agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Temel Konular (Toprak, Gübre, Tohum, Sulama) (https://www.agaclar.net/forum/temel-konular-toprak-gubre-tohum-sulama/)
-   -   Enzim (Enzyme) (https://www.agaclar.net/forum/temel-konular-toprak-gubre-tohum-sulama/18541.htm)

emreomurca 04-05-2012 11:02

1 Eklenti(ler)
20 gün gibi bir sürede enzimlerim oldu. Sadece çilekten yaptığım içilebilir enzim denemem süzülüp farklı günlerde yudumlandı. Koku güzel, çok hafif alkollü ( kolay kolay kafa yapmaz :) ) bekledikçe daha da lezzetleniyor gibi. Bu nedenle kivi den yaptıklarımı henüz süzüp tatmadım.

Eklenti 290830

Çilek enzimimi yaparken yarım kilo çilek rondo ile iyice sıvı hale getirdim ve hacmen aynı oranda su ekledim. Enzimin güzel kokulu ve lezzetli olmasına rağmen ilk denememde açıkçası beklediğim koku ve lezzeti bulamadım. Bu nedenle 2. çilek enzimimde sadece sıvı hale getirdiğim çileği kullanmayı düşünüyorum.

emreomurca 04-05-2012 11:41

1 Eklenti(ler)
Bitkiler için hazırladığım ilk enzimi de kullamaya başladım. Haftada 2 kere enzimli su ile suluyorum. İlk sulamada aşırı sulandırdım. İçeriği sadece kivi, domates, salatalık kabuklarından oluştuğundan çok kuvvetli olmadı sanırım. Her kullanımda biraz daha enzim oranını arttırıyorum. Gene de etki ettiğini hissediyorum ve yeni yaptığım enzimlerle güzel sonuçlar alacağıma inanıyorum.

Bu arada pirinç suyu ve yumurta kabuklarıyla yaptığım enzim en kuvvetli gaz üretimi olan enzim oldu. Bir çok defa balon patlamaya ramak kalana kadar şişti. Gaz çıkışı bittiğinde ilk bitki enzimimle karıştırıp kullanmayı planlıyorum.

2,5 lt ve 10 lt olarak 2 yeni enzim daha hazırladım. İçeriklerini olabildiğince fazla tuttum. Patates, muz, elma, domates, salatalık kabukları, ıspanak, marul, dere otu, maydanoz, nane, havuç ne bulduysam ekledim.

Eklenti 290852

Cemil B. 04-05-2012 11:48

Enzim Çalışmam 03.05.2012
 
5 Eklenti(ler)
Enzim Çalışmam 03.05.2012
Limon Kabugu , Soğan Kabugu , salatalık kabugu , yumurta kabugu , çay posası , patates kabugu makinada parcalandı ve 5 litrelik su bidonuna dolduruldu ,
boguma kadar içme suyu dolduruldu
bir miktar pekmez ve bir miktar kahverengi toz şeker katılarak kapagı kapatıldı ve çalkalandı
sonra balkondaki güneş almayan yere konuldu,
gelişmeleri takip edicem ve sizlerle paylaşıcagım.

Safranlı 04-05-2012 12:58

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi cemil b. (Mesaj 959266)
enzim çalışmam 03.05.2012
limon kabugu , soğan kabugu , salatalık kabugu , yumurta kabugu , çay posası , patates kabugu makinada parcalandı ve 5 litrelik su bidonuna dolduruldu ,
boguma kadar içme suyu dolduruldu
bir miktar pekmez ve bir miktar kahverengi toz şeker katılarak kapagı kapatıldı ve çalkalandı
sonra balkondaki güneş almayan yere konuldu,
gelişmeleri takip edicem ve sizlerle paylaşıcagım.

sizleri tebrik ederim
enzim hazinesini ortaya çıkarıp paylaştığınız için çok teşekkur ederim...
Bir uyarıda bulunmak istiyorum..
Yukarıdaki artıklar biraz daha artırılabilir.
Enzim şişesindeki artıklar yukarı dogru toplanıp sonraları parçalnmış vazıyette dibe çökerse dogru yoldasınız demektir..

