agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Temel Konular (Toprak, Gübre, Tohum, Sulama)
(https)




Beğeni Düzeni35Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 22-08-2007, 09:05   #61
Ağaç Dostu.
 
MSaygin's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-01-2006
Şehir: Adana
Mesajlar: 1,794
Galeri: 36
Teşekkürler Selahattin Bey, hemen iletiyorum bilgiyi.Tahminen 1000lt. kadar lazım.

MSaygin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-08-2007, 09:14   #62
Ağaç Dostu.
 
MSaygin's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-01-2006
Şehir: Adana
Mesajlar: 1,794
Galeri: 36
Az önce kayınbabamla görüştüm, Antalya'da Dr.Tarsa'da da varmış ancak uzak ve masraflı diye düşünmüyorlarmış.Mersin'de olsa gün içerisinde kendi araçlarıyla gidip almayı düşünüyorlardı, ekime geçeceklermiş.
Bu durumda sadece torf ve perlit karışımı kullanacaklar sebze fideleri için.

Teşekkürler ilginiz için.

MSaygin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-09-2007, 20:22   #63
Ağaç Dostu
 
COYOTE's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-01-2007
Şehir: Giresun
Mesajlar: 1,515
Galeri: 1
Zirai malzemeler satan bir yerde perlit sorduğumda olmadığını onun yerine zeolit de kullanabileceğimi söylediler. Kaktüslerim ve diğer bitkilerim için kullanacaktım. Perlit yerine zeolit olur mu acaba hiç bir fikrim yok da

COYOTE Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-10-2007, 17:51   #64
Yeni Üye
 
heloise's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-09-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 16
arkadaslar yeter sayida perlit, pomza, kompost, milli toprak ve torf edinmek istiyorum. Bunun disinda az miktarda yonca tohumu. Ha birde kiraz agaci ile guldeki akar icin ilac. Yani bahcem alt tarafi 8-10 m2 ancak sinirli sayida ya da miktarda islah ve bakim malzemeleri alabilecegimiz dogru duzgun bir isletme dahi yok..

heloise Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-10-2007, 18:14   #65
Ağaç Dostu
 
nevsune's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-05-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 4,918
Galeri: 215
heloise hoşgeldiniz.

Lütfen önce kendinizi bu başlıkta tanıtın.

nevsune Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-10-2007, 07:14   #66
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 30-07-2006
Şehir: Yalova
Mesajlar: 6,884
Galeri: 29
Sayın Heloise, saydığınız malzemelerin hepsini İstanbul'da Yeni Cami'nin arkasındaki çiçek pazarında bulabilirsiniz. Yonca tohumu Mısır Çarşısı'nda İstanbul Tohumculuk'ta açık olarak satılmakta. Gene aynı yerde akarsitler için ilaçta bulabilirsiniz. Eğer yakınsanız İstanbul Tohumculuk'u öneririm. Hem ürünler tazedir, hem fiyatlar piyasa normalidir. Ayrıca başka ilginizi çekecek ürünlerde bulabilirsiniz. Alışverişe giderken hasta bitkinizden yaprak örnekleri götürürseniz, daha doğru bir ürün alma şansınız doğar.

Bir başka önerim ise büyük yapı marketlerde torf, ponza, perlit satışı yapılmakta. İhtiyacınızı oralardan da görebilirsiniz. Fakat ponza ve perliti aynı anda kullanmanıza gerek yok.

Todor Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-10-2007, 18:03   #67
Yeni Üye
 
heloise's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-09-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 16
Sevgili Todor verdiginiz bilgiler icin tesekkur ederim ben yeter miktarda alacagi urunlerin bulunabilecegi noktalari ogrenmek istemistim. Soruma cevapta aldim.

