![]() |
Sayın Safranlı.
Ben bir kaç tane buldum. Dekopaj testeresi ile talaş şekline getiridim. Yeni bir balık enzimi yapmıştım. Onun içerisine ilave yaptım. Hem muz, hem bu talaş azot bakımından fazla mı gelir acaba. Bir sakıncası var mı. Teşekkür ederim. |
Alıntı:
azot gıbı malınız olsun tek yapmanız gereken enzımınız olgunlaştımı sulama oranını arttırmaktır azotunuzun yogun oldugunu düşündüğümüz enzımı ıkı kat sulandırıırız olur bıter benım sulandırma oranın 1 lite enzıme 100 litre su dur balıklı boynuzlu enzımın sulandrmasını 1 e 150-200 yaparsanız gayet guzel olur dostlarım enzım toprak için hazır baklavadır sındırımı hızlııdr kısmetse uygulayan arkadaşalar en fazla 15-20 gunde degişimi fark edeceklerdır... Bende azot agırlıklı enzım yapmaya gayret edıyordum ancak toprak tahlılınde potasyum çok eksık çıktı mecburen bu sefer potasyum kaynaklarına yöneldım dostlarım enzım dedıgımız şey bedava hazıne ne bulduysanız ne yapabılırsenız kardır... Sureklı kullandıgımızda mutfaktakı nevalede mevsıme göre degiştiğinden dogal olarak npk oranları dengeyı bulacaktır.... şu doganın akısına bir bakarmısınız azot kaynagı malzemeler bu mevsımde bol bulunur bır az sonra fosfor ve potaş acısından bol olan bezelye kabugu çıkacaktır daha sonrada potasyumun kaynagı salatalık kabugu patates kabugu bolca olacaktır |
1 Eklenti(ler)
Merhaba arkadaşlar, bende enzim denemelerine katıldım. Öncelikle konuyu açan ve buralarakadar gelmesinde emeği geçen, katkıları bulunan bütün arkadaşlarıma çok teşekkürederim.
Konuyu enbaşından itibaren okudum ve çok ilginçbuldum. İlkbaşta evdekilerin çöplerle uğraşmama göstericekleri tepkiden ötürü enzim hazırlamaya çekiniyordum ama bu gün her ne olduysa aniden malzemeleri toparlayı verdim ve bi çırpıda aklımda kaldığınca kendimce bişiler hazırladım. İnşallah başarılı olurum. içeriğini şu şekilde hazırladım: muz,ananas,badem kabukları,elma koçanı,ıspanak sapları,domates,biber, yoğurt,maya,potakal kabukları,ekmek,yulaflı büsküvi ve üzüm pekmezi. 5 lt su şişesinde hazırladım, son hali resimde görüldüğü gibi. |
Alıntı:
|
Alıntı:
http://www.agaclar.net/forum/938235-post31.htm Mükemmel enzimi daha doğrusu harika sıvı gübreyi yapma formülleri Mine Hanım 'ın açıklamalarında gizliydi...;) |
Alıntı:
videoları izledım kendımce gizli formullerı yakalamaya çalıştım.... bu gizli formullleri sizlerden dinlesekte daha iyi anlasak nasıl olur acaba... malum kameranın harıcınde birebir size bir sır vermiş te olabılır.... sizlerden özel ricamızdır... |
1 Eklenti(ler)
Enzim yapmaya karar vermem ansızın oldu. İçindeki malzemeler çeşit olarak biraz fazla.
- Bir dilim ekmek. - Bir yemek kaşığı süzme yoğurt. - Bir yemek kaşığı pekmez. - 4 adet beyaz lahana yaprağı - 4 adet marul yaprağı. - 1 adet elma. - 1 diş sarımsak. - 3 adet muz kabuğu. - 1 adet küçük kivi. - Bir tutam nane. - Bir tutam yabani endivyen. - Bir tutam yabani ot yaprağı. - Bir tutam kuzukulağı. - İki yemek kaşığı içilmiş çay tortusu. - Bir orta boy domates. - Bir orta boy salatalık. - Bir orta boy patates. - Üç adet medine hurması. - 10 adet badem çekirdeği. - 5 adet kuru kayısı. - 20 adet siyah kuru üzüm. - 20-25 gr. tavuk gübresi. - 20-25 gr. inek gübresi. - İki yemek kaşığı hümik asit, fulvik asit, yosun suyu. - 20-25 gr. turp. - 50-60 gr. küçük boy havuç. - Bir miktar karnabahar. - 4-5 adet yumurta kabuğu. - Hatırlayamadığım birkaç çeşit daha olabilir. Genel içerik böyle. Suyu bidonun kıvrımına kadar doldurdum. Bidonun ağzına 5-10 yerinden deldiğim balonu koydum. Umarım bir hata yapmamışımdır :) Eklenti 282891 |
Alıntı:
ne ararsan var bu kadar çeşit cesaret ister ceşitte sıkıntı yok sadece sarmısagın etkısını bılemıyorum bırde bu karısımın üçte biri oranına yakın pekmez olsaydı ıyı olurdu yınede cok guzel netıce verebılır bır kaç gun takıp edınız hava çıkısı az olursa ekmez eklersınız hava çıkışı iyi işe her sey yolunda demektır bır ay içinde olgunlasır.... |
Alıntı:
(Karışımda 3-5 tane karalahana yaprağı da mevcut :) ) "Bu kadar çeşit cesaret ister demişsiniz." Biraz daha detay verebilir misiniz? Birde "hava çıkısı az olursa ekmez eklersınız" buradaki ekmek mi pekmez mi :) |
Alıntı:
sizlerın yaptıgı kadar çeşit görmedım onu ifade edıyorum merak etmeyın çeşit olmasında sıkıntı olmaz fayda olur..... çeşit konusunda rekora gidebilirsiniz..... tebrık ederım.... inşallah bitkideki buyumeyıde görürsünüz... |
Alıntı:
Çok özür dilerim ben oraları kaçırmışım.. :( |
Enzimle pek ilgilenmedim şimdiye kadar, arada bir öylesine göz atarım. Ancak burada gördüğüm formüllerdeki hammaddeleri düşününce aklıma kurulan meyve sebze pazarlarının ardından yerlerdeki neredeyse tona yakın çürük çarık malzeme ile meyve sebze hallerindeki atıklar geliyor...
Bunlar kullanılıyor mudur acep? |
Sarımsağı ben de ilave etmiştim enzime. Bunu da böcekleri kaçırıcı etkisi olduğunu ve faydası olabileceğini düşünerek denemek istemiştim. Şimdilik sorun yok gibi. Enzimi kaktüslerde bile kullanıyorum. Ama uzun vadede ne olur onu bilemiyorum.
|
Alıntı:
|
Ben de bu nedenle bu aklıma geleni yazdım. Büyük alanlarda kullanmak üzere büyük miktarda enzim üretmek için kullanılıp kullanılamayacağını sorgulamak istedim.
|
Alıntı:
İçine çok az miktarda simderma ve mikoriza mantarı koysam çoğalırlar mı acaba? Ayrıca aklıma geldi. Karışımın içinde bir tutamda ıhlamur mevcut :D |
Alıntı:
|
Alıntı:
En iyi bir kova saksı harcına katılabilecek doğal malzemeleriyle enzim yaptığınızı düşünün... . yonca tozu (kompostlaşmış) . toz deniz yosunu . kemik unu . soya unu . yumurta kabuğu tozu( fırınlanmış/sirkede bekletilmiş) . havuç suyu . solucan gübresi...ni . at kuyruğu ( kıyılmış/kurutulmuş) mutfak atıklarılarından enzime attığımızı düşündüğümüzde... fermantasyon sonunda içine çay kaşığının ucuyla Mikoriza attığımızı da düşünürsek Sn. Limon_ Sever gibi_ ki bu mikorizaların çoğalması için besini de oluşturur; enzimin _ sıvı gübrenin_ çok güçlü olmasının yanında bitkiyi kök hastalıklarına dayanıklı kılar... 26 Mayıs da İzmir de aynı yerde E.Ü.Z.F dekan yardımcısı ve Bahçe Bitkileri Uzmanı Sn. Prof. Dr. Hülya İlbi; bitkilerden tohum alma, saklama konusunda eğitim verecek, belki mükemmel enzim _ sıvı gübre_ yapma konusunda bilgi de alırız. Kim bilir belki de biz bilgi veririz. Ne dersiniz? ;) |
Tamam hatırladım. Hattâ birisi ''Kemik ununu, kemiği kendimiz ezerek elde edebilir miyiz?'' diye sormuştu.. Bayağı gülüşmeler oldu.. ;) Ama bu karışım beni bayağı aşar.. Mutfak artıklarına devam :rolleyes:
Listedeki ürünlerden mutlaka feyz alan olacaktır.. Teşekkür ederim.. |
Alıntı:
Bu eklentiler toprağın yapısını düzenlerken enzimi daha da güçlü kılacaktır mutlaka. Hadi bakalım, gazamız mübarek olsun:) |
1 Eklenti(ler)
|
Alıntı:
.Bir fincan kıyılmış ya da mikserden geçirilmiş yeşil yonca, (azot kaynağı) .bir fincan havuç suyu, ( mikro organizmaların çoğalmasını sağlar) .bir fincan kıyılmış ya da mikseden geçirilmiş yeşil ısırgan otu, (potasyum kaynağı, şimdi her yerde var) bir fincan yumurta kabuğu ( kalsiyum kaynağı) = yumurta kabukları önce fırında kızarıncaya kadar tutulur, sonra ezilir ve üzerine gömülecek kadar sirke konur. Yumşayıncaya kadar belki 20 gün bekletilir. Vitamin sirkeye geçse de kabuklarıyla beraber kaba konur) .Bir fincan deniz yosunu, ( bildiğimiz denizden toplanır tatlı suda iyice yıkanır mikserden geçirilir ve mikro organizmalarça çok zengin) . soya unu... Bütün bunlar kolayca bulacağımız enzim yaparken kullanacağımız malzemeler. Enzim bittikten sonra bir çay kaşının kadar Mikoriza eklenirse....;) İçinde Sn. Limon Sever' in listesini _ kıyılmış halde_ olduğunu da düşünürsek... bence ederi ölçülmez.;) Enzimde olmazsa olmaz melastır ve bir topan yaş _ bir çay kaşığı kuru da olur_ mayadır. |
Allahım bu ne güzellık
enzım degıl bomba mubarek arkadaşaların fıkırlerı enzımı atom bombası halına sokacak cinsten olmuş... bakalım daha nerelere kadar bu askı yücelticez...... kolay gelsın |
. at kuyruğu ( kıyılmış/kurutulmuş)
hocam bu at kuyrugu bıldıgımız ot cinsinden ırmak kenarlarında yetişen bitki midir.. mutfak atıklarılarından enzime attığımızı düşündüğümüzde... Kim bilir belki de biz bilgi veririz. Ne dersiniz? ;) ben gelmesemde sizlerin verecegı bılgiden yararlanmaya hazırız |
Alıntı:
tebrık ederım... |
Enzim denemelerim
2 Eklenti(ler)
Merhabalar,
Enzim denemelerimi bende paylaşmak istedim. Eklenti 283552 Eklenti 283553 Soldaki cam şişeler içilebilir enzim denemeleri. 5 Nisan da hazırlandılar. Beyaz balon; tamamen sıvı hale getirilmiş kivi + üzüm pekmezi + su ( 3. gün balon şişti ) Yeşil balon; parçalanmış kivi + üzüm pekmezi + su ( 4. gün balon şişti ) 1,5 plastik şişe beyaz balon; kivi + domates + salatalık kabukları + üzüm pekmezi + su + 1 çay kaşığı kuru maya ( yarım saat içinde balon şişti ) 3-4 gündür katı maddeler üstte toplanıp, balon arada sönüyor. 1,5 plastik şise mor balon; çilek + çok az su + çok az şeker + üzüm pekmezi. ( 11 Nisan ) Aynı gün balon şişti. Evde pek organik atık olmadığından öncelikli denemelerimi içilebilir - tadının hoş olabileceğini düşündüğüm meyvelerden yaptım. Lezzetli olursa kendime olmazsa çiçeklerime. Seyreltilip kullanılacağından benim çiçeklere fazla gelir ama konu komşu ile en olmadı parklardaki bitkilerle paylaşırız artık :eek: İlk mesajım çok ilgimi çektiğinden buraya kısmetmiş ;) |
emreomurca,
sevgili komşum öncelikle hoş geldiniz gördüğüm kadarıyla pir geldiniz yaptıkların gayet güzel görünüyor son yaptığın şeker ve pekmezden oluşan şişene doğal artıklar koymalısın madem içilebilir enzim düşünüyorsun gönlüne göre bir meyveden yapabilirsin bitkiler için yapacağın enzimlerde mutlaka çeşitli artıklar olmalı sadece kivi ile de fayda sağlasa da beklediğini bulamayabilirsin.... Muz kabuğunu düşünebilirsin karar verirsen sonradan da şişelerine eklemeler yapılabilir.... Saygılar... |
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Tanışma bölümüne yazdığım gibi, forumu okumaya başladıktan sonra bitkilerime 8 yıldır sıkı bir diyet uyguladığımın farkına vardım. Durumları çok fena değil resim koymuştum. Bu nedenle beklentim pek yüksek değil. Elime ne geçerse onunla yapmaya çalışıyorum. Hatta hemen resim ekleyeyim 1 tane daha enzim denemesi yaptım. Eklenti 284298 Pirinç suyu + kurutulmuş-ezilmiş yumurta kabukları + üzüm pekmezi + şeker + su. Arkadaşımdan rica etmiştim, sağ olsun hatırlamış. Pirinç suyu ayırmış bana. Öğlen yemeği hazırlarken aldığı pirinç suyunu 0,5 lik pet şişeye koymuş, gece eve geldiğimde sanki kendi kendine fermantasyona başlamıştı. Hemen 1,5 lt. şişeye aldım. İçeriği çok yetersiz olduğunun farkındayım ama bu denemeyi 10 lt bitki enziminin başlangıcı olarak sayıyorum. Yeterli atık topladığımda 10 lt şişeye alacağım. |
Alıntı:
seker koymayınız yeterınce pekmez varsa her sey yolunda gider... başlangıç için yaptıklarınız gayet güzel görünüyor.... |
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 14:27. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025