agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Temel Konular (Toprak, Gübre, Tohum, Sulama)
(https)

Beğeni Düzeni140Beğeniler

Sadece okunabilir konu

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 30-08-2008, 10:27   #1
agaclar.net

malina's Avatar

Giriş Tarihi: 03-04-2004
Galeri: 88
Ben de öyle düşünmüştüm.

Keşke öncesi / sonrası biçiminde fotoğraflamış olsaydınız. Çünkü "şu kadarlık süre içinde, bu değişimi gösterdi" bilgisi olmadıkça, tek başına fotoğraflar çok anlam taşıyamıyor...

malina Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 30-08-2008, 10:46   #2
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 19-06-2008
Galeri: 25
Kiraz ağaçlarında sulama aralığını ölçmek gibi bir projem yoktu. Tatil araya girince, mecburen sulama aralığı uzun oldu. Ağaçları çok berbat bir durumda gözlemleyeceğimi düşünmüştüm. Fakat, gösterdikleri direnç resimlerden fark ediliyor. Bu zaman zarfında, bölgeye yağmur da yağmamış.
Diğerleri de, normal süreçde bitkilerin gösterdikleri büyüme ve ürün potansiyeli. Karşılaştırma yapılması arzu ediliyorsa, B5A kullanılmayan değişik bitkilerden örnek resimler ekleyebilirim.

Düzenleyen Emine Aktaş : 30-08-2008 saat 14:47
Emine Aktaş Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 31-08-2008, 17:45   #3
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 31-08-2008

arkadaşlar organic tarım bahsettiğiniz gibi firma değil ben ürün aldım çok güzel ve ,gerçek ne olduğu belli değil yazmışsınız öyle bişey yok zaten sattıkları bütün ürünler fabrikadan adrese teslim Bilgilerinize....

elegance Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 31-08-2008, 23:09   #4
Ağaç Dostu

Hüseyin Ovak's Avatar

Giriş Tarihi: 29-05-2008
sayın elegance organic tarım Bmr tarım'ın bayisi değildir.Bunun doğruluğunu Yön.Kurulu Bşk. sayın Refik Yıldız'ı(05055825620) arayarak teyit edebilirsiniz...Lütfen üyelerimizin aklını karıştırmayın...Saygılar..

Hüseyin Ovak Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 02-09-2008, 18:37   #5
Ağaç Dostu

Hüseyin Ovak's Avatar

Merhabalar Cemal bey;
Ağzınıza sağlık, sorunu tüm saflığıyla ortaya koyuvermişsiniz...Sizin de söylediğiniz gibi köylünün tabularını yıkmak atomu parçalamaktan zor maalesef...Ancak bunda yetkililerin de payı oldukça fazla...
Atılan bu tür gübreler sadece toprağı öldürmüyor,yeraltı sularımızı da kirletiyor...Zirai ilaçlar da topraktaki canlıyı ve yaban hayatını yok ediyor...Kanserojen etkileri de cabası tabii...Bütün sağlık ocaklarında ve hastahanelerde kanserin nedenlerinden birisinin zirai ilaçlar olduğu yazarken; biz çılgınca tarlamızda bahçemizde zirai ilaç kullanmaya devam ediyoruz...Ay, patatesimde şöyle bir böcek var nasıl yok edeyim, aman güllerime daha önce görmediğim sinekler konmuş nasıl zehirleyim,Yaa, domatese şu yeşil böceklerden gelir nasıl olsa bi ilaçlayıvereyim.....Sonuç hep yok etmek...
Bir sistem var Cemal Bey; kuş gelip tırtılı yiyecek,karınca gelip tırtılın larvasını yiyecek,yılan fareyi,tavuk keneyi...Bir uğur böceğinin gün de binlerce pirecik larvası yediğini biliyormuydunuz...Dedim ya bir sistem var,bir doğal denge...Biz bu sistemi bozmuşuz, efendim verim alamıyoruz,bitkilerde şu hastalıklar var,insanlar böyle hastalanıyo,Aman kuş gribi, ne kadar tavuk varsa öldür,sonra kene çıktı kenesavar kullanalım!...
Ben küçükken tavuklara kıran girdi derlerdi büyüklerimiz ve çoğunu keser yerlerdi,yedirirlerdi...Keneleri üzerimizden elimizle toplardık...Eee devir değişti ya; tavukların kıran'ı kuş gribi oldu,keneler de kırım kongo...Üstelik te çoğunlukla bizim ülkemiz de oluyor bunlar...Ne demek lazım bilemiyorum,ben sizin gibi anlatamıyorum Cemal Bey...
Neyse anlayanlar anlamayanlara anlatsın diyor, B5A ile yaptığınız uygulamaların sonucunu sabırsızlıkla bekliyorum...Saygılar...

Eski 08-09-2008, 22:24   #6
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 08-07-2008
Değerli Ağaçlar.net üyeleri ;
Ben bu ürünü 2007 eylül ayında öğrendim. Tanıtımı çok dikkat çekiciydi. 3.5-5 veya 7 dekar araziye 1 litre kullanıyorsunuz. 2008 'in mayıs başlarında ilkönce bahçemdeki çimlere, güllere ,hanımeline, küçük kayısı ağacı ve ismini tam olarak bilemiyorum (biz ona kılıç çiçeği diyoruz.) uyguladım.1hafta 10 gün içinde hepsinde çok güzel gelişmelerin başladığını gördm. özellikle 5 yıldan beri yaprak uzunlukları 25 cm civarıda olan kılıç çiçeği 1.5 ay gibi bir sürede 32 cm ye ulaştı,ve çok canlı görünmeye başladı.Gerçekten bahçemin bu şekilde canlanmasından çok memnun oldum. Ve çok ucuz maliyetle.
Ben öğretmenim.yaz tatlinde babamla 20-25 yıldan beri DOMATES üretiriz. Fakat ovamızda artık yerler yorulduğu için dönüm başına verim ortalama 10 tondan 4 ila 6 ton arasına düştü. Ben çiçeklerdeki bu gelişmeyi gördükten sonra B5A'yı domateste de kullandım. Yine aynı şekilde domateslerimizde renk olarak çiçeklenme olarak çok güzel gelişmeler oldu.Ve 2.5 litre B5A kullanarak. Ağustos ayının 8 'inde domatesleri toplamaya başladık. Şu ana kadar dekara 8 ton topladık ve dekara 10 tondan fazla alacağız.Yine meyve kalitesi olarak 1. sınıf domates ürettik. çoğu üretici domatesi İstanbull piyasasına satamayıp daha ucuz alınan salça fabrikalaına verdi.Bizim domatesimiz ise piyasanın en yüksek fiyatından satıldı.Alıcıların 1. tercihi oldu.
Ben kendi adıma B5A'yı üretenlere ,nasıl kullanılacağı konusunda her zaman destek olan Hüseyin OVAK Bey'e çok teşkkür ediyorum.Ülkemize ve özellikle Türk Çiftçisine Bu gübrenin hayırlı omasını diliyorum.(Yerimizin organik madde miktarı 2.59 'dur.)

doğal Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 08-09-2008, 23:18   #7
Ağaç Dostu

