Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sans43
Sayın Hüseyin OVAK,
417 mesajı baştan sona okumaya çalıştım. Gördüğüm kadarıyla bana göre hala kesin olarak yanıtlanmamış havada kalan sorular var mesaj çokluğundan gözümden kaçmış da olabilir ama ben yine kafamdaki soruları sormak ve yanıtlarını almak istiyorum.
1- B5A organik gübresini kullanırken ve kullandıktan sonra (özellikle koklandığında veya tene döküldüğünde) insan sağlığı için bir tehlikesi var mı?
2- Buzdolabında saklarken yiyeceklerden izole edilmeli mi? Örneğin bir naylon poşete mi sarılmalı yoksa çıplak olarak direkt şişesiyle mi konulmalı?
3- Saksılarda yetiştirdiğimiz sebzelere (biber, domates vb.) 5 litreye yarım kapak mı yoksa bir kapak mı verilmeli?
4-Hangi periyotlarda kullanılmalı?
Teşekkürler.
|
Sayın sans43;
B5A organik gübresini kullanırken ya da kullandıktan sonra (koklandığında veya tene temasında) insan sağlığı için bir tehlikesi yoktur...Bu konudaki daha önce yaşanan tartışmalar sayın yakamoz şimşek'in Malzeme Güvenlik Bilgi Formu'nu (Material Safety Data Sheet) Kullanım kılavuzu gibi algılamasından kaynaklanmıştır..Oysa bu bilindiği gibi profesyonelller için hazırlanmıştır.Yani olağan üstü durumlardaki hareket tarzıdır..Örneğin bu gübre aşırı derecede ısıtılır,içilir ise bu durumlardaki yapılması gerekenlerdir...Yoksa B5A nın insan sağlığı için tehlikesi yoktur...
Buzdolabında saklamanızda da hiçbir sakınca yoktur(ambalajını temizleyip)Buzdolabında saklayabilirsiniz.Normal saklama koşulu 4-10 derecedir....Ancak bu imkanı bulamayanlar buzdolabında saklayabilirler..
1 litre B5a yı
enaz 300 litre su ile karıştırıp 5000 m2 alana kullanıyorsunuz...Su miktarını artırabilirsiniz,yani 1 ton 2 ton suya da 1 litre karıştırıp 5000 m2 alanda kullanabilirsiniz ancak 300 litrenin altına düşmemelisiniz...Bu nedenle süs bitkilerinde 5 litreye 1 kapak kullanım
en az hazırlanışa göre bir kolaylıktır...Yoksa 5 litreye yarım kapak ilave edip kullanmak B5A nın etkisini azaltmaz...
Süs bitkileri ve saksıda yetiştirdiğiniz sebzeler için 15-20 günde bir uygulama yapmanız Seralarda da 20-25 günde bir uygulama yapmanız,tarla bitkileri ve meyve agaçlarında ekim öncesi (ya da sonbahar da kışa hazırlık için) bir kez, Filizlenmede bir kez ve çiçeklenmede bir kez olmak üzere 3 kez uygulama yapmanız önerilir...Ancak fazla kullanımda B5A bitkiye zarar vermez...
Umarım yardımcı olabilmişimdir...Saygılar...