agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Temel Konular (Toprak, Gübre, Tohum, Sulama) (https://www.agaclar.net/forum/temel-konular-toprak-gubre-tohum-sulama/)
-   -   B5A Organik Sıvı Gübre Hakkında (https://www.agaclar.net/forum/temel-konular-toprak-gubre-tohum-sulama/8839.htm)

Selahattin Yılmaz 03-08-2009 21:38

Olmaz, ancak karşılaştıkları noktalarda ortamdaki kekik yağına rağmen süper bioferin etkisini zamanla ortadan kaldırır ona göre tedbirli kullanmalısınız.

Selahattin Yılmaz 08-08-2009 23:07

Tuzlanmanın olduğu alanlarda belli ki aşırı derecede gübreleme etkisi ile tuzlanma var ve özellikle bu alanlarda b5a yı tavsiye edilen dozun 2-3 misli kullanmanız veya b5a kullandıktan 4 gün sonra humik asit uygulaması yapmalısınız, yerine eğer bulabilirseniz toprağınızda tuzlanmanın önüne geçmek için size zeolit de tavsiye ederim ozaman tuzlanmanızı konrol altına rahat alabilirsiniz.

Sanırım telefon görüşmemizde size aşırı gübreleme nedeniyle eğer toprakta tuzlanma varsa b5a nın bunu ortaya çıkardığını ve daha yoğun dozda b5a kullanmanız gerektiğinide söylemiştim. Aklımıza gelen bir ihtimaldi ve sanırım öylede oldu.

denizakvaryumu 10-08-2009 22:36

http://www.metacafe.com/watch/222535...tv_de_tan_t_m/

eyakut 31-08-2009 22:09

Ben bu B5A gübresinden hiçbirşey anlamadım.Samsundan temin ettiğim ürünün şişesi ile denizakvaryumunun linkini verdiği yayındaki ürünün şişesi tamamen farklı.Bana gelen ürünün üzerinde bulunan imal tarihi bölümüne imal tarihi elle yazılmış (bu kadar iddalı bir üründe bu kadar ciddiyetsiz bir uygulama) .Ben kime inanıcam şimdi? imalatçıya mı? yoksa imal tarihini elle yazan kişiye mi? Henüz uygulama fırsatı bulamadım çünkü kapağını açar açmaz ev halkının tamamı önce bahçenin dışına sonra mümkün olduğunca uzağa kaçtı.Hayatımda bu kadar kötü bir koku koklamadım.Kendimi ziyan etme pahasına son bir gayretle kapağı kapadım.Bu ürünü bahçeme uygulayıp,kokusu yüzünden bütün komşularımla aramı açmaya değer mi? Verdiğim paraya yazık değil mi? Elle imal tarihi yazılması yasal mıdır? Türk tarımını kurtaracak söylemleriyle lanse edilen ürünün hammadde bilgilerine ambalajda neden bir bölüm açılıp yer verilmemiş? Diğer sıvı gübrelere baktığımda hammadde bilgilerinin oranlari ile verilmiş olduğunu gördüm. Ürünün bu kadar kötü koktuğu konusunda insanları neden uyarmıyorsunuz? Yoksa bana gelen üründe bir sorunmu var? Bu ürünü yanında maske hediyeli satmayı hiç düşündünüz mü?

musti8047 03-09-2009 11:40

eyakut ürünü nerden temin ettin? şişenin üzerinde bmr ve b5a kabartması varmı? ürünün sahtesi olabilir. http://www.bmrtarim.net/ adresinde ürünün resmini görebilirsin ve yetkili satış yapan bayilerede burdan ulaşabilirisin. denizakvaryumun linkindeki ilk çıkarılan ürün şişesidir. şu anda çıkan ürünün şişesini verdiğim siteye girersen görebilirisin. kesinlikle ürün üretim tarihinin elle yazıldığına rastlamadım. kokusu hakkında haklısın kötü bir kokusu var. ama kesinlikle suyla karıştırdığın zaman kötü koku kesinlikle kalmıyor, sadece çok hafif arpa kokusu geliyor. aldığın ürünü kesinlikle gönül rahatlığıyla kullanabilirsin ve ürünün kalitesinide en kısa sürede gözlemleyeceksin.

eyakut 03-09-2009 13:09

Sn musti isterseniz size biraz numune yolliyim koklayın ve kokuyu hissedin bana hak vereceksiniz.Yazlığa gider gitmez şişenin fotoğrafını çekip buradan paylaşacağım.Özellikle elle yazılmış üretim tarihi bölümünü...

musti8047 07-09-2009 13:31

sn eyakut ben ürünü kullandım geçmiş sayfalara bakarsanız resimlerinide eklemiştim.

