agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Temel Konular (Toprak, Gübre, Tohum, Sulama) (https://www.agaclar.net/forum/temel-konular-toprak-gubre-tohum-sulama/)
-   -   B5A Organik Sıvı Gübre Hakkında (https://www.agaclar.net/forum/temel-konular-toprak-gubre-tohum-sulama/8839.htm)

Todor 09-03-2010 22:03

Benim toprak tv takip etme şansım yok. Yani ortada bir sav var ise, ispatını da burda görmek isterim. Bunun için, B5A verilmiş zeytin ağacının analizi, hemen yanında bulunan B5A verilmemiş fakat tüm diğer etmenleri aynı zeytin ağacının analizi, bu bitkilerin geçen seneki analizleri gerekli. Veya bunların yerine Tarım bakanlığının durumu onaylayan bir açıklaması, ruhsatı. B5A bunu yapamaz demiyorum, sadece bunun ispatını istiyorum.

Bunlar gerçekleşene kadar iddia havada kalmış demektir.

Eğer ispatlanamıyorsa veya gerekli belgelere ulaşılamıyorsa veya bunlar için gerekli gayret gösterilemiyorsa hiç ortaya sürmememek daha evla sanırım.

Selahattin Yılmaz 09-03-2010 22:18

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe (Mesaj 593218)
...Naçizane bir konuda uyarıda bulunmak isterim. Kalıntıları, molekül, element ayırmadan zararlı kimyasalları yok ediyor demek büyük bir idda. Bu iddiayı gerçekten bilimsel veriler, kontrollü üç yıllık deneyler, bir yığın analiz vb. olmadan açıklamak bile çok büyük bir sorumluluk olsa gerek. Size geçen gün o soruyu sordum. Açıkçası beklentim, bir itidal yanıtıydı. Bakın, bu günlerde çevrede şöyle bir pazarlama şekli otomatik olarak oluştu. "İstediğiniz kadar zehir atın, hiç korkmayın, nasılsa b5a analizlerde bunu görünmez yapıyor" deniyor. Bunun ne kadar tehlikeli olduğunu takdir edersiniz.

Elbette benimde bildiklerim var bu idiaya sahip çıkmamda ancak firma bu süreci tespitten öte kendince belgelendirirken heyecanla söylem haline getiren insanlar oldu şimdi bir nevi bunun yankılarını yaşıyoruz aslında belkide bu heyecanı yaşayan insanlardan birisi benim ama asla körüklemedim fakat gerçekten heyecan verici gelişmeler var.

En enteresanıda nedir biliyor musunuz firma yetkilileri itidallı davranayım derlerken olayların ucu öyle kaçıyor ki yetişemiyorlar bile, bakın sizin söylediğiniz "İstediğiniz kadar zehir atın, hiç korkmayın, nasılsa b5a analizlerde bunu görünmez yapıyor" iddiası diyeni firma nezdinde bitiyor sadece kişi söyemeniz yeterli bu tarz insanları aralarında normalde barındırmıyorlar ve barındırmak istemiyorlar.

Aklı selim olup belgelemek dururken iddialara sarılamam, ama benim için iddia olmaktan uzak şeyler benim yazdıklarım çünki içindeyim görüyor ve şahit oluyorum.

Firma şu an sadece bu olayın çığırından çıkıp ürünü yurt dışında çıkartmak zorunda kalmaktan çekiniyor şartlarda ha bire ve inandına öyle yapmak zorunda bırakır gibi üstlerine üstlerine geliyor, işte iddia dediğiniz şey bu tür şeyleri tetikleyen abuk subuk söylemler o nedenle bu konuda soru sormayı **** irdelemeyi düşünen herkesten ricam ruhsatlandırma sürecinden sonra ki buradan açıklarız elbet. Zaten yöneticileimiz uygun görürse sanırım Bmr Tarımın forum üzerinden bu konuyu ruhsatlandırma sürecine kadar bekletmeye alacak bir açıklaması olacak.

praecox 09-03-2010 22:45

Alıntı:

Aklı selim olup belgelemek dururken iddialara sarılamam, ama benim için iddia olmaktan uzak şeyler benim yazdıklarım çünki içindeyim görüyor ve şahit oluyorum.
Şahsınıza münhasır değil ama belgesiz, hatta elle tutulamıyan belgeler olmaksızın, hatta deneyler sonucu tekrarlanabilir veriler elde edemeksizin bazı "veriler" olmaksızın taraf olduğumuz, inandığımız, savunduğumuz şeyler yok mu?

