![]() |
Alıntı:
bildiğimiz EMA mı yoksa EMX mi içtiğiniz? |
Alıntı:
Bu bakterinin ismi bildirilirse nette bir araştırma yapabiliriz. |
Selahattin hocam, böyle şeylerde eğri oturup doğru konuşmak lazım. İçinde "Fatih 2007" ismi verilen bir bakterinin bulunduğu üründen söz ediyorsunuz. Literatürde böyle bir bakteri yok. "Siz mi yaptınız?" sorusu buradan geliyor. Bu isim, büyük ihtimal yeni bir bakterinin adı değil. Olsa olsa yeni bir strain'in (suş veya izolasyon) adıdır. Bu gayet mümkün. Tüm mikrobiyal ürünlerde de böyledir. Ancak bu durumda firmanın bu bakterinin neyin izolasyonu olduğunu gizli tutma hakkı yok. Esasen bunun bir mantığı da yok. Zira, firmanın patent ve fikri hakları fatih 2007 adı verilen izolasyon ile ilgilidir, bakterinin genel adı ile ilgili değil.
Hüseyin bey, iki yıl önce yazdıklarımı hatırlayacaktır. Mikroorganizmalar son derece tehlikeli ve riskli bir mecra. Neticede bunlar mikrop. İnsanların hangi mikropla haşır neşir olduğunu (olacağını) tereddütsüz belirtmek bir tercih değil, mecburiyettir. |
Alıntı:
Kesinlikle B5a hakkında anti propaganda yapmıyorum. Aklımdan bile geçirmedim. Sorularım yukarda gayet açık. Hiçbir art veya kötü niyet içermemektedir. Sadece konuyu iyi niyetle ve sabırla anlamaya çalışıyorum. Önerdiğim şeyler de son derece makul ve mantıklıdır. Tamamen bilime dayanarak konuşuyorum ve iyi niyetliyim. Hüseyin Bey'in de konuya aynı duygu ve düşüncelerle yaklaşmasını dilerim. Kelime oyunu da yapmıyorum. (İstersem bu oyunu güzel oynarım. Ama bunun yeri ve zamanı değil!). Yukardaki son mesajlara bakarsanız insanların neyi merak ettiğini gayet güzel anlayabilirsiniz. Siz yeni bir bakteri geliştirdik diyorsunuz ve adını da Fatih 2007 koyduk diyorsunuz. Benim sorum da bu bakteriyi doğada vardı da, siz mi keşfettiniz idi. Çünkü bugün artık gen mühendisliğindeki ilerlemeler sayesinde bakteriler de aynı makine yapar gibi üretilmektedir. (Keşfetmeyip bu şekilde geliştirmiş yani gen mühendisliğiyle üretmiş de olabilirsiniz!) Bu kadar basit bir soruyu neden bu kadar büyüttüğünüzü anlayamadım. İster doğada var olsun isterse, gen mühendisliği veya başka bir şekilde/yöntemle geliştirilsin tabii ki tüm canlılar Büyük Yaratıcı Gücün (Allah'ın) eseridir. Buna ben de inanıyorum. Şimdi gelelim içebilme konusunda, bunu boşu boşuna önermedim. Çünkü insanlar uygulama yaparken, az dozlarda da olsa bu mikroorganizmalara ya doğrudan ya da dolaylı olarak maruz kalacaklardır. (Dolaylı maruz kalma üzerlerine, elbiselerine, derilerine yapışan mikroorganizmalar nedeniyledir). Biz de güzel bir söz vardır: "Çuvaldızı kendine iğneyi başkasına batır" derler. Yararlı olup olmadığını;( sayın Doğasever bulunduğu yeri OXFORD olarak belirtmiş) Sayın doğasever bulunduğu saygın Üniversitede kolayca öğrenebilir ve raporlayabilir...Böyle bir üniversitede bulunan kişinin Gübre formatlı bir ürünün içme amaçlı kullanmak gibi bir test saçmalığına girmesi üzüntü vericidir... Oxford Üniversitesinde Fatih 2007 adlı bir bakteri yok! Merak etmeyiniz, eğer bu bakteri literatüre geçerse, mutlaka bakarım. Yararlı mikroorganizmaların tamamı, hem bitkilere hem hayvanlara hem de insanlara yararlıdır. bunları birbirinden ayıramazsınız. birine yararlı diğerine zararlı