![]() |
Alıntı:
|
Narenciye içi'nden yaptığım enzim neredeyse tamamen dibe çöktü. Üst kısımda ince bir çizgi kaldı.
|
Gaz çıkışı ne durumda peki?
|
Gaz çıkışı durdu diyebilirim. Şişede basınç da olmuyor artık.
Bir hafta daha bekleyip açsam mı acaba? |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Paint üzerinden alelacele ve beceriksizce çiziverdim ama sanırım estetik olmamasına rağmen anlaşılır olmuştur :D
Tilki Mete için özel çizim :D Eklenti 539770 |
Küçük şişenin kapağına iki delik açılıyordu sanırım, birine hortum takılıyor. Diğer delik boş kalıyor ki hava çıkışı sağlansın. Ya da tamamen kapaksız olsa da olur mu?
|
Bu mu kötü çiziminiz ? Bunu biliyordum aslında da neyse çaktırmadan bilmiyormuş yeni öğrenmiş gibi yapayım :D 15 sayfa okudum gibi okudumda anlama alıcılarımı kapattım galiba :) neyse anladığım şeyler var biraz anlamışım bazı şeyleri ne kadar çok seviyorsunuz beni , bu kadar uğraşmışsınız ki karşınızdaki üşengeç ve saf :(
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Alıntı:
|
Aslında bu çizimle aklımdan geçeni yaptınız. :) Ben fotoğraf istemeyi düşünüyordum detaylı bir şekilde.
Önceki sayfalarda eklenen fotoğraflar konuyu tam açıklamıyor bence. Mükemmeliyetçi yapım yüzünden, konuyu anlasam da aklımdaki en ufak soru işareti ya da şüphe, harekete geçmemi engelliyor. :( |
Sizin için açıklayıcı olduysa sevinirim, sevineyim mi? :D
|
Elinize sağlık çok açıklayıcı oldu. Sevinin :)
|
Gelçekten çok açıklayıcı oldu teşekkürler sevgili <3 A NOMAD <3
|
Gaz çıkışı neden durmuş olabilir ? Sabah ağzını gevşettim ama hiç gaz çıkmadı ;( :(
|
Alıntı:
|
Uyumuşum bugün yapıcam inşaAllah :D
|
A Nomad abla az önce enzimi patlattım :( Allahım nasıl korktum bilemezsiniz ..
|
Alıntı:
|
Kitap fuarından geldim yemek falan yedim , enzim aklıma geldi gittim baktım enzime kapak şişmiş azcık gevşettim köpürdü kola gibi bende camı açtım camda kapağı gevşetmemle bommm :D :D daha doğrusu bummm , hiç bu kadar korkmamıştım elim ayağım boşaldı , güleyimmi ağlayayımmı bilemedim Allahtan kapak gözüme fırlamadı ama elim çok acıdı . Ben böyle bişi beklemiyordum patlatma olayını fışkırıyor sanmıştım :(
Benim için enzim bitmiştir ... |
Alıntı:
Abla sözü dinle ve nargile sistemiyle kur yeni enzimini. Hem biraz adrenalin iyidir, dinç tutar :D |
Yok abla bu korkudan sonra birdaha yapabilirmiyim bilmem :D senin dediğini yapcaktım ha şimdi ha yarın derken olan oldu :(
|
Pes etme bence, birkaç gün dinlen, eminim sonra içindeki ses 'haydi şu enzimi bir daha deneyelim' demeye başlayacaktır ;)
|
Alıntı:
Dunyanin sonu gelmediya ? Turnike SART... Moraller bozulmasin. |
Alıntı:
sadece şevkimiz çogaldı... enzime devam (sayın hocam erkenciliğinize hayran kaldım) |
Ya evde patlasaydı hayali bile kötü.. Sabah okula giderken enzim izlerini yerde gördükçe sesli gülüş :D :D aslında zevkliydi de kapağı bulursam bir fotoğraflıyayım :D :D
|
Enzimin PH'ı kaça kadar düşer? Ben kuralı 2 ay 10 gün oldu. Gaz çıkışı daha 15 gün önce durmuştu akşam ölçeyim dedim 2,9 çıktı. Ph metrenin ayarı doğru , enzim ph ının bu kadar düşmesi normal mi ?
