View Single Post
Eski 17-08-2010, 22:50   #980
Halil Önen
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 18-01-2009
Şehir: izmir/aliağa
Mesajlar: 5,567
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi denizakvaryumu Mesajı Göster
Güneşte olgunlaşan pekmez ve salçanın yeri bambaşka, ayrı bir füzyon...
Evet Sn. Meyveli Tepe' nin de dediği gibi Ege yöresine ait yıllar öncesinden beri bilinen bir özel pekmezdir.

Araştırmalar ''gün balının'' içinde, bal dan daha zengin (Kamil Hoca kızacak) thiamin, riboflavin ve demir bulunduğu tespit edilmiş.

Gün balı yapımında annem uzman. Ondan evde 5-10 kg. beyaz üzümden nasıl 'gün balı' yapılır, kendi sayfamda resimlerle anlatacağım. Belki siyah üzümden de yaparız.

Güneşte domates salcasını yaptı. Aksilik oldu, resimleyemedim.

Ama kırmızı biber salcası _yine güneşte suyu alınarak_ yapımını anlatacağım. 'O' da sabah kahvaltıda şahane oluyor.
Biberlerin üzerine domates doğruyorsun, yani biberleri kaynatmıyorsu, domatesler biberleri pişiriyor.

Güneşte domates salcaçasını yaparken onu da pişirmiyorsun ya...



(bu iletiyi yanlış yerde mi yazdım.)

Halil Önen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön