Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi epsody
Sayın Reytabu,Bu kunuda üstüme düşen cevap hakkını mesajınızdaki alıntıdaki kestiğim bölüm içinde açıklama gereği duydum, keçi gübresinin Em ile fermantasyonun devamı bakımından bü gübreyi ağaçların yaprak iz düşümüne uyguladıktan sonra öğüttüğünüz dallardan yapacağınız malçla kapatmalısınız.
.
|
Sayın Epsody, Sayın Doğasever
Her ikinize de bilgilendirmeleriniz için çok teşekkür ediyorum.
Sayın Doğasever' in EM konusundaki bilgilendirme ve yönlendirmeleri , Sayın Epsody' nin de toprağın iyileştirmesi ve malçlama konularındaki tavsiye ve şartlandırmaları ile bu sene Zeytin ağaçlarına uygulayacağım bakım şeklini netleştirdim.
Bu güne hiçbir organik-kimyasal gübre kullanmadan sadece sürerek ve elimden geldiğince çok sıcak havalarda sulayarak bakmakta olduğum vegatitif ve meyve verimlerinden memnun olmadığım ağaçlara:
Öncelikle dip ot temizliği yapılıp çapalandıktan sonra taç iz dişümlerine iyi kalitede leonardit ve fermente edilmiş keçi gübresi uygulayarak toprak organik maddelerle takviye edilecek. Keçi gübresi üzerine de dallardan öğütülecek parçalardan 8-10 cm kalınlığında malç serilecek tabii ki malç üzerine de 1/500 oranında ema spreylenecek.
Havaların sıcaklık durumuna göre de 3-5 kez damlama ile su verilecek her sulamada da topraktan ema uygulanacak. 2 - 3 kez de (1:500 + 1:500) em5 + EM FPE spreylenecek.
Kısacası bu sene zeytin ağaçları için EM yılı olacak.
Uygulama öncesini ve uygulama sonrası gelişmeleri de fotoğraflayarak burada paylaşacağım.
Saygılarımla