Lilium 07-09-2009 17:01

1 Eklenti(ler)
Arkadaşlar yazsam mı, yazmasam mı, diye çok düşündüm, yazmamın doğru olacağını düşünürek sizlerle bir şeyleri paylaşmak istiyorum.

Yaklaşık bir ay önce bir fasulye ekimine gözlerimle şahit oldum, ekmeden önce toprağa dap gübresini (kök gübresi) verdi, bir şeylere şahit olacağım sanki içime doğmuş gibi ne gübresi veriyorsun diye sordum, dap dedi.

Çapa yaparken de bir gübre verdi ve suladı, iki gün önce tarlanın yanından geçerken şu Eklenti 101644 levhayı görünce şaşkına uğradım ve içime çok çeşit şüpheler düştü, ne gibi mi? zirai gübrelerle besle sonra da b5a ile olan bitki diye göster.

B5a ürününü piyasaya süren yetkililerin bu gibi şeyleri bilerek kasten yapacaklarına inanmıyorum, inanmıyorum ama kullandırdığınız kişileri de güvenli dürüst kişilerden seçerseniz sizlerde altatılmamış ve aldatmamış ürününüze olan güveni sarsmamış olursunuz.

Selahattin Yılmaz 08-09-2009 12:15

Sevgili lilium siteminizde haklısınız, b5a ile iştigal ederken bayilerin ticari kaygılarından kurtulunamadığına defalarca şahit oldum bu nedenle firma daha farklı pazarlşama taktiklerine doğru yöntemler geliştiriyor.

Normalde B5A nın suni gübrelerle kullanılmasında bir sakınca yok ancak maliyeti artırması, alışılagelmiş tekniklerle veya gübrelerle kullanılması sorunundan kurtulunamıyor maalesef buda etkisinin görülememesine veya fark edilememesine de yol açıyor. Bu alanda kullanılan tüm gübrelerle çiftçinin daha iyi verim alacağı muhakkak ancak maliyeti düşürdüğü söylenen bir gübre ile maliyeti artırmakta gerçekten sözün bittiği yer denilesi geliyor.

İçinizdeki bir şüpheye her zaman kulak verin ama bu durum hem firmanın engel olmadığı hemde mağdur olduğu bir uygulama şekli. Kullandıran kişiler firmanın bu mesajınıza binaen uyarıldı üzücü bir durum ama engellenmesi de zor bir durum. Yinede bu tarz şeyler iletildikçe bizlerde gereken yere durumu bildirir tedbir aldırırız. İlginiz için ayrıca teşekkür ediyorum.

MeyveliTepe 08-09-2009 12:25

Levhada "bu tarlada sadece b5a kullanıldı" filan denmemiş. Sadece firmanın adı, telefonu bir de b5a yazısı var. Fakat orada öylece duruyor olması oranın b5a deneme sahası olduğuna dair izlenim yaratıyor. Tipik bir pazarlama hilesi.

Lilium 08-09-2009 12:44

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe (Mesaj 493747)
Fakat orada öylece duruyor olması oranın b5a deneme sahası olduğuna dair izlenim yaratıyor. Tipik bir pazarlama hilesi.

Aynen öyle, ama bu kişi bu tabelayı kendisi basıp asmadı sanırım , bayi ile ilişkili bir şey olduğunu düşünüyorum. Biraz araştırıp onuda öğreniriz.

Selahattin Yılmaz 08-09-2009 14:08

Biraz önce Distribütörle görüştüm, Tarla sahibi Serdar YAVAŞ adlı çiftçi ve şu an gübre+B5A uygulamasıyla kullanılan sonuçtan oldukça memnun olduklarını ve çiftçinin babasınında tarlasında aynı ürün ekili olduğunu ancak aynı gübreler kullanıldığı halde b5a kullanılmadığı için aradaki farkın bitki yapısı ve çiçeklenme bakmından oldukça fazla olduğunu öğrendim. Gübre kullanımı sanırım çiftçinin bilgisi dahilindedir.