Hüseyin Ovak's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi doğal Mesajı Göster
Değerli Ağaçlar.net üyeleri ;
Ben bu ürünü 2007 eylül ayında öğrendim. Tanıtımı çok dikkat çekiciydi. 3.5-5 veya 7 dekar araziye 1 litre kullanıyorsunuz. 2008 'in mayıs başlarında ilkönce bahçemdeki çimlere, güllere ,hanımeline, küçük kayısı ağacı ve ismini tam olarak bilemiyorum (biz ona kılıç çiçeği diyoruz.) uyguladım.1hafta 10 gün içinde hepsinde çok güzel gelişmelerin başladığını gördm. özellikle 5 yıldan beri yaprak uzunlukları 25 cm civarıda olan kılıç çiçeği 1.5 ay gibi bir sürede 32 cm ye ulaştı,ve çok canlı görünmeye başladı.Gerçekten bahçemin bu şekilde canlanmasından çok memnun oldum. Ve çok ucuz maliyetle.
Ben öğretmenim.yaz tatlinde babamla 20-25 yıldan beri DOMATES üretiriz. Fakat ovamızda artık yerler yorulduğu için dönüm başına verim ortalama 10 tondan 4 ila 6 ton arasına düştü. Ben çiçeklerdeki bu gelişmeyi gördükten sonra B5A'yı domateste de kullandım. Yine aynı şekilde domateslerimizde renk olarak çiçeklenme olarak çok güzel gelişmeler oldu.Ve 2.5 litre B5A kullanarak. Ağustos ayının 8 'inde domatesleri toplamaya başladık. Şu ana kadar dekara 8 ton topladık ve dekara 10 tondan fazla alacağız.Yine meyve kalitesi olarak 1. sınıf domates ürettik. çoğu üretici domatesi İstanbull piyasasına satamayıp daha ucuz alınan salça fabrikalaına verdi.Bizim domatesimiz ise piyasanın en yüksek fiyatından satıldı.Alıcıların 1. tercihi oldu.
Ben kendi adıma B5A'yı üretenlere ,nasıl kullanılacağı konusunda her zaman destek olan Hüseyin OVAK Bey'e çok teşkkür ediyorum.Ülkemize ve özellikle Türk Çiftçisine Bu gübrenin hayırlı omasını diliyorum.(Yerimizin organik madde miktarı 2.59 'dur.)
Sayın doğal;
Öncelikle şeffaf anlatımınız için çok teşekkür ederim...İnsanın yaptığı bir işin olumlu sonuçlarını gördüğünde ne kadar mutlu olduğunu sanırım en iyi anlayanlardanım...Bu sonuçlar inanın beni para kazanmaktan çok daha fazla mutlu ediyor...Ben burada B5A dan bahsederek sıra dışı bir konuya girdim, İnsanlara faydalı olabilmek ve sıradışı olmak güzel şey Sayın doğa...Yaradan beni şımartmasın diyor, diğer üyelerimizin de sonuçlarını sabırsızlıkla bekliyorum...SAYGILAR....

Eski 09-09-2008, 11:15   #8
Ağaç Dostu

Sebahattin Sargın's Avatar

Giriş Tarihi: 16-12-2006
Galeri: 345
Hüseyin Bey ve Ortağı Doğal_Doğa sağolsunlar Cumalıkızık toplantısında hepimize birer numune vermişlerdi. Evev geldiğim gibi hemen öğrendiğim şekilde hazırladım ve çiçeklerime uyguladım. Üzerinde tek tük yaprak olan ve yaprakları sararan minyatür gülüm şu an her yerinden yaprak patlatıyor. Çok sevdiğim sardunyalarım ve sakızlarım yoğun bir şekilde filiz verip çiçek açıyorlar. Çok yavaş büyüyen biberlerim ise çiçek açmaya başladılar...

Anlayacağınız bu ürün tam bana göre oldu. Bu ürünü bizimle tanıştıran Hüseyin Bey ve ortağı Doğal_Doğaya sonsuz teşekkürler ediyorum...

Sevgiler

Sebahattin Sargın Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 09-09-2008, 13:02   #9
Ağaç Dostu

Hüseyin Ovak's Avatar

Sayın Sebo;
çiçeklerin için gerçekten çok sevindim. B5A beni bugüne kadar hiç mahçup etmedi ve B5A sayesinde sizin gibi çok değerli dostlar kazandım...Ben de sizlere çok teşekkür ederim,sevgili sebo...Saygılar...

Eski 20-09-2008, 20:45   #10
Ağaç Dostu

İklimsiz's Avatar

Giriş Tarihi: 11-03-2007
Galeri: 53
Yaklaşık dört aydır bu ürünü kullanıyorum. 15 arayla, 5 lt. suya 1 ölçek karıştırarak, deneme amaçlı hoya carnosada kullandım. İki ayrı saksıda, biri anaç, diğeri ondan çelik alınma hoya carnosada... Birine ürünü verdim, diğerini normal suyla doyurdum.

Tahmin edeceğiniz üzere, ilk uygulamadan sonra ürünü verdiğim çiçeğimden muzice bekledim. Çünkü tanıtım ve ürün hakkında yazılanlar o yöndeydi

Olmadı tabii. Birkaç uygulama daha yaptıktan sonra ürüne inancımı yitirdim demeyelim de, önemsemedim, ihmal ettim, düzenli kullanmadım.

Hatırı sayılır ölçüde hoya kolleksiyonum var. Hem ülkemizde bulunmuyorlar, hem nadir bitkiler. Bu bitkiler için önerilen en uygun gübre 20+10+20. Hiçbir yerde bulamadım. Bu durum tekrar B5A ya yöneltti beni.

