 donum zeytinligim var zeytilerin taclarinda 2 yillik yanmis hayvan gubresi var. B5A gubreyi nasil uygulayabilirim? Traktore baglanan ilaclama aparati vasitasiyla yapraklara ve taclara mi puskurtmeliyim? Eger oyle ise ne olcude? Zeytinlerin arasinda ekili bezelye ve bakla var oralara da verebilirmiyim? Kucuk sera icerisinde viyollerde(torf,perlit,yarasa gubresi) tohum cimlendiriyorum, viyollere 10 litreye 1 kapak seklinde puskurtebilirmiyim?
Paylasimlariniz icin tesekkurler.

Hayvan gübresi verilmiş alanlarda 1 kg B5A 7 dk alanda kullanmalısınız, ancak gübreniz 2 yıllık olduğu ve gündüz kullanacağınız için 4 dk alana 1 kg vermenizi tavsiye ederim. Bana kalırsa 800 litre ilaçlama tankerinizi güzelce temizleyip yıkayın hatta 1 ton ise ilaçlama tankeriniz o daha iyi. B5A yı tankerinize boşaltın ve tüm püskürtme başlıklaını açarak bitkilere ve ve yere püskürtün. Bunu yapaeken bana kalırsa kışlık yağlı ilaç kullanacaksanız ilaçtan 10 gün önce B5A yı kullnın derim sonrasını ilaçtan sonra tavsiye etmiyorum ama bu sadece yağlı ilaç için. 4 dk alanınızı bir güzel 360 derece ıslatın, ağaçlarınızın altı her zamankinden fazla otlanacaktır ama baharda yapacağınız sürümle bunlar toprağa yeşil gübreleme olacaktır zaten ikinci uygulamayı aynı dozda mart ayında taban gübrelemesi niyetiyle sadece aynı su miktarıyla ağaçların altına püskürtün derim. Benim karşılaştığım B5A uygulamalarında özellikle yaz yalarında yüksek dozda su ile yapraktan uygulamalarda bitkinin stomalarını katattığı için çok ciddi susuzluklara bile bitkiyi dayandırabiliyor. Heleki hasattan 30 gün önce yapacağınız son uygulama ile kesinlikle kalıntısı olmayan zeytinler elde edeceksiniz.

Benim bu yıl ki zeytin uygulamalarımda karşılaştığım etkiler şöyle: Çevresindeki ağaçlara göre daha iri meyveler ve özellikle 8 defal ilaç+gübre verilmiş tarlalardainden dahi iri taneli meyve (yalnızca üç B5A uygulaması ile), yaprakları daha parlak ve daha canlı bir bitki yapısı.

Özgür Ayata 24-12-2009 19:58

Sayın Selahattin hocam,
Aydınlatıcı bilgilerinizi paylaştığınız için sonsuz teşekkürler.
Bahsettiğiniz reçeteyi aynen uygulayıp sonuçları paylaşacağım.

incikarsan 24-12-2009 20:59

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Lilium (Mesaj 550687)
İnci karsan, sizin bahsettiğiniz sutut o sutut değil.

Sn Lilium, bu hangi sutut? Hakkinda bilgi veriseniz sevinirim.

incikarsan 24-12-2009 21:20

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Selahattin Yılmaz (Mesaj 550719)
B5A organik içeriği ile bitkinin doğal mekanizmalarını tetikler, toprağa göre kendisni ayarlar o nedenle çiçeklerinizde bitkilerde yapraktan uygulamalarda 10 litre suya 1 kapak hem yaprağa hem toprağa gelecek şekilde uyguşlama yapılır (1 kapak yaklaşık 12 cc) topraktan uygulamalarda 5 litre suya 1 kapak dozunda uygulayabilirsiniz.

Aciklamalariniz icin cok tesekkur ederim. Bu gubreyi findikta da kullanabilir miyiz? Etkisi ne olur?

Nasil satin alabilirim?

tanerok 24-12-2009 22:33

fuarlarin cogunda boyle aksediliyor selahattin bey. ciftici olarak tanitiyom kendimi ve boyle aksediliyor.bayileriniz egitim verin urununuz hakkinda degil ama drustluk bakimindan.

Selahattin Yılmaz 24-12-2009 23:25

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi incikarsan (Mesaj 551506)
Aciklamalariniz icin cok tesekkur ederim. Bu gubreyi findikta da kullanabilir miyiz? Etkisi ne olur?

Nasil satin alabilirim?

www.b5a.com.tr adresinde bayiler kısmında size en yakın bayi ile irtibata geçiniz.

malina 25-12-2009 13:42

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi tanerok (Mesaj 551560)
fuarlarin cogunda boyle aksediliyor selahattin bey. ciftici olarak tanitiyom kendimi ve boyle aksediliyor.bayileriniz egitim verin urununuz hakkinda degil ama drustluk bakimindan.

Daha ne densin anlamıyorum. Çok net bir cümle var : hangi bayinin iddia ettiğini söyleyebilirseniz o bayinin bayiliğini iptal ettireyim
Siz ne cevap veriyorsunuz?

tanerok 25-12-2009 20:58

bende acik cevap verdim cogu bayiniz ege bolgesindeki cogu bayide deniyodu ama denizli fuarinda o sirketin yetkilisi oldugunu soyleyen biri idi.

malina 25-12-2009 22:04

Yani siz öylesine söyleyip geçeceksiniz, karşı taraf "denizli fuarinda o sirketin yetkilisi" kim arayıp bulmaya çalışacak?