olmaz, olamaz! O yüzden bitkinize iyi gelen mikroorganizma size de iyi gelir. Hiç korkmayınız! Bu yüzden, Avrupa'da yüzbinlerce insan her gün EMA içmektedir. Çözüm bulunamamış birçok cilt ve alerji hastalıklarına karşı EMA'yı dahili ve harici olarak kullanmaktadır. Tıpkı hayvanlarda tıpkı bitkilerde olduğu gibi! sayın Doğasever'in hangi ürünün reklamını yaptığı ve pazarlamaya çalıştığı aşikardır...Size tavsiyem bu tür kasıtlı polemiklere girmeden Ülkemize faydalı ürünleri kazandırma amaçlı bilgileri yazmanızdır...Dünyanın Pek çok Ülkesinde kabul görmeye başlayan ve Türkiye'den Pek çok ülkeye ihraç edilen bir ürünün anlamak istemeyen kişilere zorla kabullendirmek anlamsız olacaktır...Bizim için insanların ne dediği değil,ne yediği önemlidir...Sağlıklı günler diliyor,Tüm dostlara saygılar sunuyorum.... Hüseyin OVAK Sn Ovak Ben burada hiçbir ürünü pazarlamıyorum, satmıyorum. Sadece EM kullananlara yardımcı olmaya, onların ürünü doğru kullanmalarına yardımcı olmaya çalışıyorum. Ben satıcı değilim. Pazarlamacı değilim. Ve burada yazdığım bilgilerle ülkemize ve milletimize faydalı bir iş yaptığımı düşünüyorum. (Forumdakilere sorabilirsiniz) Siz bunun aksini söylüyorsanız, nedenini de belirtmek zorundasınız. Ve ayrıca, ben vatanımı ve milletimi kendilerine zarar verebilecek ya da ne olduğu tam belli olmayan ürünlerden de korumaya onları uyarmaya çalışıyorum. Gelin, bu başlık altında korkmadan açıkça B5A ile ilgili her şeyi insanlara anlatın. En azından içinde hangi bakteri veya bakteriler var söyleyin. Ondan sonra ben de B5A'nın savunucusu olayım. Hem kendım kullanayım hem de tüm kullananlara tavsiye edeyim. Ama kusura bakmayın sır küpü gibi saklar adına da Fatih 2007 derseniz, ben orada yokum. İnsanların bilgi almak en kutsal haklarıdır. Siz Türk Çiftçisine bu en doğal hakkı tanımayı çok görüyorsunuz. Benim tüm bu yazdıklarım iyi niyetle yazılmıştır. Kimseyi karalamaya niyetim yok. Sadece gerçekleri öğrenmek istiyorum o kadar. Her şeyi kristal berraklığında anlatın ben de sizin İngiltere bayiniz olayım. Tüm yurtdışında sattığınızdan daha fazla ürün satacağıma söz veriyorum! Saygılarımla. |
Alıntı:
|
Bu gübrelerın hangisi olursa olsun içme gibi bir cesaretim olamaz. Sadece şunu merak ettim hangisi iyi. Genel olarak. Gördüğüm şuki iki ayrı ürünü savunan iki arkadaş. Oysa ben, ikisinide deneyip farklarını anlatacak birini aramıştım. Ben sadece B5A kullandım o nedenle diğer ürün hakkında bilgim yok.Tabi bu bilgi kendime özel yok. Daha doğrusu denemedım. iki ürün aynı bahçede deneyerek fark bulunur sanırım. Buradada hangi toprak hangi meyve, hangi sebze soruları yanıt bulmalı. Birinin faydası dığerine göre farklı ortam ve bitkilerde önde olabilir.Diğerininde önde olduğu alanlar olabilir. Bu farkları ve araştırma belkide bir üniversite tezi olarak hazırlanabilir. Keşke ülkemizdeki tezler böyle ürünler üzerine olup faydası daha fazla olsa. Belkide vardır bilemiyorum !
Fazla uzattım, benım aradığım bu ve buna benzer durumlar. Saygılarımla Not: Deterjan suyu temizlik yapıldıktan sonra bitki köküne dökülürmü ? Cevap : DÖKÜLÜR... |
Çünkü böyle bir deterjan var. Temizlik için çok etkili ,çıkaramadığı leke yok. Suyuda lavobaya değil çiçek dibine döktüren iddialı bir marka.