Zeolit55 09-09-2009 09:06

Sevgili arkadaşlar bu arkadaş en akıllı olanı yapmış bayii olarak kendini hiç riske etmeden artı etkisini görmeye çalışmış. Nedenmi: Çünkü toprağın yapısını tam bilmeden bakteri türevlerinin faydasını ölçemessiniz. Çünkü bakteri şartlar kendine uygunsa çalışır.
Bu arkadaşta Toprak ne olur ne olmaz diye kendini garantiye almış ben bayii olsam yeni bir üründe bende aynısını yapardım
NEDENMİ
Her gün yeni bir ürün çıkıyor herkes benim yoğurdum en iyi diyor adam her zaman köylüyle yüzyüze onun için kendini düşünür. Saygılar sunarım

Selahattin Yılmaz 05-10-2009 16:44

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Lilium (Mesaj 493350)
Arkadaşlar yazsam mı, yazmasam mı, diye çok düşündüm, yazmamın doğru olacağını düşünürek sizlerle bir şeyleri paylaşmak istiyorum.

Yaklaşık bir ay önce bir fasulye ekimine gözlerimle şahit oldum, ekmeden önce toprağa dap gübresini (kök gübresi) verdi, bir şeylere şahit olacağım sanki içime doğmuş gibi ne gübresi veriyorsun diye sordum, dap dedi.

Çapa yaparken de bir gübre verdi ve suladı, iki gün önce tarlanın yanından geçerken şu Eklenti 101644 levhayı görünce şaşkına uğradım ve içime çok çeşit şüpheler düştü, ne gibi mi? zirai gübrelerle besle sonra da b5a ile olan bitki diye göster.

B5a ürününü piyasaya süren yetkililerin bu gibi şeyleri bilerek kasten yapacaklarına inanmıyorum, inanmıyorum ama kullandırdığınız kişileri de güvenli dürüst kişilerden seçerseniz sizlerde altatılmamış ve aldatmamış ürününüze olan güveni sarsmamış olursunuz.

B5A Sıvı Organik Gübrenin bayiler toplantısına bu hafta sonu katılma fırsatı buldum.

Bahse geçen bayi ile konu hakkında konuşma fırsatı buldum. Bayi (Aziz KOÇUM) tarafından değil çiftçinin ısrarıyla gübre kullandığını ve gübre uygulamasıyla özellikle B5A kullanılması ısrarı nedeniye bu şekilde bir uygulama yapıldığını bizzat kendisi söyledi. Toplantıda da B5A'nın önceden kimyasal gübre kullanılan alanlarda da kullanılabileceği ve bu tür uygulamalar sonucunda elde edilen ürünlerin Almanya, Amerika, Laben Laboratuvarı (Antalya) ve Ege Ünüversitesinde ayrı aryrı yapılan analizlerinde sıfır kalıntı elde edildiği deklare edildi. Bu nedenle çiftçi kimyasal gübre kullansa dahi üzerine 3-4 gün sonra olmak kaydıyla B5A uygulandığında ve kalıntı bırakan bir zirai ilaç kullanılsa dahi hasattan 30 gün önce B5A uygulanıldığında kalıntının sıfır çıktığı kesin olarak tespit edildiği açıklandı.

Yukarıda bahsi geçen çiftçi kimyasal kullanmasına rağmen B5A kullanmak istemiş yinede farklı bir tarlada ve aynı üründe kimyasalla yaptığı uygulamaya göre B5A'lı ve kimyasal gübreli tarlasından gözle görülür sonuçlar elde edilmiştir. Ancak bahse konu tarla malum geçtiğimiz Eylül yağmurlarında sele mağruz kalmış ve oldukça hasar görmüş, çiftçi sel nedeniyle mağdur olmuştur yine de B5A kullanılan alanda bitkiler yeniden toparlanma ve gözle görülür düzelmeler gösterdiği deklare edilmiştir.

Önceki mesajımdaki anlaşılmalardan dolayı bana ulaşan kullanıcılarımızıda ortadan kaldırmak amacıyla bu açıklamayı yapma ihtiyacı duydum. B5A başlığını okuyan ve B5A'yı takip eden forumdaşlarımıza bildirmeyi görev bildim.

