![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-09-2007
|
Sayın Doğasever, Sağolsun irtibat telefonları ile ulaştığım arkadaşlar bir hafta geçmeden EM 1 ürünümün elimde olmasını sağladılar. Bu linkteki mesajların hepsini okudum ve hepsini de anladığımı sanıyordum. ![]() Yanılıyor muyum? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-04-2007
|
Alıntı:
EMA istedinizse, elinizdeki ürün aktiftir ve yeniden aktifleştirmenize gerek yoktur. Ama EM1 istediniz ise, durum farklıdır ve aktifleştirmeniz gerekir. Saygılar. Bizden EM alan arkadaşlar bu konuya dikkat etsinler lütfen! Teşekkürler. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 27-01-2010
|
Bugün EM'i sipariş verdim. Uygulayacanacak günü ve sonuçlarını sabırsızlıkla bekliyorum. EM Türkiye Ankaradaki arkadaşların yakın ilgisinede buradan teşekkür ediyorum. Sn. Dogasever, EM1'i aktifleştirmek icin melas kullanılıyor. Pekmez ile aktifleştirilen EM1'in melas ile karşılaştırdığımızda bir farklılığı varmı. Saygilarimla |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
EM1 pekmez ile de melas ile de aktifleştirilebilir. Arada mikroorganizma açısından herhangi bir fark yoktur. İkisi de iyi sonuç verir. Ancak, melas, her şeker fabrikasından farklı kalitede çıktığı için farklı kalitede olabiliyor. O yüzden, melası kullanmadan önce biz 80 C derecede 2 saat tutarak pastörize ediyoruz. (Aynı süt gibi, isterseniz kaynatabilirsiniz de! Soğuduktan sonra kullanmayı unutmayın yalnız! O sıcaklıkta (50-55 C derecenin üzerinde) kullanırsanız mikroorganizamları öldürürsünüz!). Pekmez ile aktifleştirilen EMA'nın rengi biraz daha açık oluyor! Kolay gelsin. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
Sayın brody,internetten araştırdım akvaryumda da kullanılıyormuş,artık yiyecekler ve balık dışkıları amonyum nitrojen üretirmiş bunun için de 1/ 10000 oranında em1 kullanmak gerekiyormuş (ben de meraktan kaşif olmak üzereyim) :-) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
|
EM Akvaryumda kullanim.
Sn Yasar Ugur hakli. Ancak Em1 degil EMA kullanilirsa daha iyi olur. EM1 aktif degildir halbuki EMA aktiftir. 1/2000 ile 1/10000 arasinda kullanilabilir. Hem akvaryumun daha temiz olmasini saglar hem da baliklarin daha saglikli. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-06-2008
|
Merhaba Sn. Dogasever, Böyle bir buluşu Türkiye'ye getirdiğiniz ve tanıttığınız için çok teşekkür ederim. EM'yi ilk Sn. Meyvelitepe'nin sebze adaları yazı dizisinde görmüştüm. Forumda aratıp okumaya başladım, dünden beri ancak 17. sayfaya gelebildim. Daha fazla dayanamadım, ilk mesajımı yazayım dedim. Evdeki organik olmayan çöpleri plastik, cam, metal, kağıt, ambalaj poşetlerine ayırıyoruz ve poşetler doldukça yakındaki kumbaraya atıyoruz. Ama bu bukaşi kovalarını görünce inanın gözlerim parladı ![]() ![]() Yalnız şöyle bir sorun var. Suyumuzun çok klorlu olduğunu düşünüyorum. Klor da EM için zararlı olduğuna göre hobi bahçemizde EM kullanımı konusunda kafamda soru işaretleri oluştu. Bahçemizde küçük bir musluk var, geçen sene hortumu takıp öyle suluyorduk, bilmeden topraktaki bakterileri de öldürüyormuşuz meğer. Ne yapmalıyız sizce? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Her şeyden önce mesajiniz için çok teşekkür ederim. Klorlu suyu ağzı geniş ve açık bir kaba doldurunuz ve bu kapta ağzı açık olarak bekletiniz. Bir gece beklettiğinizde, ertesi gün içinde klor kalmayacaktır. Eğer hortumla sulama yapmanız gerekiyorsa, o zaman, tesisata musluktan önce bir Aktif Karbon filtre taktırmanız gerekecektir. Aktif karbon, su içindeki kloru üzerine adsorblayarak alır. Yalnız aktif karbon filtrenin de kartuşunun belirli aralıklarla değiştirilmesi gerekir. (Bu aralık, suyun içindeki klor miktarına bağlı olarak, 3 ay da olabilir 6 ay da olabilir sizin suyunuzun durumunu bilmiyorum ama genelde 6 aydır!). Kolay gelsin. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkürler Sn Dogasever, Filtre fikri çok mantıklı, maliyetini araştırayım. Daha önce evde musluk suyuyla başka bir mikrobiyal gübre kullanmaya çalışmıştım, sırf bunun için blender bile almıştım, ama bir türlü tarif edilen rakı formundaki sıvıyı elde edememiştim. Sebebi klormuş meğer. Konunun ilk sayfasından itibaren bu noktayı sürekli vurgulamanız çok iyi olmuş. Yoksa EM'i de kullanıp yine başarısız olduğumu düşünecektim. Bir de bugün vazoda kurumuş nergis ve frezyaları atarken sudaki kötü kokuyu hissedince aklıma geldi, kesme çiçeklerin suyuna da EM karıştırılması iyi olur diye düşünüyorum. Özellikle nergislerin sapları suda çok çabuk çürüyor ve bekleyince çok kötü kokuyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Diğer mikrobiyal gübrenin çalışmamasının nedeninin klorlu su olması çok güçlü bir olasılıktır. Aktif Karbon filtrelere hem çok pahalı değildir hem de bu iş için son derece uygundur. Kesme çiçekler içinde çiçeklerin sağlarının içinde saklandığı suya EMA ilave etme öneriniz de son derece yerinde ve mantıklı bır öneridir. Şimdiye kadar benim aklıma gelmemişti. Kötü kokuların oluşumunu engelleyeceğinden hiç kuşkum yok. Kimbilir belki de vazodaki çiçeklerin ömrü bile uzayabilir. Kimseye umut vermeyelim ama bu konuda bir deney yapar ve bizimle paylaşırsanız sevinirim. Bu uygulama için 1 litre suya 1 veya 2 çay kaşığı EMA koymanız yeterli olacaktır. Aynı çözeltiyi vazodaki çiçeğin üzerine de haftada birkaç kez spreyleyebilirsiniz. Kolay gelsin. Saygılarımla. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 27-01-2010
|
Sn Dogasever, Meyve ağaclarının (Kaysı, Elma vs.) İlkbahar geç donlarından etkilenmemesi için EM kullanılırmı. EM'in bu konuda rolü nedir, nasıl kullanılır. Saygılar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
|
EM'nin uygulandığı yerde ısıyı birkaç derece artırdığını biliyoruz. Hatta kar yağdığında bazı EM uygulanmış tarlalar üzerindeki kar diğer tarlaradan çok daha önce eriyor. O yüzden, dona karşı EM'nin bir etkisi söz konusudur. Uygulama ağacın üzerine spreyleyerek yapılabılır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-11-2009
|
Sn. Doğasever, EM1 in Ph seviyesi 3.5 civarında, EMA nın Ph seviyesi 4.0 ün altında olmalı. EME FPE ve EM5 için önerilen Ph seviyeleri nedir? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaç Dostu
|
Bahsettiginiz urunlerin de ph degerleri 4 civarinda olmasi gerekir. Siz de kac? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-11-2009
|
Alıntı:
Bu arada aklıma gelmişken, EM1 in kokusu gerçekten güzel. Bizim meyve enzimleri henüz bu kadar güzel kokmuyor ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ikisi birbirinden cok farkli seyler. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 05-05-2008
|
Sayın Doğasever; Em1 siparişimi 3 gün gibi kısa bir sürede ulaştıran İstanbul bölgesinden Hakan beye sizin şahsınızda teşekkür ederim. (EM1+melas karışımı (Mtuncer'den temin ettiğim ısıtıcı üzerinde) hala gaz çıkarıyor, bahar hazırlıklarına yetişeceğiz galiba) Saygılarımla |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-02-2007
|
Sayın Doğasever; ürünleri tüm kardeş sitelerden okudum. Okudukça etkileniyor insan, burada ki tüm arkadaşlar bence denemeleriyle ürünün özelliklerine özellik katıyor. ****** sizin vermiş olduğunuz bilgiler ışığında. Belki de bilinmeyen daha çok yararlı özelliği bulunmakta, hep birlikte çözeceğiz. Benimde merak ettiğim konu; EM ile yararlı organizmaları aktive edip, zararlıları yok ediyorsa, aktifleştirmiş ürün ile sebze -meyve yıkama yapılabilir mi? Son bir aydır iş yoğunluğu nedeniyle sipariş veremedim, önümüzdeki haftalarda siparişimi verip bende deneme yapmak istiyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-07-2009
|