Bu nedenle doğasevere içme konusunda itiraz etmem ama ben içemem :=)) |
Alıntı:
Ben bahçede toprakla elimi yıkıyorum, uzun zamandır araştırıyorum ama %100 bahçeye suyunu dökebileceğim bir temizlik maddesine şimdiye kadar rastlamadım. |
Bu konuda loc diye bir ürün var Emway dağıtımlı bir ürün kullanımdan sonra artan suyu bitkilere dökebiliyorsunuz ve ayrıca Ersağ temizlik ürünleri firmasıda çevreye zararsız temizlik ürünleri sunuyor ve ayrıca ersağ yerli üretim yapan bir firma.
|
Selahattin Bey,
teşekkürler. |
Alıntı:
Alıntı:
Çünki bende meyvalardan fermentasyonla elde ettiğim enzimi hem içiyorum hem balkondaki bitkilerime veriyorum. Sn. Doğasever bize EM' in sırlarını anlatmadı, Hüseyin Bey' de b5A nın sırlarını anlatmaz herhalde. Ticari ürününü koruma altına almak içinde içerikteki bir bakterinin birinin adını Fatih 2007 diye adlandırması ve saklamasını doğal karşılamak lazım bence. Hüseyin Bey' in "Gübre formatlı bir ürünün içme amaçlı kullanmak gibi bir test saçmalığına girmesi üzüntü vericidir..." yakınmasını okuyunca çok güldüm. Böyle bir zorunluluk olsaydı organik tarım yapanların halini düşünmek bile istemiyorum. |
Her halde her iki üründe meyve suyu . İçilebildiğine göre. Her ne kadar EM' in içeriği ve içerdiği bakterileri tam olarak bilmesem de içilebilir enzim sınıfından olduğunu biliyorum ama b5A yı bilmiyorum.
Sn Sarıcan EM'nin içeriği ve içerdiği bilgiler tam olarak biliniyor ve bunlar EM şirketi tarafından da açıklandı. Herhalde gözünüzden kaçmış. Kimseden ticari sırlarını vermesini beklemek doğru değildir ve ben şahsen beklemiyorum zaten. Ama içindeki mikroorganizmaların ne olduğu ve nasıl bir mekanizma ile işe yaradığını bilmek ürünü kullanan herkesin hakkıdır diye düşünüyorum. Bu ticari sır değildir. İçme konusuna gelince, ürünler uygulanırken elimizden, burnumuzdan ya da agzımızdan vücudumuza bulaşabilir/girebilir. Benim ürünü tavsiye eden olarak içmem bu nedenledir. Eger içince saglıga zarar vermiyorsa, uygularken az miktarda vucuda girmesinde hiçbir sakınca olmayacağını belirtmek içindir. Yoksa, meyveli gazoz gibi algıladığımdan değil. Ama sizin yaptığınız enzimlerin içinde de EM'nin içindeki mikroorganizmaların bazıları var. Siz de onları içebiliyorsunuz. Herhangi bir sorun yok. Bu sadece benim düşüncem değil birçok doktorun ve bilim insanının düşüncesi: "Yararlı Mikroorganizmalar ya da bunların enzimleri dahili veya harici olarak insan sağlığına da, hayvan sağlığına da, bitki sağlığına da yararlıdır." Saygılar. |
Alıntı:
TARIMDA KULLANILAN ORGANİK, ORGANOMİNERAL, ÖZEL, MİKROBİYAL VE ENZİM İÇERİKLİ ORGANİK GÜBRELER İLE TOPRAK DÜZENLEYİCİLERİN ÜRETİMİ, İTHALATI, İHRACATI, PİYASAYA ARZI VE DENETİMİNE DAİR YÖNETMELİK ... Madde 7 - Organik gübreler herhangi bir zararlı mikroorganizma içermemeli ve bu durum mikrobiyolojik analizlerle belgelenmelidir. Hayvansal orijinli organik gübrelerde mikrobiyolojik analizler yapılırken 6'ncı maddedeki parametreler esas alınmalıdır. Organik ve mikrobiyal gübrelerde simbiyotik (Rizobium spp.) ve zararlı olmayan asimbiyotik (serbest yaşayan bakteriler, mavi yeşil algler, mikoriza mantarları vb.) bulunabilir. Üretilerek veya ithal edilerek piyasaya arz edilen ürünün içeriğindeki mikroorganizmaların cinsleri ve miktarları beyan edilmelidir. ... Madde 8 - Bu Yönetmelik ve eklerinde tanımlanan ürünleri üretmek isteyen firma üretim izni alabilmek için, bir dilekçe ekinde aşağıda belirtilen belgelerle TÜGEM' e müracaat eder. a) Ayrıntılı Üretim Prosesi: Gizliliği muhafaza edilmek kaydıyla, üretim metotları, kullanılan hammaddeler ve üretimde yapılan fiziksel, kimyasal ve ısıl işlemler ile varsa mikrobiyal katkılar ayrıntılarıyla belirtilecektir. ... |
Gerçekler Acıtır...
Arkadaşlar ilk mesajı okuyorum da b5a nedir diye insanları kandırmaya gerek yok fatih denilen bakteri diye bir bakteri yok bu uydurmasyon suna acıkca cin den getirilen hormon diyemiyolarda fatih diye isim vermişler bu fatih isminede surdan cıktıgını solım size Hani su B5A Cin cıkartması diye övünüyorya iste bu cinden getirilen hormonla tarım sektörünü fet ettiklerini düşünerekden adına Fatih 'in İstanbulu fet etmesinden esinlenmiştir.