Kullanma yönergesini tekrar tekrar okuyarak yeniden uygulama yapmaya başladım. Hoyalarıma son beş sulamayı bu ürünle yaptım. Normal çeşme suyu yerine yağmur suyuna karıştırdım ve güneş battıktan 3 saat sonra vermeye özellikle dikkat ettim.

Üstüne basa basa değinmek istediğim bir başka husus daha var. Ürünü mutlaka taze kullanın. Yani önceden hazırlayıp kullanıma kadar beklemesin. Hadi bu durumun önemini anlarım, fakat sabah erken saatlerde **** güneş batımından 3 saat sonra uygulama yapmanın gerekliliğini Hüseyin beyden rica ediyorum

Sonuçta, tüm hoyalarım durmadan yaprak veriyorlar. Yeni gelen çelikleri köklendirmek için diktiğim toprağa da B5A lı suyla hafif ıslatıyorum, daha çabuk kökleniyorlar. Gelişimi yavaş olan hoya kerri 6 yaprak ve çiçek mi, sürgün mü olduğunu henüz anlayamadığım oluşum gösterdi. Şans bambusuna fısfıslayarak bir kere uyguladım, yaprak bölümü oldukça uzadı.

Diğer kullanıcıların da gözlemleri, yorumları ürünün yararlılığı üzerine. Bu aşamadan sonra vazgeçmeyi düşünemem. Gerektiğinde Hüseyin bey takviye yapacak artık

İklimsiz Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 20-09-2008, 22:22   #11
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 13-04-2006
Bu ürünün olumsuz yanı 5-10 derecede saklamak.

Siz buzdolabında mı muhafaza ettiniz?

denizakvaryumu Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 20-09-2008, 23:59   #12
Ağaç Dostu

İklimsiz's Avatar

Evet denizakvaryumu.

Bunu eklemeyi unutmuşum, önemli bir ayrıntı. Buzdolabının sebzeliğinde muhafaza ettim.

Eski 21-09-2008, 00:19   #13
Ağaç Dostu

İklimsiz's Avatar

Üç yapraklı çelik alınıp, köklenip, 10 ay boyunca hiçbir gelişme göstermeyen Carnosa Tricolor' un iki uygulama sonraki son durumu.

Name:  000_0006.jpg
Views: 1279
Size:  26.0 KB

Eski 21-09-2008, 00:22   #14
Ağaç Dostu

Hüseyin Ovak's Avatar

Sayıniklimsiz;
B5a nın gün batımından 3 saat sonra ya da sabah erken saatte kullanılma özelliği, güneş ışıkları dik olarak geldiği zaman Mikoplazmaları güneş ışından olumsuz etkileniyor o yüzden...Ancak bu evdeki bitkilerinizde olursa güneş ışğını dik almadığı müddetçe uygulama saatiniz farketmez...B5A için desteğimiz ise tamdır...Ne zaman ihtiyaç duyarsanız..))
Saklama koşulu konusunda uygulamanız doğru..Saygılar..

Düzenleyen Hüseyin Ovak : 21-09-2008 saat 10:59 Neden: Cümle düzeltme
Eski 21-09-2008, 00:35   #15
Ağaç Dostu

İklimsiz's Avatar

Bitkilerim kapalı balkonda olduğu için her daim aydınlık, güneş yüzünü gösterdiğinde de nasipleniyorlar

Önceki uygulamalarımda buna pek dikkat etmediğimi söyleyebilirim. Dolayısıyla verim de alamadım. Ne zaman ki zamanlamaya dikkat ettim, fark gözle görülür şekilde ortada. Kullandığım suyun yağmur suyu olması da etkili olabilir.

Eski 25-09-2008, 22:35   #16
Ağaç Dostu

Selahattin Yılmaz's Avatar

Giriş Tarihi: 16-05-2006
Galeri: 15
Sevgili Hüseyin ovak, malumunuz üzre sizden aldığım B5A yaz aylarında danışmanlığını yaptığım firmanın çimlerine kullandım. Çimlerde farklı bir canlılıkla birlikte toprakta galeri açan canlının sonunda ya fare **** köstebek olduğuna karar verdim. Bu zararlı çimleri saolsunlar el birliği ile mantari hastalıkla birlikte halletti. Ancak ben özel uygulama da yaptığım alanda keşfettimki kötü bir sulama suyuyla sulanan çim alanda özellikle B5A ile sulanan yerlerde çok yoğun galeriler açmış durumda. Bu bana B5A'nın aynı zamanda çok iyi bir köstebek/fare çekici tuzak olabileceği önsezisini verdi. Şimdi malum tavsiye oranlarınızla hazırladığım sıvıyı çimlerde işaret parmağı kalınlığında galeriler açan bu zararlı için pet şişelerle bir tuzak kurmayı düşünüyorum bakalım B5A'dan köstebek/fare tuzağı işe yarayacakmı?