Cemil B. 04-05-2012 13:09

malzemesi mi az diyorsunuz?
sonradan ilave yapılabiliyor , daha once konustuklarımızdan hatırladıgım kadarıyla,

ne ilave etmemi önerirsiniz sayın safranlı

selis 04-05-2012 13:54

Sn. Halil Önen ve Safranlı mutlaka bu başlıkta bahsedilmiştir ama takdir edersiniz çok sayfa var.. Ben yine de sormak isterim.. Aramızda tek tür enzim yapan da var, benim gibi saçmalayıp mutfak artıklarını karıştırıp şişeye dolduran da..

Yapıyorum ama ne için kullanacağımı bilmiyorum ki.. Sizden isteğim; (atıyorum) balık enzimi domateslere iyi gelir.. Ceviz ağırlıklı olanı kaktüslere.. Yumurta ağırlıklı olanı şuna, gibi örnekler vermeniz..

Safranlı 04-05-2012 15:31

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi cemil b. (Mesaj 959371)
malzemesi mi az diyorsunuz?
Sonradan ilave yapılabiliyor , daha once konustuklarımızdan hatırladıgım kadarıyla,

ne ilave etmemi önerirsiniz sayın safranlı

yazın yediğimiz içtiğimiz etrafımızda bolca bulunan her türlü nevale uygundur..
Patates kabugu mutlaka olmalı
muz kabugu olabilir
ceviz ,fındık kabuğu
bu mevsımde bolca olan ısırgan otunu kullanabilirisiniz
ev ortamında sogan sarmısak ve limonu pek tercıh etmeden
ve tuzlu olabilecek artıkları katmadan her seyı koyabiliriz...
Artık mevla ne verdiyse hepsi fazlasıyla faydalı olacaktır..

Safranlı 04-05-2012 15:40

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi selis (Mesaj 959432)
Sn. Halil Önen ve Safranlı mutlaka bu başlıkta bahsedilmiştir ama takdir edersiniz çok sayfa var.. Ben yine de sormak isterim.. Aramızda tek tür enzim yapan da var, benim gibi saçmalayıp mutfak artıklarını karıştırıp şişeye dolduran da..

Yapıyorum ama ne için kullanacağımı bilmiyorum ki.. Sizden isteğim; (atıyorum) balık enzimi domateslere iyi gelir.. Ceviz ağırlıklı olanı kaktüslere.. Yumurta ağırlıklı olanı şuna, gibi örnekler vermeniz..

Degerli dostum neden kendini sıkıyorsun ki....
dilediğin yerde dilediğin şekilde kullanabilirsin...
temen mantığı şudur....
toprak tahliline göre eksik olan besin maddelerine göre tamamlayıcı enzim yapılmalı ve kulllanılmalıdır.
küçük balkonlarda ev bahçelerinde buna gerek yoktur..
ben genelde karışım yapıyorum..
ancak kivi bahçemde potasyum eksıklıği çıkınca potasyum açısından besin degeri yüksek olan patates kabukları saltalık kabukları ve muz kabuklarından özel enzim yaptım...
hızlı büyümesini istediğimiz yaprak güzeli olarak veya yeşil aksamıyla güzellik katan bitkilerine balık enzimi verebilirsin
çünkü balık enzimi direk azot ağırlıklı olacak ve bitkiyi sürgüne ve boya teşvik edecektir...
bakçenizde var ise salkım sögüt ağacına balık enzimi yakışacaktır.

Safranlı 04-05-2012 15:54

temel mantığını anlatmaya çalıştım...
örnekleri artıramk gerekirse
bütün yaz çiçek açmasını istediğimiz güllerimize potasyum ağırlıklı patates vb.nevale ile doyurmamız gerekır.
cılız kalmış ve boya gitmesini istediğimiz fidanımız var ise balık vb.
dallarını ve gövdesini güçlendirsin ve sağlam bir yapıda büyütmek istediğimiz bitkilerimize ise içinde kalsiyum olan yumurta kabuklu enzimler ile ziyafet çekmeliyiz...
kısaca toparlamak gerekirse ev tipi küçük bahçelerde bu ayrıma gerek yok...
her gün sebzeli türlü kabilinden mutfak artıkları yeterlidir.
genelde doğamızda var olan ve büyüyen bitki kaynakları itibarıyla bahar mevsiminde büyüyen ve yeşeren kaynakalar azot kaynağıdır..
bakla,yonca,tüy,kıl vb..
ara dönemde fosfor açısından zengin meyve ve sebzeler çokça bulunur.
son dönemde ise potasyum açısından zengin olan meyveler yetişir..
bezelye kozası,kavun kabuğu,şeker pancarı artıkları buna örnektir....
acizane benim bildiklerim bu şekildedir....
hep söylediğimi tekrar edeyim...
enzim yap denize at......

cebrail- 04-05-2012 18:13

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Sarıcan (Mesaj 551368)
Aşağıda adım adım nasıl yapıldığını anlattığım yoğurt kabından yapabileceğiniz fermentasyon kabı için gerkli malzemeler;

1- Bulabildiğiniz en büyük yoğurt kabı (Kapağının sızdırmaz olması gerekli)
2- 1 Adet Pet su şişesi
3- 50 cm akvaryum hortumu
4- 1 Adet Akvaryum hortumlarında kullanılan vana
5- 4 mm lik matkap ucu veya 4 mm çapında zımba (Çivi bile olabilir)


Yapımı:

1-Yoğurt kabını tam tabanına teğet olacak şekilde 4 mm çapında deleceğiz. Daha sonra akvaryum hortumunu sıkarak sızdırmazlık sağlayacağı için matkaptan ziyade 4 mm' lik bir zımba veya hiç bulunamazsa 4 mm çağında bir metal çubuk ısıtılarak çapaksız olarak delinmesi gerekir.

2- Akvaryum hortumundan kasilecek 10 cm' lik bir parça ucu büzülerek delikten geçirilir. Deliğe dairesel olarak sarması ve sızdırmazlığı sağlayabilmesi için hortum delikten geçmiş vaziyette iken hortumun iki ucundan tutarak hortum çapının delik çapı ile eşit hale gelmesini sağlayın. Bıraktığınızda hortumun deliğe sıkıca sarıldığını göreceksiniz. Daha sonra hortumu kovanın dışındaki ucundan çekerek resimde görülen pozisyona kadar çekiniz.

3- Hortumun ucuna akvaryum vanasını takınız ve kova içine su doldurarak sızdırmazlık testi yapınız. Başka büyük musluk aramanıza hiç gerek yoktur, kova içindeki sıvıtı boşaltmak için bu düzenek işinizi rahatça halledecektir. Denenmiş çözümdür.

4- Pet şişenin kapağına yan yana iki adet ve yoğurt kabının kapağına 1 adet olmak üzere delik delme işlemlerini tekrarlayalım.

5- Arta kalan uzunca akvaryum hortumunun bir ucunu yoğurt kabının kapağına deldiğimiz deliğe geçirip sızdırmazlık sağlayabilmek için daha önce tarif ettiğim, hortumun iki ucundan tutarak delik çapına uydurma işini yapalım ve yoğurt kabına bakan kısımda yaklaşık 1 cm kalana kadar dışarı doğru çekelim.

6- Yoğurt kapağına taktığımız hortumun diğer ucunu pet şişe kağağına deldiğimiz deliklerden birine geçirelim ve yaklaşık pet şişenin dibine değecek kadar çekelim. Bu delikte sızdırmazlık o kadar önemli değildir. Çünki sistemde oluşacak karbondioksit gazını nargile gibi fokurdayarak çıkarmak için zaten kapağa ikinci bir delik daha açtık.

7- Şişenin içine yeterli miktarda su (Hortumun ucunun su içinde kalması yeterlidir. Sistemin içine oksijen girmesini engellemek için yapılmıştır.)doldurduktan sonra fermentasyon kovası kullanıma hazırdır.

Kullanımı:

Evsel organik atıkları parçalayarak (Ben blender' den geçirmiştim.) kova içine aralarında hava boşluğu kalmayacak şekilde yerleştirin ve fermentasyonu başlatmak için ister elinizde ticari EM1 varsa onunla, isterseniz benim yaptığım gibi evde bulunan kuru ekmek mayası, pekmez, yoğurt suyu, varsa peynir altı suyu gibi maddeler ilave ederek yoğurt kovasının kapağını hava geçirmeyecek şekilde sıkıca kapatın. Kovaya tekrar atık ilavesinde yine bir miktar aktifleyici ilave etmeyi ve kapağı sızdırmaz şekilde kapatmayı unutmayınız.