Gelelim B5A isminin nasıl cıktıgına aslında 3 kişi isim vermeden yazıyım da B başlıyan Biri S başlıyan Biri ve A başlıyan 3 kişi tarafından gaziantepde merdiven altı üretimi şeklinde geliştirdiklerinde ürünün adına BSA diycekken çok komik ama yazım yanlışından kaynaklanan yani s yerine 5 yazdıkları için isim B5A olmuştur. Bu kişilerin ziraatcilikle ilgili hiç bir bölümü bitirmedikleri **** biyolojiyle alakaları olmadığınıda saymak istemiyorum... Zaten çok basit bir şekilde aldığınız 2 kutu arasında içindeki mikroorganizma sayılarının değişikliğinden anlayabilirsiniz.... Gelelim kimyasalla karışım sonucu **** ilaçla kullanmayın demelerine burda bu kadar ziraatcı arkadas var sanırım ama çok temel basit seyleri atlıyorlar... **** bilerek atlıyorlar şimdi ben topraga kimyasal uygulıycakmısım 10 gun sonra b5a yı uyguluycakmısım toprakda kimyasal kalmıycakmıs :) Arkadaslar kimyasalın bitki tarafından alınımı zaten 7 ila 10 gun arasında değişir... Yani 10 gun sonra uyguladıgınız B5A topraktaki kimyasalla yüzleşmez bile :) Birde fermante ürünler yani bozulmuş ürün dediğimiz meyve posalarının fiziksel işlemler sonucu havasız ortamda oluşturulmuş şekli... Evde yaptığınız turşu mesela **** mısırlık silaj.... Nasıl oluyorda organik bir ürün kimyasalla tepkimeye girdiğinde bozuluyor :D Bakın toprak tv de bir ürünün reklamını yapmak 18 milyardır aylık gunde 5 kez gösterime girer uygulandı denilen yerlere gidilir videolar cekilir ve kamera arkası gösterilmez ******.... Size bu ürünü kullanıp hüsrana uğramış tarlaları yanan bir sürü referans veririm.. İçersinde analiz sonuçlarında çıkmayan kimyasal (Cin Hormonu) kullanılmıstır.. Eğer biraz daha b5a hakkında insanları aldatıcı konusmalar yaparlarsa bu ürünün gerçek fiyatını bayi fiyatını dis... fiyatını yazıp aslında ürününü kutusunun kendinden daha pahalı olduğu gerçeğini de ispat etmek istemem... Siz nasıl oluyorda 2 lt kola fiyatına mal ettiğiniz ürünü 65 tl ye saıyorsunuz ve çiftciyi düşünüyoruz diyorsunuz.... Yeter demekden başka bir şey demiyorum artık... He bide su arge calısmaları bakın cok basit bir şey solım b5a kullanan kişilere ve eline uygulama tablosunu alanlara ayçiceğinde kardeşlenme olmaz hayatınızda sanırım ayciceği görmediniz... Katalogdan onu cıkarın.. birde hiç bir hububat üreticisi dekara 100 lt su atamaz dekara su oranı taral la 20-40 lt arasında değişir... Celtik suyun içinde yetişir toprakdan uygulama yapamazsın... başaklanma öncesinde de çeltiğe dediğin su oranıyla yaprakdan da uygulama yapamazsın gerçi sizin bunlarla ilgili deneme bile yaptığınızı düşünmüyorum ya neyse önce bir ürün üretin adam gibi arge yapın sonra piyasaya girin... Siz bu uygulamaları herhalde uzayda yaptınızda ona göre uygulama tablosu cıkardınız... Daha ne diyim Bakalım bu site bunları yayınlayabilcek mi insan kandırmayın da biraz bilinçlendirin... Bilimsel konuşup kafa karıştırmadım... Herhangi bir firmayıda temsil etmiyorum... Zirai konularda yardım isteyen arkadaşlar olursa burdan yazsın ücretsiz bir şekilde size yardımcı olurum vaktimin yettiğince piyasada ki her ürüne inanmayın... Hatta size B5A nın nasıl bulunduğunu da anlatırsam herhalde çok gülersiniz... Bu insnlar o kadar iddalı ki bu gübreyi kanser hastasına içerseniz iyileşirmiş... Hadi üreticileri satıcıları herkese cevap vermişler şimdi de bana versinler insan ları KANDIRMAYIN... |
Sayın Tarafsız, kanser hikayesini, maliyetin aslında çok düşük olduğu gibi şeyleri ben de duydum. Fakat bana bunları ileten kişiler güvenilir kaynaklar değildi. Siz bu bilgilere nasıl ulaştınız?
ve ayrıca; Alıntı:
|
Alıntı:
Site yönetiminin diğer bütün forumlardan daha tarafsız olduğunu düşünüyorum. Kimseye hakaret etmediğiniz ve yazım kurallarına uyduğunuz sürece kimse yazılarınıza müdahale etmeyecektir. Bu yüzden site yönetimine karşı biraz daha objektif olmalısınız. |
Sn Tarafsız,
Site yönetimi hakkında kuşku duymanıza gerek yok. Bu sitede, doğru olduğuna inandığınız sürece ve hele hele elinizde kanıt da varsa, bildiklerinizi rahatça anlatabilirsiniz. Sizi kimse sansürlemez. Ama ilgili firmanın da buna yanıt verme hakkı vardır. Saygılarımla. |
Siz yine de uslup ve yazım kurallarına dikkat edip, hakaret içermeyecek şekilde, medeni sınırlar içinde kalmaya gayret ediniz. Bunlara yeterince dikkat edilmez ise çok doğru şeyler bile söylense forumun politikaları dışına çıkar ve telorans gösterilmez. Başlangıç olarak *** olarak görünen kelimelerinizi düzeltebilirsiniz.
|
En son baharda hortlayan teorisyenimiz sezonun yavaşlamasıyla gelmiş yeni teorilerle. Her şeyinde haklı olsa bile (alakası yok tabi) sizin kim olduğunuz, nerede olduğunuz şahsınız ve kimliğiniz ortada iken karşınızsa sürekli teori üreten farklı kimliklerle kovuldukça daha farklı şekillerle ortaya çıkan ancak ne adını ne soyadını ne de kim olduğunu bilemeyeceğiniz haksız bir karşılaşma bu. Buyursun yazsın bakalım, hoş gelmiş safalar getirmiş.
|
Alıntı:
Yanlış yazdığınız için görünmeyecek olan kelimeler |
Bende düşünuyordum arkadaşlar yazım dilim pek gelişmiş değildir üzgünüm... Selahattin bey rahatsız olmanıza gerek yok güzel kardeşim kim olduğumun ne önemi var ki Ama sen kaç ay olduğunu söyle B5A gaziantep teknik destek hattına geçeli :D
Ama yazdıklarım sana hep anlatılan şeyler benden duyunca mı rahatsız oldun... Yani Refik YILDIZ böle anlatırken sorun yok da biz yazıncamı var :D Dur dur boş konuşmayalım haklısın şimdi bu arada burda yazdıklarımı hiç düşünme kim olduğumu çünkü hiç biriniz beni tanımıyorsunuz... Bende sizi pek tanımıyorum sadece araştırmalar sonuçu bulduğum veriler bunlar teknik destek hatlarınızın dillini biraz tutarsanız cevap veremedikleri zaman direk hikaye bölümüne geçiyorlar... Sadece Organik Gübreler konusunda nasıl yapıldığı hakkında vs... Üzerine Akademik anlamda görmüş birisiyim diyelim.. Türkçe yazmam gerçekten pek iyi değil kusura bakmayın fazla yurt dışında kalmakdan kaynaklandı bu kusuruma uyuz oluyorum... Lütfen şu yazdıklarıma cevap vercek olan kişiler artık yazım hatalarıma değilde özellikle firma yetkililerinden cevaplar gelirse sevinirim... Kolay gelsin... |
2 Eklenti(ler)
Alıntı:
Ayçiçeğinde kardeşlenme olmaz.... Çeltikde suyun içindeki bir ürüne üzerinden su atamazsınız aslında atarsınız ama dekara 150 lt atamazsınız. Gelelim uygulama yaptıklarını savundukları resimlere http://www.agaclar.net/forum/attachm...1&d=1279923137 Bu B5A nın yaptığı çeltik uygulaması Resme dikkatli bakalım sol taraf ne kadar da gelişmemiş ve sağ taraf da çeltik gelişmiş durumda resimde 4 tava görürsünüz üst tarafdaki tavalarda B5A uygulaması yokken büyük ihtimalle amanyum sülfat kullanılmış tavalardaki gelişim çok güzel peki soldaki tava da durum ne sağ tavada çeltik kardeşlenme döneminde kurutmadan çıkmış halinde 10 gün sonra ilaç uygulaması yapılcak duruma gelmiş. sol tarafda yalan konuşurak söyledikleri kimyasal kullanarak yapılan çeltik uygulamasında henüz çeltik ekimi yeni yapılmış tohum çimlenme evresinde ve yakın bir zaman içersinde ve kurutma evresine gircek bir ürün bunu üzerindeki biriken yosundan anlayabilirsiniz. Birde domatesden örnek verelim http://www.agaclar.net/forum/attachm...1&d=1279923511 Bu serada b5A uygulanması yapıldığını iddia edilmiş evet domates harika alt taraflardan kızarmaya ve olgunlaşmaya başlayan ve salkımda 7-8 tane veren bu domates b5a nın mucizesi değil domatesin cinsinden kaynaklı bir üründür. halk arasında grando derler ( gnom F1 hybride ) tür olarak bu domatesler ihracat da kullanılır. 