Hepimiz içindeyiz de bazılarımız görüyor ama bazılarımız bazı yazılar gözümüze sokulsa da inanmıyormuyuz?
Kağıt sabırlıdır, istediğinizi yazabilirsiniz üzerine, der almanlar. Dolayısı ile bundan birkaç yıl önce göğe yere sığdırılamıyan, günümüzde " zehir" dediğimiz kimyasallar da böyle olmadı mı?

Elbbeteki günümüzde bir nebatın bir hastalığına ruhsatlı bir ilaç belli bir süre sonra ıspatlanamıyacak şekilde yok olmaktadır. Anck ben onun methabolitlerini tanıyor muyum? neye dönüştü? o dönüştüğü methabolitlerin beşeri kullanımdaki etkileri ne? biliyor muyuz?

Akademik bir AR-GE disiplini çifte kör deneme denen bir sistem içinde çalışır.
O tarla kurşunsuz bu tarlada x y maddesi kullanıldığı için kurşunlu demek dahi bir ön analiz gerektirir.
Beşeri ilaç ruhsatlandırmasının prosedürü, emin olun ki çok iyi bilgim dahilindedir. Hatta piyasaya sürülüp de soradan binbir yan etkilerinden dolayı geri çekilmiş ticari kaygılarla ruhsatlandırılmış yasaklanmış müstahzarların örnekleri ile bezenmiş bir deneyimim var.
B5A öyledir ya da böyledir, belgeler doğrudur veya yalandır dahi demiyorum.
Sadece muhalif olmak için de yazmıyorum.
Sadece gerçek olması için fazlaca iyi olacak deyi de karlamak için dahi yazmıyorum.

Ancak sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yer mizali, sorguluyorum.

Cocaine ve cola gibi her derde deva bir ilacın günümüzde gazozlu içecek haline gelmesi sürecini çok iyi takip edip görebilen biri olarak...

içeriği sır gibi saklanıp açıkça neler olduğu neye ne işe yarıyacağını bilemeyip hasbel kader he denedim oldu. Ama iki gün önce pamukçuğu vardı, provado yaptım kısmını maskeleyip, B5A yaptım pamukçuk yok oldu demek de bir şekilde akademik sisteme uyumsuzluk demektir.

bu konuda çok şey daha da yazabilirim ancak mesle byzans a dayandırılıncaya kadar işi kotarmak olunca...

ACABA? mı diye de aklımda soru işaretleri oluşmadığını görmezden gelip, meydanı boşa bırakmak da hoşuma gitmedi.
umarım herşey dediğiniz gibidir.
Ancak benim bir düsturm vardır.
Doğaldır demek hiç bir şeyi kotarmıyor.
Tütün de doğaldır.
Coca yapraklarının extresi de, morphin de, strychin de, aphlatoxinler de, amanthidinler de ...vd..

epsody 10-03-2010 00:14

Sayın Selahattin hocam, Size bordo bulamacı uygulaması yapılan bir bahçede, bu uygulamanın etkilerini düşenerek B5A 'yı kullanmak isteyenler için bir sakınca varmıdır, açıklamalarınıza şimdiden teşekkür ederim, sevgiyle kalın.

idris şenol 10-03-2010 00:21

selahattin hocam geçen seneden bir miktar b5a kaldı buzdolabında mufaza ettim herhangi buzulma veya son kullanma tarihi geçmiş diyebilirmiyiz bu konuda bilgi verirmisiniz teşekkür ederim

Selahattin Yılmaz 10-03-2010 00:41

Sevgili idris şenol,B5A nın kendi kullandığım açık paketlerde 2 yıldır kontrol ediyorum hala kendisni koruyabiliyor rahatlıkla kullanabilirsniz.

Sevgili epsody, bordo bulamacı kullanımından 40 gün sonra B5A kullanılmasını tavsiye ediyoruz çünki bordo bulamacı çok güçlü bir kimyasal.

Selahattin Yılmaz 11-03-2010 21:44

B5A Organik Sıvı Gübre Hakkında
 
Türkiye, ABD'ye organik gübre satan tek ülke olacak

Dünya tarım devlerine sıvı organik gübre satmayı başaran BMR Tarım, geliştirdiği sıvı organik gübre ile topraktaki verimliliği arttırarak ilaç kullanımını azaltıyor.