sn sarıcan bu fermanta işleminde em yerine hümik asit uygulasak olurmu

Halil Önen 04-05-2012 23:34

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi cebrail- (Mesaj 959619)
sn sarıcan bu fermanta işleminde em yerine hümik asit uygulasak olurmu

Sn. cebrail,

5 lt lik kaba bir yemek kaşığı kadar kulllanılabilir.

cebrail- 05-05-2012 15:35

sıvı gübre yapımı
 
teşkürler sn halil önen elimde em olmadığı için sordum hümik asit meyve posalarıynan fermantasyon olayına girermi diyesordum
kendim % 17 lik hümik asit yapıyorum birtek meyve posaları kaldı yapmadığım onu öğrenmek istedim
ben şilempe getittiriyorum içerisine hümik asit çinko mangan demir sıvı gübre yapıyorum örneğin organik madde %18 çinko %1.5 mangan %1.5 demir 1.5eşit şekilden yapıyorum bunların hepsini tamamladım bir meyve posalarından sıvı gübre yapmam kaldı birçok seri gübreleri tamamladım yapımını azotlu fosforlu çinko lu amino asitli gübreleride yammayı tamamladım örneğin azot %7 fosfor %15 çinko %3.6 amino asit %2.8 bu çalışmalarımı tamamladım
meyve posalarının üzerine su ilave ila fermante ediliyor ben hayvan gübrelerinin sıvı kısmıyla ferman ta işlemine koyacağım hayvan gübresinin sıvı kısmı hümik asit nar elma şeftali üzüm kayısı çalışmalarıma bu kısımnan başlayacağım

Cemil B. 06-05-2012 10:59

Enzimimdeki son durum,
sabah aksam gazını alıyorum kapagı acıp.

http://www.agaclar.net/forum/attachm...6052012256.jpg

emreomurca 07-05-2012 08:25

2 Eklenti(ler)
Enzim ile besleyip, büyüttüğüm ilk çileğim olgunlaşıyor. Bakalım lezzeti, kokusu nasıl olacak ? :D

Eklenti 292090 Eklenti 292089

Cemil B. 10-05-2012 16:51

Sn Safranlı , enzimimizin hazır oldugunu nasıl anlıyorduk?

Gaz çıkışı henüz bitmedi , ama suyun yüzeyinde cok az birsey kaldı mutfak atıklarından cogunluk dibe çöktü.Rengi cok acık kahveye donmeye basladı,her aksam kapagı acıp gazı cıkartıp icerisinden tekrar kapatıyorum.

Safranlı 11-05-2012 08:27

başlangıç tarihinizden en az 20 gün geçmiş ise..
içindeki tortular iyice kahve rengilesip önemli mikardakiler parçalanmış ise ve gaz çıkışı
artık kabı etkileyemeyecek adar azalmış ise iş tamam dır
havasını alırken kabı sertleştirip aşırı sıkısma olmuyor ise olgunlaşmış kabul edebiliriz
örnegin bir gün hiç havasını almadan deneme yapıpta sonraki gün az bir hava çıkışı oluyorsa bitmiş kabul edebiliriz
ancak benim geçenyıl yaptıgım enzimde dahi az da olsa hava çıkısı oluyor..
hava çıkısı tamamen hiç bitmez...
iyice etkisiz vaziyete geldiyse rahatça kullanalım...
bitkilerimiz ziyafetren daha fazla mahrum kalmasınlar..

limon_sever 11-05-2012 10:12

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Safranlı (Mesaj 963788)
başlangıç tarihinizden en az 20 gün geçmiş ise..
içindeki tortular iyice kahve rengilesip önemli mikardakiler parçalanmış ise ve gaz çıkışı
artık kabı etkileyemeyecek adar azalmış ise iş tamam dır
havasını alırken kabı sertleştirip aşırı sıkısma olmuyor ise olgunlaşmış kabul edebiliriz
örnegin bir gün hiç havasını almadan deneme yapıpta sonraki gün az bir hava çıkışı oluyorsa bitmiş kabul edebiliriz
ancak benim geçenyıl yaptıgım enzimde dahi az da olsa hava çıkısı oluyor..
hava çıkısı tamamen hiç bitmez...
iyice etkisiz vaziyete geldiyse rahatça kullanalım...
bitkilerimiz ziyafetren daha fazla mahrum kalmasınlar..