Ayrıca B5A konusunda toplantıda alınan yeni kararlar ve uygulama şekilleri tavsiyeleri olmuştur bunlarıda yakın zamanda takip edenlerimize bildireceğim.

hasoyasar 05-10-2009 20:30

merhaba

organik gübre sıvısı yerine gerçekten organik gübre kullansanız olmuyormu tamamen organik yani :)

Lilium 06-10-2009 02:56

Önçe iyi niyetli olduğumu ve bir türk'ün bir türk ürünü veya bir buluşundan bir türk olarak her zaman onur ve gurur duyduğumu sanırım şu mesajımda biraz olsun belirtim.

Benim asıl söylemek istediğim siz bu fotoğrafı gördüğünüzde bu levha veya tabelayı gördüğünüzde ne düşünürsünüz? http://www.agaclar.net/forum/attachm...4&d=1252335445
Demezmisiniz burası b5a ile yetiştirilen bir alan.
Alıntı:

B5A'nın önceden kimyasal gübre kullanılan alanlarda da kullanılabileceği ve bu tür uygulamalar sonucunda elde edilen ürünlerin Almanya, Amerika, Laben Laboratuvarı (Antalya) ve Ege Ünüversitesinde ayrı aryrı yapılan analizlerinde sıfır kalıntı elde edildiği deklare edildi. Bu nedenle çiftçi kimyasal gübre kullansa dahi üzerine 3-4 gün sonra olmak kaydıyla B5A uygulandığında ve kalıntı bırakan bir zirai ilaç kullanılsa dahi hasattan 30 gün önce B5A uygulanıldığında kalıntının sıfır çıktığı kesin olarak tespit edildiği açıklandı.
Yukarıdaki tabeladan bunları anlayamazsın, o tabeladan kişi b5a ile üretilen bir ürün diye bakar. O tabelada burada dap gübreside kullanılmıştır iberesi yok. Bir başka üretici b5a ile böyle oluyormuş deyip sadece b5a kullanırsa aynı neticeyi alamazsa bu bir kandırmaca olmuyormu?
Alıntı:

Yukarıda bahsi geçen çiftçi kimyasal kullanmasına rağmen B5A kullanmak istemiş yinede farklı bir tarlada ve aynı üründe kimyasalla yaptığı uygulamaya göre B5A'lı ve kimyasal gübreli tarlasından gözle görülür sonuçlar elde edilmiştir.
Ben niye göremedim bilmiyorum, yarın isterseniz her iki tarlanın fotoğraflarını koyabilirim. Ama önce deklere edenler fotoğraflayım koysunlar ki beni mahcup etsinler.
Alıntı:

Ancak bahse konu tarla malum geçtiğimiz Eylül yağmurlarında sele mağruz kalmış ve oldukça hasar görmüş, çiftçi sel nedeniyle mağdur olmuştur
Evet yağmura baruz kalmıştır fakat sele maruz kalmamıştır, yağmura maruz kalıncaya kadar ürün zaten meyve dölünü tamamlamıştı, yağmurdan dolayı çiçek kaybı meyve kaybı olmamıştır.
Alıntı:

B5A kullanılan alanda bitkiler yeniden toparlanma ve gözle görülür düzelmeler gösterdiği deklare edilmiştir.
Bunu anlıyamadım, yani yeniden çiçek açıp meyvamı yapacak?

Lütfen masa başı söylemleri deklareleri bırakıp gerçekleri görelim.

Çınarmunarı 10-10-2009 13:29

B5A Hakkında

Sevgili arkadaşlar hepinize merhaba.Ben bu yaz B5A yı fasülye tarlasında babama kullandırdım.Daha önce sürekli kimyasal gübre ile ekilebilen köyümün tarlalarında ilk defa kimyasal kullanmadan ürün alındı.Mahsülümüz en az diğer tarlalardaki ürünler kadar güzel ve sağlıklı idi.Ekim yapılan tarla İvrindi bölgesindedir.Diğer köylülerde sonucu dikkatle izlediler.Zannederim seneye diğer komşularda bu B5A yı kullanacaklar.Gübre maliyeti çok düşüyor.Önümüzdeki yıllarda ceviz fidanlarında da kullanmak istiyorum.Kullanan varsa tecrübelerini aktarırsa sevinirim.

Bahar Erdem 16-10-2009 12:00

Merhaba konuları gezerken gözüme ilişti bu B5A. Sizlerin fikirlerini okumak istedim ama bide ne göreyim benim aldığım B5A tamamen farklı sizin verdiğiniz resimlerden. Bu sene kullanma şansım henüz olmadı fakat yumrulu ve soğanlı çiçeklerin ekiminde kullanmak istiyordum. Ben bu ürünü alalı yaklaşık 5 ay oldu. Ozamnlar bukadar araştırmıyordum ürünleri, bahçeyede bu sene merak sardım zaten. İnternetten bakarken denk geldi. Sizlerin yazdıklarını görünce aldığım sitede hala bi fotoğrafı varmı diye bakmak istedim ve buldum site ismi vermemdede sorun yok sanırım aldesem.com adresinden almıştım isteyen arkadaşlar buradan videolarınıda seyrede bilirler. Başara bilirsem resimde ekleyeceğim. Bana ürünümün sahte veya gerçek olup olmadığını söyleye bilecek arkadaş varsa çok memnun olurum. Saygılar.

cumaöğretmen 22-10-2009 14:51

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi cumaöğretmen (Mesaj 455654)
Sayın Selahattin Yılmaz, 'birileri de bu siteyi ticari amaçla kullanıp bizleri yanıltmasınlar' cümlesi sadece bir dilekten ibaretti ve bunu kimseyi hedeflemeden hümanistçe yazdım. Buna alınmanız yersiz. Uzmanlık alanınızı ve derecesini bilmemekle birlikte (işinizi biliyorum) sitedeki özverili çabalarınızı takdirle karşılıyorum. Teşekkür ederim. Ama bir şeyde haklısınız. B5A'nın zeytinde kullanımı ile ilgili sorumun yanıtını sizden ya da sizin irtibatlandıracağınız birisinden bekliyordum. Bu yanıtı alamamak bende kuşku yarattı. Ben gerekli yanıtı Bornova'da SEÇ-TAR'da Özgür Beyden aldım ve denemek üzere zeytin bahçemde uyguladım. Bekleyip göreceğim.

Teşekkür eder, çalışmalarınızda başarılar dilerim.

B5A uygulamasından olumlu sonuç elde edemediğimi söyleyebilirim. Uyguladığım 5 dekarlık alandaki zeytinler (damla sulama sistemi ile sulamama rağmen), hem bitkinin gelişimi, hem de meyvenin irileşmesi bakımından geçen yılın gerisine düştü. Bu da moralimi çok bozdu. Ne diyeceğimi bilemiyorum.

Bu arada, 3 tonluk traktör tankeriyle sulama yapabildiğim 5 ve 10 dekarlık iki ayrı arazide damla sulama sistemi tesis ettim ve başarılı oldum. Tesisi baştan sona kendim kurdum. Bilgi edinmek isteyenlere yardımcı olabilirim.

Bütün arkadaşlara bol ürünler ve saygılar.

Selahattin Yılmaz 30-10-2009 08:46

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Bahar Erdem (Mesaj 512440)
Merhaba konuları gezerken gözüme ilişti bu B5A. Sizlerin fikirlerini okumak istedim ama bide ne göreyim benim aldığım B5A tamamen farklı sizin verdiğiniz resimlerden. Bu sene kullanma şansım henüz olmadı fakat yumrulu ve soğanlı çiçeklerin ekiminde kullanmak istiyordum. Ben bu ürünü alalı yaklaşık 5 ay oldu. Ozamnlar bukadar araştırmıyordum ürünleri, bahçeyede bu sene merak sardım zaten. İnternetten bakarken denk geldi. Sizlerin yazdıklarını görünce aldığım sitede hala bi fotoğrafı varmı diye bakmak istedim ve buldum site ismi vermemdede sorun yok sanırım aldesem.com adresinden almıştım isteyen arkadaşlar buradan videolarınıda seyrede bilirler. Başara bilirsem resimde ekleyeceğim. Bana ürünümün sahte veya gerçek olup olmadığını söyleye bilecek arkadaş varsa çok memnun olurum. Saygılar.

Sevgili Bahar Erdem, mail adresim selahattinyilmaz@yahoo.com lütfen elinizdeki ürünün resimlerini bana yolayınız size yadımcı olayım.

Selahattin Yılmaz 30-10-2009 09:13

3 Eklenti(ler)
4-5 Ekim 2009 tarihlerinde BMR Tarımın Gaziantepte düzenlediği bayiler toplantısına katıldım bu toplantıda B5A ile ilgili güzel gelişmelerden bahsedildi ve alınan yeni kararlar oldu. Alınan bu kararlarla ilgi geçte olsa bir açıklama yapmayı uygun görüyorum.