Ya hu canavar resmen çimlerde zevk galerileri açmış bu kadar galeri görmedim çimlerde iyileşmeyle birlikte bu canlıyıda çektiğini düşünüyorum, tuzakta işe yararsa ben artık B5A'ya ne diyeyim .

Selahattin Yılmaz Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 26-09-2008, 10:37   #17
Ağaç Dostu

Hüseyin Ovak's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Selahattin YILMAZ Mesajı Göster
Sevgili Hüseyin ovak, malumunuz üzre sizden aldığım B5A yaz aylarında danışmanlığını yaptığım firmanın çimlerine kullandım. Çimlerde farklı bir canlılıkla birlikte toprakta galeri açan canlının sonunda ya fare **** köstebek olduğuna karar verdim. Bu zararlı çimleri saolsunlar el birliği ile mantari hastalıkla birlikte halletti. Ancak ben özel uygulama da yaptığım alanda keşfettimki kötü bir sulama suyuyla sulanan çim alanda özellikle B5A ile sulanan yerlerde çok yoğun galeriler açmış durumda. Bu bana B5A'nın aynı zamanda çok iyi bir köstebek/fare çekici tuzak olabileceği önsezisini verdi. Şimdi malum tavsiye oranlarınızla hazırladığım sıvıyı çimlerde işaret parmağı kalınlığında galeriler açan bu zararlı için pet şişelerle bir tuzak kurmayı düşünüyorum bakalım B5A'dan köstebek/fare tuzağı işe yarayacakmı?

Ya hu canavar resmen çimlerde zevk galerileri açmış bu kadar galeri görmedim çimlerde iyileşmeyle birlikte bu canlıyıda çektiğini düşünüyorum, tuzakta işe yararsa ben artık B5A'ya ne diyeyim .
Sayın Selahattin Yılmaz;
B5A zaman zaman bizleri de şaşırtan şeyler yapabiliyor, şöyle ki; B5A piyasaya ilk çıktığı zamanlarda Ankara dan bir temizlik firması B5A yı uçak pistlerindeki lastik izlerini temizlemekte denemiş, Bürolarındaki küçük yemek arbalarının yaptığı lastik izlerini B5A ile temizledikleri halde uçak pistlerinde başarı sağlayamadıklarını söylemişlerdi...(Bu işi B5A nın içerdiği özel formül ile kimyasal kalıntılara parçalyıp yok etme özelliğinden esinlenerek yaptılar)
Eee hocam; B5A bu deneyip görmek gerek...

Eski 25-09-2008, 23:23   #18
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 13-03-2007
Galeri: 1
Sayın Hüseyin Ovak,
Bu B5A organik gübre 3 yaşındaki bodur elma,japon eriği,bodur kiraz,hurma ve cevizlere **** diğer bir deyişle meyvelere ne zaman verilmesi daha faydalı olur.
Diğer bir sorum da gübre tankından 100 litre suya nekadar katılarak damlama sulama ile meyvelerin köklerine verilebilir.Ancak içinde bulunduğumuz mevsim itibariyle damalama sulama yapmadan başka nasıl ve nezaman(şimdi,kış,ilk baharda yazın gibi) B5A verilebilir.
Aydınlatısanız sevinirim.

yolac Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 26-09-2008, 10:29   #19
Ağaç Dostu

Hüseyin Ovak's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi yolac Mesajı Göster
Sayın Hüseyin Ovak,
Bu B5A organik gübre 3 yaşındaki bodur elma,japon eriği,bodur kiraz,hurma ve cevizlere **** diğer bir deyişle meyvelere ne zaman verilmesi daha faydalı olur.
Diğer bir sorum da gübre tankından 100 litre suya nekadar katılarak damlama sulama ile meyvelerin köklerine verilebilir.Ancak içinde bulunduğumuz mevsim itibariyle damalama sulama yapmadan başka nasıl ve nezaman(şimdi,kış,ilk baharda yazın gibi) B5A verilebilir.
Aydınlatısanız sevinirim.

Sayın yolac;
Meyve agaçlarında, meyve zamanı ağaçların en zayıf olduğu zamandır.Meyve oluşumunda ağaçlar aşırı enerji kaybederler.Meyve toplanmasından sonra ağaçlara bu enerji geri kazandırılmalı ve kış şartlarına hazırlanmalıdır.Bu dönemde yapılan B5A uygulaması meyve ağaçlarınızın kış şartlarına en iyi şekilde hazırlanmasını sağlar...B5A içerdiği özel formül sayesinde bitkilerin Hümoral ve Hücresel bağışıklık sistemlerini güçlendirdiği gibi,gövdede ve yapraklarda yağlanma yaparak,ağaçlarınızı soğuğa ve kırağıya karşı direncini artırır ve korur...
Bahar(filizlenme) da yapılan B5A uygulaması, ağaçlarınızın sağlıklı ve güçlü sürgünler vermesini sağlar.Ayrıca ağaçlarınızın bağışıklık sistemini güçlendirerek; hastalıklara ve zararlılara karşı direncini artırır..
Çiçeklenme döneminde yapılan B5A uygulaması: Çiçek dökümünü en aza indirgeyerek üründe artış sağlar, ürün kalitesini artırır ve ürününüzün raf ömrünü(dayanıklılığını) uzatır...

Gelelim ikinci sorunuza;
B5A nın1 litresi enaz 300-400 litre suya karıştırarak 5000 m2 ye uygulanmaktadır. Meyve ağaçlarında uygulama ise şu şekildedir: Diyelim, 1000 m2 alanda 30 ağacınız var,5000 m2 de 150 ağaç eder ve ağaçlarınızın yaşı 0-5yaş arasında..Bu takdirde ağaç başına kullanacağınız su miktarı enaz 5 litre olacağından 150 ağaç için 750 litre su eder ve 1 litre B5A 750 litre suya karıştırılarak 150 ağaca uygulanır..(bu yazdıklarım kullanma kılavuzunda var, ürünle birlikte kullanıcılara kullanma kılavuzu da veriyoruz.)
Burada önemli 3 nokta var; birincisi B5A hiçbir kimyasal gübre ya da zirai ilaç ile karıştırılmayacak, ikincisi kulllanılan ekipman( taral,holder,damlama tankı,yağmutlama tankı,sırt pompası v.s.) mutlaka iyice temizlenip kimyasal madde kalıntısı bırakılmayacak ve üçüncüsü de uygulama gün batımından en az 2 saat sonra ya da gün doğumunda yapılacak...(B5A toprak sıcakken ve gün ışıklarının dik olduğu zamanlarda uygulanmamalı)...
Damlama dışındaki uygulamalarınızı taral, holder, sırt pompası gibi araçlar ile yapabileceğiniz gibi; ağaçlarınzı yapraklarının iz düşümünden çukurlar (5-10 cm) açarak hazırladığınız B5A lı suyu her ağaca (0-5 yaş için) 5 litre gelecek şekilde uygulayıp,akabinde çukurlar kapatılarak uygulayabilirsiniz...
Bahar uygulamasında yapraktan uygulama yapmak isterseniz 2 kat su ile yıkar gibi uygulama yapmalısınız...ÇİÇEKLENME DÖNEMİNDE YAPRAKTAN UYGULAMA YAPMAYINIZ...