Misir carsisini bilirim ama guvenemedigimden imtina ediyordum ama madem ki bir isletme adida aldim, en kisa zamanda oraya yolumu dusurmeliyim
Sevgiler


Düzenleyen heloise : 11-10-2007 saat 13:19
heloise Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-11-2007, 13:56   #68
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 12-11-2007
Şehir: kocaeli
Mesajlar: 18
pomza taşı(ponza)

Tarımda Pomza Kullanımı:
Volkanik topraklar kendi doğal yapısı ile birlikte, çürüyen bitkiler , insan ve hayvan yaşamının sağladığı ek besinlerle, bitki yetiştirmek için çok elverişli bir ortam sağlamaktadır. Pomza taşının %85 oranında gözenekli olması hafif yoğunluk özellikleri göstermesine neden olur. pomza taşının en küçük birimi dahi irili ufaklı birçok gözeneklerle doludur. Pomza taşı toprağı daha gözenekli bir hale getirirek havalandırır. Ayrıca toprağın özelliklerini ıslah etmek ve suni gübrenin topaklaşmasını engellemek amacı ile kullanılmaktadır. Pomza, toprak olarak seralarda, turunç yetiştirilen bölgelerde, meyvalıklarda, çim sahalarda ve tüm tarım bölgelerinde kullanılmakta olup, uygulama sonuçları mükemmeldir.

Pomzanın tarımda sağladığı avantajlar
Mükemmel havalandırma sağlar

Tekrar tekrar kullanılabilir

Zamanla çekmez ve topaklanmaz

Besin ayarlaması kontrolu kolaydır

Mantar, böcek gibi zararlı unsurları barındırmaz

Kolay sulanır

Çürümez

Kötü kokular üretmez

pH Nötr dür. (6-7)

Eklenen Resimler
 
Angel Aki beğendi.
chakuza Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-11-2007, 14:07   #69
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 12-11-2007
Şehir: kocaeli
Mesajlar: 18
perlit

TARIMDA PERLİT

Tarımda en önemli eleman topraktır ve fiziksel, kimyasal, biyolojik etkenlerin toprak üstündeki tesirleri dengede tutulmalıdır. Toprak, bitkilere su, hava ve besin maddelerini aynı anda temin edebilmelidir. Sodalı, tuzlu, kumlu, killi ve benzeri topraklar bitkilere gerekli besin maddelerini yeterli miktarda temin edemezler. Bu tip toprakların ıslahı tarımsal üretimde gelişmenin en şartıdır.

Tarla ve bahçe tarımında,

Seracılıkta ( fide yetiştiricilik, kültür tarımı vb.)

Dünyada perlit, seracılık, süs bitkileri, fide, sebze yetiştiriciliğinde, kesme çiçek üretiminde yaygın bir şekilde kullanılmaktadır. Perlit kullanımı ile üreticilerin kaliteli, hızlı ve fire oranı düşük üretim yaparak ekonomik yönden fayda sağlamalarının yanında son tüketicininde kaliteli ve uzun süre yaşayan ürünler satın alması sağlanır. Hollanda ve bu alanda gelişmiş ülkelerde tamamen perlit kullanılarak oluşturulmuş yetiştirme ortamlarında da üretim yapılmaktadır. Türkiye'de de bu şekilde üretim yapan firmalar mevcuttur. Perlit kullanılarak hazırlanmış harçların veya tamamen perlit kullanılarak oluşturulmuş yetiştirme ortamlarının sağladığı avantajlar aşağıda belirtilmiştir.



Ev bahçesi, parklar, okul, hastane, futbol, golf sahaları ve benzeri yerlerin çimlenmesinde.

Tarımda Perlit Kullanımının Sağladığı Faydalar;

Perlitle karıştırılmış topraklar sertleşmez, kök ve toprak arasındaki kontak daha geniş bir alana yayıldığından topraktaki maddelerin bitkilere geçişi kolaylaşmış olur.
Toprağın hacimsel gözenek miktarı ayarlanabilir, fiziksel yapısı düzgünleşir, bitkilerin su ve besleyici maddeleri temini daha ekonomik olur.
Perlitli toprakta bitkiler için daha fazla besleyici madde temin edilmiş olur, fidelerin etrafındaki ince tabaka değişir ve fidelerin kavrulması önlenir. İnfiltrasyonu arttırır, buharlaşmayı azaltır.