1-BMR Tarım 3 yıllık piyasa tecrübesinden sonra gerek yaşadıkları sorunlar ve gerekse tecrübeler doğrultusunda B5A nın uygulamasında yaşanan sorunları ortadan kaldırmak için bayiler kanalıyla ulaşılacak teknik bir ekip kurmuştur. Organik ve normal tarım uygulamalarıyla yapılan çalışmalarda yaşanan hastalık, zararlı ve fizyolojik sorunlarda teknik ekibe bayiler mail yoluyla resim, telefon, ve gerekttiğinde yerinde görerek sorunlar iletilecek sorunlara anında çözüm önerilecek gerektiğinde kimyasal ilaç ve gübre tavsiyesini bu teknik ekip yönlendirecektir. Aynı zamanda bayiler bu teknik ekip aracılığıyla çiftçiye ücretsiz danışmanlık hizmeti verecektir.

2-Karşılaşılan sorunları giderebilmek için bayiler uygulamalara katılabildiğkleri kadar katılacaktır bu anlamda bazı il bayileri uygulamaları kendileri kurdukları ilaçlama araçlarıyla bizzat kendileri yapmaktadırlar.

3-Gübre kullanımlarında özellikle de bitki besin maddesi noksanlıklarında toprak yapısından kaynaklanan bor, çinko, mağnezyum, demir, mangan gibi iz element noksanlıklarına zaman zaman rastlanmakta ve farklı gübre kullanımlarından doğan sorunlarla B5A etkileşmektedir bu nedenle BMR Tarım B5A ile etkileşime girecek NPK, Kombi ve İz element gübreleri üreterek B5A nın etkinliğini sağlayacaklardır. Bu anlamada bu gübrelerin ruhsatlandırma süresi devam etmektedir. Yine bu süreçte BMR Tarım kendi organik insektisitini de üretmek üzere çalışmalara başlamış bu anlamda kayda değer başarılar elde etmiştir bu çalışmalar sonuçlanmayı beklemektedir.

4-B5A ile üretilen ürünlerde yapılan analizlerle zirai mücadele ilacı kullanılsa bile hiç bir kimyasal kalıntı kalmadığı B5A nın bu özelliği ile kalıntısız ürünler elde edildiği için özel talep alanı doğmuş bu manada İzmir ve Nazilli bayileri B5A Market adıyla manav ve B5A ürünleri satan işyerleri açmışlar ve yoğun talep görmüşlerdir. Bu doğal olarak B5A ile yetiştirilen ürünler için bir pazar doğurmuş şimdi B5A ile üretilen ürünleri pazarlamak üzere bir pazarlama birimi kurulmuş ve gelen alım talepleri ve üretilen ürünleri yurt dışına pazarlamaktadır bu anlamda Umman ve Dubai ye muhtelif ürün zamanlarında haftalık tır bazında ürün satışı çalışmaları gerçekleşmiştir ayrıca Avrupa ülkelerinin bazılarıyla görüşmeler devam etmektedir.

5-B5A ile yetiştirilen ürünlerde özellikle bu yıl yoğun olarak Hollanda, Almanya ve Türkiye laboratuvalarında (İntertek) yapılan analizlerde özellikle kalıntı bırakan zira ilaçlar üzerinde yapılan çalışmalarda meyve ağaçlarında hasada 30 gün kala yapılan B5A uygulamasıyla bitkide kesinlikle kalıntı kalmadığı tespit edilmiş bu konu üzerinde halen farklı ürünlerde çalışmalar devam etmektedir. Bu özelliğiyle ihracat firmalarının dikkatini çekmiş özelliklşe onlarla kurumsal bazda çalışmalar yapılmaktadır. Örneğin Antalya halinde B5A katkı kalıntı bırakmadığı ve çiftçiye düşük maliyet getirdiği için için 98 numarada çiftçiye satışı yapılmaktadır.

