View Single Post
Eski 09-02-2010, 09:51   #580
epsody
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 04-02-2008
Şehir: istanbul-Gelibolu
Mesajlar: 1,829
Reytabu ve ihsankaya' ya ilave açıklamalarım.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ihsankaya45 Mesajı Göster
sayın epsody ;
verdiğiniz değerli bilgiler için çok teşekkür ederim. nisan ayında ilk ot biçtirmemden sonra
uygulamayı planlıyorum. o dönemde takıldığım konularda sizleri tekrar rahatsız ederim. sayılarımla.
Önce her ikinizede şahsımdaki ilginizden samimi teşekkürlerimi sunarım, sizlere açıklama maesajlarımda gözden kaçan bir iki ayrıntının açıklanması gereği ile sizlere bu ilave mesajı yazıyorum.

Burada önce uyguladığımız leonardit'in önemine vurgu yapmam gereği olarak leonardit, bitkilerimize uyguladığımız gübrelerin yarayışlılığını arttırmasının nedenlerini açıklıyacak olursak bitkilerin beslenme forumlarına dünüşümünü sağlamasıdır.

Bu işi mikro organizmalarda yapmaktadır, fakat mikro organizmalardan bu işi çürükçül bakterilerin yapmaları halinde, gübrelerimizden beslenerek bazı zararlıların üremelerinede sebeb olmaktadırlar. Mesela toprakta her türlü zararlı üremesi bu yolla olmaktadır.

Bu sebepten gübrelerimizin yarayışlı forma sokma işi leonardi'te düşmektedir, bu yüzden leonardit mucizevi bir özelliğe sahip olma özelliği taşımaktadır, bilim adamları da diyorlarki dünyanın bütün kimyacıları bir araya gelseler hümik asitleri (leonardit) yapamazlar diyerek ilave ediyorlar hümik asitler doğanın bize sunduğu en büyük mucizedir, sözüyle Hümk asitleri ve bu asitlerin üretildiği leonarditin önemine vurgu yapmaktadırlar.

Arkadaşlar sizlere sunacağım ikinci ayrıntı topraklarıma ilave ettiğimiz organik atıkların gübre, kompost, vede bizin dışımızda toprağa düşen kuru otlar yapraklar vahşi ortama direk bırakılmamalıdır, çünkü bu organik mataryeller hava ile temas ederek okidasyona uğruyarak çürükçül bakterilerin faaliyet alanına girmektedirler, sonuçta koku, sinek, böcek, kene sözün kısası hertürlü hastalık ve zararlının üremelerine sebeb teşkil etmektedir.

Bu durumun önüne geçmek zor değildir, bu organik mataryelleri fermantasyona tabi tutarak (Etkin (faydalı mikroorganizmalarla) mayalıyarak aktif etmektir) bu yaptığımız işlemden sonra gübrelerimiz kompostlarımız ve diğer çürüntüler etkin mıkro organizmaların hakimiyetlerine girerek bitki besinlerine dönüşeceklerdir

Sizlere ilave aktarmalar bu kadar olmasına karşın detay isteyen arkadaşların mesajlarını cevaplamaktan memnunluk duyacağımı belirterek hepinize teşekkür ederim sevgi ve saygılarımla.

epsody Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön