agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Temel Konular (Toprak, Gübre, Tohum, Sulama) (https://www.agaclar.net/forum/temel-konular-toprak-gubre-tohum-sulama/)
-   -   B5A Organik Sıvı Gübre Hakkında (https://www.agaclar.net/forum/temel-konular-toprak-gubre-tohum-sulama/8839.htm)

KAPTANzst 13-05-2010 14:32

B5A nın sürgün konusunda çok faydası olduğu kesın. Buna inandım. Şimdi meyvedeki farkı bekliyorum. Ama çiçeklenme zamanı kullanılmayacağını acı bir tecrube ile test ettim. Çiçekli portakalın çiçekli dallarında kurumalar oldu çiçekler döküldü. Portakal aşırı filiz vermeye başladı. Bugün toprak tahlili için toprakta aldım . 1 ay sonra sonuçlarını alacağım. Kivi , armut,kiraz,elma, ahududu, böğürtlen, feiko, pepino, lıkapa (ligarba), süs bitkileri ve domateste kullandığım bu b5a işine iyice kapıldım. Sonucu ve aşamaları sizinle paylaşmakta bana ayrı bir zevk veriyor. Bizlere yardımcı olan SELAHATTİN beye ayrıca teşekkür ederim.

Yılmaz Yalçın 13-05-2010 17:16

Sevgili Kaptanzst,
Çiçeklenme zamanı kullanılmayacağını acı bir tecrübe ile test etim derken nasıl bir tecrübe edindiniz?Yapraktan mı uyguladınız ağaç çiçekliyken B5a yı?

KAPTANzst 15-05-2010 09:03

Malesef evet. Yapraktan çıçekli iken uyguladım. çiçek olmayan dallar filiz atıp yeşerdi ama çiçekli dalların %80 i kurudu 15 cm den. Yeni çiçek açarmı bilmem. ama şimdi çıkıp baktım , yeni filizler 7-8 cm olmuş ve %10 unda 2-3 adet çiçek tomurcuğu oluşmuş. Buda beni sevındıri. Gelişmeleri paylaşmaya devam ederim sayın Yılmaz

KAPTANzst 18-05-2010 21:45

SELAHATTIN BEYE;
Sayın hocam benim muşmul,döngel,beşbıyık denilen ağacımda oluşan yumrular var bunlar neden oluyor veya ilaç tavsiye edermisiniz.
Teşekkülrler

Fotoğrafı kurallar gereği sildim.

Selahattin Yılmaz 18-05-2010 22:15

Sevgili kaptanzst, çok bildiğim bir araz değil maalesef üstelik ilaç yazma ya da tavsiye etme yetkim (malumunuz bu iş yetki ile oluyor artık) yok o nedenle ilaç tavsiye etme konusunda da bir şey söyleyemiyorum. Size diyeceğim yegane şey Sürgünlerden örnek alıp en yakın Tarım il veya ilçe müdürlüğünde bitki koruma uzmanlarına göstermeniz.

Ne yazıkki yöresel olarak bitkilerde görülen hastalık ve zararlılar farklılık gösterebiliyor bu nedenle Karadenizde olan bir araz Marmara bölgesinde olmayabiliyor.

KAPTANzst 19-05-2010 09:01

Teşekkürler Selahattin bey.
Tarım ilçe nüdürlüğüne toprak nümünesi verdım sonuçlarını 1.5 ay sonra alırsın dediler. 1 günlük işi bu kadar öteleyen bir yere artık gitmem. Bizim devletimiz bu işte. Sorsan çiftçinin yanında !
Belki dedim kısadan sonuç alırım diye burada yayınladım. Bilgisi olan biri belki çıkar diye.
Saygılarımla

Selahattin Yılmaz 19-05-2010 09:04

Sevgili kaptanzst, analiz zaman alabilir çünki muhtemelen başka ile gönderiyorlardır. Ancak bitki koruma uzmanları hemen oracıkta size teşhis koyup ilacınızı yazacaktır. Üsteli,k bir iki gün içerisinde Köy Hizmetleri İl Müdürlükleri analizi ücretsiz yapıp teslim ediyorlar.

