agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Temel Konular (Toprak, Gübre, Tohum, Sulama)
(https)

Beğeni Düzeni140Beğeniler

Sadece okunabilir konu

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 28-07-2010, 23:37   #1
agaclar.net

MeyveliTepe's Avatar

Giriş Tarihi: 22-03-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi tarafsız Mesajı Göster
Kimlimi açıklamama sebebimde ben bur da bir makale yazmıyorum tartışıyorum ve bu tartışmanında nerelere gelceğini iyi biliyordum. Burda hakaret sınırlarını aşmış bir insan hala duruyor ve meyveli tepe sürekli benim yazdıklarıma bir sebep buluyor sayın meyvelitepe yönetici taraf tutmaz tutmayın bi uyarı yapın ya bize tüküren insanlara öle siz o kısımları okurken görmuyorsunuz sanırım.

Diyelim ki bi firmada çalışıyorum rakip bir firma sonuç ben yalan mı konuşuyorum. B5A Plus , Vital kimyasal değil mi hani kimyasal kullanılmıyordu. Hani tek ti. Ürünü üreten kişiler yasalara uymayıp ne olduklarını sölemeyecekler fatih2007 diye bir bakteri nerde tarayın bakalım var mı böle bir bakteri bana kanıt diyorsunuz olmayan şeyin kanıtını ben nasıl gösteriyim yok işte varsa onlar göstersin ben olmadığını iddia ediyorum yok olan bir şeyi gösteremiyorum. Onlar var olduğunu iddia ediyor buyrun gösterin o zaman.
Artık sıkıldım yazmaktan arkadaşlar olmadı bir özel site yaptırırım bu iş için yayınlarım sizde okursunuz. En azından neyse doğru olanı tüm sıvı gübreler için onları yazarız.
Sabrınız varsa bu başlıkta yazılan 40 küsür sayfaya bir göz gezdirin. Bu başlıkta b5a ve içeriği hakkında soru soran, konunun bilimsel bir platforma oturtulmasını zorlayan az sayıda kişiden biriyim. Ancak, yaklaşımınız sn. Todor'un da söylediği gibi, gerçekte hiç olmadığı halde bizi bu ürünü savunur bir pozisyona sokuyor. B5A ile ilgili söylemleriniz pek anlamlı değil. Söylediğiniz şeylerin haklı olanları zaten söylendi.

Bu işin daha da ilginç tarafı şu: Çok üzülerek söyleyeyim, ülkemizde icat edildiği söylenerek piyasaya sürülen organik sıvı gübrelerin hiç birine hiç bir şekilde itimatım mevcut değil. Bana göre al birini vur ötekine. Bunun en büyük sebebi de bu ürünleri üretip satanların kendileri. Otlakta, ormanda beslenen keçi gübresinden başka inandığım ve kullandığım bir gübre yok. İşin kötü tarafı, bu keçileri de ittifakla keseceklermiş, o zaman ne yapacağım düşünmedeyim

Emine Akman beğendi.
MeyveliTepe Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 28-07-2010, 23:51   #2
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 23-07-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe Mesajı Göster
Sabrınız varsa bu başlıkta yazılan 40 küsür sayfaya bir göz gezdirin. Bu başlıkta b5a ve içeriği hakkında soru soran, konunun bilimsel bir platforma oturtulmasını zorlayan az sayıda kişiden biriyim. Ancak, yaklaşımınız sn. Todor'un da söylediği gibi, gerçekte hiç olmadığı halde bizi bu ürünü savunur bir pozisyona sokuyor. B5A ile ilgili söylemleriniz pek anlamlı değil. Sözlediğiniz şeylerin haklı olanları zaten söylendi.

Bu işin daha da ilginç tarafı şu: Çok üzülerek söyleyeyim, ülkemizde icat edildiği söylenerek piyasaya sürülen organik sıvı gübrelerin hiç birine hiç bir şekilde itimatım mevcut değil. Bana göre al birini vur ötekine. Bunun en büyük sebebi de bu ürünleri üretip satanların kendileri. Otlakta, ormanda beslenen keçi gübresinden başka inandığım ve kullandığım bir gübre yok. İşin kötü tarafı, bu keçileri de ittifakla keseceklermiş, o zaman ne yapacağım düşünmedeyim
Keçi gübresi Valla ben hayvansal gübrelerede karşı biri olarak

tarafsız Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 29-07-2010, 00:06   #3
agaclar.net