BMR Tarım tarafından geliştirilen B5A sıvı organik gübre, Amerika'nın Teksas ve Houston üniversiteleri ile California Narenciler Birliği tarafından beş aydan beri deneniyor. Deney sonuçları, beklentilerin yüzde 13 daha fazlasını verdi. B5A sıvı organik gübre, yakında dünyanın bütün ülkelerinde kullanılmaya başlanacak. Amerika ile anlaşmada son noktaya gelen BMR Tarım, İsrail gibi dünya tarım devine 20 ton ürün satıyor. Bulgaristan, Tanzanya, Kuzey ve Güney Kıbrıs, Arnavutluk, Suriye ve İsviçre gibi ülkeler tarımda B5A'yı kullanan ülkelerin başında geliyor. Çin ise ürünü üniversitede denemeye aldı. Şirket, bu ülke ile de anlaşmak üzere. Almanya'da bu ürünün taliplilerinden.

B5A, toprağı temizliyor, verimliliği artırıyor, ilaç kullanımını azaltıyor, kireçli, tuzlu ve tozlu topraklarda verim düşüşlerini önlüyor. BMR Tarım Yönetim Kurulu Başkanı Refik Yıldız, en önemli amaçlarının, çiftçi maliyetlerini düşürmek, kaliteli ve sağlıklı ürün elde etmek olduğunu söyledi. Bu amaçla B5A'yı ürettiklerini ifade eden Yıldız, B5A'nın yanında, B5AX adını verdikleri ve ruhsatlandırmasını yapmadıkları bir ürün daha ürettiklerini kaydetti. Yıldız, "B5AX'i Türkiye'de mi yoksa yurtdışında mı çıkaracağımıza henüz karar vermedik. Türkiye'deki mevzuatın buna çok müsait olduğunu düşünmüyoruz." dedi.

Başta, seralar olmak üzere, yoğun kullanım alanlarında çok fazla kimyasal ilaç kullanıldığına dikkati çeken Yıldız, şöyle devam etti; "Hem ilaç hem de gübreyi azaltıp, gübreyi de sentetikten organiğe çıkarırsak seralardan çıkan ürünler, daha kaliteli olur. Seralar, kapalı ortamlar olduğu için hastalıklar da hat safhada. Hastalıkların azaltılması, çiftçinin maliyetini düşürecektir. Sıvı organik gübreyle, maliyetleri düşürmek, verimliliği artırmak, çiftçinin kuraklık etkilerini azaltmak, tuzlanma ve kireçten kaynaklanan verim düşüşlerini önlemek, ilaç giderlerini azaltmak raf ömrünü uzatmak bizim temel amacımız. B5A, bunların hepsini yapıyor."

Türkiye'nin dünden bugüne ilaçlama ve gübre çalışmalarına da değinen Yıldız, Türkiye'de gübreleme politikasının Cumhuriyet'ten beri yanlış yapıldığına vurgu yaptı.1960-2000 yılları arasında, tarım alanlarının 13 kat arttığını, buna paralel gübrenin, 28 buçuk verimin ise 2 buçuk kat arttığını dile getirdi. Verimin 41 buçuk kat artması gerektiğine dikkati çeken Yıldız, toprağın yanlış kullanım sonucu verimsizleştiğini ifade etti.

Avrupa'da ise toprak artışının olmamasına rağmen, gübrenin 5, verimin de 2 buçuk kat arttığını kaydeden Yıldız,"Avrupa doğru ilaç kullanmış. Bizde ise, 'gübre verimi artırıyor' diye, yanlış gübreleme yapılmış. Bu şekilde, topraklarımızı mahvediyoruz, kimyasal gübre hiçbir zaman faydalı olmamış. Biz hem gübreyi atıyoruz, hem de en küçük otu ilaçla gideriyoruz. Atalarımız, tarladaki otu çapalarmış, biz ise ilaçlıyoruz. Benim dedem 1 dönüm tarlayı, nadasa bırakıp öküzle sürerek 600 kilogram ürün alırken, biz ise en gelişmiş araçları ve çeşitli ilaçlar kullanıyoruz aldığımız verim 300 kilogram." şeklinde konuştu.