Seyfi Dağdeviren 19-05-2010 09:26

Selahattin bey;100 gr.lık B5A halihazırda piyasada varmı?Biz saksıda çiçek yetiştirenler için yarım kiloluklar pek ekonomik değil.

Selahattin Yılmaz 19-05-2010 09:45

Sevgili Seyfi Dağdeviren, çiçek yetiştirenler için B5A Flowwer sürümü (B5A özütü+Besin takviyesi içerik) şu an hazırlanıyor. Elimde var ancak ruhsat alınmadığı için kimseye veremiyorum.

idris şenol 19-05-2010 11:34

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kaptanzst (Mesaj 641320)
Teşekkürler Selahattin bey.
Tarım ilçe nüdürlüğüne toprak nümünesi verdım sonuçlarını 1.5 ay sonra alırsın dediler. 1 günlük işi bu kadar öteleyen bir yere artık gitmem. Bizim devletimiz bu işte. Sorsan çiftçinin yanında !
Belki dedim kısadan sonuç alırım diye burada yayınladım. Bilgisi olan biri belki çıkar diye.
Saygılarımla

toprak analizi yapan özel firmalar var 1 kg torağnızı örneğin ......ismini yazmayım ...... firması gibi özel firmaya gönderip toprağnızdaki makro ve mikro elementleriniz görebilirsiniz
birkere yapılacak bu analizde daha sonraki zamanlarda iyibir zıraat mühendisi
bu çıkan neticeye göre sizi yönlendirebilir:)

Seyfi Dağdeviren 19-05-2010 11:49

Selahattin bey;Bilgilendirmenize teşekkür ederim.Ruhsat alınınca bilgi verirseniz almak isterim. Çalışmalarınızda başarılar.Saygılarımla.

simal 19-05-2010 14:48

Arkadaşlar B5A organik gübre almak istedim Dikilide bir ziraatçıdan bu gübrenin yasaklandığını ve piyasadan toplatıldığını söyledi hatta İzmir tarım il müdürlüğünden gelen yazıyıda gösterdi .haberiniz varmı böyle bir yasaktan .duyurmak istedim.

Selahattin Yılmaz 19-05-2010 20:31

Sevgili 1simal1, B5A yı kendilerine rakip görenlerin, resmi evrak okumasını bilmeyen memurların ve algılaması kıt bayilerin alakalarına rağmen Bakanlıktan BMR tarım ve B5a için alınan yazı bu başlığın buradaki mesajında daha önce yayınlanmıştı umarım sorularınıza cevap olacak o bahsi geçen kişiyede bu yazıyı gösterirseniz işin aslı öyle değil böyledir şeklinde iyi bir cevap olacaktır. Ayrıca o bayiye de söyleyin Türkiye'nin Amerika'da satılan ilk ve tek gübresi B5A imiş deyiiniz.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Selahattin Yılmaz (Mesaj 590497)
Toplatma kararı hakkında Bakanlıktan BMR Tarıma verilen yazı ektedir.

Eklenti 128455

simal 19-05-2010 22:27

çok teşekkür ederim selahattin bey. B5A Organik gübreyi kullanıp kullanmamakta büyük bir teretdüt yaşamıştım.sağ olun beni aydınlattiniz.

Selahattin Yılmaz 21-06-2010 22:42

Başlığa epeydir uğramamışız.

Son gelişmelerle B5A yanında B5A ribo ve B5A HUMİK ruhsatlandırılmış ürünler olarak piyasaya çıkmıştır ve ayrıca ARGE ürün olarak B5A rmb bakteriolojik özellikte ve bir kob içerisinde 1.0 x 108 bakteri sayısına sahip ürün olarak tanımlanmaktadır.

B5A rmb içerisindeki bakteri ismi ‘FATİH 2007’ olarak isimlendirilmiş ve BMR TARIM tarafından geliştirilmiştir.

B5a rmb diğer faydalı bakterilerden farklı olarak her yaşam koşulunda (tüm besiyerlerde) yaşayabilmekte ve asla toksik madde üretmemektedir. Yaşam süresinin de diğer bakterilerin minimum 15-18 katı olduğu düşünülmektedir.

denizakvaryumu 22-06-2010 07:45

B5A aldı başını gidiyor, tebrikler.

Umarım Fatih 2007 de ruhsat alır.Böylece uzun zamandır beklenen amaç gerçekleşmiş olur.

MeyveliTepe 22-06-2010 09:10

Bu bakteri neyin izolasyonudur acep?

Dogasever 22-06-2010 13:49

Sayın Selahattin Bey ya da B5A ilgilileri,

"B5A rmb içerisindeki bakteri ismi ‘FATİH 2007’ olarak isimlendirilmiş ve BMR TARIM tarafından geliştirilmiştir."
diyorsunuz. FATİH 2007 doğada mevcut olan bir bakteriydi de şimdiye kadar bulunmamıştı ve sizler mi buldunuz yoksa "BMR Tarım tarafından geliştirilmiş" dediğiniz için soruyorum: Yoktan bir bakteriyi mi bir başka bakteriden (veya bilmediğimiz bir organizmadan) geliştirdiniz? Bir başka deyişle soracak olursak, daha önce dünyada olmayan bir bakteriyi mi yarattınız? (Çünkü geliştirdik deyince bunu anlıyorum). Aydınlatırsanız çok memnun olurum. Saygılarımla başarılar diliyorum.

Selahattin Yılmaz 22-06-2010 15:43

Bakteriye isim verme süreci Amerika Kaliforniya Üniversitelerinden birisinde gerçekleştilrildi ve şu an Amerika'da Kaliforniada satış yapılıyor ama az miktarda gittiğini (200-1000 kg arası) biliyorum. Bakteri henüz arge üründür bununla ilgili çalışmalar için Tübitak'la da anlaşıldı ve çalışmalar devam ediyor o nedenle firma bakteri ve formül açısından sonuçlanana kadar bir açıklama yapmayacak fakat ürün esas formda ve daha önce bu başlıkta geçtiği şekliyle mikroplazmik replikasyonla, normalde toprakta azda olsa bulunan faydalı bakterilerin ve diğer mikroorganizmaların hızlı bir şekilde çoğalmalarını ve toprağı işlemelerini sağlayan bakteri esaslı çok daha fazla geliştirilmiş bir içeriğe sahiptir.

Dogasever 22-06-2010 16:05

Keşfetmek ve geliştirmek

Selahattin Bey merhaba

"...bakteri esaslı çok daha fazla geliştirilmiş bir içeriğe sahiptir"

Yanıtınız için teşekkür ederim. Gerek tübitak gerekse ABD'deki çalışmalarınızın hayırlara vesile olmasını diliyorum. Ticari kaygıları da anlayışla kaşılıyorum. Ama verdiğiniz yanıt benim için pek tatmin edici olmadı. Bakteri mi, değil mi yoksa başka tür bilmediğimiz bir organizma mı sorusuna yanıt alamadım. Ben sizlerden açıklama yaparken formül ya da başka türlü ticari bir bilgiyi açıklamanızı istemiyorum. Sadece gerçeği bilmek istiyorum ve forumdaki herkes de eminim sadece gerçeği bilmek istiyordur. Yeryüzünde daha önceden var olan mevcut bir bakteriyi mi keşfettiniz yoksa yepyeni ve kimsenin daha önce karşılaşmadığı, yeryüzünde de bulunmayan ve bilinmeyen yeni bir organizma mı geliştirdiniz (bir önceki mesajda geliştirdik dediğiniz için ben de bu sözcüğü kullandım.) Sorum gayet net ve açıktır. Yanıtlarsanız ben de merakımı gidermiş olurum. Eğer yeni bir bakteri keşfettiniz ise, bunun başka uygulamaları da olabilir. Yok hayır geliştirdiniz ise, o zaman durum daha başka olacaktır. Saygı ve sevgilerimle.

