![]() |
2 Eklenti(ler)
Sn.lerdemir ;
Karıştırma işleminiz doğrudur. Süt beyaz elde edemeyişinizin sebebi Bionemi daha önce kullanırken üzerindeki yağları ve enzimleri homojen dağıtmadan bölünürse bu şekilde ki görüntüyü elde edersiniz. Bionem şişesini hızlıca çalkalayıp beklemeden bölmemiz gerekiyor. Aksi taktirde o anki kullanımda yağlardan ve enzimlerden fazla kullanmış olursunuz ve bir sonraki kullanımda ve diğer kullanımlarda yağlar biter. Süt beyaz halindeki normu ile sizin resimlerinizde ki normu arasında etki farkı olacaktır. Bionemin 1/2lt orjinal hiç kullanılmamış halinin şeffaf şişede resmini ve elle çalkaladıktan sonraki resimini ekliyorum . Soldaki Resim : Bionem 1/2 lt şeffaf şekildeki şişedeki durumu Sağdaki Resim : Bionem 1/2 lt şeffaf şişede hızlıca çalkalandıktan sonraki durumu ( 15 sn sonra beklenildiğinde soldaki resimde ki görüntüye tekrar geri dönüyor.)Beklenip bölündüğünde ilk kullanımlarda enzimleri ve yağları diğer kullanım paylarından çalmış oluyoruz. Bu problemimizi de Bionem şişesini direk hiç su ile karıştırmadan el blendrından geçirip karıştıracağımız su oranına göre kullanacağınız cc yi böldüğümüzde diğer kullanımların hakkını da eşit olarak dağıtmış oluruz. |
Görsel örneklerle şimdi tam oldu bu karışım meselesi.
Teşekkürler. |
Sanırım roa da enzim ve yağlardan çalma olayı olmayacak.
Çünkü 30 cc şişede homojen bir karışım var ? |
Evet kesinlikle doğru. Roa 30ml şişede homojen bir şekildedir. Ev kullanıcıları için yanında damlalıkta vereceğiz.
|
Roa nın bioneme göre artı yönleri çok.
Roa, bionemi kesinlikle bitirir, diye düşünüyorum :) |
Bence Bionem den ziyade Zehirli Kimyasal İlaçlar + Bitki gelişim Düzenleyicileri + Bakırlı ve kükürtlü Preparatlar + Köklendirici gruplarının durumları ne olacak merak ediyorum.
|
Valla ortalıkta ses seda yok, en azından kimyasal zirai ilaç üreten dev sanayiden birileri ortaya çıkar bionem-roa için bir şeyler yazar diye bekliyorum ama çıt yok.
Fırtına öncesi sessizlik gibi. |
Felaket tellallığı gibi olmasın ama, Sn.oğuz alper'in can sağlığı için endişelenmekten kendimi alıkoyamıyorum; malum dev kartellerden bahsediyoruz.
|
Yok o kadar da değil. :)
Sonuçta PF bakterisi ilk defa izole edilmiyor. Dünyada bionem ve roa gibi benzer ürün çok.Zirai ilaç devleri baktı olmuyor Dünyadaki benzer ürünleri hemen devreye sokarlar. |
Alıntı:
Alıntı:
|
Sn.Denizakvaryumu ;
Sadece izole edilme işi ile de halledemiyorlar . Birde kitinaz enzimini salgılatmaları gerekiyor. Bir de bu preparatların piyasada satış fiyatlarını da göz önüne aldığımızda ROA nın farkını daha net anlayabilirsiniz. |
Sayın Oğuz alper;
Yaklaşık bir ay kadar önce aldığımız bionemi tarif üzere hazırlayıp bahçemizde kullandık. Birer haftalık aralarla üç kez uyguladık. Böcek,sinek gibi uçan/kaçan mahlukata ilk kullanımda etkili oldu.İkinci uygulamadan sonra limon ağaçlarımızın yapraklarındaki kıvrılma ve bozulmalarda iyileşme gördük.Salyangozlarımız da ortalarda yoklar; çiçek yapraklarımız yenmiyor. Apartman bahçemizde gözle görülür yaprak ve çiçek gelişmesi var şu anda..Teşekkürler! Sonbaharda roa ile dönüşümlü kulanmayı düşünüyoruz bionemi.Makine arızasından dolayı fotoğraf çekemedim.Hazırlama işinde Sayın Feriha'nın resimli katkılarından çok faydalandık;mutlaka blender(bıçaklı olan)istiyor bakterimiz,aksi halde beyazlaşmıyor.Şehir suyu değil, artezyen kullandığımızı da belirtmek isterim.Sevgiyle .. |
Sn.Yeşim ;
Paylaşımınız , titiz uygulamalarınız ve detaylı açıklamalarınız için çok teşekkür ederim . Blender ile ilgili yorumunuz kesinlikle doğrudur. Bakterimiz bıçaklı olanı seviyor :) |
Arada başka konu başlıklarını gezerken Selluka konu başlığının son satırlarına gözlerim takıldı ve bu konu hakkında Kırmızı örümcekle başları dertte olan forum üyelerimizin sorunları hakkında bir kaç konuya değinmek istedim.
Bitkileriniz için satın aldığınız paketli hazır torfların içinde ve topraklarda hatta aldığınız bitkilerde bu zararlıların yumurtaları da bazı markaların içinde bulunuyor ne yazıkki evlerinizdeki saksılara , teraslara farkında olmadan kendi elinizle de bulaştırıyorsunuz. Bu aldığınız ürünleri bitkilerinize kullanmadan önce mutlaka Bionem karışımlı su ile kök uygulaması yaptığınızda hem steril etmiş hemde faydalı mikroorganizmayı torf , toprağınıza aşılamış olursunuz. Aldığınız bitkilerde de hem yaprak uygulaması hemde kök uygulaması yaptıktan sonra diğer bitkilerinizin yanına güvenle götürebilirsiniz. Bionem hem bitkilerinizi zararlılardan ve hastalıklardan korur hemde sağlıklı gelişimini tetikleyen organik bir preparattır. |
Sayın Oğuz Alper,
Bionemi yeni tanıyorum.35 Metrekare bahçemde güller,yaseminler,limoni serviler ve aralarda da fasulye,domates,patlıcan vb. sebzeler var. Bionem gübre uygulayabilir miyim? Eğer uygulayabilirsem İstanbul'dan nereden temin edebilirim bana alabileceğim bir yer tavsiye eder misiniz? |
Sn.Kubat İzmirli ;
İlginiz için teşekkür ederim. Belirttiğiniz tüm bitkilerinize gönül rahatlığı ile uygulayabilirsiniz. Bionem i temin edebilmeniz konusunda özelinize mesaj atıyorum. Sevgiler |
Oğuz bey, bu gün asmalarıma güllerime ve sebzelerime yapraktan Bionem yaptım, akşam üzeri veya yarın da B5A yı damlamadan sebzelerime versem bir zararı olur mu?
|
Adalet Hanım ;
Bitkilerinize Bionem ile kök uygulaması da yaptıktan sonraki sulama suyunda gübrelerinizi verirseniz ; Kök bölgesindeki hastalıklara karşı korumuş ve bitkilerinizin daha iyi besin almalarını sağlayabilirsiniz . Bu uygulamayı da yaptıktan sonra gübre kullanırsanız daha uygun olacaktır. |
Aynı gün hem yapraktan hem de kökten verebilirim değil mi?
|
Aynı gün hem yaprak uygulaması hem de kök uygulaması yapabilirsiniz.
|
B5a ile bionemdeki bakteriler birbirinden etkilenmez mi?
|
Sn.Denizakvaryumu ;
B5A nın içerisinde bakteri mi varmış ? |
Hımmmm,
hem B5A yı hem bionemi uygulamak isteyen arkadaşlar bence bu konuyu araştırsa iyi olur derim. B5A nın içinde bakteri yoksa sorun yok varsa etkileşim olabilir. |
Bence B5A konu başlığında araştırmaya çalıştılar ve sonuç ilgili ürünün konu başlığında . Tarım Bakanlığından alınmış olan tescil belgeleri her ne kadar firma üreticilerinin Mikrobiyal Gübre olarak tanıtmaları ve lanse etmiş olmalarına rağmen ürünleri organik gübre olarak tescillidir. Eğer böyle değilse mikrobiyolojik analizi ve bakterinin parmak izini gösterirler ise Bionem ile kullanımını buna göre söyleyebilirim.
|
Karşım Foto
2 Eklenti(ler)
Arkadaşlar Merhaba 04 Temmuz cumartesi armutlara 3. uygulamayı yaptık. Karışımla ilgili fotograf ekliyorum. Oğuz bey karışım nasıl olmuş işlem tamam mı?
Birazdan 3. uygulamaya ait video yükleyeceğim birde ona bakalım lütfen ? |
uygulama fotoları
2 Eklenti(ler)
bunlarda uygulama yaparken
|
4 Eklenti(ler)
Bana en kolay gelen robotun blender'ı ile karıştırmak oldu. Fazla uğraştırmıyor, bir dakikada hazır oluyor.
|
3 Eklenti(ler)
Sn.Ultramayk ;
Karıştırma işlemi mükemmel olmuş . Turbo ilaç makinasının pülverizatörü de çok güzel . Detaylı paylaşımlarınız , Armutlarınızda ki Ateş yanıklığı hastalığına karşı sabır ve özveri ile uygulamanız için çok teşekkür ederim. Yaklaşık 3 hafta önce Ateş yanıklığı olan Armutlarınızın uygulama öncesi resimlerini de ben eklemek istedim. Sevgiler |
Sn.Nevsune ;
Ürünümün kullanımı ile ilgili detaylara özen göstermenize ( yorulmadan ve sıkılmadan ) çok teşekkür ederim. Herşey gönlünüzce olsun. |
Hem Sn.Ultramayk'ın, hem Sn.Nevsune'nin uygulamalarını katoloğunuza koyarsınız artık Oğuz bey:) ;
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 07:29. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025