Bu arada toplantı sonrasında Hüseyin ve Mehmet beylerle beraber çiftçilerin kopperatif ve köy düzeyinde yaptığı davetler olarak bir gezi yaptık burada gördüğüm B5A ya olan ilgide oldukça güzeldi hele hele Denizli Acıpayam'da bir Astsubay emeklisi olan Tarık beyin bahçesinde elmalardaki memnuniyetleri dışında gösterdiği domates bitkisinde bir bitkide 189 adet meyve vartdı bitki meyveden gözükmüyordu onlarda hem lezzetinden hemde meyve saysısından hayrete düşmüşler Zirai ilaç bayileri dışında çiftçiyide şaşırmış vaziyette yine orda gördüm ayrıca dün davetleri üzerine Isparta'ya Eğridir Çay köyünde ordada elma bahcesinde 8 aylık elma fidanlarında 2 yaşında fidan görüntüsüyle güzel gelişmeden dolayı ve yine domateslerdeki meyve dökümünden dolayı memnuniyetten Hüseyin beyler tebrikler aldılar ve köy kooperatifi ile görüşmeler yapıldı. Kısaca gelişmeler memnuniyet verici, zaman zaman sorunlarla karşılaşsalarda güzel gelişmelerle B5A hızla ilerliyor.

Isparta Eğridir Çay köyünde çektiğim resimler aşağıdadır.

Eklenti 112188

Eklenti 112189

Eklenti 112190

Yine normalde akşam karanlık basmak üzereyken çektiğim için elma fidanları karanlık çıkmışlar onları buraya koyamadım.

denizakvaryumu 30-10-2009 09:21

Hayırlı olsun,güzel gelişmeler.

Takip ediyoruz.

Bahar Erdem 30-10-2009 13:23

Sayın Selahattin Yılmaz akşam iş çıkışı göndermeye çalışacağım. İlginiz için teşekkürler.

Bahar Erdem 03-11-2009 14:32

2 Eklenti(ler)
Kızımın sağlık sorunu nedeniyle biraz geçte kalsam istedimki diğer arkadaşlarda bu fotoğrafları görebilsin. O yüzden buraya ekliyorum. Benim elimdeki sıvı gübrenin görüntüleri dediğim gibi sizinkilerden farklı. Artık Selahattin beyin bilgilendirmesini bekleyeceğiz.

Eklenti 112771

Eklenti 112772

Selahattin Yılmaz 03-11-2009 15:11

Evet bahar hanım BMR Tarım babartmalı bir B5A var elinizde B5A nız orjinaldir. Güle güle kullanınız.

Selahattin Yılmaz 17-11-2009 15:49

Değerli www.agaclar.net üyeleri 19-22 Kasım 2009 Tarihleri arasında İZMİR AGROEXPO EURASIA TARIM SERA VE HAYVANCILIK FUARI'nda üyelerimizi standımıza bekliyoruz.

Selahattin Yılmaz 20-11-2009 20:40

Rahatsızlığım nedeniyle fuara ben katılamıyorum maalesef, görüşmeyi düşündüğüm arkadaşlar için üzgün olduğumu belirtmek isterim.

Selahattin Yılmaz 21-11-2009 15:04

GDO kavgasına Gaziantep’ten organik sıvı gübreyle girdi Hollanda şirkete talip oldu

Haber: Sadi ÖZDEMİR 21.11.2009

Gaziantepli Refik Yıldız’ın ürettiği ‘B5A Sıvı Organik Gübre’nin GDO’lu gıda, toprakta ve bitkide kimyasal kirlilik gibi tartışma konusu büyük sorunlara çözüm getirdiği iddiası, Türkiye’de ciddiye alınmadı ama Hollandalı dev bir tarım şirketi, Avrupa distribütörlüğü için 14 milyon Euro teklif etti.