Türkiye tarımını dünyanın en iyi yerine getirmek için çalıştıklarını belirten Yıldız, önce toprağı ıslah edip, topraktaki kalıntıları giderdiklerini ifade etti. Bu çalışmaları iki yıldan beri yaptıklarını anlatan Yıldız, B5A'yı kullandıkları arazilerin verimliliğinin arttığının altını çizdi. B5A'nın kuraklığa karşıda etkili olduğunu kaydeden Yıldız, insanlara farklı bir tarım tekniği önermediklerini belirterek, "Dedemizin yaptığını, bugüne uyarlamalarını istiyoruz. Tarladaki otu ilaçlamayacağız, toprağa geri vereceğiz. Buğdayı bir karış üzerinden biçeceksiniz, geri kalanını toprağa vereceksiniz." diye konuştu.

B5A'nın topraktaki mikroorganizmayı desteklediğini aktaran Yıldız, "Yakmakla, ilaç atmakla öldürülen hayat yeniden geliyor. Bizim tarlaların birçoğunda solucan çıkıyor. Solucan çıktığı zaman, tarlada rahatlama olur. Çünkü solucan, havadaki azotu alır, toprağı da alır, yumuşatır ve dışarı verir. Bir solucanın yaptığı bir yıldaki işi bir traktörde bir yılda yapıyor. Organik gübrelemeyle solucanı toprağa çıkarıyoruz. Kuraklığa karşı ciddi etki gösteriyor." açıklamasında bulundu.

"DÜNYA TOPRAKLARINA B5A'YI ÖNERİYORUZ"
Refik Yıldız, dünya topraklarına B5A'yı önerdiklerini, şu anda dünyanın tarım devi ülkelerine de ürün verdiklerinin altını çizdi. Yıldız, Amerika'da; Teksas, Houston üniversiteleri ile California Narenciyeciler Birliği'nin B5A'yı denemeye aldığını ve beklentilerin çok üstünde verim alındığını kaydetti. Deneyin 5 aydır devam ettiğini belirten Yıldız, "Şu ana kadar yapılan deneyler beklentilerinin 13 kat daha üstünde çıktı. FDA'dan bir belge bekleniyor. Bu belgeyi alırsak, ilk defa Amerika'ya gübre gönderen tek ülke olacağız. İsrail ile de anlaşma imzaladık. Biliyorsunuz, İsrail tarımda dev. Tarımda dünyaya hâkim bir ülke. Bu ülkeye de 20 ton kadar ürün gönderiyoruz. B5A Türkiye'nin yüz akı. Çin'de bir üniversite de ürünümüzü denemeye aldı. Denemeler bitince Çin'e de ürün göndereceğiz." diye kaydetti.

http://www.zaman.com.tr/haber.do?hab...ek-ulke-olacak

Özgür Ayata 12-03-2010 18:10

Sayin Selahattin Hocam,

Tavsiyeniz uzere ocak ayinin sonunda zeytin agaclarimizin tac iz dusumlerine B5A uygulamistik. Gecen sene genclestirme budamasi yaptigimiz ve bu sene meyve beklemedigimiz halde agaclarimizin hepsi ciceklendi :)
Daha once belirttiginiz dane buyuklugu ve dane tutumu icin vital urunleri ne zaman ve nasil kullanacagiz? Yaprak gubresi olarak B5A uygulamasini bu ay icinde ne zaman yapmaliyiz? Daha once B5A ile besledigimiz baklalarimiz cicek dokmeye basladi, meyve iriligi ve tutumu icin bunlara yaprak gubresi olarak B5A vermemiz gerekirmi?
Degerli tavsiyeleriniz icin simdiden tesekkur ederim.

Selahattin Yılmaz 12-03-2010 22:36

Sevgili Özgür Ayata, zeytinlerde B5A uygulamalarınızda eğer bitklierinizde bir bitki besin maddesi noksanlığı görürseniz **** bir gelişme sorunu görürseniz B5A vital veya Plus ürünlerini kullanmalısınız. Ancak eğer ben illada kullanacağım bitkimi devamlı kontrol etmek istemiyorumderseniz çiçeklenmeden sonra yapacağınız B5A uygulamasında 5 dekara 1 kg vital uygulaması yapınız hasada bir ay kalada b5a plus c uygulaması iyi gelecektir.