selamlar -''ema'' bizim hayatımıza iyice girdi,neler yapıyoruz: -gubreyi 1/10 oranında emayla 15 gun arayla 2 defa spreyleyerek brandayla iyice kapatıp 2 ay icinde cok daha kaliteli bir duruma geldigini gördük görünüşü torfa benzedi. -kompost kablarından cıkan ürünlerede (gübre-cimen-talaş)1/20 oranında spreyleyip kullanacagız. -evimizin temizliginde 1/50 oranında -görev yaptıgım geminin içme suyu tanklarında 1/10000 -''safety shoes''ayakkabısı kokan stajerde 1/100 *meyva suyunun içine 1 cay kaşıgı kullanmak istiyorum,ne dersiniz sn dogasever? saygılarımla |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Paylaşımlarınız için çok teşekkürler. Gerçekten EM çok yerde kullanılabiliyor. Yukarda saydıklarınız hepsini ben de kullanıyorum. (Meyve suyu da dahil!) Saygılar. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-04-2009
|
Öncelikle bende buradan bana ema yı ulaştıran Hakan beye teşekkür etmek isterim. Arkadaşlara şu konuyu hatırlatmakta fayda görüyorum. Sipariş verirken özellikle EMA istemiştim.Kargo elime geçtikten sonra içinden em1 çıktı.Tekrar hakan beyi aradım.Ema istediğimi fakan gelen ürünün em1 çıktığını söyledim.Kendisi de bana üzerinde em1 yazsa da içindeki ürünün ema olduğunu söyledi.Ayrıca gerekli açıklamaya da yapmıştı.Sanırım Sn Doğaseverde bu konudan haberdardır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaç Dostu
|
Meyve suyunda kullanıldığına göre evde yoğurt mayalamada, maya ile beraber kullanılır mı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
|
Sn Kiraz yogurt mayalamada kullanildigini hic duymadim. Bu amacla kullanimini tavsiye etmem. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 26-02-2010
|
bu urunu bizde denemei dusunuyoruz hatta esim bugun arayıp görusecek egerki alırsak tecrubelerimi paylasırım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Ağaç Dostu
|
Evde temizlikte kullanılması sebebiyle benim aklıma kesme tahtaları ya da tahta kaşıkların temizlenmesi geldi. Bunların bulaşık makinasında yıkanması deterjanı içine çektiği için sakıncalı. Elde deterjanla yıkanmasında da aynı şey geçerli. Daha önce aklıma sirkeli suyla ovalamak gelmişti. Belki bunun için EM'li su da kullanılabilir. Ama yine de yiyecek-içeceklerle temas halindeki kullanımına kendimi şimdilik pek hazır hissetmiyorum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-04-2007
|
Herkese Selam, EM ürünleri ile ilgili bir hatirlatma yapmak istiyorum,sevgili dostlar telefon veya e-mail ile vermis oldugunuz siparislerinizde ne istediğseniz onlar gönderilmektedir.Bu konuda lütfen rahat olun buradan izlediğim kadariyla bu konu birkaç kez gündeme geldi onun için bu hatirlatmayi yapmak istedim. Sevgi ve Dostlukla EM TÜRKİYE |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Ağaç Dostu
|
Sn Akcan Merak edecek bir durum yok. Herkese istedigi ürün yollanmaktadır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-04-2009
|
Alıntı:
Benim açımdan problem olmadı zaten.Ben sadece arkadaşlarında başına gelirse şaşırmamaları için yazdım.Sn Naturemin de dediği gibi biz ne istiyorsak o geliyor. Sıra geldi bukaşi ve kovasına. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-04-2007
|
Alıntı:
Sizleri bir konuda uyarmak zorundayım,Şirketimize vermiş olduğunuz EM ürünleri siparişleri daha öncede belirttiğim gibi ne yazdırıldı ise o ürünler gönderilmekte ve ürünlerin üzerinede ismi yazılmaktadır.Bu form'da yazı yazan arkadaslar bu tür konuları lütfen konunun muhatabı olan şirketimize direkt olarak sorunuz buradan yanlış anlaşılmalara sebep olmaktadır.Ürünlerle ilgili sorunlarınızı direkt olarak şirketimize sorunuz.Aksi taktirde şirketimiz yanlış anlaşılmalardan sorumlu değildir. Alper AKMAN EM Agriton Ltd.Ştİ. alperakman@emturkey.com info@emturkey.com naturem@emturkey.com 0 312 397 15 74 0 312 397 15 81 0 532 404 00 77 0 532 404 89 81 0 549 404 00 77 0 549 404 89 81 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|