Eski 26-09-2008, 10:20   #20
Ağaç Dostu

Hüseyin Ovak's Avatar

Sayın Hüseyin Ovak,
Aydınlatısanız sevinirim

Sayın yolac;
Meyve agaçlarında, meyve zamanı ağaçların en zayıf olduğu zamandır.Meyve oluşumunda ağaçlar aşırı enerji kaybederler.Meyve toplanmasından sonra ağaçlara bu enerji geri kazandırılmalı ve kış şartlarına hazırlanmalıdır.Bu dönemde yapılan B5A uygulaması meyve ağaçlarınızın kış şartlarına en iyi şekilde hazırlanmasını sağlar...B5A içerdiği özel formül sayesinde bitkilerin Hümoral ve Hücresel bağışıklık sistemlerini güçlendirdiği gibi,gövdede ve yapraklarda yağlanma yaparak,ağaçlarınızı soğuğa ve kırağıya karşı direncini artırır ve korur...
Bahar(filizlenme) da yapılan B5A uygulaması, ağaçlarınızın sağlıklı ve güçlü sürgünler vermesini sağlar.Ayrıca ağaçlarınızın bağışıklık sistemini güçlendirerek; hastalıklara ve zararlılara karşı direncini artırır..
Çiçeklenme döneminde yapılan B5A uygulaması: Çiçek dökümünü en aza indirgeyerek üründe artış sağlar, ürün kalitesini artırır ve ürününüzün raf ömrünü(dayanıklılığını) uzatır...

Gelelim ikinci sorunuza;
B5A nın1 litresi enaz 300-400 litre suya karıştırarak 5000 m2 ye uygulanmaktadır. Meyve ağaçlarında uygulama ise şu şekildedir: Diyelim, 1000 m2 alanda 30 ağacınız var,5000 m2 de 150 ağaç eder ve ağaçlarınızın yaşı 0-5yaş arasında..Bu takdirde ağaç başına kullanacağınız su miktarı enaz 5 litre olacağından 150 ağaç için 750 litre su eder ve 1 litre B5A 750 litre suya karıştırılarak 150 ağaca uygulanır..(bu yazdıklarım kullanma kılavuzunda var, ürünle birlikte kullanıcılara kullanma kılavuzu da veriyoruz.)
Burada önemli 3 nokta var; birincisi B5A hiçbir kimyasal gübre ya da zirai ilaç ile karıştırılmayacak, ikincisi kulllanılan ekipman( taral,holder,damlama tankı,yağmurlama tankı,sırt pompası v.s.) mutlaka iyice temizlenip kimyasal madde kalıntısı bırakılmayacak ve üçüncüsü de uygulama gün batımından en az 2 saat sonra ya da gün doğumunda yapılacak...(B5A toprak sıcakken ve gün ışıklarının dik olduğu zamanlarda uygulanmamalı)...
Damlama dışındaki uygulamalarınızı taral, holder, sırt pompası gibi araçlar ile yapabileceğiniz gibi; ağaçlarınzı yapraklarının iz düşümünden çukurlar (5-10 cm) açarak hazırladığınız B5A lı suyu her ağaca (0-5 yaş için) 5 litre gelecek şekilde uygulayıp,akabinde çukurlar kapatılarak uygulayabilirsiniz...
Bahar uygulamasında yapraktan uygulama yapmak isterseniz 2 kat su ile yıkar gibi uygulama yapmalısınız...ÇİÇEKLENME DÖNEMİNDE YAPRAKTAN UYGULAMA YAPMAYINIZ...

Umarım yardımcı olabilmişimdir...SAYGILAR...

Eski 29-09-2008, 19:17   #21
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 17-02-2008
Hüseyin bey,
Mevsim itibariyle havalar soğuduğu için, yani bulutlu havalarda gündüz saatlerinde de kullanılabilinir mi ?

kızılhisar Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 30-09-2008, 12:02   #22
Ağaç Dostu

Hüseyin Ovak's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kızılhisar Mesajı Göster
Hüseyin bey,
Mevsim itibariyle havalar soğuduğu için, yani bulutlu havalarda gündüz saatlerinde de kullanılabilinir mi ?
Sayın kızılhisar;

Havaların soğuması ile ilgili değil,esas olan B5A nın güneş ışıklarını direkt olarak almamasıdır...O nedenle uygulama şeklini değiştirmeyiniz...Saygılar...

Eski 06-10-2008, 10:33   #23
Ağaç Dostu

envor's Avatar

Giriş Tarihi: 05-01-2008
Galeri: 17
Sayın Hüseyin Ovak, bende ürünlerinizin denemesini danışmanlığını yaptığım seraların bazılarında kullanmak istiyorum, yazılanları okudum, kendi kanaatimce bu ürünün faydalı olacağını biliyorum, gözlemlerimide buradan aktaracağım.

envor Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 07-10-2008, 00:18   #24
Ağaç Dostu