Kış yağışlarında düşen suyun tutulmasını ve sonra da köklere intikalini sadece çimlenme devresinde değil, daha uzunca bir süre sağlar. Tuttuğu su miktarı normal bir toprağın 8 -15 katıdır.
Perlit kullanılarak toprağın pH değeri kolayca ayarlanabilir. Nötr (pH = 6,5-7,5) oluşu ve düşük kimyasal tamponluğu ile ortam pH'ını kolayca düzenler. Çözünebilir iyonların yok denecek kadar az olması nedeniyle tuzluluk ve alkalilik yönünden herhangi bir sorun yaratmaz

Sterildir, yabani ot tohumu ve hastalık etmeni barındırmaz. Sterilizasyondan sonra yapısının bozulmaması üst üste 6 yıl kullanım şansı getirir.
Tohumların çimlenmelerinde % 100 e yakın verimlilik sağlar. Isıl iletkenliği düşük olduğundan bitkinin günlük sıcaklık değişimlerinden zarar görmesini en aza indirger. Toprakta göllenme, şişme, kabuk oluşturma, balçıklaşma, kötü drenaj, çatlama gibi istenmeyen özelliklerin hiçbiri oluşmaz. Gözenekli yapısı nedeniyle yetiştirme ortamının havalanmasını sağlar, drenajı düzenler.

Fidelerin nakil ve saklanmasında, depolanırken bozulmadan uzun süre dayanmasını sağlar. İnorganik yapısı nedeniyle yabancı ot tohumu ve hastalık taşımaz.

Perlit bahçeler, parklar, futbol ve golf alanları ile parkurdaki çim toprakları için eşsiz bir toprak düzenleyicisidir. Dış etkiler ile veya basılma ile sıkışan topraktaki çim zayıflar, hatta yok olur.

Perlit ile çimlerin ömrü uzadığı gibi, balçıklarıma ve göllenme sorunlarının önüne de geçilebilir.Perlit ile çimin yaprak alanı genişlemekte, yaprak ve kök sayısı artmaktadır. Çiğnenen topraklardaki sıkışma yarı yarıya azaltılmaktadır.Çiğnenen ve çiğnenmeyen çimlerde Perlit uygulaması aynıdır: 2,5 cm kalınlığındaki toprağa, 2,5 cm kalınlıkta Perlit karıştırılarak 5 cm kalınlığında karışım elde edilir. Perlit uygulama dan önce ıslatılmalıdır. Karıştırma işleminden sonra çim tohumu ekilir. Üzerine 4-5 kg/m2 yanmış çiftlik gübresi ile olanak varsa 100 gr/m2 toz kireçtaşı serilir. Eğer çiftlik gübresi yerine ticari gübre kullanılacak ise 50 gr/m2 % 26'lık amonyum nitrat, 65 gr/m2 %18'lik süper fosfat ve 15 gr/m2 potasyum sülfat karışımı, belirli aralıklar ile uygulanır. Sulama rejiminde bir değişiklik yapılmaz. Çim sahalarda standart veya süper iri Perlit kullanılmalıdır. Perlit homojen bir şekilde toprağa karıştırılmalı,ilk biçim öncesinde merdane çekilmeli ve kesim makas ile yapılmalıdır. TOPRAK SAHALARDA uygulama ise toprağa esneklik sağlaması ve yumuşak bir zemin elde edilmesi amacı ile uygulanmaktadır. Toprak sahada üst zeminin altına uygulanan Perlit ile amaca ulaşılmaktadır. Saha tanziminde tüm sahanın %30'unu Perlit oluşturmaktadır.

Eklenen Resimler
 
chakuza Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-12-2007, 21:43   #70
Ağaç Dostu
 
kürşad's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-10-2006
Şehir: Bayramiç / Çanakkale
Mesajlar: 949
Galeri: 25
Piyasa fiyatı nedir?
Burada bir çuvalı 20 ytl dediler ancak kaç litre veya kaç kg vs bilgi vermediler.

kürşad Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-12-2007, 22:51   #71
Ağaç Dostu
 
Kudret's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-08-2006
Şehir: YALOVA--BOLU
Mesajlar: 493
Galeri: 52
Yalova'da 200 ds (büyük çuval) perlitin fiyatı 12 ytl.

