agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Temel Konular (Toprak, Gübre, Tohum, Sulama) (https://www.agaclar.net/forum/temel-konular-toprak-gubre-tohum-sulama/)
-   -   Bionem Mikrobiyal Gübre Hakkında (https://www.agaclar.net/forum/temel-konular-toprak-gubre-tohum-sulama/11975.htm)

denizakvaryumu 18-06-2009 08:27

Bu 50 dönüm ıspanakta kullanılan ürün nedir?

MeyveliTepe 18-06-2009 09:50

Oğuz bey, Halil bey,
Son yazışmalardaki gerginliği ve nedenini çok algılayabilmiş değilim. Bionem'in içeriğinde ne olduğu ürünün tescilinden belli, bu içeriğin etkilerinin ve sınırlarının neler olduğu ise en azından söz konusu içeriğin literatüründen belli. Yazışmalardan izlediğim kadarıyla, konu zaman zaman ürüne içeriğinin kaabiliyetlerinin dışında roller biçildi ya da böyle bir algılama kendiliğinden yaratıldı. Kişisel yorumum, bir konunun doğru algılanmasındaki kontrol toplulumuzda kolayca ölçüyü kaçırabiliyor. Sonunda, ona da yarar, buna da yarar gibi "tevatür"lerin "şimdilerde şehir efsanesi diyorlar" ortaya çıkması, geri dönüldüğünde muhtelif etkilere sebep olabiliyor. Oysa böyle bir durum, hem önemli bir boşluğu dolduran ürüne, hem de kullanan veya kullanma ihtiyacı duyanlara zarar verir.

BalıkcıSerdar 18-06-2009 09:52

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi oğuz alper (Mesaj 447477)
Sn.Halil Önen ;

Bu sitede Biyolog yokmu ? diye seslenen siz değilmiydiniz. Hastalıklara karşı ( Kavga Nedeni ) diye belirten siz değilmiydiniz ,latife olarak edilmiş bir sözü bilimsel olarak nitelendiren de siz değilmiydiniz .

Ürünümün uygulama notlarından Çalkala Halil Çalkala diye bahseden siz değilmiydiniz.Bütün bunların karşılığında tüm dünyaca bilimsel olarak kanıtlanmış yayınları sunduğumda verdiğiniz yanıt ( Yukarıda verdiğiniz bilimsel verilerden pek bir şey anlamadım. Zaten anlamamı da pek beklemeyin. Zira birçoğunu da anlayabilecek bilgi birikimine de sahip değilim. Ben bana gerekli olanlarını, anladıklarımı alırım, biriktiririm. Gerisi yüz bine varan dinamik üye sayısı ile Ağaçlar_net üyelerinin yararlanabileceği bilimsel veriler olabilir. ) bu olmamalıydı.

Arkasından verdiğiniz örnek ile ( Örnek mi istiyorsun, yüzlerce. Al bir tanesi.
50 dönüm ıspanağa, mucize denilen gübreyi kullanıyorsun, o kadar para döküyorsun, sonra bir şey farketmediğini görüyorsun. Kızıyorsun. Soruyorsun.
Toprak altı kullanman gerekiyordu diyor. Öyle sonuç alacaktın diyor. Yani gübre kullanacaksın bir de onun güresini kullanacaksın. Neden daha önçe söylemiyorsun, diyorsun, sormadın ki diyor. Zaten o şartlarda ben ıspanak olsam 18 yaprak verir, yarım kg. çekerdim. (bu durumu arkadaşım yaşadı) ) Piyasada ki diğer ürünlerden bir tanesini veya diğer ürünler ile yaşadığınız sıkıntıları , acıları , kandırılmışlık ların acısını benden ve ürünümden çıkartmaya hakkınız yok !!!

Bahsetmiş olduğunuz ürünü ,üretenleri, satıcıları ile beni ve ürünümü aynı kefeye koyup tartamazsınız.

Roa ile ilgili kullanım detaylarını ruhsatım çıktıktan sonra büyük bir zevkle açıklarım.