20 gün gibi bir raf ömrü vardır kuru madde oranı fazla su oranı düşük bir ürün olduğu için ihracat **** antalyada bölgesinden istanbula gönderimi en kolay domates türü dür. Örnekleri çoğaltmakla bitmez bize karşılaştırmalı tarla gösterin bir buğday yetiştirin verimini tescilleyin noter huzurunda bir ayçiçeği yetiştirin yağ oranını arttırın bir mısır yetiştirin asit kalitesini ölçün bunları kanal larda çiftcileri konuşturak değil noter huzurunda yapın da o zaman konuşalım. Karşılaştırmalı örnekler diyelim işin türkçesi. Birde kimyasala karşılar ya kendi sattıkları ürünlerden haberiniz yok sanırım sizin bu b5a plus b5a vital nedir neden bunların bizim ürünümüz tek başına organik yani meyve posalarından gelen iz elementler yeterli olmuyorda kimyasal yollarla geliştirdiğimiz vitalı takviye yapıyoruz. NPK olarak da Plus kullanıyoruz. Ama size sorsak kök geliştirici ürün arttırıcı. Sayın Todor Anlıyacağınız üzerine son olarak şunları söylemek isterim maliyetinin düşük olmasının sebeplerinden biri cin mallarının ucuzluğu malum birde zaten yarı mamul denilen ürünlerin yani meyve posalarının fiyatlarının uygun olmasından kaynaklanıyor. soya unu ile fermantasyonu yapılıyor ve alın size organik gübre içinde yazdıkları iz elementler meyve posalarından gelen elementler. piyasada gerçekden güzel organik sıvı gübreler var ama kesinlikle isim vermiycem. sonra sanki bir firma adına burdaymışım konumuna girmek istemiyorum. Bu ülkede sizin gibi çok kişiler geldi gitti deniz suyu satanlar suya çayı daldırıp gübre diye satanlar. Elbetteki B5A etkisini görürsünüz. Ama kaç yıl 4 yıl üst üste kullanan bir üretici bulurlarsa gelsinler ben bu mesleği bırakıcam. Her kes işini yapsın şunu unutmayın muhasebecilerden ziraatci olmaz. Peki B5A bu kadar reklamı nasıl yaptı ismini bu kadar nasıl duyurdu ve bu kadar gereksiz yurtdışından belgeleri özel lab. nasıl aldı finans desteğini sağlayan Murat Şimşeğe Katkılarından dolayı teşekkurler... Oldumu Selaahattin BEY... |
Alıntı:
Silmez ve devam ederseniz sizi banlayacağım. Sevimsiz bir giriş yaptınız, üslubunuz düzelir mi diye bekledim. Fikir paylaşımına, karşı fikirler öne sürmeye tamam ama takınılan bu ukala tavıra hayır... Yanlış yşazdığınız için ***** olarak görünen kelimelerin, doğrusu listede yer aldığına göre, onlarda da düzeltme yapmalısınız. Düzelt butonu bu işe yarar... |
Alıntı:
Aslında çok güzel bir tartışma açtınız ve söylediğiniz şeylerin çoğuna bende katılıyorum. Ne yazık ki sadece organik gübre sertifikası ile satılan ve mikrobiyal olduğunu iddia gübrelerin içinde hangi bakteri olduğunu bilmiyoruz. Bir başka forumda REDOIL (kırmızı biber yağı - parantez içi benim eklemem) olarak tahlile gönderilen bir ürün, ROA adıyla mikrobiyal gübre olarak lanse ediliyor. Üstelik bu ürünler, sizinde belirttiğiniz gibi fahiş fiyatlara satılıyor. Bunları tartışmak elbetteki çok yararlı. Ancak üslubunuza bir kez daha dikkat ediniz derim. Çünkü bu üslup hem karşı tarafı haklı duruma düşürüyor, hem sizin inandırıcılığınızı azaltıyor. Oysa B5A'nın meyve posası olduğuna dair iddia, bence ciddi bir iddia (ki bu iddiaya bende katılıyorum) ve sizden bu konuda biraz daha bilimsel açıklama bekliyoruz. |
Sayın Tarafsız,
Bilgilerinizin kaynağını sormamdaki amaç şudur; Ortalıkta bir çok söylenti dolaşıyor. Bu söylentilerin bazıları art niyetli kişiler tarafından, bazıları bu ve benzer ürünlerden para kazanan kişilerce ortaya atılıyor ve zaman içinde şehir efsanelerine dönüşüyor. Çin'den getirilen bir hormon diyorsunuz. Bunu neye dayanarak söylüyorsunuz? Maliyeti çok düşük diyorsunuz. Bunu bilebilmeniz için, ürünün içeriğini ve üretim aşamalarını bilebiliyor olmanız gerekir ki, firma bunları kesinlikle açıklamıyor. Ancak firmanın bir çalışanı iseniz bunu bilebilirsiniz. Ayrıca diyelim ki, iki litre meşrubat fiyatına mal ediliyor. Benim için