agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Temel Konular (Toprak, Gübre, Tohum, Sulama)
(https)




Beğeni Düzeni463Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 17-08-2010, 14:47   #1
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-04-2006
Şehir: Ankara
Mesajlar: 9,099
Galeri: 25
Güneşte olgunlaşan pekmez ve salçanın yeri bambaşka, ayrı bir füzyon...

denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-08-2010, 23:50   #2
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 18-01-2009
Şehir: izmir/aliağa
Mesajlar: 5,567
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi denizakvaryumu Mesajı Göster
Güneşte olgunlaşan pekmez ve salçanın yeri bambaşka, ayrı bir füzyon...
Evet Sn. Meyveli Tepe' nin de dediği gibi Ege yöresine ait yıllar öncesinden beri bilinen bir özel pekmezdir.

Araştırmalar ''gün balının'' içinde, bal dan daha zengin (Kamil Hoca kızacak) thiamin, riboflavin ve demir bulunduğu tespit edilmiş.

Gün balı yapımında annem uzman. Ondan evde 5-10 kg. beyaz üzümden nasıl 'gün balı' yapılır, kendi sayfamda resimlerle anlatacağım. Belki siyah üzümden de yaparız.

Güneşte domates salcasını yaptı. Aksilik oldu, resimleyemedim.

Ama kırmızı biber salcası _yine güneşte suyu alınarak_ yapımını anlatacağım. 'O' da sabah kahvaltıda şahane oluyor.
Biberlerin üzerine domates doğruyorsun, yani biberleri kaynatmıyorsu, domatesler biberleri pişiriyor.

Güneşte domates salcaçasını yaparken onu da pişirmiyorsun ya...



(bu iletiyi yanlış yerde mi yazdım.)

Halil Önen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 05:46.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025