Selahattin Yılmaz 22-06-2010 16:29

Elbette bir bakteridir fakat replikasyonla güçlendirme yapıldıktan sonra özellikleri aynı fakat etkinliği hızlı bakteri özelliği kazandığından bilinen bakteriler açısından çok farklılık arzediyor ve isim verme zorunluluğu ile bakterinize Fatih 2007 diyorsunuz zaten isim vermek için akademik bir çalışma gerekiyordu ki canlının bakteri mi yoksa farklı bir canlı mı olduğunu kanıtlayasınız. Yukarıda b5a.com.tr de de yazılan ve formül için firmanın anlayabilecek kişiler için yegane beyanı olan "mikroplazmik replikasyonla, normalde toprakta azda olsa bulunan faydalı bakterilerin ve diğer mikroorganizmaların hızlı bir şekilde çoğalmalarını ve toprağı işlemelerini sağlayan bakteri" ifadesi iyi irdelerseniz size çok şey ifade edecektir.

Dogasever 22-06-2010 17:16

Selahattin Bey,

En azından bir bakteri olduğunu belirttiğiniz için teşekkürler. Keşfedilmiş yeni bir bakteri mi yoksa sizin geliştirdiğiniz bambaşka bir bakteri mi olduğu sorusu yanıtsız kalmış olsa da, en azından biliyoruz ki, B5a ürününün içinde bir bakteri var. (Yanılıyorsam belirtin lütfen). Yararlı olan mikroorganizma türleri, hem bakteri, hem mantar hem de mantarımsı yapılara sahip organizmalar ve yararlı küflerden oluşur. Sadece bakteri uygulayarak toprakta yararlı mikroorganizma türlerinden zenginleşmesini sağlayabileceğiniz organizma türleri sınırlı kalır. Tabii ki, bazı başka yararlı bakterilerin zenginleşmesini sağlayabilirsiniz ama örneğin, yararlı küfleri ve yararlı aktinomisetleri zenginleştirmeniz sınırlı kalır. O yüzden, toprakta yararlı mikroorganizma zenginleştirmesi yapıyorsanız, değişik bir tek bakteri türü yerine çeşitli türlerden değişik yararlı mikroorganizmalarla aşılama yapılması çok daha iyi sonuç verir. (EM'de olduğu gibi!)

Yukardaki düşünceyi yazarken yararlı mikroorganizmalar arasındaki simbiyotik ilişki göz önünde bulundurulmuştur.

Anladığım kadarıyla, B5a içindeki mikroorganizma bu simbiyotik ilişkinin dışında kalıyor gibi. Yanılıyorsam belirtiniz lütfen. Eğer bu simbiyotik ilişkiye uygun davranıyorsa, o zaman EM'nin 82 mikroorganizma ile yaptığı etkiyi, bir tek mikroorganizma ile gerçekleştiriyor demektir ki doğal olarak bu da merak konusudur. Galiba en iyisi, ABD ve Tubitak araştırmalarınızın sonuçlarını beklemek olacaktır. Bu konuda gelişmeler oldukça bilgilendirmenizi rica edeceğim. Saygılarımla.

Selahattin Yılmaz 22-06-2010 19:24

Fatih 2007 adlı bakteri B5A rmb ürününde bulunmaktadır. B5A veya B5A ürünlerini ya da B5A rmb ürünü ancak EM ile bir üründe veya alanda deneyerek etikilerini karşılaştırmak mümkün sevgili Dogasever. O zaman ben şudur diyebilirim.

idris şenol 23-06-2010 19:22

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Selahattin Yılmaz (Mesaj 662621)
Fatih 2007 adlı bakteri B5A rmb ürününde bulunmaktadır. B5A veya B5A ürünlerini ya da B5A rmb ürünü ancak EM ile bir üründe veya alanda deneyerek etikilerini karşılaştırmak mümkün sevgili Dogasever. O zaman ben şudur diyebilirim.

karşılaşmayı ilgi ile takip edicem:)ama sanalda kalmasın!!! filiyata dökelim lütfen

nalan 28-06-2010 20:00

Süs bitkileri yapraktan kullanım içim B5A'nın internet sitesini okuyarak uygulama yaptım.(5 lt suya 7cc B5A önermiş. Ben 5lt/1cc kullandım).Nispeten daha zayıf yapraklı bitkilerin yapraklarında ufak lekelenme ve yanma oldu. Yıldız çadırım tamamen öldü. Benimki gibi narin yapraklı bitkileriniz varsa dozu düşük tutun derim.

Dogasever 28-06-2010 23:55

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Selahattin Yılmaz (Mesaj 662621)

Selahattin Bey
Bir süredir buraya bakmıyordum. Az önce bakınca benim mesajımı yanlış anlamış olduğunuzun farkına vardım.

Benim merak ettiğim şey, B5A ürünleri topraktaki yararlı mikroorganizmaları artırıyor dediğinize göre, bu etkinin mekanizmasının ne olduğudur. EM'yi örnek olarak vermemin nedeni de budur. Çünkü EM simbiyotik ilişkiden ötürü yararlı mikroorganizmaların toprakta artmasını sağlamaktadır.

B5A ürünlerinde nasıl bir mekanizma ile bu artışın sağlandığını sormuştum. Yoksa ürünleri karşılaştırmak gibi bir niyetim yok. Böyle bir şeye gerek de yok zaten. Herkes neyin ne olduğunu ya da olmadığını bilerek satın almaktadır. Sizden ricam sorumun yanıtını biliyorsanız belirtmenizdir. Bilmiyorsanız da bilmiyorum dersiniz geçer gider.
Saygılarımla.

Lilium 29-06-2010 00:53

Soru gerçekten güzel, bende merak ediyorum.

KAPTANzst 29-06-2010 12:01

Soru güzelde çıkacak olan ürünü merak eder olduk. Nereye gidiyoruz ? Ne kadar güvenli ? Diğerleriyle karşılaştırma sansına sahip olan varmı ? Konu çok geniş alanlarada yayılmaya başladı.Ben satandart B5A yı kullanıyorum meyve farkını görmeye çalışıyorum bu sene.. Yeni filiz çıkarmada başarılı bir gübre. Bekleyeceğiz.

Dogasever 29-06-2010 12:23

Bakın Sn Kaptanszt'den alıntı aşağıda:

Nereye gidiyoruz ? Ne kadar güvenli ?

Bence bir gübrenin veya herhangi bir ürünün yararlı olup olmadığından önce, Sn Kaptanzst'nin sormuş olduğu yukardaki sorular daha önemlidir. Karşılaştırma isteyenler için benim güzel bir önerim var. Bu ürünlerin faydalı olup olmadığını kullananlar biliyorlar. Ama ya bu iki sorunun yanıtı? İşte bu soruların yanıtlarını pek fazla kişi bilmiyor. Benim önerim şu:

B5a'yı ve EM'yi birer litrelik bardaklara koyalım. B5a'yı kim üretiyor veya satıyorsa, o içsin; EM'yi de ben içeyim. Bundan daha güzel güvenlik testi olur mu? Var mısınız Sn B5a üreticileri? İçebiliyorsanız, ürününüzün güvenliğinden kaygı duymuyorsunuz demektir. Ben afiyetle her gün iki kaşık EM içiyorum. Saygılar.