maliyetden ziyade, ne kadar işime yaradığı önemlidir. İsterse firma bana sulandırılmış melas satıyor olsun, sonuç alıyor muyum ve alternatif çözümlere göre ucuz mu ben ona bakarım. Ben iki senedir tüm bahçemde, hem kendi yiyeceklerimde hem ticari ürünlerimde kullanıyorum. Bazı bitkilerde (çilek, elma, çim, gül vs.) çok faydasını görmeme rağmen, bambularımda faydasını göremedim. Daha önce bir kaç kez bunu çeşitli ortamlarda da belirttim. Genel olarak çok memnun olduğum ve bu koşullar altında kullanmaya devam edeceğim bir ürün. Firma ile, aylık 7 şişe B5A satın almak dışında ticari bir ilişkim yok. Fakat nedense, kendimi hep ürünü savunur durumda buluyorum. Bu arada, iki seneden beri düşündüğüm fakat çözemediğim bir soruyu sayenizde çözdüm. B5A şişesini açınca oldukça tanıdık gelen fakat bir türlü ne olduğunu çözemediğim bir koku alıyordum. Artık sayenizde biliyorum; Soya sosu. :) Aslında belki benim duymak istediğim şu: Bu ürün sağlığa zararlıdır çünkü bu bu maddeleri içerir ve işte analiz raporları. Bu ürün uzun vadede toprakta yararlı bakterilerin tamamen yok olmasına yol açar, işte x üniversitesi tarafından yapılmış araştırma sonuçları. Lakin her ne hikmetse bu başlıkta en az konuşulan konulardan birisi bilim. |
Gerçekten Kusura Bakmayın hala yazım yanlıslarımdasınız ve hakaret ettiğimi düşünüyorsunuz. site yönetimine bu sorumu cevaplayın sevinirim sonra isterseniz banlarsınız | Orjinal Mesaj Sahibi tarafsız
Oldu mu Selaahattin BEY... | bu cümleme tepki göstermiş yanlız selaahattin beyin hortlayan diye hitap ettiği kişiye yani bana ve benim gibilere tepki göstermediniz neyse zaten artık yazımlarımda direk net cevaplar vererek kimseyle tartışmak istemiyorum hormon demişim Geçerli bir dayanağım var mı diye sorulmuş etken maddesi aynı isim olarak yakın başka açıklama yapmak istemiyorum araştırın ( Benzylaminopurine (6-BA, BAP) ) Fiyat konusunda arkadaşlar sıvı organik gübreleri kendi evinizde çaydanlıkda hazırlayabilirsiniz bu kadar basittir. Maliyetleri çok düşüktür bu firmalar zaten ürünlerin ana maddelerini aynı yerlerden alırlar o ortak firmanın adını vermek istemiyorum... Kimseyle ilgisi yok sadece sıvı organik gübreler için meyve posalarını kaynatıp soğutuyorlar neyse... ürün sağlığa zararlı olup olmadığını anlamak basit eğer sağlıklı olduğunu iddia eden varsa o kişi kaç kilo ise %60 örnek veriyorum 100 kilo bir insan 60 lt su içersine sahip bir kişi demektir. b5a nın 60 lt karışım oranının %30 (su ve gübre )fazlasıyla buyursun sağlıklı olduğunu iddia edenler içsin sonuçta organik ürünler su oranını bozmadığınız sürece hiç bir şeye asla zararı olamaz hatta faydası olur. Firma fiyatları 28+kdv (bildiğiniz üzere kadv fiş kesilmediği sürece ödenmiyor bayilerde zaten fiş kestirmezler :) lira bayi fiyatıdır. O yüzden bayiler b5a yı seve seve satarlar reklamını yaparlar överler. 17+kdv de bayilere dagıtan kişlerin altığı fiyat. Onların kdv ödemekdiklerini düşünürseniz ürünün üretim fiyatını sölememe gerek yok herhalde neye dayanarak 65 tl satılan ürünün bu kadar ucuz olduğunu açıkladım sanırım. Şimdi üretim aşamaları Ham madde + Katkı Maddeleri + Kutu + Kapak + Etiket +Koli + Nakliye + üretim için gerekli olan fabrika giderleri = 17 tl Sıfır fabrika karı ile ... Şaka gibi dimi Bir hümik asit litresinn ne kadar üretildiğini biliyormusunuz... Bir Kibrit kutusuna ne kadar ödüyorsanız. Kimse çiftci dostu falan olduğunu iddia etmesin saygılarımla İsteyen olursa evde saksıları için nasıl organik gübre yapılır çaydanlıkda onuda yazarım b5a ile deneme yaparsınız |
Alıntı:
|
Sn.Sayityildiz, madem ki BMR tarıma çok yakınsınız, ürününüz hakkında yazı yazan birini yasal işlem başlatmakla tehdit edecek kadar firmanın içinde ve hak sahibisiniz, görüldüğü kadarıyla yazılanları da okuyorsunuz, o halde sizin de yasalara ya tam manasıyla uymanız ya da sorulanlara yanıt vermeniz gerekmez mi?