Selahattin Yılmaz 25-12-2009 22:32

Sorun değil ama Hüseyin beyler ordaymışlar zaten, ama haydi hastalıklara karşı ilaç demelerini fungusit, bakterisit şeklinde denmesini bir nebze anlarımda insektisit olarak kullanımını tavsiyesini anlamakta zorlanıyorum. Kaldı ki Hüseyin beyin buradaki tavsiyelerini herkes biliyor Hüseyin beyler öyle söyleseler ruhsatla ilgili sorun yaşarlar Tarım İl müdürlüklerinin elleri piyasaya çıkan bu yeni gübrelerin ensesinde zaten. Kaldı ki müşteri kontrolü, Tarım İl müdürlüğü kontrolü, piyasa kontrolü, çiftçi kontrolü, hepsi bir kenara özel hafiyelerde var hemen ispiyonluyorlar bir yerlere. Bmr tarımın işi o kadar zor ki, yerli bir firma, bir yandan bayiler sorun çıkartır, bir yandan masraflar, bir yandan piyasa zor ki ne zor.

B5A ruhsatında ne yazıyorsa o üründür. Yani b5A sıvı organik bir gübredir.

doğasevdalısı 05-01-2010 14:30

Selahattin Bey
Gittigidiyor.com daki smoothgarden ve hydroshop-turkiye adlı satıcıların sattığı B5A gerçek midir ? Onlardan sipariş verebilir miyiz?
***.

Selahattin Yılmaz 05-01-2010 14:39

Normalde BMR Tarım internet üzerinden B5A satışını yasakladı malumunuz üzere bayiler satış düzenini çok bozuyorlar bu yıl biraz daha disiplinli satılacak firmada sorunlarla karşılaştıkça gideriyor. Siz bence www.bmrtarim.com.tr adresinden iletişim telefonunu arayın oradan talep edin benim ismimi ve agaclar.net'ten tavsiye ettiğimi söyleyin size kargo ücreti ödetmesinler ayrıca her ne kadar bende iletecek olsamda burada belirttiğiniz adresteki satıcılarıda bildiriniz lütfen.

doğasevdalısı 05-01-2010 14:42

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Selahattin Yılmaz (Mesaj 558414)
Normalde BMR Tarım internet üzerinden B5A satışını yasakladı malumunuz üzere bayiler satış düzenini çok bozuyorlar bu yıl biraz daha disiplinli satılacak firmada sorunlarla karşılaştıkça gideriyor. Siz bence www.bmrtarim.com.tr adresinden telefonu arayın oradan talep edin benim ismimi ve agaclar.netten tavsiye ettiğimi söyleyin size kargo ücreti ödetmesinler.

teşekkürler.

Özgür Ayata 10-01-2010 21:34

Hocam selamlar,
B5A Uygulamasini aynen tarif ettiginiz gibi 1 tonluk tanka 2 litre seklinde tatbik ettik. Urunle gelen aciklama kitapciginda zeytin icin her yila 1 litre verin diyor, agaclarin 50 yasinda oldugu varsayimi ile 20 agaca paylastirdik. Arada ektigimiz bakla, bezelye ve yesilligin uzerlerine de puskurttuk. Bu hafta diger agaclara da uygulayacagiz. Urunu actigimiz zaman kahverengi camur gibi bi materyalle karsilastik, karistirmamizla zor cozuldu balcik kivamindaydi diyebilirim normalmidir acaba?

bulentaltay 12-01-2010 17:21

Selahattin Yılmaz Bey Merhaba,
Tijli oya ağaçlarımız var, acaba B5A'nın Oya ağacı ya da diğer dış mekan süs bitkileri üzerindeki etkisini tecrübe ettiniz ya da eden birinin sonuçlarını duydunuz mu? Çünkü yeşil yapraklarda renk solması yaptığını okudum, süs bitkisinde rengin solması hoş olmaz...palmiyeler için de büyümeyi hızlandırmak için kullansak işe yarar mı ? yapraklarda sararma geçici midir? teşekkürler..

Selahattin Yılmaz 14-01-2010 13:15

Özgür bey içerik olarak evet normaldir. Bu başlıkta bir yerlerde içeriği hakkında bilgi de vardı. Her yıla bir litreyi umarım B5A olarak algılamadınız :) ağacın yaşı başına 1 litre su hesaplayıp denk gelen b5a yı o miktarda suyla karıştırıp vereceksiniz suyun fazlası her zaman daha iyidir.

Selahattin Yılmaz 14-01-2010 13:17

Sevgili bulentaltay, ben kendim süs bitkilerinde zaten kullanıyorum. Benim üretimimde Oya yok ama eğer dip sürgünü çok patlatma özeliği varsa oya için tavsiye etmem. Ben erguvanlarda çok fazla dip sürgünü sorunuyla karşılaştım onun dışında yetiştirdiklerim gayet güzeller.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 09:48.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025