agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Temel Konular (Toprak, Gübre, Tohum, Sulama)
(https)

Beğeni Düzeni140Beğeniler

Sadece okunabilir konu

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 02-07-2008, 12:09   #1
Ağaç Dostu

Hüseyin Ovak's Avatar

Giriş Tarihi: 29-05-2008
SAYIN NUZEL; Çiçekler için 5 lt 1 kapak, sebzelerde su miktarınızı artırırsanız iyi olur... yani en az 300 lt suya 1 lt b5a, su miktarı artabilir 1 ton suya da 1 litre b5a karıştırabilir en fazla 5000 m2 yeri gübreleyebilirsiniz... oranı bu ölçülere göre ayarlayın... su miktarında minimum su önemli...SAYGILAR

Hüseyin Ovak Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 03-07-2008, 10:45   #2
Ağaç Dostu

Adalet Yağcı's Avatar

Giriş Tarihi: 25-06-2008
Galeri: 260
B 5 A Gübresi Hakkında...

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Hüseyin Ovak Mesajı Göster
SAYIN NUZEL; Çiçekler için 5 lt 1 kapak, sebzelerde su miktarınızı artırırsanız iyi olur... yani en az 300 lt suya 1 lt b5a, su miktarı artabilir 1 ton suya da 1 litre b5a karıştırabilir en fazla 5000 m2 yeri gübreleyebilirsiniz... oranı bu ölçülere göre ayarlayın... su miktarında minimum su önemli...SAYGILAR
Sayın Hüseyin Ovak, Merhaba...
Ben çok yeni bir üyeyim, Mersin in Soğucak yaylasında yazları 3-4 ay kalıyorum, üçyüz mk.bahçemde çeşitli ağaçlarım ve sebzelerim var, tabi çiçeklerimde...
Şimdiye kadar yanmış sığır gübresi alıyordum, ama takdir edersinizki bu gübrenin kullanımı ve muhafazası oldukça zor.
B 5 A gübresini ilk kez buradan öğrendim, Ben de ağaçlarıma sebzelerime ve çiçeklerime bu gübreden vermek istiyorum.
Size sorum şu;bu gübreyi bulunduğum ilde nerelerden temin edebilirim, bu işlerde çok acemi olduğum için daha detaylı bilgiye nasıl ulaşabilirim. Bir ton suyada üçyüz litre suyada bir litre gübre ölçüsü vermişsiniz, acaba benmi yanlış anlıyorum
Teşekkürler ederim şimdiden.
Saygılar...

Düzenleyen Adalet Yağcı : 17-09-2008 saat 22:07
Adalet Yağcı Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 03-07-2008, 12:10   #3
Ağaç Dostu

Hüseyin Ovak's Avatar

Sayın Adalet Yağcı;
Mersin de bayimiz şuan için yok..Ancak adres bildirirseniz be size B5A gönderebilirim..
Su miktarına gelince; 1 litre B5a için enaz kullanılması gereken su miktarı 300 litredir, Kullanılacak maksimum alan ise 5000 m2... Su miktarını artırabilirsiniz ancak kullanım alanını aşmamalısınız..Ağaçlarınız için bir örnek verecek olursak; 1000 m2 alanda 30 ağaç var ise; 5000 m2 de 150 ağaç eder.. Ağaclarınız diyelimki 5 yaşında ve ağaç başına 10 litre su kullanmanız gerekiyor...150x10 1500 litre suya 1 litre B5A ilave edeceksiniz demektir... (B5A kullanım kılavuzunda ağaç başına kullanmanız gereken su miktarı yazmaktadır).. Umarım yardımcı olabilmişimdir... SAYGILAR...

Eski 03-07-2008, 15:58   #4
Ağaç Dostu

Adalet Yağcı's Avatar

Giriş Tarihi: 25-06-2008
Galeri: 260
B 5 A Gübresi Hakkında...

Merhaba Hüseyin Bey, b5a gübresini almak istiyorum sanırım fiatı 55 ytl. idi.
Daha önce birkaç sorum olacak, ben şu anda yaylada bulunduğum için ürünün kargo tesliminden endişeliyim,
ayrıca ücretini naıl ödemem gerekiyor, kapıda ödeme benim için kolaylık sağlar bu mümkün mü?
sizin özel mesaj bölümünüze yayla adresimi yazıyorum.
Umarım herşey yolunda gider.

Adalet Yağcı Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 04-07-2008, 16:50   #5
Ağaç Dostu

Hüseyin Ovak's Avatar

Sayın Adalet Yağcı;
Özelinize mesaj yazdım... İnşaalah biz b5a yı size ulaştırırız.. Öncelikle size faydalı olalım da ödeme kolay iş ....Saygılar...

Sadece okunabilir konu

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 16:58.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025