MeyveliTepe's Avatar

Giriş Tarihi: 22-03-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi tarafsız Mesajı Göster
Keçi gübresi Valla ben hayvansal gübrelerede karşı biri olarak
Ben hayvansal gübreye karşı filan değilim, kaldı ki onlar da hayvanın sindirim sisteminden geçmiş bitkisel malzeme. Kullanıldığında da hiç bir şekilde kullananı yanıltmaz. Kompostlandığında içinde ne ot tohumu kalır ne de böcek yumurtası. 50 kiloluk çuvalı da beş liradır. En önemlisi de, senin gübren, benim gübrem, ilktir, tektir, maliyeti şöyledir, orası yalandır burası doğrudur, hiç başım ağrımaz. Ha, bir de arkasında en çok ve en eski bilimsel literatür olan da odur.

Emine Akman beğendi.
MeyveliTepe Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 29-07-2010, 00:11   #4
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 23-07-2010
Alıntı:
Ben hayvansal gübreye karşı filan değilim, kaldı ki onlar da hayvanın sindirim sisteminden geçmiş bitkisel malzeme. Kullanıldığında da hiç bir şekilde kullananı yanıltmaz. Kompostlandığında içinde ne ot tohumu kalır ne de böcek yumurtası. 50 kiloluk çuvalı da beş liradır. En önemlisi de, senin gübren, benim gübrem, ilktir, tektir, maliyeti şöyledir, orası yalandır burası doğrudur, hiç başım ağrımaz. Ha, bir de arkasında en çok ve en eski bilimsel literatür olan da odur.
Bu açılardan doğru ama bitki hayvansal gübrelerden sadece 8.3 oranında azot alabilir hayvansal gübreler bitki içersine girerken hücre duvarlarına zarar verebilir bu yüzdendir ki hayvansal gübreler toprakda ne kadar fazla kalırsa verim o kadar daha iyi olur. Çünkü parçalanma gerçekleşir ve besin alımı kolaylaşır hayansal gübreleri kullanmak da uygulamak da başlı başın bir sorundur atıldığı yerde mantari hastalıklara ve zararlılara yuva görevide görebilir

tarafsız Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 03-08-2010, 23:28   #5
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 13-04-2006
Galeri: 25
Alıntı:
...Bu işin daha da ilginç tarafı şu: Çok üzülerek söyleyeyim, ülkemizde icat edildiği söylenerek piyasaya sürülen organik sıvı gübrelerin hiç birine hiç bir şekilde itimatım mevcut değil. Bana göre al birini vur ötekine...
http://www.camli.com.tr/Default.aspx?bolum=48

http://www.camli.com.tr/Default.aspx?bolum=49

İstisna yok mu?

denizakvaryumu Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 04-08-2010, 10:13   #6
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 29-11-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi denizakvaryumu Mesajı Göster
Sn. Denizakvaryumu,

Burada sözü geçen gübreleri eleştirsekte, Çamlı markasınında bunun dışında olduğuna inanmıyorum. Hatta eğrisiyle doğrusuyla konuşursak buradaki ürünlerde, en azından karşınızda Selahattin Bey gibi bir muhatabınız var. Büyük firmalarda bunuda bulamıyorsunuz. Çoğunlukla çağrı merkezlerini aşamıyorsunuz. Oradaki destek elemanına dert anlatmak ölümdür.

Gelelim Biofarm ile ligili yaşadığım deneyime. Bu yıl katı Biofarm organik gübre kullandık ve aynen sizin gibi şirkete güvenerek aldık. Ancak uygulama sırasında gördük ki kokusu çok iyi değildi. Yani fermentasyon henüz tamamlanmamıştı. Ben telefonda kardeşimin abarttığını düşünmüştüm. Ancak daha sonra gittiğimde artakalan bir çuvalı kontrol ederken bende farkettim aynı kokuyu. Ayrıca havalar ısınır ısınmaz bolca sinek oluşmaya başladı. Ne yazık ki büyük firmalarda da kalite kontrolü tam yapılmıyor. Velhasıl hiç bir yoğurt sizin evde yaptığınız yoğurt kadar (her ne kadar üreticiler sizin ev yapımlarınızın sağlıksız olduğunu iddia etselerde) lezzetli olmuyor.

Yani gübre alırken ve kullanırken kılı kırk yarmak gerekiyor.

Düzenleyen acemi_caylak : 04-08-2010 saat 10:51
acemi_caylak Çevrimdışı   Başa Dön
Sadece okunabilir konu

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 07:59.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025