Oğuz Bey;

İstemesemde Halil Bey'le olan tartışmalarınıza müdahil olma gereği duydum. Siz ürününüzden emin olabilirsiniz, kalmış ki bende ilk denememde memnun kaldım ve memnuniyetimi burada belirttim. Bu işi profesyonelce yapmadığım halde, fidanlarımı ve ürünlerimi riske etme durumunu zor göze aldım. Bunda sizin tarafınızdan alınacak-gocunacak bir durumda yok. Çünkü Halil Bey'in belirttiği gibi ortalık "maalesef" kısa yoldan köşe dönmek isteyen, vurup kaçma niyetindeki sözde insanlarla dolu. Hal böyleyken, ben bu işten geçim sağlamadığım halde ürünümü korkarak riske atıyorum diyebiliyorum, Halil Bey bu işten geçimini sağlarken (belki bundan sonraki refahı/hayatı bu sene alacağı ürüne bağlıyken) ve ortalık demin bahsettiklerimle doluyken, korkması/çekinmesi elbette kaçınılmaz olacaktır. Yaptığınız bilimsel açıklamaları anlamadığını da açıkça belirtiyor, anlıyor da olabilirdi, fakat verdiği örnekteki sözde ürün satıcısının da (belki de sizden daha çok) bilimsel açıklamalarla gelmediğini nerden bilebilirsiniz, kim benim yoğurdum ekşi der?

Hal buyken, Halil Bey'in sizin hala kızdığınız yazısı bence gayet açıklayıcı ve hatta kendi tarzı ile sizden bir çeşit "özür dileme", ben öyle anlıyorum. Sizinde bence artık bu konuya takılmamanız, hatta sakinliğinizi bozmamanız daha yerinde olacaktır ki bu da sizin ürününüzden emin olduğunuzu daha sıkı teyit edecektir diye düşünüyorum. Hatta bu tarz yaklaşımlarda bulunanların ileride duyacakları memnuniyeti belirtmeleri sizi ve ürününüzü daha da yüceltecektir.

Yazılarınız üzerine bende oluşan intiba bu, düşüncelerime katılırsınız-katılmazsınız tabi ki takdir sizin.

Çalışmalarınızda başarılar, selamlar, saygılar.

denizakvaryumu 18-06-2009 09:58

Meyveli Tepeye ve Balıkçı Serdara katılıyorum.

Bir ürün hakkında olumlu yorumlar yanında olumsuz yorumlar da anlayışla karşılanmalı.

(Zaten kasıtlı olarak bir ürünü kötüleyenler forumda hemen belli olmakta)

Oğuz Alper 18-06-2009 11:16

Ben hiçbir zaman olumsuz yorumlara tepki göstermedim.Yazılarımdan bunu anlayabilirsiniz.
Bionem forumda bazılarının dediği ( çay a ,çorbay a , limon a Bionem ) cümleleri rahatsız edici. Tekrar Ürünümü ifade ediyorum

Bionem = Nematisit + Fungusit + İnsektisit ( Larvalarına ) + Akarisit + Köklendirici

( organik olarak kalıntı bırakmadan )görevi görmektedir. Herkese sevgiler.

Oğuz Alper 18-06-2009 11:22

Sn.BalıkçıSerdar;

Siz ürünü satın almadan önce forumu takip edip daha sonra satın alıp uygulayıp yorumlarınızı bildirdiniz. ( Uygulamadan sonuçları görmeden cevap yazmadınız )

Halil Bey ise ürünüm hakkında epey bi kinayeli laflardan sonra nitekim satın aldı ve daha uygulamaya bile başlamadan , sonuçları görmeden bu yorumları yaptı.

Bunların tamamını torbaya koyduğunuzda benim tepkimi daha iyi anlayacağınızı umuyorum.

Oğuz Alper 18-06-2009 11:37

Sevgili Halil Bey ;

Forumu incelerken "Ahşap Heykel Yapımı başlığını" fark ettim. Uğrasanız diyorum
( UNUTTUM ZANNETMEYİN ) Sağlıcakla kalın.

ialp32 18-06-2009 12:15

5 Eklenti(ler)
Bahçemden görüntüler.

ialp32 18-06-2009 12:18

5 Eklenti(ler)
devamı

ialp32 18-06-2009 12:21

4 Eklenti(ler)
Bir tek fasulyemde problem var o da bazı köklerde uygulamayı arttırırsam o da düzelecek inşallah uğurböceklerimi ve ilk defa gördüğüm sarı örümceğimi paylaşmak istedim.

