![]() |
Sevgili Sındırgılı,
Senden korkulur, ağaçlara da tırmanmaya başladığına göre ameliyat iyi geçtiği gibi etkisini göstermeye başlamış. Ayağın kayar, başın döner, bu yaştan sonra uğraştırma bizi. |
Alıntı:
Yazana kadar 33'e talip çıkmış. Ben de diğer 33'e talibim, siz de kısa sabırla idare ediverin artık:rolleyes: |
3 Eklenti(ler)
Eklenti 219591
Eklenti 219592 Eklenti 219593 İçilebilir çilek enzimi resimleri. Resmi çekmeden tadına bakmıştım. Resimler bulanık çıkmış. Kokusu EMA gibi. Ateş gibi bir şey. Bitkilere vermeye başlasammı ki. Üstadlar ne der. PH ını ölçemedim daha. |
3 Eklenti(ler)
Eklenti 219599
Eklenti 219600 Eklenti 219601 Çöp enzimleri. Çilek,elma,kivi,yoğurt,esmer şeker,üzüm pekmezi. Koku ekşimsi. PH ölçülmedi. |
5 Eklenti(ler)
Eklenti 219607
Eklenti 219608 Eklenti 219609 Bunlar çöp enzimi Muhteviyatı Çilek,kivi,havuç,portakal,balık,trüf,esmer şeker,üzüm pekmezi,ekşi maya,yogurt Kokusu portakal gibi kokuyor.Çöp olduğunu bilmesem içesim geldi. Gaz çıkışı zaman zaman çalkalamama rağmen sona erdi. PH ölçülmedi 45 günlük. Eklenti 219610 Eklenti 219611 Bunlar içilebilir Kivi. Tadı çok güzel. Kokusu çok EMA gibi. Gaz çıkışı yok 45 günlük. PH ölçülmedi |
enzım doğurdu
sayın sarıcan ve dogaseverın uyarılarıyla ıkı lıtrelık kola sısesınde basladıgım enzıme bır bardak pekmez ve bır bardakta ema ekledım biraz çalkaladım nerdeyse kazaya sebebıyet verıcek hale geldı
pekmezı ve em yı ekleyınce tabı şise doldu almadı hemen mini bir enzımcık sisesı (500ml)daha kazanmış olduk baktım mutfakta yıne nevale bırıkmış hemen göz diktim ve doldurdum hanımın tezgahını da temızlemış olduk bu enzım şimdilik hanımlardan destek görüyor ılerıde bakalım ne olucak şişelerin yavas yavas çogalıyorlar hava çıkışlarıda oldukça güçlü oluyor kokusu da tuhaf yavas yavas salamura gıbı sankı artık her sabah ve her aksam havasını almak için düzenli ictima yapıyorum sonucu merakla beklıyorum |
Zaten, icilebilir enzimleri likor kadehinin yarisi kadar dodurup oyle icin.... Alkol derecesindenmi ya da cok kuvvetli midir bilinmez, bayagi sertler.(Tecrube ile sabittir.)
Kapali sisteme donup, bol bol calkalayin. Sonra tekrar, turnikeye donersiniz. 45 gun bana gore erken, bir 45 gun daha bekleyin derim. Tabii, ustalar ne der bilemem. Vallahi Sarican, senden korkulur...... Bu halimizde bile bizi agaca cikartiyorsun ya pes dogrusu .. Ensar`a seni sikayet edecegim....Sevgiyle kalin.... |
Alıntı:
|
aman Allah korusun bir felakette bizi kimse kurtaramaz
;)hele mutfaktayken dahada tehlıkeli malum oklavayı bulmak kolay olur.:D birde alt kattan annem çıkar gelırkı o dahada kötü 'sen bunlarla uyraşmaya utanmıyormusun kocaman adam bu nedır böyle 'diye başlar kıyametı koparmaya bu risk oldukca fazla gercekten enzım ve doga adına olsa da bu rıske gırılmez en iyisi ben düzenlı hava alma ictımasından düzensiz balon kontrolıne terfı edeyım enzım askımız her gun uyarılarla şekıllenıyor eger başarılı olabılırsem bu işi çok sevıcem emnıyet tedbırlerıde tamam oldumu hanımda sevecektır malum çöp derdı de bitecek ..... ve süper ektra organık üretıme terfı edıcez hocalarımıza şükranlarımı sunarım. |
Secimlerden once, sakin patlatma........
Yoksa, Flash heberlere cikarsin :) |
Aman aman eksık olsun
artık ilk işim güvenlık onlemlerını arttırmak mazalllah kolu komsuya durumu izahta edemeyız en ıyısı bugun iş çıkısı bolca balon almak hemde yegenlerı sevındırırız böylece çocuklara da enzım askını anlatırız bu enzım bızı nerelere götürecek bende merak edıyorum hadı hayırlısı..... |
Bu gün enzime 100gr kadar daha pekmez ekledim. Dakikada 3 - 4 kabarcık çıkartıyor. Bu normal mi? yoksa bir miktar daha pekmez katayım mı?
|
Normaldir. Bırakın biraz fermentasyon devam etsin. Eğer gaz çıkışı azalırsa daha sonrada ilave edebilirsiniz. Kattığınız malzemeleri tekrar bir reçete yaparsanız daha iyi olur. Kap hacmi? Organik atık miktarı? Şeker veya pekmez miktarı? vb.
|
Benim içilebilir enzimde merak ettiğim husus;
fermantasyonu sağlayan bakterilerin nereden geldiği? Örneğin kivi ve ananası kabuklarını soyup meyvelerini koyuyoruz yani kabuklardaki olası bakterileri elemine ediyoruz...Sonrasında kahverengi şeker veya pekmez ekliyoruz (yine bakterilerle bir ilgimiz olmuyor) ve su... Havadan geliyor desek havayla da teması kesiyoruz? |
Alıntı:
Yukarıdaki malzemeleri kullandım. Karpuz 6kg'lik bir karpuzdu ve yarısını kelek çıkınca atmıştık. Geri kalan yarısını 3kg olarak kabul ediyorum. Bu 3kg lik kısmı iki ye böldüm ve bir parçasını karpuzun meyve kısmını dahil ederek, diğer yarısının da sadece kabuğunu koydum. Terazim olmadığı için tahminen 2kg olduğunu tahmin ediyorum. Koyduğum diğer malzemeler de zaten meyve-sebze kabuğu olduğu için tahminen 1kg kadar gelir. Kullandığım Bidon 10LT'lik su şişesi (Erikli) Su miktarı 4kg ve üzeri olduğunu tahmin ediyorum. Tüm malzemelerin 1 parmak üzerine gelecek şekilde doldurdum. Kullandığım su yine 5LT'lik satın alınmış su idi ve üzerinden 1 veya 2 bardak alınmıştı. Pekmez olarak 800gr keçiboynuzu pekmezi, 50gr üzüm ve 50gr da dut pekmezi ilave ettim. 668. mesajda fotoğrafı vardı. http://www.agaclar.net/forum/attachm...1&d=1306699413 Özetle; 10 Litrelik bidon 3kg - Meyve sebze kabuğu ve içi 900gr pekmez 4 - 4,5 litre dinlenmiş su İlginizden dolayı teşekkürler, |
Alıntı:
|
Alıntı:
Birinci sayfadaki resimde tarif edilen oranlara göre sizin 900 gr pekmezinizi 1 birim kabul edersek 900x3=2700 gr organik atık (Takriben tutuyor diyelim.) 900x10=9000 gr (9 litre) su ilaveniz gerekirdi. Siz sonradan 100 gr daha pekmez ilave ettim dediniz, umarım bu 900 gr pekmezin içine dahildir. Su miktarı olması gerekenden az olduğu için oldukça konsantre bir enzim yapmışsınız. Enzim tamamlandıktan sonra sulandırıp kullanırken çok dikkatli olun. Enzimi fazla konsantre kullanmak faydadan çok zarar verebilir, nihai olarak kullanmadan mutlaka sadece bir bitkide deneyerek sulandırma miktarını ayarlayınız. |
Sn. Sarıcan,
Sonradan eklediğim 100gr pekmez 900grama dahil. Bu ilk denemem olduğu için sanırım malzemeyi tam ayarlayamadım. Konuyu baştan sona okumama rağmen 1x3x10 kuralını unuttum. Yaptıktan sonrada muhtemelen geriye dönüşü olmayacak bir hale geldi. Dediğiniz gibi kullanırken ölçüden (1:100) fazla sulandırarak (1:400 gidi) kullanacağım. Ancak hala tam olarak sulandırdığım enzimden ne kadar bitkilere vereceğim konusunda net bir fikrim yok. Genel olarak 1:100 sulandırıp 15 günde bir yarım bardak gibi ir sonuca ulaştım okuduğum konulardan. Bu doğru mudur? Ben enzimi terasımda yetiştirmeye çalıştığım domateslerimde kullanmayı düşünüyorum. Tabi domatesin yanında çilek, biber ve salatalık gibi az miktarda daha bitkim var. |
Enzimi normal oranda sulandırdıktan sonra bitkilerinizi hangi peryotla suluyorsanız aynı peryotla sulayabilirsiniz. Bunun için bir kısıtlama yok. Yalnız hazırladığınız sulandırılmış enzimli suyu bir sonraki güne bekletmeyiniz. Enzimli suyu hazırlarken tüketebileceğiniz hacimde hazırlayıp bir seferde kullanınız.
