![]() |
Valla öyle....
Akşam dökersiniz sabaha organik çözüm olur |
iyi akşamlar bende çeşitli meyve ve sebze kabuklarından belirli ölçülerde pekmez ve melas artı hamur mayası kullanarak enzim yaptım yaklaşık 1.5 ay oldu serada duruyor hergün kapağı gevşedip kapıyorum şu an mükemmel aroma gibi kokusu var halen kabarcık devam ediyor acaba hazırmıdır saygılar selamlar.
|
Alıntı:
bir 15 gün dah beklerseniz süper olur bolca kullanın farkı görelim |
Alıntı:
|
Alıntı:
serin bir yerde muhafaza etmeliyiz oda sıcaklıgı uygun ben kapalı bir dolaba koyuyorum |
1 Eklenti(ler)
ilk yaptigim enzim hoş olmayan kokular sebiyle çöp oldu. sonra yaptiklarim gayet basarili oldugundan 3 gun once ilk deneme yapildi. esit sartlardaki baklalarin birinde sulandirarak yapraktan uygulama yaptim 3 gun once. bugunku durum soyle:
enzim uygulanan yapraklar (3 gunde) genisledi.. bana mi oyle geliyor diyerek bugun baska bir baklada denedim.. bakalim onda da olacak mi. bu yaprak genislemesi ya da yayilmasi iyiye alamet mi, enzimden dolayi mi bilmiyorum, deneylerim devam edecek.. |
Alıntı:
birde isminize hastayım.... an-ti-his-ta-mi-nik... devamını bekliyoruz yanlız enzimi topraktan vermeniz bence daha iyi olur |
Aslında enzimle ilgili herkez yapımını paylaşıyor.
Bu tarz örneklemeler kesinlikle çok faydalı olur,bende sulama vakti geldiği zaman örneklemeler yapacağım. Sayın antihistaminik tebrikler devamını bekliyoruz... |
Alıntı:
bence hemen veriniz serin havalarda daha verimli olur aslında çok denemeden sonra bitki için en önemli ayların son bahar ve kış olduğuna kanaant getirdim uzun kış günlerinde bolca besleme yapabilirseniz artık bitkiyi kimse tutamaz mart başında verdiğim besinlerle saksıdaki çiçeklerim kudurmuş durumdalar birde koca mahalleyi mandalina çiçegi kokusu sardı o kadar çiçek varki anlatamam |
Alıntı:
neden topraktan vermeyi tercih etmeliyim? topraktan verilmisi-verilmemisi testini domateste yapmayi dusunuyorum.. |
Alıntı:
karsilastirma-örneklemeyi yaparken esit sartlar dikkate alinmali; aklima gelenler: -esit toprak şartlari -esit toprak hacmi (saksilar icin) -esit sulama -esit gubreleme -esit ışık -esit ruzgar bunlar aklima gelenler... |
Alıntı:
Sayın safranlı malum sonbahar, kış bitti.oldukça da Yağmur aldı bahçe,Geçen ay ceviz fidanlarıma su ile inceltilerek humik asit ve em-a uyguladım geçen haftada em-a nın 2. Uygulaması yapıldı 3 ve 4. Uygulamalar 20 günde bir devam edecek... Aslında em-a ile enzimi birlikte verirsek ? Bu hiç aklıma gelmemişti ! Ne olur ? |
Alıntı:
em baskındır bizim enzimler narindir onu halt eder ayrı ayrı verilmeli mutlaka |
Alıntı:
biliyorsunuz devamlı paraları akıtıyoruz en son latfarm grubundan npk lı organik sıvı gübre aldım mevye sebzede çok aşırı tat farkının olduğunu iddia adiyorlar bu aradaşalar da sistemi yapraktan uygulama esasına oturtmuşlar ancak ben kalben her zaman topraktan vermeye inanıyorum bu tartışma yumurta tavuk hikayesi gibi hiç bitmez benim temel anlayışım topraktan vermek ardada yapraktan destek olmak üzerine.... Dedim ya tartışma uzar gider.... |
Alıntı:
|
Yagmurun yağacagını kestirtiğinizde sadece seyreltilmiş enzimi verebilirsiniz
|
Bende 2012 ağustos ayında enzim denemesi yaptım. Başarılı olduğunu düşünüyorum. Ancak uygulama yapamadım yayla evinde karanlık ve serin ortamda duruyor. İçindeki bitkisel artıklar bile süzülmedi. Benim sorum şu : Bu enzimi kullanabilirmiyim zaman aşımı olmuşmudur?
