![]() |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2009
Şehir: izmir/aliağa
Mesajlar: 5,567
|
Alıntı:
Araştırmalar ''gün balının'' içinde, bal dan daha zengin (Kamil Hoca kızacak) thiamin, riboflavin ve demir bulunduğu tespit edilmiş.Gün balı yapımında annem uzman. Ondan evde 5-10 kg. beyaz üzümden nasıl 'gün balı' yapılır, kendi sayfamda resimlerle anlatacağım. Belki siyah üzümden de yaparız. Güneşte domates salcasını yaptı. Aksilik oldu, resimleyemedim. Ama kırmızı biber salcası _yine güneşte suyu alınarak_ yapımını anlatacağım. 'O' da sabah kahvaltıda şahane oluyor. Biberlerin üzerine domates doğruyorsun, yani biberleri kaynatmıyorsu, domatesler biberleri pişiriyor. ![]() Güneşte domates salcaçasını yaparken onu da pişirmiyorsun ya... (bu iletiyi yanlış yerde mi yazdım.) ![]() |
|
|
|
|
![]() |
|
|