Selahattin Yılmaz 30-06-2010 12:50

Sevgili Dogasever, size cevap verebilecek bilgilere sahibim ancak bazı yapmaya çalıştığınız bilimsel olmayan şeyler görüyorum (aslında sorularınızın cevaplarını çok iyi bildiğinizden gayet eminim) o nedenle size kendim cevap yazmayacağım, sorularınızı firmada yetkili kişilere bildirdim ve oradan cevap bekledim gelen cevabı aşağıda ekliyorum ve eğer fomüle dair, firmanın özel bilgilerine dair talepleriniz olursa sizi yetkili kişilere yönlendiririm öğrenirsiniz. B5A yı bende içtim ancak şov yapmayı sevmediğimden taleplerinizi afaki görüyorum ve benim için makul düzeyde olmadığı sürece sorularınıza cevapta vermemeyi düşünüyorum. Ancak konuşmak istediğiniz her türlü konuyu Em Bursa ya da siz lutfedip ziyaretime gelirseniz A dan Z ye her yönüyle konuşabiliriz. Aşağıdaki mesaja cevap verme hakkına sahipsiniz ama kusura bakmayın işim gücüm yok firma ile aranızda köprü gibi mesaj bildir gelen mesajın cevabını ilet olayına giremem firma ile bizzat kendiniz görüşün veya H. Ovak görüşün. Her neyse Hüseyin OVAK'tan gelen mesaj şöyle:

"Merhabalar Selahattin Hocam;
Bildiğiniz üzere bir süre önce ağaçlar netteki foruma artık yazmama kararı aldım...Ancak işlerimin yoğun olmasına rağmen ağaçlar neti fırsat buldukça takip etmeye çalışıyorum...Çünkü orada çok güzel paylaşımlar ve dostluklar yaşadım...Öncelikle sizin nezdinizde tüm dostlarımı selamlıyor,saygılar sunuyorum...
Dedim ya zaman buldukça forumu takip etmeye çalışıyorum...Son günlerde Doğasever Nick li üyenin kasıtlı yazılarına ve sorularına şahit oldum...Sayın Doğasever kelime oyunları ile B5A hakkında anti propaganda yapmaya çalışıyor...Yok,B5A RMB nin içindeki bakteri mi,değil mi,başka bir organizma mı,Siz mi yarattınız,siz mi keşfetttiniz, yararlı ise İçelim vs....
İlk önce şunu belirtmeliyim ki; Bakteri ya da başka bir organizma birer canlıdır ve canlı olan her şeyi yaratan tektir...Bunun ötesi polemiktir...Canlı olan keşfedilir,yaratılmaz...Ancak işlevleri geliştirilebilir ki; bunu zaten BMR TARIM Web sayfasında açıkça belirtmiştir..

B5A rmb bakteriolojik bir üründür.Bir kob içerisinde 1.0 x 108 bakteri sayısına sahiptir.B5A rmb içerisindeki bakteri ismi ‘FATİH 2007’ olarak isimlendirilmiş ve BMR TARIM tarafından geliştirilmiştir. Diğer faydalı bakterilerden farklı olarak her yaşam koşulunda (tüm besiyerlerde) yaşayabilmekte ve asla toksik madde üretmemektedir. Yaşam süresinin de diğer bakterilerin minimum 15-18 katı olduğu düşünülmektedir.

Yararlı olup olmadığını;( sayın Doğasever bulunduğu yeri OXFORD olarak belirtmiş) Sayın doğasever bulunduğu saygın Üniversitede kolayca öğrenebilir ve raporlayabilir...Böyle bir üniversitede bulunan kişinin Gübre formatlı bir ürünün içme amaçlı kullanmak gibi bir test saçmalığına girmesi üzüntü vericidir...
sayın Doğasever'in hangi ürünün reklamını yaptığı ve pazarlamaya çalıştığı aşikardır...Size tavsiyem bu tür kasıtlı polemiklere girmeden Ülkemize faydalı ürünleri kazandırma amaçlı bilgileri yazmanızdır...Dünyanın Pek çok Ülkesinde kabul görmeye başlayan ve Türkiye'den Pek çok ülkeye ihraç edilen bir ürünün anlamak istemeyen kişilere zorla kabullendirmek anlamsız olacaktır...Bizim için insanların ne dediği değil,ne yediği önemlidir...Sağlıklı günler diliyor,Tüm dostlara saygılar sunuyorum.... Hüseyin OVAK.
"

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 23:28.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025