|
Teşekkürler Sn. Sarıcan,
Bir sonraki güne kalmasındaki sakınca nedir acaba? Sizin gönderdiğiniz linklerde ve resimlerde Enzim dolu şişelerin raflarda bekletildiğini görmüştüm. Bu enzim tamamlanınca ne kadar süre ile saklayabiliriz? Bu konuda net bir bilgi var mı? |
Evde yaptığınız turşuyu veya reçeli ne kadar süre kullanıyorsanız o kadar kullanırsınız. Yeterki kullandıktan sonra hava almaz şekilde muhafaza edin. Zaman geçtikçe enziminizin koku ve rengiyle bozulup bozulmadığını farkedecek tecrübeniz zaten olacaktır.
|
Tekrar teşekkürler Sn. Sarıcan. Uyarılarınızı dikkate alacağım...
|
Enzımlrımı kontrole devam edıyorum
kokosu her gecen gun belırgınlesıyor benım anladıgım ıyıve tursumtrak hale geldı forumdaşlarımızın dedıgı bıgı iç benı diyor resmen hava çıkışlarımız halen devam edıyor üst katmanda beyaz köpükler arttı gıbı bırde kontrol ederken tekrar gördugun bır denemende var belkı deneyen vardır ıkıncı enzımımız dogdugu zaman buz dolabına bakarken kuru üzümü gözüme kestırdım kuru uzumde mutlaka faydalı bır seyler oldugu kesın dıye duşundum bakalım daha enzımlere neler eklenecek yanlız çok azda olsa bıber vardı bıraz kokusunu verdı gıbı bır dahakı sefere bıber eklemeyı düşünmüyorum yakında karadenızden gelen armut çesıtlerımız olucak bu armutlar çok talı ve sulu bırden oluyor ve dökülüyor bu armutları bu sene enzım ham maddesı olarak kullanıcam bence çok uygun olur dıye dusundum bahcedeki dal budak kompos için mutfaktakı artıklarda enzım için bır hazıne halıne geldı bakalım sonumuz hayırlısı |
enzım maratonu
hayırlısıyla enzımı becerıcez galıba
dun kotrol ederken çok belırgın vazıyette eksi yogurt ve keskın bır tursu gubuı koku aldım kendı kendıme dogru yoldayız galıba dedım hava çıkısıda bıraz daha hızlı geldı bana baktım hanımda kontrol etmış bu işte onunda destegı var hava çıkısı durunca kullanıcam |
sonuca yaklasıyoruz
enzım aşkımız devam edıyor
rutın olarak kontrol edıyorum gaz çıkışları çok fazla başlayalı bır haftayı çoktan gectı hele içine kuru üzüm koydugum mını enzımcık'im çok hava yapıyor bu kuru uuzm enzım için çok guzel oluyor dıye düşünmeye başladım kokularaı keskın bır sırke ve turşu gıbı oldu sorum su : acaba bu hava çıkışları ne zaman bıter ve en son bıtımde kokusunda bır degısıklık oluyormu posalar ılk basta dıpteyken şimdi hepsı üste duruyor bu bıtme halımııdr |
Sn. Safranlı,
Benim hazırladığım enzimde çok yoğun bir gaz çıkışı olmuyor, acaba neden? **** sizin çok fazla dediğiniz gaz çıkışı dakika veya saniye olarak tabir etsek ne kadar? benim hazırladığım enzimde dakikada 4 - 5 kabarcık çıkıyor. Her gün bir defa çalkalıyorum bidonu. Çalkalama esnasında epey bir gaz çıkıyor fakat sonra tekrar yavaşlıyor. |
Bahçede iki sıra halinde dikilmiş olan, saçalık diye tabir ettiğimiz domateslerin bir kısmına hazırladığım enzim ile sulama yaparken diğerlerini normal sulama yapıyorum.
İleride ikisi arasında fark oluşacak mı merakla bekliyorum. |
Benim enzımlerde serum yöntemı yok
ben kola sıselerıne doldurdum ve kapaklarını kapattım düzenlı havasını alıyorum sabah aksam hava alıyorum bırde yatmadan öncede bakıyorum kapagı acınca şiddetlı hava çıkıyor ve köpürüyor yaklasık 20 sanıye yogun hava çıkısı oluyor ama sişeler öyle sert oluyorkı korkuyorum kazaya kurban gıtmekten bırde hava laınca beyaz köpükler kabarıyor posalar yukarıda duruyor yarıdan asagısı su .üstü posa olarak duruyor çalkalayınca benımkıde hava çıkısı artıyor sonradan yavaslıyor tahmının bır hafta daha beklemek gerekıcek |
Sevgili Safranli, sen yine de benim gibi gazaya kurban gitme :)
Serum yontemini kur ki icin rahat etsin....... (527. mesajim kulaginiza kupe olsun ) Aslinda, enzimlerini patlatan patlatana da ; |
Eyvah yapmayın
yandık desenıze balon yontemıde kurtarmazmı benı |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 05:52. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025