Teşekkürler şimdiden |
Enzim kullanan arkadaşlar bir sorum olacak sizlere. Çiçeklerimi enzimle suladığım zaman toprak yumuşacık oluyor suyla suladığım zaman daha sert oluyor ama öyle çok sert bir hal almıyor. Bu sizin bitkilerin toprağında da oluyor mu yoksa benim toprakta eksik bir şeyler mi var. Çiçeklerim enzimi sık sık kullandığım dönemlerde bayağı coştu.
|
Ben il enzimimi tarlada ağaçlara direk pompayla sıkarak uyguladım (yaklaşık 1/300) bir yabani erik ağacına ise hiç sulandırmadan verdim, kururmu diye, Erik ağacı coştu, zeytinler 1 yaşında çiçek açtı, belki bu yıl verim verecek. Elimde yaklaşık 35lt enzim hazır duruyor. Sulama sistemi kuruyorum şimdi, o sisteme bu enzimi karıştırıp bütün ağaçlara vereceğim. Karanlık ve serin yerde saklıyorum enzimi, bidonlar davul gibi şişmiş durumda :) Herkese tavsiye ediyorum enzim yapmayı.
|
Alıntı:
|
dün akşam bu konuyu okuduktan sonra gece gec saatte bende bir enzim denemesi yaptım, 500 ml şişe içine 2 yemek kaşığı pekmez , 100gr kadar ince doğradığım kabukları soyulmuş meyve parçaları , biraz bal , ve bir yemek kaşığı kadar yoğurt suyu ekledim, üstünü dinlenmiş su ile tamamladım. şişenin üstüne balon geçirdim.
yanlış yaptığım birşey var mı? teşekkürler.. |
enzim müthiş birşey çeşitli sebze ve meyve fidanlarında uyguladım domates biber ve salatalıklar adeta uçtular
|
Alıntı:
Bir de bal koymasaydiniz keske. Antibakteriyel oldugundan konmamasi gerektigi soyleniyor. 500 ml yani yarim litre fazla mutevazi bir baslangic olmus bence :) 5 lt lik petlerde denemenizi tavsiye ederim bari beklediginize denediginize degsin :) |
Hayirli aksamlar arkadaslar,
Aklima bu aksam geldi bu soru. Acaba enzim dedigimiz, organik sivi gubreyle ayni sey midir? Yoksa sivi gubreden baska faydalari var midir? |
Alıntı:
|
hayirli olsun..
1(pekmez)-3(organik atık)-10(klorsuz su) oranina dikkat etmekte yarar var. bir de nargile sistemi yapmadiysaniz başlarda her gun, sonra gerektikce kapagi sadece hafif gevseterek gazini atmasini saglayin da patlamasin mazallah :) |
karışım şişesinde bir kaç gündür fazla hareket yoktu , sıcak ve güneş alan bir yere koydum balon baya bi şişmiş. yanlız bütün sebze ve meyveleri blender dan geçirdiğimdenmidir bilmiyorum şişenin alttan yarısına kadar bir bölgede organik maddeler birikmiş durumda üstte de 2 cm kadar bir alanda da var. orta taraf koyu renkli.
balonu biraz sıktım , iğne deliklerinden rahatsız edici değil ama ekşimiş yoğurdu andıran bir koku geliyor. sanırım doğru yoldayım. yanlız organik maddeler neden bu kadar çabuk çöktü? yoğunlukla alakalı bir problemmi acaba? |
2 gün önce ben de bir enzim başlattım. Limon kabuğu doğal şeker az pekmez su ve kuru maya ile yaptım. İlk gün müthiş gaz çıktı ama ikinci gün pek azaldı gaz çıkışı. Miktarı şişenin yarısına kadar yaptım yani şişe içerisinde hava var. Kapağı açmadan gevşeyecek gazı çıkarıyorum ama içerdeki mevcut hava enzim oluşmasını engeller mi?
|
Alıntı:
güneş konusunda forumda degisik fikirler var, ama benim bildigim ve dusundugum, enzimi gölge yerde olgunlastirmanin daha dogru olacagi yonunde.. hatta ben daha ileri gidip enzimleri perdeleri kapali bir odada 22-25 derecede olgunlastirdim... sicaklik konusunda How to Make Garbage Enzyme sitesi oda sicakligi der.. ama burada 30-35 derecelerin iyi olacagini soyleyenler var... |
Alıntı:
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 12:44. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025