Kudret Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-12-2007, 14:22   #72
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 11-11-2007
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 343
İstanbul'da Ayazağa Cendere yolunda Genper (genper.com.tr) isimli bir üretici buldum. Oraya gittiğimde kocaman bir çuval perliti numune diyerek ücret almadan verdiler. Çuval fiyatının 4 YTL olduğunu söylediler.
İsteyene korgo torbasına dodurup gönderebilirim. Ancak çok hassas bir malzeme olduğundan taşınma sırasında tozlaşma olabilir.

merto beğendi.
polatuz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-12-2007, 15:32   #73
Ağaç Dostu
 
İklimsiz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-03-2007
Şehir: Giresun
Mesajlar: 2,451
Galeri: 53
Sitemizin, daha önce uğramadığım cevher niteliğinde ne başlıkları varmış, kendime kızsam mı, utansam mı bilemiyorum

Beyözdemir beğendi.
İklimsiz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-12-2007, 22:31   #74
Ağaç Dostu
 
feriha's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-10-2007
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 1,774
Galeri: 5
Ankara da perliti nerden bulabilirim acaba?

feriha Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-12-2007, 00:52   #75
Ağaç Dostu
 
İklimsiz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-03-2007
Şehir: Giresun
Mesajlar: 2,451
Galeri: 53
Arkadaşlar, çelik köklendirme amaçlı perlit kullanıyorum. Özellikle bu işi profesyonel olarak yapan arkadaşlardan ricam, perlitin bir kullanma ömrü var mıdır? Sayın Malina, başlığın ikinci mesajında, " üst üste 6 yıl kullanım şansı getirir" diye bir cümle kullanmış. Bu ne derece doğrudur, elimizdeki bir saksı perliti 6 yıl kullanabilir miyiz?

İklimsiz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-12-2007, 00:59   #76
Ağaç Dostu
 
sinaninci1's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-09-2007
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 670
Galeri: 1
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi iklimsiz Mesajı Göster
Arkadaşlar, çelik köklendirme amaçlı perlit kullanıyorum. Özellikle bu işi profesyonel olarak yapan arkadaşlardan ricam, perlitin bir kullanma ömrü var mıdır? Sayın Malina, başlığın ikinci mesajında, " üst üste 6 yıl kullanım şansı getirir" diye bir cümle kullanmış. Bu ne derece doğrudur, elimizdeki bir saksı perliti 6 yıl kullanabilir miyiz?
İklimsiz duydugum kadarıylan kurutmamak ve devamlı nemli tutmak şartıylan uzun süre kullanma imkanı varmış, kuruması halinde tekrar su tutculugu özelligini yitiriyormuş. Ama ne kadar dogru!!! Bu konuda daha tecrübeli arkadaşlar her halde cevap verir. Aslında bende ögrenmek istiyorum esas ömrünü.


Düzenleyen sinaninci1 : 25-12-2007 saat 01:37
sinaninci1 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-01-2008, 10:47   #77
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 04-01-2008
Şehir: ankara
Mesajlar: 2
perlit

torflu toprak aldım, bunu yarı yarıya perlitle karıştırdım ve beslediğim tüm bitkilerin (benjamin, yuka, Afrika menekşesi, sümbül v.s) topraklarını bu toprakla değiştirdim. Perlit her bitki için uygulanırmı diye de şüphe içerisindeyim. siz ne dersiniz?

ali sami serezl Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-02-2008, 16:56   #78
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 29-03-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 49
Dün perşembe pazarı, mısır çarşısı heryeri dolaştım ama perlit bulamadım.. Tohum pazarında bi satıcı ellerinde perlit bulunduğunu bi torba ( 5lt civarı sanırım) 10 ytl olduğunu söyledi.. Elime aldım pamuk gibi birşey.. Sıkılabilen yumuşak bir madde.. Perlit dediğimiz şey hakikaten bu değil dimi? Sıkılabilen volkanik taş olur mu hiç? Adama yanlış bildiğini bunun perlit değil de köpük olduğunu söyledim.. İkna olmadı.. Üstelik 5lt si de 10 ytl den satıyordu..

taskıslalı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-02-2008, 18:48   #79
Ağaç Dostu
 
üzüm's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-10-2007
Şehir: Sarıcakaya/Eskişehir
Mesajlar: 1,606
Galeri: 1
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kürşad Mesajı Göster
Piyasa fiyatı nedir?
Burada bir çuvalı 20 ytl dediler ancak kaç litre veya kaç kg vs bilgi vermediler.
Perlit bir cins kayanın ısı yoluyla patlamasından elde edildiği için eğer yakınınızda genleştirme işi yapan tesis varsa uygun fiyata (çuval fiyatını 4 YTL uygun geldi) perlit bulabilirsiniz. Yoksa nakliyeden dolayı (hafif ve hacimli bir malzeme) 3-4 katı fiyata bulabilirsiniz.

İnşaat malzemeleri satan firmalarda (sayıları çok olmasa da) perlit bulunuyor.

üzüm Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-02-2008, 22:49   #80
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-04-2006
Şehir: Ankara
Mesajlar: 9,099
Galeri: 25
Arkadaşlar
tüm perlitler aynı özelliği göstermez.

http://www.genper.com.tr/index.php?o...d=14&Itemid=30

http://www.superperlit.com/tr/urunler/

denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-02-2008, 23:01   #81
Ağaç Dostu
 
üzüm's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-10-2007
Şehir: Sarıcakaya/Eskişehir
Mesajlar: 1,606
Galeri: 1
Yanılmıyorsam inşaat sektörü ve tarımda kullanılan perlit aynı. çapı küçük olanlar özel kullanım için olduğundan piyasada bulamayabilirsiniz.

üzüm Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-02-2008, 23:04   #82
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-04-2006
Şehir: Ankara
Mesajlar: 9,099
Galeri: 25
İnşaat sektöründe olanlar katkılı olabiliyor.

denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-02-2008, 01:01   #83
Ağaç Dostu
 
üzüm's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-10-2007
Şehir: Sarıcakaya/Eskişehir
Mesajlar: 1,606
Galeri: 1
Sadece çap boyutlarının maksimim büyüklükleri farklı. Sınıflandırılması sizi yanıltmasın.

Bildiğim kadarıyla inşaat sektöründe perlit içeren ürünler var.

üzüm Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-02-2008, 02:04   #84
Ağaç Dostu
 
İklimsiz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-03-2007
Şehir: Giresun
Mesajlar: 2,451
Galeri: 53
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi COYOTE Mesajı Göster
Zirai malzemeler satan bir yerde perlit sorduğumda olmadığını onun yerine zeolit de kullanabileceğimi söylediler. Kaktüslerim ve diğer bitkilerim için kullanacaktım. Perlit yerine zeolit olur mu acaba hiç bir fikrim yok da

Zeolitler bir mineral grup ismidir. Sanayi hammaddeleri içinde Endüstriyel hammadde olarak değerlendirilirler. Bilinen 40’ı aşkın doğal minerali vardır. Bunlardan en önemlileri Klinoptilolit, şabazit ve analsim dir. Ayrıca 150 yi aşkın sentetik minerali de mevcuttur.

Zeolitler volkanik küllerin su ortamında değişime uğraması sonucunda oluşurlar.

Kısaca klino olarak da bilinen Klinoptilolit doğal zeolitlerden dünyada rezerv olarak en çok bulunan ve teknolojik özellikleri en iyi olanlardan biridir.

Özellikle çevreci mineral olarak bilinmektedir. Bunun nedeni toprakta aşırı gübreleme veya yanlış sulama nedeniyle azotlu gübrelerin yıkanmasına engel olmasıdır. Bu şekilde insan ve hayvan sağlığını doğrudan etkileyen yer altı ve yer üstü sularımızın kirlenmesine engel olmaktadır. Ayrıca su arıtma da özellikle ABD ve Japonya'da şehir ve sanayi atık sularının temizlenmesinde kullanılmaktadır. Ülkemizde bol miktarda bulunan ve üretilen klinonun içinde bulunduğumuz yüzyılın en önemli hammaddelerinden biri olacağı kesindir.

Özellikleri nedeniyle pek çok sektörde kullanılabilmektedir. Başta

- toprak düzenleyicisi -gübre katkısı ve

- yem katkı malzemesi olmak üzere,

- atık su arıtma,

- gaz arıtma,

- hayvan altlığı,

- koku giderici,

- çöp depolama sahaları,

- tarım ilaçları, plastik ve kağıtta dolgu olarak,

- inşaat sektöründe vb. 100 e yakın alanda kullanılmaktadır.

