![]() |
sevgili ciroz , guzel özetiniz icin tesekkurler.
|
Alıntı:
|
Teşekkür ederim sayın sezik.
Ama kapak açılp havası alınabilir diye yazıyordu :( Gerçekten çok üzüldüm şimdi. |
2 Eklenti(ler)
enzimi yaptik da nasil kullanilacagina dair farkli gorusler var. buyrun:
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Arkadaşlar birde bu enzimi ara ara çalkalayıp karıştırmanın süreci hızlandırmak adına bir faydası olurmu?
|
Alıntı:
Enzimin fotoğrafını çekip ekleme şansınız var mı ? Eminim daha tecrübeli üyelerimiz öneriler getireceklerdir. Balon ya da yapılan diğer düzeneklerin amacı bir hava kilidi oluşturmak. Oksijensiz fermentasyonda karışımın hava almaması önemli, ancak gaz çıkışının yoğun olduğu dönemlerde, kısa sürede kapağı açıp gaz çıkışını sağladıktan sonra kapatmakla ortama giren oksijen, göreceli olarak kabul edilebilir bir oran. Enziminiz kötü kokmuyorsa çöp olmayabilir. 2 ayda enziminiz fermentasyon sürecini tamamlayıp kullanılmaya hazır hale gelmişte olabilir. |
Alıntı:
|
Alıntı:
1/100 oranı tavsiye edilen oran diye biliyorum. 1/10, 1/20 göreceli olarak fazla yoğun olur. 1/500 sakıncalı değil. İlk denemeleri daha seyreltik yapmakta fayda var. |
Alıntı:
Turşu gibi kokan enzimin olgunlaşma sürecini tamamlama ihtimali yüksek. Tam emin olunamıyorsa her türlü ihtimale karşı hazırlanan enzimin ilk olarak gözden çıkarılabilek, kaybedince çok üzülmeyeceğimiz, elimizde birden fazla olan bitkilerde denemesi ve oldukça seyreltilerek kullanılması daha iyi olur diye düşünüyorum. |
Alıntı:
her şey yolunda |
Sn.Lonicera,
Sizin yaptığınız fermentasyon değil, sanırım aerobic kompost çayına daha yakın başka bir şey. Sürekli hava vererek aerobic mikroorganizmaları teşvik ediyorsunuz, muhtemelen anaerobic fermentasyonda hakim bakteri olan laktik asit bakterileri uyguladığınız yöntemde bulunmuyor, havadan gelen ve oksijene ihtiyacı olan başka bakteriler bulunuyor. Yaptıktan sonra PH ne seviyede ve nasıl bir koku oluyor? |
Cevap yazan herkese çok teşekkür ederim arkadaşlar.
Gece uykum kaçtı bozulmuş mudur diye. Gözden çıkardığım bir bitkide, iyice seyreltip kullanayım bari. En azından acemiliğimi atlatmış oldum. Bir daha yaparsam daha dikkatli olurum. Öneriler için tekrar teşekkürler. |
Alıntı:
aynı mantıkta başka denemeler yapmak niyetindeyim... |
bu arada bin mesaj yazmışım
bu sayfaları çok seviyorum yaaaaa. hemde baharın en mükemmel günlerindeyiz daha ne isteriz... tüm doğa dostlarına hürmetler |
Alıntı:
|
Alıntı:
Biraz önce benim damacanaların ph seviyelerini kontrol ettiğimde ; 1 No'lu damacanadaki enzimin pH değeri 3,3 2 No'lu damacanadaki enzimin pH değerinin 3,5 olduğunu gördüm. Bu başlıktaki mesajlarda pH seviyesinin 3-3,5 arasında olduğunda enzimin tamamlanmış olacağı yazıyordu, kokusu hafif turşu gibi, rengi bulanık ve malzemeler dibe çökmüş. Acaba benim deney başarıyla sonamı erdi? Fikrinizi paylaşırsanız sevinirim. Teşekkürler. |
deneyiniz literatüre bile girdi...
hasreti bitirin ve seyrelterek enziminizi kullanınız |
Benim, bozuldu mu diye düşünüp, uykularımı kaçıran enzimimde de bütün malzemeler dibe çökmüş durumda. Çalkalayınca da kabarcık çıkıyor. Sanırım cesaretimi toplayıp denemem gerekiyor :)
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Merhaba Sevgili Safranlı,
Benim hazırladığım enzim artık karıştırmadığım sürece kabarcık oluşturmuyor, karıştırdığımda ise eskisi kadar çok kabarcık çıkmıyor. İçindeki tüm katı malzemeler aşağı çökmüş durumda suyun rengide kahverengi (az sütlü kahve gibi) acaba hazır olmuşmudur. Bol güneş alan camımda duruyo 13 günde olabilir mi yoksa tamamen çalkalasamda hiç kabarcık çıkmamasını mı beklemeliyim? |
13 günde olmaz
yaklasık üç haftada olabilir biraz daha beklemeniz gerekecek anlattıklarınız bir problem olmadıgını gösteriyor kabarcıkların fazlalığı birazda içindeki pekmez ve mikrobiyal gübre ile bağlantılıdır |
Domateslerimi tohumdan yetiştirdim kocaman oldular sabrettimde şu enzimin olmasınııabırla bekleyemedim :s o zaman biraz daha beklemem gerekiyor peki sabredicez artık, teşekkür ederim yanıtınız için.
|
Peki şimdilik son bir sorum daha olabilir mi? Ben enzimimin hazır olduğunu kabarcıkların artık kesinlikle çıkmamasından mı anlayacağım? Birde hazır olduğunda süzüp suyundan 1litre suya 1 kapak kadar mı koymalıyım? Yanlışım varsa düzeltin lütfen bitkilerimin hepsi çok iyi görünüyorlar bir hata yapıpta onlara zarar vermek istemiyorum.
Tekrar teşekkürler Sevgiler... |
aynen yazdıklarınız gibi yapabilirsiniz
bir litreye bir kapak haftada bir topraktan verebilirsiniz süzmesenizde olur süzerseniz yakışıklı olur sadece... ben süzmüyorum |
son zamanlarda mutfak evyesinin altindan nahoş kokular geliyor diye bir çay bardagi enzimi 2 caybardagi icme suyu ile karistirip deligine doktum o gece hic kullanadim ki nufuz etsin hemen akip gitmesin diye...
ama hicbir faydasi olmadi.. uygulamada yanlislik mi yaptim acaba ? var mi bunu deneyen? |
enzimi direk inceltmeden kullanın
birde en az iki kilo dökün ama asıl em kullanabilseniz daha iyi olur |
Alıntı:
onun yerine tesisatci cagiririm..:) peki diyelim doktuk sonra bir sure kullanmayacak miyim yoksa onemi yok mu, siz hic denediniz mi sevgili safranli ? |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 23:24. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025