Sayın Safranlı,

Benim enzimde de 3-4 gündür hava çıkışı yok. Sadece çalkaladığım zaman hava fazla çıkıyor. Kullanıma hazır mı demek oluyor şimdi?

Safranlı 11-05-2012 11:01

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi limon_sever (Mesaj 963837)
sayın safranlı,

benim enzimde de 3-4 gündür hava çıkışı yok. Sadece çalkaladığım zaman hava fazla çıkıyor. Kullanıma hazır mı demek oluyor şimdi?

aynen öyle...
Baharda bir an önce bitkiler bayram etsin..

limon_sever 11-05-2012 15:28

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Safranlı (Mesaj 963870)
aynen öyle...
Baharda bir an önce bitkiler bayram etsin..

Sayın safranlı,

Bir süre yetecek kadar sıvı gübrem var.
1- Bu enzimi nasıl saklamalıyım? İçindeki katı kısmı ile mi duracak yoksa süzeyim mi?
2- Nerede ve nasıl muhafaza edeyim?
3- Ortalama ne kadar süre bozulmaz?

Safranlı 11-05-2012 16:26

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi limon_sever (Mesaj 964093)
Sayın safranlı,

Bir süre yetecek kadar sıvı gübrem var.
1- Bu enzimi nasıl saklamalıyım? İçindeki katı kısmı ile mi duracak yoksa süzeyim mi?
2- Nerede ve nasıl muhafaza edeyim?
3- Ortalama ne kadar süre bozulmaz?

ön balkonumda sonbaharda yaptıgım enzimin duruyor
süzmeden oldığu gibi az az kullanıyorum
bahçemde ekim kasımda yaptıgım balık enzimin aynen duruyor
bence süzmeden oldugu gibi kalsın
böylece besinler tamamen çözülür ve faydası artar...
kendi tecrubelerime göre çok rahat 6 ay bekler...
normal oda koşullarında dilediğiniz zaman kullanacak şekilde bekleyebilir..
temiz olsun diyorsanız süzersiniz meşrubat gibi çok uzun süre bekleyebilir.
tortularınıda toprağa gömersiniz...
benim yaptıgımı özetlersek;
tercihen hiç süzmüyorum...
bittimi aynı tortuların üzerine tazelerini ekleyip
yeniden başlatıyorum..
Bir sefer süzdüĞümdede kalan tortuları yok gibi farzedip daha büyük enzim kabına aktardım ve imalatlarıma devam ettim....
Bu tortularda hazınedir ve organik maddedir..
her yerde faydalıdır...
Artık gönlünüze göre saklyabilirsiniz
tercih sizin...

hepgül 11-05-2012 21:21

Enzimin üzerinde beyaz köpükler oluştu normal mi?. İlk yaptığım enzimde köpüklenme olmamıştı. Balkonda duruyorlar.

Safranlı 12-05-2012 08:17

gayet normal
beyaz köpükler faydalı dostlarımızdır.
yani bakterilerdir...
karışımın içindekilere göre köpük az veya çok olabilir...
ancak köpük çok olursa iyiye yormak gerekir.

selis 12-05-2012 09:49

Bendeki balık enzimlerinde köpük oluştu.. Bitkisel ağırlıktakilerde yok.. Bozuluyor diye düşünmüştüm, kötü bir şey olmadığına sevindim..

Dün enginar yapraklarını bir şişeye doldurdum, üzerine de patates kabukları.. Başka şeyler de eklerim diye sıvı koymadan 3 gün kuru bir şekilde bir köşede durdu.. Ama onlar boş durmamışlar kendi içlerinde çalışmışlar..
Ekleme yapmak için kapağı bir açtım adeta ses bombası patladı evde ;)
Bomba yapımını da öğrenmiş oldum :p

hepgül 12-05-2012 09:49

O zaman ben gayet fazla şekilde iyiye yorayım : ))) Teşekkürler sayın Safranlı

Safranlı 12-05-2012 09:59

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi selis (Mesaj 964618)
bendeki balık enzimlerinde köpük oluştu.. Bitkisel ağırlıktakilerde yok.. Bozuluyor diye düşünmüştüm, kötü bir şey olmadığına sevindim..