Hüseyin Ovak's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi envor Mesajı Göster
Sayın Hüseyin Ovak, bende ürünlerinizin denemesini danışmanlığını yaptığım seraların bazılarında kullanmak istiyorum, yazılanları okudum, kendi kanaatimce bu ürünün faydalı olacağını biliyorum, gözlemlerimide buradan aktaracağım.
Sayın envor;
Şehir dışında olduğumdan yazınızı ve mesajınızı şimdi görebildim,kusura bakmayın...
Seralarda (antalya lara,kadriye,serik demre ve fethiye kumluova'da) oldukça başarılı sonuçlar aldık.Bunlardan bazılarınının video görüntüleri ve resimlerini de yayınladık...Aşağıda bunlardan bazılarının linkleri de var...Sanırım bu görüntüleri izlemiş olmalısınız...Ben de faydalı olacağını biliyor; sayın deniz akvaryumu ve sayın aktaş'ın da söylediği gibi kıyaslamalı sonuçlarınız merakla bekliyorum...Sizlerin gözlemleri benim için çok önemli...
Saygılar sunuyorum....

http://www.bmrtarim.net/index.php?op...temid=63&id=21

http://www.bmrtarim.net/index.php?op...d=29&Itemid=53

Eski 04-11-2008, 14:55   #25
Ağaç Dostu

Alıntı:
Sn.envor
ürünü denediniz mi?Sonuçlar nasıl?

Eski 04-11-2008, 20:15   #26
Ağaç Dostu

envor's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi denizakvaryumu Mesajı Göster
Sn.envor
ürünü denediniz mi?Sonuçlar nasıl?
B5A'yı topraklı tarımda domates üzerinde denettim, denerken her serada 10 sıranın damlamasının kapatılmasın söylememe rağmen malesef üç sera sahibide bu uyarıyı dikkate almayıp tüm seraya B5A'yı uygulamışlar
Yalnız uygulama yapılan seralarda bitkinin gelişim tepe bölgesininde gözle görünür bir gelişme oldu, yalnız bitkiye iz element takviyeside yaptık bu arada, bu gelişimin iz elementtenmi, yoksa B5a'dan mı? Bunu bilmiyorum

Eski 04-11-2008, 20:46   #27
Ağaç Dostu

Hüseyin Ovak's Avatar

Alıntı:
B5A'yı topraklı tarımda domates üzerinde denettim, denerken her serada 10 sıranın damlamasının kapatılmasın söylememe rağmen malesef üç sera sahibide bu uyarıyı dikkate almayıp tüm seraya B5A'yı uygulamışlar
Yalnız uygulama yapılan seralarda bitkinin gelişim tepe bölgesininde gözle görünür bir gelişme oldu, yalnız bitkiye iz element takviyeside yaptık bu arada, bu gelişimin iz elementtenmi, yoksa B5a'dan mı? Bunu bilmiyorum
Sayın envor;
Yaptığınız uygulamalardaki B5A etkisini görebilmek için başka hiçbir madde kullanmadan bu denemeyi yapmalısınız...Eğer yaptığınız uygulamada B5A mı yoksa iz element mi etkili ikilemi var ise bunu başka bir seraya aynı izelementi uygulayarak(B5A sız) diğer bir seraya da sadece B5A uygulayarak test edebilirsiniz.Ayrıca B5A nın farkını uygulama yaptığınız alndan elde ettiğiniz ürünün lezzeti,kalitesi ve raf ömrünün uzun olmasından da fark edebilirsiniz..****** tam sonuç alabilmek için B5A yı enaz 3 kez uygulamalısınız...
B5A uygulamalarında amacımız Türk çiftçisinin girdi maliyetlerini azaltarak daha iyi,daha kaliteli verim almasıdır...Bunu başarabilirsek Türk tarımına hizmet etmiş oluruz diye düşünüyorum...Saygılar...

Eski 06-10-2008, 11:41   #28
Ağaç Dostu

Sn.envor
topraksız tarımda mı kullanacaksınız?

Eski 06-10-2008, 11:53   #29
Ağaç Dostu

envor's Avatar

Hayır, serada topraklı tarımda, bakteriler topraktaki elementleri bitkinin alacağı formata sokuyorlar, faydalı olacağını sanıyorum.

Eski 06-10-2008, 12:19   #30
Ağaç Dostu

Eğer olanağınız varsa seranın bir bölümüne uygulama yapmayıp, aradaki farkı resimlerseniz çok iyi olur.

Sadece okunabilir konu

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 16:16.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025