HAFTALARDIR Türkiye gündemini meşgul eden ‘GDO’lu gıda tartışması, toprakta ve ürünlerde kimyasal kirliliğin boyutları gibi sorunlar, 3 yıl önce Gaziantepli bir firma tarafından piyasaya sürülen ‘B5A Sıvı Organik Gübre’nin kısmetini açtı. Refik Yıldız adlı girişimcinin 7 yıllık çalışma sonucu üretmeyi başardığı ‘B5A Sıvı Organik Gübre’nin GDO’lu gıdaların olumsuz etkilerini, ayrıca, toprakta ve bitkideki kimyasal kirlenmeyi kısa sürede temizlediği iddiası Türkiye’de ciddiye alınmasa da Hollandalı dev bir tarım şirketi, bu küçük firmanın Avrupa distribütörü olmak için 14 milyon Euro teklif etti. B5A’nın patent sahibi ve üreticisi BMR Tarım Ltd. Genel Müdürü Eyüp Sami Ege, “Ben ziraat mühendisiyim ve bu şirkete 1 yıl önce ortak oldum. Şirketin kurucusu ve yönetim kurulu başkanımız Refik Bey bu gübreyi üretmiş ama ne yazık ki değeri pek anlaşılamamış. ABD, Hollanda ve Türkiye’deki yetkin laboratuvarlarda tüm incelemer yapıldı. Deneysel uygulamalar tamamlandı. Tarımda devrim yaratacak bir ürün. Genetiği Değiştirilmiş Organizmalar (GDO) sorununa ve topraktaki, bitkideki hatta üründeki kimsayal kirliliğe kesin çözüm getiriyor” dedi.
Hollanda’ya satmak istemiyoruz
Gaziantep’te 1 kilogram’lık ambalajlar halinde günde 100 ton üretim kapasitesine sahip olduklarını söyleyen Eyüp Sami Ege, “Ne yazık ki bu ürünle ilgili anlatılanları kimse dinlememiş. Avrupa’daki çiftliklerde de denemeler yapıldı ve sonuçlar alındı. Hollanda’nın en önemli tarım gruplarından biri AVrupa distribütörlüğü için 14 milyon Euro’luk teklif yaptı. Şirkete de talipler. Biz şirketimizi satmak istemiyoruz” dedi. Son dönemdeki GDO’lu gıdalar tartışmasıyla yurt içinde çok büyük gıda gruplarının da ‘B5A Sıvı Organik Gübre’yi mercek altına aldığını ve kendi arazilerinde ilk denemeleri bitirmek üzere olduklarını anlatan Ege, “Birkaç hafta içinde zaten onlar bizzat bizleri yanlarına alarak bu gübrenin ne anlama geldiğini anlatacaklar” diye konuştu.
Yaprağa bile veriliyor
BMR Tarım Ltd. Genel Müdürü Eyüp Sami Ege şöyle konuştu: “Sıvı olduğuni için bitkinin yaprağına direkt uyulanabiliyor. Damlama sulama ile toprağa verilebiliyor. Hem toprağı hem bitkiyi hem de meyveyi çok kısa sürede ıslah ediyor. Üstelik su tutucu özelliği de var ve sulamada yüzde 40 zayiatı engelliyor. Yabancı otları azaltıyor, bitkinin bağışıklığını güçlendiriyor daha az ilaç kullanım imkanı sağlıyor. Gübrenin formülünü keşfetmek lotodan para kazanmak kadar zor.”

Kimyasallara karşı organik zafer kazandık

BMR Tarım Ltd. Genel Müdürü Eyüp Sami Ege, B5A Sıvı Organik Gübre’nin, besin sağlığını tehdit eden kimyasal gübrelere karşı da bir zafer olduğunu ileri sürdü. Ege şöyle konuştu: “Kimyasal gübreler, topraktaki solucanları yok ediyor. Oysa 1 solucan yıl boyunca, traktörün 1 saatte işlediği miktar kadar toprağı işleyebiliyor. Üstelik bu işlemi yaparken havadaki azotu alıp, toprağı doğal yoldan gübreliliyor. B5A, kimyasal ve zirai ilaç kullanılan bir tarlaya, 10 gün sonra uygulanınsa, tüm kimyasal kalıntıları 25-30 gün içinde yok ediyor. Tarım ilaçlarının hem büyük ihtiyaç, hem de büyük tehlike olduğu açık.”

Kaynak

Kudret Tezel 21-11-2009 23:14

Hürriyet gazetesinde yayınlanan bu yazıyı bende okudum,Buradan gübrenin yapıcısı Refik beyi canıgönülden kutluyorum, tebrik ediyorum. başarılarının devamını diliyorum.

denizakvaryumu 22-11-2009 00:03

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Selahattin Yılmaz (Mesaj 535815)
‘B5A Sıvı Organik Gübre’nin GDO’lu gıdaların olumsuz etkilerini, ayrıca, toprakta ve bitkideki kimyasal kirlenmeyi kısa sürede temizlediği iddiası Türkiye’de ciddiye alınmasa da Hollandalı dev bir tarım şirketi, bu küçük firmanın Avrupa distribütörü olmak için 14 milyon Euro teklif etti.

... Genetiği Değiştirilmiş Organizmalar (GDO) sorununa ve topraktaki, bitkideki hatta üründeki kimsayal kirliliğe kesin çözüm getiriyor” dedi.

GDO lu gıdaların olumsuz etkileri nasıl temizleniyor?

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 16:37.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025