Dün enginar yapraklarını bir şişeye doldurdum, üzerine de patates kabukları.. Başka şeyler de eklerim diye sıvı koymadan 3 gün kuru bir şekilde bir köşede durdu.. Ama onlar boş durmamışlar kendi içlerinde çalışmışlar..
Ekleme yapmak için kapağı bir açtım adeta ses bombası patladı evde ;)
bomba yapımını da öğrenmiş oldum :p

dünyada bizim yaptığımız gibi teşke herkez bomba yapsa....
Dünyamızdaki açlıklar, savaşlar ve yoksullukları yenmek belkide o kadar da zor değildir.
minnacık alanlarda bir ailenin ihtiyacı giderilebilmektedir...
Bahçeli evi olan veya arazileri olan insanların dahi ellerindeki değerlerden ve bomba niteliğindeki hazinelerden haberinin olmaması beni üzüyor....
Hatta şunuda söylemek istiyorum..
Malesef kırsalda ömür tüketipte tek bir ağaç yetiştirmeden ölüp giden insanlarımız var..
Dinimizinde açıkça emretmesine rağmen bozkırdaki tek ağacın olmadığı anadolu köylerini görmek beni hayrete düşürüyor..
Mezarlıklarda dahi tek ağaç dikilmemiş.
Akan suyun yanına tek bir sögüt sopası dikilmemiş....
Insanlar, hayvanlar güneşte kavrulurken çeşmelerin başında dahi tek agaç yok...
Bu cennet vatanımız adına insanımız adına üzülüyorum....
Yapılabileceklerin aslında ekonomik ve sosyal dokunun da düzeltilmesine yardımcı olacabilecekken bir şeyler yolunda gitmiyor...
Memleketimin daha çooook bombalara ihtiyacı var......
Bombalara devam......

Safranlı 12-05-2012 10:10

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hepgül (Mesaj 964620)
O zaman ben gayet fazla şekilde iyiye yorayım : ))) Teşekkürler sayın Safranlı

Sizdeki faydali dostların keyfi yerinde demekki...
son kullanımda bu faydalılar sizlere marifetlerini göstereceklerdir..
o kadar ki geçen yıl kullandığım bu faydalı dostlarım bu baharda dahi bolca ağaçlarıma çiçeklerini açtırıyorlar...
ve mahalleninde mis gibi mandalina çiçekleri kokmasını sağlıyorlar....
dostalarım yüce yaradan ne güzel her şeyin kardeşce ve paylaşılarak
yapılamasını öngören sistem kurmuş...
ben,sen o...
ot,börtü,böcek
görünen ve görünmeyen faydalılar...
bu dünyayı vede özellikle memleketimizi cennet yapabilir...
ve buda en çok her şeyiyle tek olan cennet yurdumuza yakışır....
sevgiler....

hepgül 12-05-2012 10:31

Gönlünüzün güzelliği yazılarınızdan hissediliyor. Rabbim ömrünüzüde güzel kılsın.... Lezzetli ve bol bol enzimli günler dilerim. Saygılar...

Cemil B. 12-05-2012 12:28

Enzimndeki son durum,

üstte beyaz köpürcükler,ve az miktar mutfak atıgı , gaz cıkısı az ama sadece 9 gün oldu daha

http://www.agaclar.net/forum/attachm...1052012302.jpg

Safranlı 12-05-2012 15:17

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hepgül (Mesaj 964658)
Gönlünüzün güzelliği yazılarınızdan hissediliyor. Rabbim ömrünüzüde güzel kılsın.... Lezzetli ve bol bol enzimli günler dilerim. Saygılar...

çok teşekkur ederim.. teveççügünüz.....

Safranlı 12-05-2012 15:23

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Cemil B. (Mesaj 964720)
Enzimndeki son durum,

üstte beyaz köpürcükler,ve az miktar mutfak atıgı , gaz cıkısı az ama sadece 9 gün oldu daha

http://www.agaclar.net/forum/attachm...1052012302.jpg

atıklar dibe çöktümü olgu nlaşığına hükmede biliriz...
hava çıkışı azalacaktır ancak hava çıkışı hiç bitmez
az da olsa devam eder...
elinizdekiıle yüz kat oranına göre 500 kg suya ekleyerek kullandıgınızda
neredeyse bir sokağa yeter....


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 20:00.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025