Baklalarınız aşırı çiçeklenme yaşadıysa döllenme nedeniyle çiçek dökülmesi normaldir ancak eğer hiç bir şekilde meyve bağlamıyorsa o zaman toprağınızda fosfor, çinko gibi besin maddelerinin noksanlığını düşünmelisiniz. Keşke çiçek dökümüne ait resim koyabilseniz ve Kıbrıs bayimiz ile irtibat kurunuz ki hem b5a temininde hemde bu tarz sorununuzda sizlerin yanında anında çözüm ortağınız olarak bulunabilsinler. Dr.İlhami TOZLU Kuzey Kıbrıs - Güney Kıbrıs 0 533 831 82 46 - 0 542 877 10 62

denizakvaryumu 13-03-2010 14:58

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Selahattin Yılmaz (Mesaj 595690)
B5A vital veya Plus ürünlerini kullanmalısınız.

Selahattin Bey,
sanırım bu ürünler yeni çıktı, haberimiz yok.

Bu ürünler hakkında açıklama yapar mısınız?

Selahattin Yılmaz 13-03-2010 19:57

Önceki mesajlarda yazmıştım. Burada..

Özgür Ayata 13-03-2010 21:30

Selahattin hocam selamlar,
Oncelikle Baklalarimiz cicek dokmeye basladi derken meyve gelisimi basladi demek istemistim. Herhangi bir sorun gorunmuyor, asiri olmasa da iyi bir meyve olusumu sagladik, simdi baklalar irilesmekte. Bunlara takviye olarak B5a vermemiz gerekirmi?
Zeytin agaclarinda da herhangi bir sorun gorunmuyor dane iriligi ve meyve tutumu icin sormustum. Kibris bayiligi iyi oldu urunu Turkiyeden getirmekte zorlaniyorduk, umarim burada da fiyatlar Anavatandaki gibi olur.
Saygilar.
Saygilar

Selahattin Yılmaz 13-03-2010 22:11

Sevgili Özgür Ayata, B5A yı bitkinize verirken hasada kadarki dönemde ekimde başlayıp hasattan 20-30 gün öncesinde son uygulamayı yapacak şekilde üç uygulamaya yayarsanız hem luzumsuz kullanımdan hemde en verimli kullanımı sağlamış olursunuz. Çiçeklenmeden sonra eğer imkanınız varsa uygulamayı tavsiye edilen dozun iki misli suyla karıştırp hem topraktan hem yapraktan uygulama yapınız göreceksiniz bitkiniz daha güçlü yapıda ve sağlıklı bitki yapısıyla hiçbir şeye ihtiyaç duymayacaktır.

Genelde bitki b5a istediğinde uç sürgünlerde boğum araları uzar sürgünler eskisi gibi küçük kalır eğer bu durumlar yoksa b5a vermeyede gerek yoktur. Zma eğer ben kullanmak istiyorum derseniz 20 günde bir tavsiye edilen dozun yarısı şeklinde uygulama yapabilirsiniz.

nikomedia 14-03-2010 12:41

4 Eklenti(ler)
Deneme amaçlı aldığım B5a sıvı gübreden önce ve sonra bitkilerimin halleri :

nikomedia 14-03-2010 12:42

4 Eklenti(ler)
Devamı :

begonvil 14 16-03-2010 12:44

Sevgili Nikomedia Çiçekleriniz çok güzel gelişmişler. Ben de B5A organik sıvı gübre almayı düşünüyorum. Kaktüs, sukulent ve diğer tüm çiçeklerimde uygulamak istiyorum. Fazla gelişme göstermeyen kaktüslerim var. Onlarda etkili olur mu diye de merak içersindeyim.

nikomedia 16-03-2010 14:15

Begonvil, Lale76'nın göndermiş olduğu kaktüslerde de B5A kullandım. Kaktüsler üzerindeki sonuçlardan da oldukça memnunum. Malum tüm fotoları buraya ekleme olanağı olmadığından kaktüsleri gösteremedim. Ama şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki gerçekten B5A kullanımından sonra tüm bitkilerim büyük değişim ve gelişim gösterdi. Uygulamanızı tavsiye ederim.

begonvil 14 16-03-2010 14:21

Sipariş vermede çok tereddütlüydüm. Kaktüslerin gübre istekleri farklı diye alıp almamakta kararsızdım. O zaman hemen sipariş vereyim. Cevabınız için çok teşekkürler.