Ülkemizde yeni tanınmaya başlanmıştır. Dünyada özellikle A.B.D, Japonya, Küba, Çin ve Avustralya da yaygın kullanımları vardır. Son yıllarda NASA uzayda bitki yetiştirme çalışmaları için klinoyu denemiş ve topraksız bitki yetiştirmede en önemli malzeme olarak bildirmiştir


Alıntıdır: http://www.ekolojimagazin.com/?s=magazin&id=172

İklimsiz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-02-2008, 02:10   #85
Ağaç Dostu
 
İklimsiz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-03-2007
Şehir: Giresun
Mesajlar: 2,451
Galeri: 53
Ayrıca:

Topraktaki Başlıca Faydaları

1- Bitkilerde kılcal kökleşmeyi artırır.
2- Toprağın fiziksel yapısını iyileştirerek gevşek yapılı hale getirir.
3- İyon değiştirme kapasitesi çok yüksektir(2.0-2.25 mg eqv/g).
4- Toprağın iyon değiştirme kabiliyetini arttırır.
5- Toprağın pH seviyesini düzenliyerek bitkilerin daha hızlı ve sağlıklı büyümesini sağlar.
6- Bitkilerin gelişmesini hızlandırır.
7- Mantari hastalıklara karşı bitkinin direncini artırır.
8- Toprakta kulanılan ilaçların taşınmasına yardımcı olur.
9- Kullanılan suni gübrede %50 tasaruf sağlar.
10- Sulama aralığını uzatarak sulama suyundan tasarruf sağlar.
11- Bitkilerde ve meyvelerde verimi artırır.
12- Ürünlerde erken hasata olanak sağlar.
13- Suda erime özeliği yoktur,toprak içerisinde kaybolmaz.
14- % 100 doğal olduğundan çevreye hiçbir zararlı etkisi yoktur.

http://internetticaret.com/mod/forum/discuss.php?d=59

İklimsiz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-02-2008, 10:43   #86
Ağaç Dostu
 
COYOTE's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-01-2007
Şehir: Giresun
Mesajlar: 1,515
Galeri: 1
Sevgili iklimsiz çok teşekkür ederim. Bir türlü emin olamamıştım, bu yazdıklarınız gerçekten çok faydalı oldu hemen kullanmaya başlayacağım))

COYOTE Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-02-2008, 22:14   #87
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 11-11-2007
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 343
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi taskıslalı Mesajı Göster
Dün perşembe pazarı, mısır çarşısı heryeri dolaştım ama perlit bulamadım.. Tohum pazarında bi satıcı ellerinde perlit bulunduğunu bi torba ( 5lt civarı sanırım) 10 ytl olduğunu söyledi.. Elime aldım pamuk gibi birşey.. Sıkılabilen yumuşak bir madde.. Perlit dediğimiz şey hakikaten bu değil dimi? Sıkılabilen volkanik taş olur mu hiç? Adama yanlış bildiğini bunun perlit değil de köpük olduğunu söyledim.. İkna olmadı.. Üstelik 5lt si de 10 ytl den satıyordu..
Sayın Taşkışlalı,
Bana özelden adresinizi bildirirseniz, size kargo ile perlit gönderebilirim. Bir kargo torbasını dolduracak miktar yeterli midir? **** uygun zamanda elden verebilirim. Hafta içi gündüz Topkapı civarı, akşam ve haftasonu Çengelköy civarında bulunuyorum.

polatuz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-03-2008, 12:22   #88
Ağaç Dostu
 
nevsune's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-05-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 4,918
Galeri: 215
Fotoğrafta görülen çok gözenekli kaya parçalarını Kızılcahamam, Çamlıdere'de buldum. Oldukça fazla gözenekli ve o kütledeki bir taş için de biraz daha hafif bir ağırlıkta. Bir seradan getirttiğim fidanların içinden renk ve görüntü olarak çok benzeyen çok hafif küçük taşlar çıkmıştı. Biraz onlara benzettiğim için bir kaç tane getirdim.

Bu taşları küçültüp, hava ve su geçirgenliği için toprağa karıştırmayı düşünüyorum. Ne olduklarını bilen var mı acaba?

Eklenen Resimler
 
nevsune Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-03-2008, 10:30   #89
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 21-09-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 2,120
Galeri: 1
Perlit, İstanbul'da Bauhaus, Carrfour gibi büyük marketlerin bahçe bölümlerinde satılmakta mıdır? Bilen var mı?

lerdemir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-03-2008, 13:21   #90
Ağaç Dostu
 
üzüm's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-10-2007
Şehir: Sarıcakaya/Eskişehir
Mesajlar: 1,606
Galeri: 1
Kurtköy'e ulaşımınız kolaysa adres tarifi verebilirim.

üzüm Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 13:27.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024