MeyveliTepe 18-06-2009 12:26

Alttan ikinci resimdeki böcek uğur böceği larvasına benziyor. Oburluğu sebebiyle uğur böceğinden bile daha faydalıdır. Bitkileriniz çok güzel.

Oğuz Alper 18-06-2009 14:18

Sn.İalp32;

Paylaşımlarınız ve konuyu ilgi ile takip etmeniz , uygulamalara titizlikle uyduğunuz için çok teşekkür ederim. Bitkileriniz çok güzel .Aman yan komşunuz PROF. Nazarı değmesin :)) Anlaşılan ürünümü almak için Ispartadan Antalyaya geldiğinize değmiş !!!
Sağlıcakla kalın.

lerdemir 18-06-2009 15:20

Çay Kaşığı ile cc/ml Ölçü Kıyaslaması

Arkadaşlar,

Hani benim gibi amatör saksı yetiştiricileri için yarım litrelik sprey şişelerine kaç cc/ml Bionem karıştıracaktık, cc miydi, çay kaşığı mıydı diye yanıp duruyorduk ya (gerçi Oğuz Bey, yarım litre suya 1 çay kaşığı diye net ölçü vermişti, ama aramızda 1 çay kaşığının tam ölçüsü hakkında tereddüt vardı); işte onu bitirdim.

İşte sonuç:

1 normal çay kaşığı* 2,5cc ediyor (belki 1-2 damla eksiği)

Dün akşam elimde 5 ml'lik şırınga ile, damla damla hassasça ölçtüm.

Dolayısı ile 200ltre suya 1 litre Bionem olursa yarım litreye şu kadar bu kadar, o da 1 çay kaşığından fazla gelmez mi diyorduk ya hani; gelmezmiş!

Tam da Oğuz Bey'in söylediği kadar oluyor; yani yarım litre suya 1 dolu dolu çay kaşığı.

* İnce belli çay bardağına çayı doldurduktan sonra, çayın şekerini karıştırdığımız minik çay kaşığıdır ifade edilen. Neskafe karıştırılan veya muhallebi yerken kullanılan tatlı kaşığı büyüklüğündeki kaşıklar değil.

Durumu tesbit etmek üzere, bilgilerinize...

BalıkcıSerdar 18-06-2009 15:38

Yani bu demek oluyor ki, Oğuz Bey ürünü hakkındaki her detaya bütünüyle vakıf:)

lerdemir 18-06-2009 16:17

Yok, onu demek istemedim :) O benim haddime değil!

Onun yerine; bizim gibi amatör kişiler için kolaylık olması adına "Çay kaşığı" şeklinde belirttiği ölçünün, gerçekten de profesyonel kullanım için belirtmiş olduğu ölçülerin (1lt/200lt) ideale en yakın olarak küçültülmüş ölçü olduğunu teyit ettiğimi belirtmek istedim. :)

ialp32 18-06-2009 20:00

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe (Mesaj 447655)
Alttan ikinci resimdeki böcek uğur böceği larvasına benziyor. Oburluğu sebebiyle uğur böceğinden bile daha faydalıdır. Bitkileriniz çok güzel.

Sn.Meyvelitepe;

Forumdaki böcük bölümünde onların 4 evresini gördüm , o resmi özellikle çektim onlardan bir sürü var ,bir de tarlalardan toplayıp bahçeye salma işini ihmal ediyorum:oama yinede çoğalıyorlar .

ialp32 18-06-2009 20:10

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi oğuz alper (Mesaj 447741)
Sn.İalp32;

Paylaşımlarınız ve konuyu ilgi ile takip etmeniz , uygulamalara titizlikle uyduğunuz için çok teşekkür ederim. Bitkileriniz çok güzel .Aman yan komşunuz PROF. Nazarı değmesin :)) Anlaşılan ürünümü almak için Ispartadan Antalyaya geldiğinize değmiş !!!
Sağlıcakla kalın.