kayastop 25-03-2010 12:49

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sayityildiz (Mesaj 236913)
b5a sıvı organik gübreden kesinikle çok fayda göreceksiniz size önerim 5000m2 1 litre kullanın türkiyede topraklarımız çok yıpranmış bunu göz önünde tutmakta yarar var.

kardeşim size ben de katılıyorum haklısınız

kayastop 25-03-2010 12:57

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Selahattin Yılmaz (Mesaj 596261)
Türkiye, ABD'ye organik gübre satan tek ülke olacak

kardeşim emeğine sağlık çok güzel bir paylaşım

kayastop 25-03-2010 13:01

b5a metve ağaçlarında yapraktan uygulamayı neden tavsiye etmiyorlar içinde kimyasal yok ise neden yaprakları yakıcı özelleği var bunu merak ediyorum

özlem11 25-03-2010 13:43

Nikomedya nekadar sürede bu hale geldiler. Kullanım aralığınız nedir...

nikomedia 25-03-2010 13:54

Selahattin Bey denemek amaçlı B5a'yı paylaşıma açmıştı. Tam bir ay süresince yaklaşık 3 defa kullandım.

Selahattin Yılmaz 25-03-2010 15:51

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kayastop (Mesaj 603621)
b5a metve ağaçlarında yapraktan uygulamayı neden tavsiye etmiyorlar içinde kimyasal yok ise neden yaprakları yakıcı özelleği var bunu merak ediyorum

Aleyküm selam sevgili kayastop, b5a içeriinde yapraktan kullanıldığında besin olacak içerik elbette var ancak b5a nın esas etkisi bu içerikten kaynaklanmaaktadır. Yapraktan uygulandığında tavsiye edilen dozlarda kullanıldığüında çok güzel sonuçlar alınıyor ancak 1 kg B5A mutlaka 800 litre suyla karışmalıdır bu rakam bir miktar daha düşebilir ancak ideal ve en sorunsuz ve rahat miktar 800 litre sudur. Bu rakamın altında yaprakların b5a ya verdiği tepki (yani aşırı doz kullanımında) normal kimyasalların verdiği tepkiden çok farklı olarak stomalarla alakalıdır. Unutmamalısınız ki her gübre tavsiye edilen dozların üzerinde yakıcı etkiye sahiptir.

Alın size bitkide yaprak yokken tavsiye edien dozlarda bitkinin sadece bir dalına yapılan bir uygulama:

Eklenti 132048

Todor 25-03-2010 17:33

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Selahattin Yılmaz (Mesaj 603715)
ancak 1 kg B5A mutlaka 8000 litre suyla karışmalıdır bu rakam bir miktar daha düşebilir ancak ideal ve en sorunsuz ve rahat miktar 800 litre sudur.

8000 mi 800 mü, hangisi? :)

beyzagıda 26-03-2010 09:08

sayın todor 8000 litre degil 800 litredir sayın selahattin hocam rakamları yazarken klevye takılı kalmış (bu soruyu haddim olmadan ben cevepladım affınıza sıgınırın sevgili selahattin hocam)

denizakvaryumu 26-03-2010 09:30

http://www.zaman.com.tr/haber.do?hab...ek-ulke-olacak

Linkteki konu aslında çok önemli.

Büyük bir başarı diye düşünüyorum.

Selahattin Yılmaz 26-03-2010 15:46

Kreatif Ürün dalında birinci geldikten sonra yarışma sonuçları Amerika'da Time Dergisinde yayınlanmış B5A'nın bu yayından sonra Amerika'daki kullanım durumu daha netlik kazandı. Time dergisinde aradım ama bulamadım.

floo 02-04-2010 22:36

merhaba selahattin bey
 
mevzu bahis bu gübremiz hep bir yıl ömürlümü oluyor?
bir yıldan fazla bir zaman içinde k u l l a n ı l a b i l i r m i?

Selahattin Yılmaz 02-04-2010 22:47

B5A 4-10ºC ısıda muhafaza edildiğinde bir yıldan daha fazla bir süre rahatlıkla kullanılabilir buzdolabı gibi bir ortamda çok çok dahauzun süre dayanır. Ancak firma taahhüdü bir yıldır.


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 02:09.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025