Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Dogasever
Yaşayıp göreceğiz. (Ben görmeye başladım)
Halil Bey selamlar
Her zamanki güzel anlatımınızla döktürmüşsünüz yine. Biraz da yukarda bahsettiğiniz görmeye başladığınız faydalardan bahsedebilir misiniz? Eğer şimdiye kadar gördüklerinizden farklı olanlar varsa tabii... Çok selamlar...
|
Sn. Doğasever, bu iletinizi fotoğraflarla destekleyerek çevap vermeyi düşündüğüm için gecikti. Onu da çekemedik.
Ema' yı nematota karşı kullandık.
Belen Köyün den Mehmet Gemici' nin 2 dönüm domates tarlasında;
4 lt. sini sulama ile birlikte sırt kulumbası ile, spreyleyerek; 1 tl. sini de yapraktan uyguladık.
15 lt lik sırt tulumbasına 50 gr. koyarak...
Yani 2 dönüme 5 lt. Aslında 8 lt. olmalıydı. (Pekmezi ondan ema'sı benden olunca böyle oldu)
Sonuç,
her yıl nematot domatesi 3. el de dururuken verim sonuna kadar devam etti.
Bu mükemmel bir sonuçtu.
Tabii toprak altı organik gübreler de kullanıldı.
Aynı zaman diliminde yine Belen' den Göksel Girgin' in 2 dönüm domates tarlasında damlama sistemi ile ve bir defa da yapraktan kullanıldı.
Bu tarlada nematot kaynıyordu. 2 dönüme 6 lt. kullanıldı. (pekmezi de Ema sı da bendendi)
Bu tarlada da nematottan domatesler etkilenmedi.
(Her iki tarlanında son zamanında domateslerini yeşil kurt yedi

Beni dinleyip B.T bakterisi kullanmadıklarına bin pişmanlar.)
Hemen söyleyeyim, Ema nın külleme, kırmızı örümcek ve domates yeşil kurdu na etkisini gözlemlemedik.
Yapraktan bir defa uygulama yapıldığını hatırlatırım.
Her iki tarlada da verim artışı diğer yıllara göre _ ölçemedik ama_ belirgin bir şekilde yüksek oldu.
Kış sezonu için yine G. Girgin' in 2 dönüm marulunda deneyeceğiz.
Yüçel Kaçar' ın 'nematot tarlası'nın,

yarısını deneyeceğiz, bir dönüm kadarın da. ( Y. Kaçar, '' benim tarlada nematotu önlesin, yerim içerim ben onu diyo)
Latife bir yana bu durum, Gedizin salma sulama suyu ile kirlettiği Menemen Ovasının kurtuluşu demektir. Nematot sadece sebzeleri değil bir çok meyve ağacınında gelişimini durduruyor.
1 tl EM 'den 20 lt. ema elde ediyoruz. Pekmezi de sendense... bu kadar ucuz bir ürünü piyasada bulamazsınız. Hele böyle etkisi varken...
Em' in EmAktif duruma getirilip satılması kolaylık sağlacaktır. EmAktif' in
1 lt. sının
8 tl. (ben 10 tl. biliyordum) den satışa sunulması, diğer bir çok ürüne göre ucuzdur. 1lt sini
500 tl suya uygulumak (yapraktan) ya da
1000 lt. suya uygulamak (topraktan) oldukca ekonomiktir.
Kışın Em' i Aktif hale getirmek kullanıcıyı zorlayabilir belki...
Eğer 4tl. lik pisadaki pekmezden değil, kendi yeptığınız ''gün balından'' yaparsanız 2 ay hergün gazını

almak zorunda kalırsınız. (Bu arada ''gün balı reklamı izlediniz.)

Sıcaklık çok önemli.
Aynen meyveli gazoz gibidir.
Teşekkürler Ema,
Teşekkürler Sn. Doğasever.