Söz gelimi, mevzuatta gizli olan ile gizli olamayacak olan gayet net bir şekilde belirli. Ürününüz mikrobiyal mi, değil mi? Mikrobiyal ise mevzuat ürünün bu şekilde tescilini ve mikrobiyal içeriğin ve miktarının resmen hem tescilde hem de ambalajında açıklanmasını mecbur kılar. Buna uymaktan neden kaçındığınızı, bu konudaki gayet net sorulara neden sessiz kaldığınızı, mevzuatı atlatmaktaki gayenizi sormak isterim. Devlete gittiğinizde sıvı organik gübre, satarken mikrobiyal diye satıyorsunuz, ne mikrobudur denince de duymazdan geliyorsunuz. Bırakın işin mevzuat tarafını bir tarafa, bir ürünü piyasaya süren bir firmanın en temel sorumluluklarından biridir bu. Bu yüzden bir vatandaş olarak sizi, öncelikle bu sorumluluğunuzu yerine getirmeye davet ederim. |
Alıntı:
"Oldu mu Selaahattin BEY..." bu sözleriniz bir tepkiyi ifade ettiği için sizi uyardım. Karşı tarafın hoş olmayan ifadeleri, hatta "yasal işlem" tehditleri sizin haklı olduğunuzu bir kez daha gösteriyor. Bence sizde onlarla aynı seviyeye düşmeden, mesajınızın devamında olduğu gibi, forum üyelerini aydınlatıcı bilgiler verirseniz bu tartışama çok daha güzel noktalara gidecektir. Tabi ki insanlar ne aldıklarını bilmek isterler. Mikrobiyal gübre olduğunu söyleyen bir ürünün, meyve suyundan ya da enzimden farklı olmadığını görünce bundan sonra daha seçici olacaklardır diye düşünüyorum. Bu türden tartışmalar, kömür tozuna üre katıp satan leonardit satıcılarını veya meyve enzimine hormon katarak mikrobiyal gübre olarak satanları (Her iki durumda da verdiğiniz ürün bitkiye doping etkisi yapıyor ve böylelikle insanlar ürünün bitki için faydalı olduğunu düşünüyor.) ortaya çıkarması açısından da yararlı bir tartışma. Umarım hakaretler olmadan bu tartışma daha da ilerler ve forum kullanıcıları daha bilinçli ürün seçme olanağına kavuşurlar. |
Sayın tarafsız siz sadece iştigal ettiğiniz meyve posası içeriikli adı malum gübrenin maliyetleriyle B5A yı karşılaştırıyorsunuz zaten temel yanlışınızda buradan ileri geliyor malum gübreyi B5A gibi falan zannediyorsunuz. B5A terkibinde asle meyve posası bulunmamakta ağırlıklı olarak arpa unu bulunmaktadır onunda ana sebebi içerdiği biyolojik atiivite ve organik madde içeriğini yüksek tutmak içindir. B5A patenti BMR tarıma ait bir sıvı organik gübredir kendisini ulusal ve uluslararası arenada ve agaclar.net te ispatlamıştır.
Ancak www.agaclar.net bir paylaşım sitesidir B5A kadar gübresini tartışmaya açacak başka bir gübre daha yoktur olmadı olacağınıda sanmıyorum. Bari bir iyilik yapın bu paylaşım sitesinde insanların işine yarayacak bahsettiğiniz organik gübreyi açıklayında insanlar faydalansınlar. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 23:29. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025