|
Alıntı:
Bu arada ben de pazar gezisinde yabanî sarmısak otu buldum. Ana maddesi bu olmak üzere yeni enzim planlıyorum:D Sıcakken mayalandığı için yarıdan fazlası su olan yoğurdumuz da mevcut. Bizim köyün bağlarından yapılma pekmezimiz de:D |
Alıntı:
Nar gibi ; carsidan aldim bir tane , eve geldim bin tane.. Cok cabuk ureyen bitki.. Ben, bu hafta sonu balikcilardan alacagim artiklar ile kalan melasimi degerlendirmek istiyorum. Gerci, havalar soguk.. Buyukada da evde de birakmak niyetinde degilim.Kose bir yer bulup orada fokurdatmali..:):cool: |
Arkadaşlar hazır enzimler konusunda bilgisi, ürün deneyimi, maliyeti gibi konularda fikri olan varmıdır?
|
Alıntı:
|
Ben enzim yapmıştım ama çabuk tüketemeyeceğim diye buzdolabına koymuştum. Birkaç aydır duruyordu. Şimdi baharla birlikte kullanayım dedim amaaa......
Neyi nasıl yapacağımı unuttum. Şimdi bu enzimi canlandırmam mı lazım? Evet se nasıl ? Buzdolabı dışında muhafaza edemiyor muyuz? Ve ne kadar zamanda tüketilmeli ? |
Alıntı:
Yanlış aklımda kalmamışsa dolaptan çıkarıp oda ısısına alışınca bir miktar pekmez ekleyip canlandırılıyor ve 1 ay (süreden emin değilim, daha kısa da olabilir) kadar bekleyip kullanılıyordu. Oda ısısında ise 1 ay kadar kullanılabiliyor, daha uzun süre bekletmek sıkıntılı olur diye biliyorum... |
Alıntı:
|
Alıntı:
Evinizde her gün kullandığınız meyve-sebzelerin atıkları, bahçenizdeki otlar (ki o kadar çok fidan varsa mutlaka ot da çıkıyordur) emin olun size yeterli miktarda enzim de kompost da sağlayacaktır. Kaldı ki o kadar çok ağaç için öncelikle hayvansal gübreleri kullanmanızı öneririm, ekstra destek olarak da her ağacın izdüşümüne enzim ve/veya kompost (ki şu an başlasanız 1-2 ay içinde kullanıma hazır hale gelebilirler) uygularsınız. Çok daha masrafsız olacaktır... Mesela önümüzdeki kış boyunca enzim yaparsınız, sonraki bahardan itibaren bol bol kullanırsınız, geleceği de düşünmek lazım :) Bu konuda benim fikrim (enzim kullanmak istemenize istinaden) bu ama eminim ustalarımız sizi çok daha iyi yönlendirecektir. |
Alıntı:
Yarım yamalak hatırlıyorum bende sizin gibi. Emin olamadım. Acaba bu pekmez ilavesinde önceki gibi gaz çıkışı oluyormu ki yine? Neyse bir deneyelim. Olmadı baştan yaparım. Teşekkürler. |
Alıntı:
|
Enzim sayım sekiz oldu. :( Hastane bahçesinde taze ısırgan otlarını görünce dayanamadım, elime poşet geçirip toparladım. Eve getirdiğimde poşet bulamadığım için çıplak elle doğradım bıçak kullanmamak için. Güzelim ısırganlar ziyan olmasın niyetine. Şaşırtıcı bir şekilde ellerimi hiç ısırmadılar.
İki bidon ısırgan enzimi, üç bidon yabanî sarmısak otlu karışımlı, iki adet yeşil sebzelerden bir adet de narenciye içi... Balkon tüm gün güneş alıyor diye oraya bıraktım. Daha sonra baktığımda bir şişmişlerdi ki dokunmaya korktum. :eek: Ama korkunun ecele faydası yok diyerek "güm pat" iki şişeyi de patlataraktan havalarını aldım. Alıştık nasıl olsa patlatmaya:D Narenciye enzimimde her şey dibe çöktü. Sanırım hazır. |
yaptığım enzim bidonlarının bazılarının içindeki meyve sebzelerin üzerlerinde beyaz beyaz küflenmeler başladı 20 gün oldu hala gözlemleyebildiğim hava çıkışı yok hatalı yapmış olabilirmiyim 1 kg üzüm pekmezi 3 kg pazarcı arkadaşımdan temin ettiğim meyve sebze artıkları 10 kg klorsuz su eklemiştim.
|
Alıntı:
Benim önerim: Bu konuyu baştan sona, satır dahi atlamadan okumanız... |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 19:21. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025