1.kutunun dibi göründü ,bu gidişle yakında uğrarım yanınıza belki Antalya'ya gelme ihtimalim var o zaman yedek kutu ya da ne bileyim bizim hamilikart yakinlerimiz yok ki roa alabilelim:Dama yorumlarınız için sağolun ,fasulye yapraklarındaki yapışık görünümü belki yok edebilirim bionemle ama siyah pire mi desem bit mi desem o arkadaşları uğurböceklerine havale etmiş durumdayım.
Ama; gardım düşecek gibi olursa bilmiyorum neemazal mı bulsam yoksa hafif bir insektisit mi bulsam 1 kereliğine çözemedim daha.Hepinize iyi günler dilekler
imle...

k0900 18-06-2009 20:18

1 Eklenti(ler)
Hemen her sebzede sevimli böcek ayrılmaz bir parcası sebzelerin:)

ialp32 18-06-2009 20:23

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi lerdemir (Mesaj 447774)
Arkadaşlar,

Hani benim gibi amatör saksı yetiştiricileri için yarım litrelik sprey şişelerine kaç cc/ml Bionem karıştıracaktık, cc miydi, çay kaşığı mıydı diye yanıp duruyorduk ya (gerçi Oğuz Bey, yarım litre suya 1 çay kaşığı diye net ölçü vermişti, ama aramızda 1 çay kaşığının tam ölçüsü hakkında tereddüt vardı); işte onu bitirdim.

İşte sonuç:

1 normal çay kaşığı* 2,5cc ediyor (belki 1-2 damla eksiği)

Dün akşam elimde 5 ml'lik şırınga ile, damla damla hassasça ölçtüm.

Dolayısı ile 200ltre suya 1 litre Bionem olursa yarım litreye şu kadar bu kadar, o da 1 çay kaşığından fazla gelmez mi diyorduk ya hani; gelmezmiş!

Tam da Oğuz Bey'in söylediği kadar oluyor; yani yarım litre suya 1 dolu dolu çay kaşığı.

* İnce belli çay bardağına çayı doldurduktan sonra, çayın şekerini karıştırdığımız minik çay kaşığıdır ifade edilen. Neskafe karıştırılan veya muhallebi yerken kullanılan tatlı kaşığı büyüklüğündeki kaşıklar değil.

Durumu tesbit etmek üzere, bilgilerinize...

Ben geçenlerde bahçe uygulaması yaparken evin içindeki bitkilerimede yaptım,gayet güzel gözüküyorlar yine de tespitiniz için sağolun. Ben bu ürünü kullanırken şırıngaya karşıyım naçizane önerim kutuyu çalkalayıp hemen kapağını açın ve küçük ölçekli şeffaf kaplar da ölçün ve suyunuza karıştırın sonrada mikserle çırpın derim , tabi bazılarımız evde kullandığı için pompaları küçük olduğu için onlarda şurup kaşıklarını veya antibiyotiklerin içinden çıkan minik ölçekleri kullansınlar derim. İllede şırınga ise kutuyu çok iyi çalkalayıp homojen olduğuna inanınca hemen şırıngaya çekilmeli derim... Dedim ya naçizane fikrim katılan olur olmaz sizin takdirinize kalmış. Mutlu günler.

TuruncuHis 18-06-2009 20:24

Bu son böcek bana pek sevimli gelmedi sayın k0900. Ustalar da bir baksın ama zararlılarda gördüm bu böceği. Patates böceği gibi bir ismi vardı sanırım ve mücadele gerektiriyordu.

ialp32 18-06-2009 20:25

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi k0900 (Mesaj 448007)

Bu sevimli minik pek yakında evresini tamamlamış olacak:)bunlardan da var benim bahçede.

k0900 18-06-2009 20:33

Ben uğur böceği sanıyordum, yanıldımmı acaba?

ialp32 18-06-2009 20:43

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi TuruncuHis (Mesaj 448014)
Bu son böcek bana pek sevimli gelmedi sayın k0900. Ustalar da bir baksın ama zararlılarda gördüm bu böceği. Patates böceği gibi bir ismi vardı sanırım ve mücadele gerektiriyordu.

Tekrar resimleyebilirseniz daha net cevap verebilirler belki , bence uğurböceği yakında kırmızıya yakın turuncu renkli ve saldırgan bir şekilde bitlere savaş açacak.

20horoz 18-06-2009 22:43

fotograf makinası bir iş için gidince halen bir cok resimi ekliyemiyorum.

Ama üzülerek bu konuları izlediğim için halil beye sonuna kadar destekliyorum.Bu ürünler biz çiftçilere o kadar cok anlatılıyorki her defasında darbe yemekten artık bıktığımız için ön yargılı olarak ****** yaklaşıp istemesekte karşımız daki kişileri kırıyoruz.Ben inanıyorum ki Halil bey bütün samimiyetiyle oğuz beye yaklaştığını hissediyorum.
sayın ialp masallahı var bahcenizin ve üzümünüz gayet saglıklı gözüküyor.Daha güzel olması dileğiyle.Benim bu üründeki izleninim büyük bahceler ve tarlalar için önerim kesinlikle taral makinası biz üreticiler için gerekli.bağda su andaki gelişmeler kesinlikle sinek derdim yok ama külleme konusu biraz tereddüt nedeni benim uygulamadan kaynaklanan sorun ama su var uygulanan aralığı 3 güne indirince hiç sorun kalmadı ayrıca muhakkak cok iyi karışım saglanmalı.
Oğuz beyin yardımlarından dolayı yine cok teşekkür ederim.
Oğuz bey ayrıca halil beyi tanıdığınız zaman onun gercekten hak verceğinize inanıyorum.Sağlıcakla kalın .

20horoz 18-06-2009 22:50

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi k0900 (Mesaj 448007)

Bu gördüğüm ürün eger yanılmıyorsam patlıcan olupda sanki külleme olmus gıbı bı hal var acaba benmi yanılıyorum

k0900 18-06-2009 23:04

Evet patlıcan, küllenmi bilmiyorum:)

Küllenme ise çaresi nedir?

ialp32 18-06-2009 23:08

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi 20horoz (Mesaj 448122)
fotograf makinası bir iş için gidince halen bir cok resimi ekliyemiyorum.

Ama üzülerek bu konuları izlediğim için halil beye sonuna kadar destekliyorum.Bu ürünler biz çiftçilere o kadar cok anlatılıyorki her defasında darbe yemekten artık bıktığımız için ön yargılı olarak ****** yaklaşıp istemesekte karşımız daki kişileri kırıyoruz.Ben inanıyorum ki Halil bey bütün samimiyetiyle oğuz beye yaklaştığını hissediyorum.
sayın ialp masallahı var bahcenizin ve üzümünüz gayet saglıklı gözüküyor.Daha güzel olması dileğiyle.Benim bu üründeki izleninim büyük bahceler ve tarlalar için önerim kesinlikle taral makinası biz üreticiler için gerekli.bağda su andaki gelişmeler kesinlikle sinek derdim yok ama külleme konusu biraz tereddüt nedeni benim uygulamadan kaynaklanan sorun ama su var uygulanan aralığı 3 güne indirince hiç sorun kalmadı ayrıca muhakkak cok iyi karışım saglanmalı.
Oğuz beyin yardımlarından dolayı yine cok teşekkür ederim.
Oğuz bey ayrıca halil beyi tanıdığınız zaman onun gercekten hak verceğinize inanıyorum.Sağlıcakla kalın .

3 senedir bahçemde bu sene inşallah üzümünü yiyeceğiz ve türünü öğreneceğiz:p

20horoz 18-06-2009 23:10

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi k0900 (Mesaj 448146)
Evet patlıcan, küllenmi bilmiyorum:)

Küllenme ise çaresi nedir?

Bilmiyorum:) belkide patlıcanın normal sapıda olabılır ben sadece bilen varsa söyler ama sormak için sormustum.

Oğuz Alper 18-06-2009 23:50

Sn.20Horoz;

Yorumlarınız için ve Bionem ile ilgili tesbitleriniz , uygulamalar hakkındaki karışım konusundaki duyarlılığınıza ve en önemlisi ön yargılı davranmadan bana güvenip Kimyasal Mücadele yi bırakma isteğinize çok ama çok teşekkür ederim . Herşey gönlünüzce olsun.

Oğuz Alper 18-06-2009 23:53

Sn.İalp32;
Her zaman beklerim.Gelmeden önce ararsanız programımı ayarlar ve tanışmış oluruz. Aman Prof. Dikkat :)))

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 17:54.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025